|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
W³ochy - Bezpieczeñstwo we w³oszech
Miko³aj - 2012-03-05, 21:53 Temat postu: Bezpieczeñstwo we w³oszech Jak z bezpieczeñstwem we w³oszech ... tyle sie s³yszy o okradaniu kamperów i napadach ... czy nmozna tam swobodnie zostawiæ naszego kamperka ?
Czy mieli¶cie jakie¶ nie mi³e przygody ? Czy to tylko urban legends ?
Santa - 2012-03-05, 22:45 Temat postu: Re: Bezpieczeñstwo we w³oszech
Miko³aj napisa³/a: | Jak z bezpieczeñstwem we w³oszech ... tyle sie s³yszy o okradaniu kamperów i napadach ... czy nmozna tam swobodnie zostawiæ naszego kamperka ?
Czy mieli¶cie jakie¶ nie mi³e przygody ? Czy to tylko urban legends ? |
Mieli¶my
Opisujemy je w swoich relacjach (moja - piêtro ni¿ej).
Od tego czasu nie zostawiamy kamperka "swobodnie".
koko - 2012-03-06, 06:58
Na campingach mo¿esz zostawiaæ
papamila - 2012-03-06, 07:33
Czêsto je¿dzê do W³och zawsze by³o szczêsliwie
ale minionego roku w Pizzie kto¶ zapragn±³
zwiedziæ mojego kampera
ale przyznajê siê bez bicia bo by³a to po czê¶ci nasza wina (rozszczelnione okno)
andreas p - 2012-03-06, 07:40
Od lat odwiedzam Wlochy i nigdy nie mialem problemow. Po prostu sypiam na Campingach, a jak zwiedzamy to zawsze parkujemy na parkingach. Lepiej zaplacic i miec psychiczny komfort zwiedzania.
Agostini - 2012-03-06, 20:26
Najgorzej jest w du¿ych miastach, tych atrakcyjnych turystycznie. Wtedy kemping lub parking.
Podczas podró¿y w dzieñ jak i w czasie postoju w nocy, cenne przedmioty (telefony, aparaty, laptopy) warto mieæ schowane. Nie powinny le¿eæ na wierzchu.Tym bardziej dokumenty i pieni±dze. Wiêcej nie bêdê pisa³, ¿eby za bardzo Ciê nie straszyæ.
Dalej zdrowy rozs±dek sam Ci podpowie jak masz siê pilnowaæ.
kazbar - 2012-03-06, 20:37
Ja kilka dobrych ju¿ lat temu wróci³em z W³och bez kampera. Kto¶ ukrad³ mi go z parkingu w Lido di Ostia k/Rzymu.
Agostini - 2012-03-06, 20:42
kazbar napisa³/a: | Kto¶ ukrad³ mi go z parkingu w Lido di Ostia k/Rzymu |
Tak, pamiêtamy, my¶lê raczej o strze¿onym parkingu.
Chocia¿ kto¶ podpowiada³ mi, ¿e takie miejsce nie powinno byæ przy p³ocie, lub jakim¶ parkanie. Raczej na widoku i w ¶rodku parkingu.
Santa - 2012-03-06, 21:02
Agostini napisa³/a: | ...Chocia¿ kto¶ podpowiada³ mi, ¿e takie miejsce nie powinno byæ przy p³ocie, lub jakim¶ parkanie. Raczej na widoku i w ¶rodku parkingu. |
Agostini - kto¶ ci dobrze podpowiada³. Niebawem spróbujê opisaæ co nam siê mog³o przydarzyæ, gdyby nie...
Ale nie uprzedzajmy faktów
Miko³aj - 2012-03-14, 21:30
Rozumiem, ¿e ka¿dy opisuje swoje niezbyt mi³e przygody w relacjach z podrózy ale wydaje mi siê ze powinien byæ jeden wpólny w±tek dotycz±cy tego teamtu na forum bo nie ka¿dy z nas zdaje relacjie z wypadów ... a pozatym ³atwiej poczytaæ w jednym w±tku ni¿ przekopywaæ wszytkie relacje ...
|
|