|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Afryka - Moze nie do końca kamperem ale prawie - pół roku w afryce.
nelson - 2012-03-09, 14:36 Temat postu: Moze nie do końca kamperem ale prawie - pół roku w afryce. Generalnie spedzilismy pół roku jadąc naszym 4x4 po wschodniej afryce, z polski do RPA. Może nie jest to kamper ale z tego forum także bardzo duzo rozwiązan zaczerpnąłem przy planowaniu wyjazdu i duzo sie nauczyłem. Tym czym sie nie różnimy to ze samochód staje sie naszym domem w trakcie wyjazdu, tez spalismy wiekszosc tego pol roku w aucie, jedlismy itd...
Jedno chciałem powiedziec - kamperem da sie przejechac całą wschodnią afrykę od góry do dołu. Trudno jest tylko na pograniczu etiopii i kenii ale też się da czego przykładem sa pewni holendrzy którzy to własnie zrobili i z którymi co jakis czas sie spotykalismy. Dlatego zachecamy Wiele ludzi widzielismy także w kamperach zbudowanych na bazie jakiegos IVECO 4x4, z wyższym zawieszeniem i wlasnie napedem na 4 koła. Pomijam juz wiele duzych ciężarówek na których mozna zbudowac cały dom
nasza foto relacja: www.dunia.pl
pozdrawiamy
Natalia & Pawel
gino - 2012-03-09, 14:56
fajna relacja ...
gratuluje..
ta podróz to pewnie ogrom różnych przygód..
stawiam pierwsze wasze
Skorpion - 2012-03-09, 15:11
Relacja wspaniala i odemnie leci tez drugie
pp - 2012-03-09, 15:52
piękna wyprawa, piękne zdjęcia - super relacja!!!
brawo!!!
Bim - 2012-03-10, 00:03
dopiero dotarłem do Egiptu na pustynie zachodnią
stachwody - 2012-03-10, 06:08 Temat postu: fascynująca wyprawa! ale,niestety ...już nie dla mnie! Mimo wszystko oglądam zachłannie.
nelson - 2012-03-10, 14:58
Oto Ci mistrzowie świata turystyki kamperowej
http://afrikaoverland.blogspot.com/
własnie przejechali przez Kongo, teraz sa w kamerunie. Objada afryke dookoła. Dodam ze kiedys lądem jechali tym samym Peugeotem do Indii i Nepali i tez dojechali.
Ci ludzie mają z 70 lat ale sa duchem 20stolatkami ... tylko brac z nich przykład.
Bürsti A572 - 2012-03-10, 15:08
...ogladam Wasze zdjecia,opisy i jestem pod wielkim wrazeniem super przezycia i wspomnienia na cale zycie ps...do tego trzeba miec rowniez duzo odwagi
Bim - 2012-03-10, 15:30
Doczytałem do końca
Nelson pełny podziw za jakość zdjęć oddających w pełni klimacik afrykański.
Chciałem zapytać czy to była wyprawa sponsorwowana czy pełny spontan?
matro - 2012-03-10, 15:47
rewelacja
naprawdę rewelacja 3 h z soboty mi wycięło ale nie był to czas stracony. Dodałem stronę wszędzie gdzie tylko się dało ))
kazbar - 2012-03-10, 20:01
Przeczytałem z zapartym tchem. Nie ukrywam, że taka podróż, to moje marzenie.
Jako młody człowiek nakreśliłem podobną trasę wyprawy. Od Kairu po Kapsztad. Wtedy jednak, w zamierzchłych już czasach wszyscy pukali się palcem w czoło twierdząc, że jest to niewykonalne a Kazek, to wariat.
Dzięki Waszej relacji wiem teraz, że aż takim wariatem to nie byłem i chyba wciąż nie jestem.
Land Rovera mam, stare mapy w głębinach szuflady też jeszcze są.
Tylko odwagi brak by rzucić wszystko i jechać
Pozdrawiam serdecznie
Kazek
nelson - 2012-03-11, 09:22
Dzieki wszystkim za słowa uznania, dodam tylko tyle ze nie mielismy zadnych sponsorów. Wszystko zorganizowalismy i oplacilismy sami. Wymagało to troche czasu, zbieranie, odkładanie kazdego grosza. Potem sprzedawanie tego co mamy ... ale sie udalo
matro - 2012-03-11, 10:17
tym bardziej słowa uznania !
Kocer - 2012-03-11, 12:00
Powiem krótko: jesteście niesamowici!
Gratuluję odwagi i zdjęć - czysta poezja.
PS Mój faworyt to Wasza fotka z pustym basenie.
piotreksylwia - 2012-03-11, 12:53
Wspaniała relacja a te fotki przepiękne
Dziękujemy
Neno - 2012-03-12, 14:28
Ja zasiądę wieczorem a już teraz piwko ode mnie leci !
Nie ukrywam ,że mi się marzy coś takiego a na dokładkę powrót drugą stroną
WHITEandRED - 2012-03-15, 15:45
...
Neno - 2012-03-21, 07:59
Chylę czoła po raz drugi.
Szkoda, że tylko jedno piwo można przyznać !
Na razie dojechałem do Egiptu, dalej ciężko ruszyć- przygniatają mnie fantastyczne zdjęcia !!
Istnieje szansa na jakąś obszerną wymianę informacji ? Oczywiście wymiana będzie jednostronna więc wymianą ciężko to nazwać...
PW, GG, e-mail a może być nawet na forum, myślę, że będę miał kilka interesujących pytań
matro - 2012-03-23, 00:50
dunia.pl jest na facebooku
|
|