Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Box dachowy - zamknięcie

vincent - 2012-03-18, 16:15
Temat postu: Box dachowy - zamknięcie
Mam box dachowy w którym brakuje zamków. Nabyłem go w takim stanie i niestety nie wiem jak ów zamki wyglądały no i gdzie takich szukać? Może ktoś ma podobne i podesłał by jakąś fotkę?
Pawcio - 2012-03-18, 16:31

Przy posiadaniu odrobiny umiejętności manualnych poradzisz sobie z zamontowaniem niedrogich zamków dostępnych w marketach (Praktiker, Obi itp) podobnych do tego z załączonej fotki.
Ich cena oscyluje w granicach 10-15 zł. :spoko

vincent - 2012-03-18, 17:28

ok spróbuję poszukać w marketach, tylko zastanawiam się jak powinien wyglądać skobel tego zamka, bo ten ze zdjęcia to raczej nie zamknie boxa
Pawcio - 2012-03-18, 17:38

vincent napisał/a:
tylko zastanawiam się jak powinien wyglądać skobel tego zamka, bo ten ze zdjęcia to raczej nie zamknie boxa

Box, który użytkowałem miał bardzo podobny zamek- a raczej dwa. Wycięcie w "skoblu", który widać przy zamku na zdjęciu po przekręceniu zaczepiało o bolec dolnego zamka uniemożliwiając otworzenie wieka boxu.

kimtop - 2012-03-18, 18:00

vincent napisał/a:
Mam box dachowy w którym brakuje zamków.

Zamki to są.Nie mają tylko bębenków

vincent - 2012-03-18, 19:07

Pawcio,
chyba masz rację, jakby ten skobel zamka był dłuższy do powinno pasować, trzeba szukać.
a jak się nie uda to drugi sezon zastosuje gumy do mocowania bagażu - byle się podczas jazdy kufer nie otworzył :-P