Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Przenosny Kibelek

woojtek - 2012-03-24, 16:35
Temat postu: Przenosny Kibelek
Dzien dobry! mam pytanie gdzie moge kupic wc przenosne ???
koder - 2012-03-24, 16:44

Allegro. Szukaj pod "thetford", są ponoć najlepsze.
krzysioz - 2012-03-24, 17:05

U mnie w garazu gdzies sie taki poniewiera. Kupilem kiedys robotnikom do wykonczenia mieszkania , ale nigdy nie zostal uzyty. kupilem jako uzywany , ale jest prawie sterylny. Tzn byl gdy go widzialem w lecie 2010 - od tego czasu sie z nim nie widzialem , bo lezy w garazu. Zbede sie za symboliczna cene. Gdybys sie zdecydowal zostalyby dwa problemy.
1. Sposob dostawy.
2. w domu bede dopiero 21. kwietnia , chyba ze zona da rade odnalezc.
jakbys byl zainteresowany odezwij sie na pw :spoko

MAWI - 2012-03-24, 17:13

Mam taki nowy nie używany.Kupiony był ze względu na wymogi sanepidu do zakładu fryzjerskiego.Niebawem zamontowaliśmy stacjonarną toalete i ten stał sie zbędny.
IAAN - 2012-03-24, 22:33

MAWI to ja odkupię od ciebie zaproponuj cene i jaka duża jest kaseta może jakieś foto
MAWI - 2012-03-24, 22:36

jutro pogadamy
woojtek - 2012-03-25, 06:28

Kupilem juz wc za 519zl
krzysioz - 2012-03-25, 07:52

No to zostalo nam zyczyc milej i bezklopotliwej eksploatacji. :lol:
jerry1 - 2015-06-20, 16:02

Odświeżę aby nie pisać nowych tematów, chodzi mi o papier do WC chemiczne, czy ten niby do takich toalet-rozpuszczalny daje naprawdę różnicę czy można stosować zwykły a jeśli już to jaki aby się nie zapychało, póki co miałem taki zwykły-szary z biedronki ale nie wiem czy kupować taki specjalny jeśli nie będzie różnicy za wyjątkiem ceny...
mrsulki - 2015-06-20, 16:34

Każdy współczesny papier byle bez celulozy. Dobry płyn daje radę z każdym papierem.
jerry1 napisał/a:
póki co miałem taki zwykły-szary z biedronki

Nie ma się co umartwiać te lepsze białe i miękkie też się rozpuszczają i na :dupa lepiej wpływają. Mniej hemoroidy drażnią :haha: :haha: :haha:

Johny_Walker - 2015-06-20, 19:32

jerry1 napisał/a:
Odświeżę aby nie pisać nowych tematów, chodzi mi o papier do WC chemiczne, czy ten niby do takich toalet-rozpuszczalny daje naprawdę różnicę czy można stosować zwykły a jeśli już to jaki aby się nie zapychało, póki co miałem taki zwykły-szary z biedronki ale nie wiem czy kupować taki specjalny jeśli nie będzie różnicy za wyjątkiem ceny...

Lepsze papiery się nie rozpuszczają i trzeba czasem mocniej płukać i potrząsać.
Dedykowany rozpuszcza się do zera. Ogólnie to szkoda kasy na ten rozpuszczalny chyba że ktoś jest ą ę i chce poczuć smak luksusu przy wylewaniu kota.

jerry1 - 2015-06-20, 19:41

Czyli najlepiej zrobić eksperyment w wiaderku który papier zwykły lepszy? :wyszczerzony: Te rozpuszczalne może nie są strasznie drogie ale w sklepach nie znalazłem a z wysyłką to się już nie bardzo opłaca
MILUŚ - 2015-06-20, 19:49

jerry1 napisał/a:

Stosowałem oba ; nie licząc ceny nie widze róznicy :-/ Zwykły biały "delikatny" tak samo się rozpuszczał jak ten " specjalistyczny" :-P

koder - 2015-06-20, 19:50

jerry1 napisał/a:
Te rozpuszczalne może nie są strasznie drogie ale w sklepach nie znalazłem a z wysyłką to się już nie bardzo opłaca

W Juli są.

krzlac - 2015-06-21, 10:57

jerry1 napisał/a:
aby się nie zapychało

A co, przepraszam ma się zapchać? Wszak otwór do wylewania ma ok 50 mm.

Skwarek - 2015-06-21, 11:16

Przestańcie, właśnie zjadłem późne drugie śniadanie. :ochyda

:spoko

jerry1 - 2015-06-21, 15:29

Kibel w domu ma z 15cm i bywa, że się zapcha, głównie właśnie papierem.
bercik - 2015-06-21, 15:58

SHADI napisał/a:
A czy aktualnie ma ktoś może do odsprzedania niepotrzebny ale nowy
kibelek? Chętnie nabędę :spoko

Mam taki kibelek. Jak jesteś zainteresowany to zadzwoń, tel. w awatarze. :bigok

Skwarek - 2015-06-21, 16:14

jerry1 napisał/a:
Kibel w domu ma z 15cm i bywa, że się zapcha, głównie właśnie papierem.

Odpływ grawitacyjny w domu nie powinien mieć zbyt dużej średnicy, dla WC 100mm, dla budynku 150mm (to się oblicza i są normy, spadki itd) Zbyt duża średnica powoduje za małe prędkości przepływu i osadzanie się gęstego, w konsekwencji zatkanie. I wcale nie jest tak, że dużą rurę trudniej zatkać.

Przy opróżnianiu kota zachodzą inne zjawiska, w kiwającym się pojeździe w czasie jazdy następuje zbicie i splątanie nierozpuszczonego papieru i talka gomuła nie zawsze ma ochotę wypłynąć.

:ochyda

MAWI - 2015-06-21, 16:31

SHADI napisał/a:
A czy aktualnie ma ktoś może do odsprzedania niepotrzebny ale nowy kibelek? Chętnie nabędę :spoko

Poszukam , jak mam to dam znać .Wybieramy się w piątek do Ustronia to bym podwiózł.