Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Truma boiler - problem rozwiazany

david111 - 2012-03-29, 10:19
Temat postu: Truma boiler - problem rozwiazany
witam

dawno nic nie pisalem, czesciej czytam tematy - a jest ich tyle ze czasami trudno nadazyc :-P
to tak dla przypomnienia posiadam vw lt28 2,4d i jestem z 3miasta. oj roboty duzo przy lteku, ale idzie do przodu :) obecnie kamper prazentuje sie tak:

no to tyle przypominania kim jestem :spoko

teraz problem :bigok

zakupilem boiler trumy, ktory kiedys byl tutaj oryginalnie ktos go ukradl a ja to wszystko skladam spowrotem do kupy. boiler kupilem dosc okazyjnie tak mi sie wydaje bo za 550 zl. sprzedawaca zapewnial ze dziala ale po lekturze kilku innych watkow na forum wiedzialem na co zwrocic uwage. wiec sprawdzilem czy dekiel jest caly, wyglada na to ze tak. problemem sa urwane krucce do wody. tutaj pozostaje spawanie. rozumeim ze ten gorny jest od wlewania wody, dolny od wyciagania a to w tym plastiku to termometr.

- i to jest wlasnie pytanie jak w warsztacie maja obspawac ta folie do kotla skoro nie ma tam nic metalowego.

- rozumiem ze rurka do poboru wody ma byc skierowana w dol (glupie pytanie raczej)

- no i pewnie zalecacie palnik do wymiany

Pozdrawiam

TROCHE JUZ LECIWY :szeroki_usmiech

IAAN - 2012-03-29, 10:44

wydaje mi się że do wyciągania górna rurka do napełniania dolna ciepła woda idzie po ogrzaniu do góry zimna jest uzupełniana od dołu
david111 - 2012-03-29, 11:07

a jeszcze musze dokupic cisnieniowa pompe wody. o jakim cisnieniu szukac bo mam na oku dwie taka z 1,1 i taka 2,1 bar-a ktora lepsza
Rockers - 2012-04-02, 17:32

łooo jaki fajny czerwony lt-czek :bigok