|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
W³ochy - Namiary na sprawdzone parkingi dla kamperów we W³oszech
zrenica - 2012-03-31, 15:17 Temat postu: Namiary na sprawdzone parkingi dla kamperów we W³oszech Podajemy link do w³oskiej stronki z namiarami na parkingi dla kamperów (Area di sosta camper)
http://www.camperonline.i...osta_italia.asp
Korzystamy z niej bardzo czêsto bêd±c we W³oszech i jeszcze siê nie zawiedli¶my.
Co prawda opis po w³osku, ale zawsze mo¿na przet³umaczyæ w "Google t³umacz"
Mo¿e przydadz± siê Wam podczas tegorocznych wypraw
My wybieramy siê do W³och w po³owie maja na czas bli¿ej nieokre¶lony
- miesi±c, dwa, trzy ...
pozdrawiamy
erikson - 2012-05-06, 19:16
a ktorego lecicie,ja mysle jechac do grecji 17maja,ale to nie jest ostateczny kierunek.
zrenica - 2012-05-07, 09:18
erikson napisa³/a: | a ktorego lecicie,ja mysle jechac do grecji 17maja,ale to nie jest ostateczny kierunek. |
startujemy 14 maja - kierunek Grado
erikson - 2012-05-07, 10:21
bêdziecie korzystaæ z campingow,czy raczej na dziko?
zrenica - 2012-05-09, 09:46
erikson napisa³/a: | bêdziecie korzystaæ z campingow,czy raczej na dziko? |
we W³oszech korzystamy tylko z parkingów dla kamperów ( najlepiej bezp³atnych ), a ¿e jest ich pe³no nie ma problemu
HarryLey4x4 - 2012-05-09, 15:50
Czy parkingi bezp³atne s± we W³oszech ca³kowicie bezp³±tne , czy op³±ca siê jakie¶ media lub drobne op³aty "pozaparkingowe" ??
zrenica - 2012-05-09, 18:40
HarryLey4x4 napisa³/a: | Czy parkingi bezp³atne s± we W³oszech ca³kowicie bezp³±tne , czy op³±ca siê jakie¶ media lub drobne op³aty "pozaparkingowe" ?? |
Hej,
parkingi s± bezp³atne i przewa¿nie jest tak¿e dostêp do wody i zrzutu. Czasem zdarza sie nawet pr±d. Bywa te¿ tak, ¿e za pr±d lub wodê trzeba dodatkowo zap³aciæ.
Oczywi¶cie jest tak¿e ró¿nica w sezonach. Po za sezonem wiele parkingów, które s± p³atne w lipcu i sierpniu, jest za darmo.
My du¿o je¼dzimy po regionie Friuli oraz Veneto - nie wiem jak jest np. w obleganej Toskanii
HarryLey4x4 - 2012-05-09, 22:04
A mnie w³a¶nie interesuje Toskania
Santa - 2012-05-09, 22:21
HarryLey4x4 napisa³/a: | A mnie w³a¶nie interesuje Toskania |
W³a¶nie analizujê ten obszar - i jest "do wyboru do koloru".
Niestety zdarzaj± siê komentarze wskazuj±ce, ¿e bezpieczeñstwo pozostawionych aut nie jest pewne
HarryLey4x4 - 2012-05-09, 22:37
Widzê ,¿e Twoja trauma ukierunkowana na bezpieczeñstwo siê odzywa ...
Ale ¿arty na bok. Rzeczywi¶cie mnie równie¿ interesuj± bezpieczne , ale niekoniecznie najdro¿sze miejsca postoju, tym bardziej ,¿e mamy w planach wyjazd 2 dor. + 3 dziewczyny i do tego ma³y pies
Santa - 2012-05-10, 07:47
HarryLey4x4 napisa³/a: | Widzê ,¿e Twoja trauma ukierunkowana na bezpieczeñstwo siê odzywa ...
| Mam nadziejê, ¿e to nie jest zara¼liwe
Lutek - 2012-05-10, 12:26
Witajcie ZRENICA My jak pisa³em wczesniej wystartowali¶my 28,04 do Grecji przez serbiê i Macedoniê obecnie jeste¶my w Rumuni nad morzem czarnym , jest super praktycznie wszedzie dojazd do plazy ,My równie¿ nigdy nie kozystamy z platnych parkingów i tym podobnych placów campingowych . Dzisiaj stacjonujemy w Eforie ma³e miasteczko przed Constanta bardzo polecam w odróznieniu od Bu³garii gdzie poza Warn± Nie bylo gdzie zaparkowaæ przy morzu ,same hotele 5-cio gwiazdkowe i zero dojazdu to byla porazka mogli¶my lepiej zostaæ tydzien d³uzej w grecji gdie bylo super . Pozdrowionka piotr i Ula
zrenica - 2012-05-10, 19:39
Witaj Lutek,
Rumunia jest super!!! W Eforie tak¿e byli¶my.
Pozdrawiamy serdecznie i ¿yczymy udanych dalszych woja¿y
Lutek - 2012-05-11, 14:43
Dzieki za pozdrowienia ,dzisiaj jeste¶my w Mamai te¿ super miejsce do spacerów ,plazowania i uprawiania sportów wodnych . ¯yczymy udanych woja¿y .
mateusz009 - 2012-05-25, 08:04
a ja mam takie pytanie: Czy na te parkingi ze stronki któr± poda³ kolega "zrenica" mo¿na wje¿d¿aæ zwyk³yma samochodem osobowym??
|
|