| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Rozpoczecie sezonu
scuter0 - 2012-03-31, 16:31 Temat postu: Rozpoczecie sezonu
Dzisiaj nastapil ten wielki dzien,kolderka z kamperka zciagnieta,akumulatory zaladowane.Autko stalo pod plandeka od listopada zeszlego roku,kluczyk do stacyjki,swiece podgrzane i..silniczek zaklekotal milym dla ucha dzwiekiem.Teraz pozostaje tylko zalac woda zbiornik i w sina dal.. A czy wasze kamperki gotowe juz do sezonu?
Skorpion - 2012-03-31, 16:37
Moj tylko rowniez czeka na uzupelnienie paliwa wody w zbiorniku wymiana butli z gazem i najwazniejsze coroczny przeglad optycny i wymiana oleju + filtr olejowy,filtr powietrza no i oczywiscie po zimie filtr paliwa sprawdzenie hamulcy przod i tyl.
michałp - 2012-03-31, 17:36
23-25.03 rozpoczęliśmy kamperowanie na Polanie Sosny w nocy 0 stopni a w dzień piękne słońce i 21 stopni.
piotreksylwia - 2012-03-31, 18:20
Nasz Misiek też wybudził się z zimowego smu
Jest już ładnie umyty,wysprzątany,silniczek pięknie zaklekotał tylko woda,gaz i w droge
W planach był pierwszy wypad nad jeziorko niestety pogoda zrobiła Nam psikusa i siedzimy w domku
woojtek - 2012-03-31, 19:02
Moje rozpoczecie sezonu to przygotowac przyczepe na sprzedaz
waldi - 2012-03-31, 19:11
| Wujas napisał/a: | | Moje rozpoczecie sezonu to przygotowac przyczepe na sprzedaz |
Juz powinna stac na Ale Drogo
kazbar - 2012-03-31, 19:17
| Wujas napisał/a: | | Moje rozpoczecie sezonu to przygotowac przyczepe na sprzedaz |
Też o tym myślę.
Nie wiem jak Ty ale dla mnie ceny paliw, jakieś "VitaToll-e", i DMC bzdety jak również inne ukryte podatkowe koszty+bicie głową w ścianę (o ZUS-e nie wspomnę) ...
kierują mnie w stronę Nowej Zelandii
A tam podobno Caravaningvowy Raj
GregdeWal - 2012-03-31, 19:23
U mnie też maszynka już po raz pierwszy odpaliła. Teraz jeszcze trochę mechaniką się pobawić i weekend po świętach - przetarcie
| kazbar napisał/a: | kierują mnie w stronę Nowej Zelandii
A tam podobno Caravaningvowy Raj |
Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma
Witold Cherubin - 2012-03-31, 21:09
Ja też ściągnąłem z kamperka kołderkę, zrobiłem optyczny przegląd i wykonałem drobne prace konserwacyjno naprawcze, a po przekręceniu kluczyka usłyszałem miły pomruk, widocznie kamperek jest zadowolony z traktowania go przez zimę.
Zrobiłem też przygotowania do pierwszego wyjazdu na spotkanie majsterklepkowe w Warce, ale pogoda mnie zniechęciła i zostaliśmy w domciu.
Pewnie po świętach gdzieś na krótko wyskoczymy, ale musi być ładna pogoda, bo to ma być przyjemność, a nie katowanie siebie i kamperka.
Pozdrawiam
woojtek - 2012-04-03, 18:37
Ja chyba nie sprzedaje mojej przyczepy w nie dawno kupiłem w lipcu w Amsterdamie
miciurin - 2012-04-03, 18:59
| scuter0 napisał/a: | A czy wasze kamperki gotowe juz do sezonu? |
Mój już zaczął sezon miłym spotkaniem, wczoraj posprawdzałem cały sprzęt na pokładzie i naprawiłem cieknący kran
szuwarek - 2014-05-28, 20:35
Dawno w tym temacie nikt nie pisał, ale poniewaz mam problem z cieknącym kranem to jestem ciekaw co zrobiłeś w ramach naprawy u siebie. Będę wdzięczny za szczegółowe info.
miciurin - 2014-05-28, 22:30
| szuwarek napisał/a: | | Dawno w tym temacie nikt nie pisał, ale poniewaz mam problem z cieknącym kranem to jestem ciekaw co zrobiłeś w ramach naprawy u siebie. |
Wymieniłem kran na nowy
|
|