|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Włochy - Kempingi w okolicy jeź Garda
Ducaciak - 2012-04-02, 14:23 Temat postu: Kempingi w okolicy jeź Garda witam
czy ktoś może mi polecić kamping nad Jeziorem Garda taki na max 2/3 noce?
Ruszam 28 kwietnia do Włoch na 16 dni i I dłuższy postój planuje nad Jeziorem Garda
a potem Verona, Bologna Pisa, Toskania Siena i dalej do San Marino Ferrara, Ravenna, Rimini, Venezia.
może w w/w miastach lub w pobliżu też możecie coś polecić
pozdrwaim
janusz - 2012-04-02, 14:46
Ducaciak napisał/a: | czy ktoś może mi polecić kamping nad Jeziorem Garda |
Cytat: | Może tutaj znajdziesz coś dla siebie? |
Kaziu może wskaż palcem gdzie, bo ja nie widzę ani jednego kempingu nad Gardą na tej stronie.
Ducaciak,
Z Gardą to jest tak że to prawie jeden wielki kemping choć w kwietniu nie wszystkie mogą być czynne. Droga dookoła Gardy ma trochę ponad 100 km i kempingów jest ze 200 (tak strzelam) Nie będziesz miał najmniejszego kłopotu coś dla siebie znaleźć. Na północy jest krajobraz bardziej górzysty i wiele kempingów jest na zboczach. Trudniej wjechać ale fajniejsze widoki. Wschodnia strona bardziej zagospodarowana i dostępniejsza. Na południu bardziej równina i kempingi schodzą do samego jeziora. Tylko o tej porze Garda jest bardzo zimna i nie tak zielona w sensie roślinności niż latem lub jesienią. O tej porze roku wiele parkingów przy drodze nie będzie miało jeszcze zamkniętych bramek ograniczających wysokość pojazdów, znajdziesz coś by stanąć za darmo albo tylko za opłatę parkingową.
Ale zawsze warto jechać. Przy ustalaniu trasy spróbuj pojechać od północy od Bolzano Trento, i dojeżdżając do jeziora jedź w dzień i powoli, widoki zapierają dech. Zaraz pierwsze miasteczko od północy to Tobole i jest tam mały kemping i Riva Del Garda z dosyć fajnym dużym kempingiem tuż nad jeziorem.
Ducaciak - 2012-04-02, 15:56
witaj
\janusz a jaką trasę proponujesz jadąc ze Slaska myślałem o Cz > A Graz Kalagenfurt > I Udine Padova.
czy może lepiej lecieć na Drezno Monachium Insbruk Bolzano?
kimtop - 2012-04-02, 16:35
Ducaciak napisał/a: | czy może lepiej lecieć na Drezno Monachium Insbruk Bolzano? |
Śmigałem tamtędy w sobotę.Dobra trasa na szybki przelot.Cały czas autostrada.Od Monachium w dół bardzo malownicza.Opłaty to winieta w Austrii (9euro-10 dni),przełęcz Brennera(8 euro) i Włochy płatne na bramkach.Acha, paliwo najtańsze w Austrii i najlepiej zjechac do tankowania z autostrady.
kazbar - 2012-04-02, 16:55
janusz napisał/a: | Ducaciak napisał/a: | czy ktoś może mi polecić kamping nad Jeziorem Garda |
Cytat: | Może tutaj znajdziesz coś dla siebie? |
Kaziu może wskaż palcem gdzie, bo ja nie widzę ani jednego kempingu nad Gardą na tej stronie. . | O Garda i kempingach jest parę słów w relacjach. Może nieistotnych ale któż to wie co dla kogo jest istotne? Dla jednego cena a dla innego słoneczko lub jego brak
Kolega pytał też (jak rozumiem nie tylko o Garda) ..i...a potem Verona, Bologna Pisa, Toskania Siena i dalej do San Marino Ferrara, Ravenna, Rimini, Venezia. może w w/w miastach lub w pobliżu też możecie coś polecić
Com wiedział, tom na stronce dla uciechy swojej i kolegów napisał, kilka rekomendowanych (czytaj sprawdzonych osobiście) znaczków umieścił i parę nieudanych fotek wkleił. Co inni na własnej skórze doświadczyli, to też się tym dla caravaningu z Kazkiem podzielili.
Pozdrawiam
janusz - 2012-04-02, 17:28
Ducaciak napisał/a: | a jaką trasę proponujesz jadąc ze Slaska myślałem o Cz > A Graz Kalagenfurt > I Udine Padova.
czy może lepiej lecieć na Drezno Monachium Insbruk Bolzano? |
Jeździłem obydwoma drogami, jeżeli chcesz szybko to przez Niemcy, jeżeli chcesz ładnie to przez Austrię tylko od Willach na Bolzano, droga trudniejsza ale za to widoki zostaną na długo w pamięci.
kazbar napisał/a: | O Garda... |
Nie znalazłem, jest Lago Maggiore ale to inny kierunek i ... trochę u Mazurka ale Gardy tam też nie ma.
kazbar napisał/a: | ... i kempingach jest parę słów w relacjach. |
Kaziu może i jestem upierdliwy, ale Ducaciak, prosił o rady a Ty odpisałeś mu tak jak niektórzy odpisują szukającym porad na forum "jest opcja szukaj, nie bądź leniem". Często spotykamy się z taką odpowiedzią gdy ktoś o coś pyta. To nie wyjątek.
Dałeś link do strony na której dalej są linki do stron internetowych i to przeważnie po włosku lub do Wikipedii. Nie rozumiem dalej co koledze dała twoja odpowiedź, prościej jest wejść na Google i wpisać "campingi Garda" lub "campingi Italia" ten sam rezultat i więcej kempingów.
Ostatnio był na forum opisywany kemping koło Wenecji nie wiem nie byłem ale nocowałem na parkingu w Wenecji. Płaciłem za postój całą dobę 22E. Jest tam spuszczalnia ścieków i czysta woda i prąd.
Ducaciak - 2012-04-02, 19:02
dzięki Chłopaki za info.
chyba do Włoch polecę przez Niemcy często jeżdżę na południe niemiec więc znam drogę i uniknę upierdliwych Austriackich i Czeskich Polizmeistrów.
wracać będę przez Austrie i Słowacje.
a mam pytanko od str Niemiec do Bolzano ciężka droga dla Camperka?
jakie koszty tunelów?
janus - 2012-04-02, 19:37 Temat postu: Re: Kempingi w okolicy jeź Garda
Ducaciak napisał/a: | witam
Ruszam 28 kwietnia do Włoch na 16 dni i I dłuższy postój planuje nad Jeziorem Garda
a potem Verona, Bologna Pisa, Toskania Siena i dalej do San Marino Ferrara, Ravenna, Rimini, Venezia.
pozdrwaim |
No to musimy się dobrze wypatrywać
My ruszamy 25 lub 26 kwietnia na ok 14-15 dni, tylko że zaczynamy od Wenecji później Toskania i zawinięcie nad Gardę przez Genuę.
Myślę, że dobrze by było się wymienić na pw. telefonami i, a nuż, jakiś spot na trasie wyjdzie
janusz - 2012-04-02, 19:40
Ducaciak napisał/a: | a mam pytanko od str Niemiec do Bolzano ciężka droga dla Camperka? |
We Włoszech nie ma ciężkich dróg dla kamperka, oni też z tego żyją. Miejscami duży ruch i korki ale to dla wszystkich nie tylko dla kamperków. Oni są jacyś inni, im się nie śpieszy i chętnie stoją w korkach
Jeżeli nigdy kamperkiem nie byłeś w Italii to Italia cię nie wystraszy.
Cytat: | jakie koszty tunelów? |
Osobno za tunele nie płaci się, płatne są autostrady ale to hurtem od wjazdu do wyjazdu.
Nie tak jak we Francji, że płacisz od miasta do miasta, tytaj możesz przejechać całe Włochy i płacisz przy zjeździe. Kiedyś było kilka sieci autostrad i płaciło się przy wyjeździe z regionu, teraz to i właściciele autostrad dogadali się
Ducaciak - 2012-04-02, 19:57
Janus jak najbardziej, przetrzesz szlak.
a jak lecisz przez Austrie czy Niemcy?
bo tak sobie patrzę na mapę że jednak chyba lepiej do Rybnika A1 a potem przez Czechy na Wiedeń i aż do Grazu tam pausa i raniutko dalej w stronę Venezi [ chociaż Venezie chce sobie zostawić na koniec]
chce wyruszyć w piątek 27 po pracy koło 15tej tak żeby do Grazu dojechać koło 23ciej.
potem aż do Verony i dalej A22 do Trento i od góry zwiedzanie Gardy z postojem na II noce
potem Parma Modena i Piza no i Toscania
masz może jakieś Toscańskie campy godne polecenia?
Robert66 - 2012-04-02, 22:04 Temat postu: garda Koledzy,
ja również wybieram się w tamte strony (m. innymi nad Gardę ) , lecz ok. 25 czerwca,
myślałem o campie Riva del Garda , o tym , o którym pisze Janusz,
mam pytanie przy okazji : którą stroną jeziora jechać radzicie:zachodnią , czy wschodnią , słyszałem ,że po zachodniej , górzystej jest ciasno i kręto , lecz za to widoki...zaś wschodnia ma lepszą infrastrukturę,
i jeszcze jedno: orientujecie się czy można pływać sprzętem (ponton z silnikiem spalinowym), ewentualnie jakie są wymagania formalne oraz opłaty??
Pozdr.
@ndrzej - 2012-04-02, 22:18
Jadąc od północy, na zachodnim brzegu jeziora, leży miasteczko Limone - z jedynym tam kempingiem. Nie jest on może zbyt tani, ale samo miasteczko i przepiękne widoki warte są każdej ceny!
Jadąc dalej na południe zatrzymaj się w okolicy starożytnego miasteczka Sirmione, położonego na półwyspie. W jego pobliżu jest również kemping oraz miejsce postojowe dla kamperów.
Na południowym brzegu, trochę po wschodniej stronie jeziora, leży Lazise - którego też nie można odpuścić! W Lazise i jego pobliżu jest kilka kempingów, ale najlepszy (i chyba najtańszy) to kemping municypalny - prawie w samym mieście.
janusz - 2012-04-02, 22:46
Robert66 napisał/a: | którą stroną jeziora jechać radzicie:zachodnią |
Z tą Gardą trafiliscie w mój słaby punkt
Jeśli możesz poświecić cały dzień na jazdę, nie wielki dystans trochę ponad 100 km to proponuję objechać jezioro dookoła. Da się obie strony, oboma jeżdżą autobusy to i każdy kamper zmieści się. Obie strony są inne, duża część zachodniej drogi prowadzi tunelami. Tunele mają okna, bywają skrzyżowania w tunelach. Droga praktycznie wykuta jest w skale. Po drodze można zjechać nad wodę do małych wiosek położonych nad brzegiem. Śmiało cały dzień można poświęcić na wycieczkę.
Endi - 2012-04-03, 07:48
Robert66 napisał/a: | ...mam pytanie przy okazji : którą stroną jeziora jechać radzicie:zachodnią , czy wschodnią... |
Jeśli objedziesz jezioro dookoła to radzę zacząć od wschodniej czyli lewej strony, patrząc od północy. Najważniejsza osoba, towarzyszka podróży siedzi po prawej i ma najlepszy widok. Nie musi ciągle wychylać się przed Twoim nosem. Ty i tak prowadzisz to widoki Cię nieinteresują a o ile bezpiczniej
Jeśli niekoniecznie na kamping to w Riva del Garda jest fajny stellplatz przy komisariacie policji.
Via Brione N 45*52'46.3" / E 10*51'32.0"
janus - 2012-04-03, 08:20
Ducaciak napisał/a: | Janus jak najbardziej, przetrzesz szlak.
a jak lecisz przez Austrie czy Niemcy?
bo tak sobie patrzę na mapę że jednak chyba lepiej do Rybnika A1 a potem przez Czechy na Wiedeń i aż do Grazu tam pausa i raniutko dalej w stronę Venezi [ chociaż Venezie chce sobie zostawić na koniec]
chce wyruszyć w piątek 27 po pracy koło 15tej tak żeby do Grazu dojechać koło 23ciej.
potem aż do Verony i dalej A22 do Trento i od góry zwiedzanie Gardy z postojem na II noce
potem Parma Modena i Piza no i Toscania
masz może jakieś Toscańskie campy godne polecenia? |
Jak już pisałem - ruszamy 25 lub 26 kwietnia późnym popołudniem. Pierwszy nocleg na trasie. Ponieważ naszym pierwszym przystankiem we Włoszech jest Gorizia ("odwiedziny u rodziny" ) i z powodu bliskości granicy, jeździmy przez Słowację i Austrię.
Potem Monfalcone, bo możliwe że nadarzy się okazja zwiedzenia stoczni, w której przed wojną wybudowano nasze transatlantyki "Piłsudski" i "Batory"
Dalej to już klasycznie: Wenecja i dalej na południe wschodnim wybrzeżem, ze zwiedzaniem tego co się tam zdarzy po drodze .
Przeskok na zachodnie wybrzeże mniej więcej na wysokości Sieny/Cortony (wiadomo - świeża emisja filmu "Pod niebem Toskanii" ) ze zwiedzaniem raczej prowincji niż dużych miast.
Później już w kierunku północnym i znowu co się nadarzy
W końcu właśnie Jez. Garda - dlatego też dzięki wszystkim, że tak ładnie to opisujecie
Powrót, albo przez Brenner, albo klasycznie na Wiedeń.
Nie mam zaplanowanego żadnego kempimgu. Kupiłem tegoroczną edycję Stellplatzfurera (koszmarne słowo ) ADAC i zobaczymy co to warte. Oczywiście szykujemy się na jakiś dzień dwa pobytu, ale to się okaże na miejscu.
Ducaciak - 2012-04-03, 15:11
czyli Klasyka - co sie trafi to się trafi też tak zamierzam
DAKOTA - 2012-04-03, 15:25
Witam
Proponuje jazde przez Wieden ,droga spokojna i tansze paliwo.Kolacja we wiedniu u mnie nastepnie sniadanie potem hajda na wlochy a ja na termale.
Wlochy przerabialem 3 tygodnie temu paliwo dochodzi do 1,9 euro ,niemcy przerabialem przez ostatnie 2 tygodnie do niedzieli paliwo 1,64 w gore.W Wiedniu cos kolo1,4 .Poza tym przez Niemcy tunele w austrii platne niby nie duzo bo 8 ale osiem tunel i dalsza droga +paliwo drozsze,powiedzmy 10 euro + i sa dwa obiady jak znalazl.
Moglbys na swiateczne sniadanie dostarczyc kielbysy swojskiej z Katowicow od tesciowej.hahhahah
pozdrawiam
Ducaciak - 2012-04-03, 20:23
spoko mogę kiełbache kurirem wysłać bo święta są w weekend a ja jade za 3 tygodnie
w Itali 1,9 Eur za paliwo!? no nieźle a ja myślałem że Skandynawia to drogie miejsce.
BRATa Syn - 2012-04-03, 22:19 Temat postu: Re: Kempingi w okolicy jeź Garda
Ducaciak napisał/a: | witam
pozdrwaim |
Witaj, ja będziesz na wysokości Toskanii to nie zapomnijcie zajechać do San Gimignano(http://pl.wikipedia.org/wiki/San_Gimignano), patrząc od południa - Livorno, Volterra i San Gimignano, właśnie tan szlak, prawdziwa piękna Toskania, trochę wsponaczek ale warto.
Byliśmy w zeszłym roku ...
Na samym początku miasteczka po prawej stronie jest parking dla kamperków, a jak się zapędzisz to Pan Nas Skuterku Was cofnie i doprowadzi na miejsce.
Udanej wycieczki !
Ducaciak - 2012-04-04, 11:23
dzięki za info już wpisuje do dziennika pokładowego
BRATa Syn - 2012-04-05, 06:44
Aaaa, zapomniałem dodać , my jeździliśmy na wakacje do Włoch z Vacansolei, sprawdź na ich stronie, nad Gardą jest bardzo dużo kampingow, nie to ze od nich trzeba jechać ale na stronie są zdjęcia , filmy, podejrzeń można warunki.
Pozdrawiam
staszko - 2012-04-05, 16:42
Jeśli się wybieracie nad j.Garda to pewnie zaglądniecie do Gardalandu . Chcąc zaoszczędzić na bilecie wystarczy zaopatrzyć się w taką etykietkę po soku Punica 1l. Niestety nie mając zdjęcia muszę podać link do aukcji na ebayu .Zastrzegam że nie mam nic wspólnego z aukcją .Soki można kupić na terenie Niemiec .Sumując kupujemy jeden bilet dajemy etykietkę i dostajemy drugi bilet darmo .
http://www.ebay.de/itm/2-...=item4d000a1176
Sisar - 2012-07-04, 21:06
A ja chciałbym w lipcu jechac... Co ztemperatura wody ? Da sie kąpać ? Woda cieplejsza niż w Bałtyku ?
janusz - 2012-07-04, 21:44
Sisar napisał/a: | Woda cieplejsza niż w Bałtyku ? |
Tam woda nigdy nie jest cieplejsza niż w Bałtyku
Sisar napisał/a: | Da sie kąpać ? | da się a jeszcze gdy wpadnie Ci do głowy nauka pływania na desce to musowo się wykapać.
Sisar - 2012-07-04, 22:06
To do kitu to jezioro Musze zmienic kierunek...
janusz - 2012-07-04, 23:23
Sisar napisał/a: | To do kitu to jezioro Musze zmienic kierunek... |
Jeżeli wybór Gardy jest po to by popływać, kąpać się i opalać to rzeczywiście jest do kitu
I tu nie żartuje, woda czysta ale raczej chłodna, może pod koniec sierpnia jest cieplejsza. Jezioro leży w górskiej kotlinie i słonce dosyć krótko nagrzewa wodę. Plaże są wąskie w większości kamieniste i cały czas nad głowa jeżdżą samochody. W okół jeziora jest mocno uczęszczana szosa, czasami nad samym brzegiem. Jeśli chodzi o leżenie, opalanie i leniuchowanie wybrałbym wybrzeże Adriatyku.
Jeżeli jednak preferujesz piękne widoki, sporty wodne, tak zwany aktywny wypoczynek, to można śmiało nad Gardę jechać.
@ndrzej - 2012-07-04, 23:33
janusz napisał/a: |
Tam woda nigdy nie jest cieplejsza niż w Bałtyku |
W ubiegłym roku we wrześniu, w towarzystwie bardzo wielu osób kąpałem się w Gardzie w uroczej miejscowości Limone. A wierzcie mi - morsem nie jestem! Temperatura wody wynosiła ok. 25 st.!!!
janusz - 2012-07-04, 23:51
@ndrzej napisał/a: | Temperatura wody wynosiła ok. 25 st.!!! |
Wyjątek potwierdza regułę.
Nie napisałem, że jezioro jest skute lodem
Też kompałem się. Postanowiłem zażyć windsurfingu, wytrzymałem w wodzie pewnie z 10 godzin, też jestem raczej ciepłolubny. Jakieś 9 godzin 47 minut w zanurzeniu i 13 minut na pokładzie deski.
Jednego jestem pewien, woda jest dosyć czysta i smaczna. Wiadro jej na pewno wypiłem i nie było sensacji żołądkowych.
Aulos - 2012-07-05, 00:04
My byliśmy nad Gardą pod koniec sierpnia. Rozczarowaliśmy się kamienistą plażą. Kamienie były także w wodzie, a tam, gdzie nie było kamieni, był grząski muł. Jednak nie mieliśmy najmniejszych zastrzeżeń, co do temperatury wody - była bardzo ciepła, może znaczenie miał tu schyłek lata. Miejscowość to Peschiera del Garda - jest tam piękny i drogi camping Bella Italia, a obok niego znacznie tańszy CamperPark.
Nasza relacja: http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=60
OMEGA - 2012-07-05, 00:12
My akurat mamy przykre doświadczenie z Jeziorem Garda , już tam nie pojechaliśmy ale do Włoch dalej jeżdzimy , auto stawiamy na parkingach strzeżonych i jest OK.
tu opisałem w kilkunastu zdaniach naszą przygodę http://www.camperteam.pl/...ighlight=#11191
Stanek - 2012-12-29, 17:42
janusz napisał/a: |
Ostatnio był na forum opisywany kemping koło Wenecji nie wiem nie byłem ale nocowałem na parkingu w Wenecji. Płaciłem za postój całą dobę 22E. Jest tam spuszczalnia ścieków i czysta woda i prąd. |
Gdzie ten parking się znajduje ?
Endi - 2012-12-29, 18:42
Stanek napisał/a: | Gdzie ten parking się znajduje ? |
Myślę, że chodziło o ten...
30135 Venezia
Isola Nuova del Tronchetto
Miejsce postoju - parking 45°26'37"N 12°18'22"E
- płatny / pierwsze 12 h – 21 Eu. Doba 36 Eu
- serwis w cenie
- cisza, spokój
- brudny
Ale jest jeszcze jeden, kilkanaście metrów wcześniej...
30135 Venezia
Hafen Parkplatz 3
Miejsce postoju - parking 45°26'21"N 12°18'33"E / w środku portu /
- płatny doba – 20 Eu / pierwsze 15 min. gratis / !!
- bez serwisu
- troszkę głośniejszy
papamila - 2012-12-29, 19:20
jeśli wizyta wypadnie poza sezonem turystycznym
to polecam
Marina di Venezia
Punta Sabioni
Via Montello 6
camping **** z własnym wodnym aquaparkiem i mnóstwem innych atrakcji
oczywiscie z bezpośrednim dostępem do morza, myjnią dla aut itp, itd.
cena za kampera, prąd i 2 osoby wynosi 19€
P.Sabioni to miejscowość nad zatoką wenecką na wprost Wenecji
koszt tramwaju wodnego to 4,5€ w 1 stronę
buba - 2012-12-29, 19:31
Hej, mnie sié podobalo, strasznie duzo okropnie bogatych niemieckich turystów z super wypasionymi kamperami, ale widoki bezcenne. Poláczenie gór z jeziorem w najlepszym wydaniu. Kampingów mnóstwo, my zatrzymalismy sie na jednym z pierwszych blisko miejscowosci Garda, bylo calkiem przyjemnie, ale wszystkie te kampingi majá dosc male poletka.
Stanek - 2012-12-29, 19:38
papamila napisał/a: | jeśli wizyta wypadnie poza sezonem turystycznym
to polecam
Marina di Venezia |
Naczytałem się dużo dobrego o tym kempingu, ale niestety snuję plany na drugą połowę sierpnia więc raczej odpada Szukam czegoś właśnie w granicach tych 20 euro w miarę niedaleko Wenecji. Dlatego zainteresował mnie ten parkina za 22 euro/doba.
mischka - 2017-08-09, 11:21
janusz napisał/a: | Sisar napisał/a: | To do kitu to jezioro Musze zmienic kierunek... |
Jeżeli wybór Gardy jest po to by popływać, kąpać się i opalać to rzeczywiście jest do kitu
I tu nie żartuje, woda czysta ale raczej chłodna, może pod koniec sierpnia jest cieplejsza. Jezioro leży w górskiej kotlinie i słonce dosyć krótko nagrzewa wodę. Plaże są wąskie w większości kamieniste i cały czas nad głowa jeżdżą samochody. W okół jeziora jest mocno uczęszczana szosa, czasami nad samym brzegiem. Jeśli chodzi o leżenie, opalanie i leniuchowanie wybrałbym wybrzeże Adriatyku.
Jeżeli jednak preferujesz piękne widoki, sporty wodne, tak zwany aktywny wypoczynek, to można śmiało nad Gardę jechać. |
Wiem że temat stary ale informacje nie do końca prawdziwe, chłodna woda w jeziorze to na północy, a na południu ciepła jak w każdym innym. Samochodów nad głowami nie uświadczysz bo na południu płasko a i po dużych piaszczystych plażach biegałem z dzieciakami.
Powsinogi - 2017-08-09, 11:44
Na południu Gardy byliśmy na camperstopie. dokładnie 10-12 lipca 2017. Woda była ciepła
Przyjemne miejsce - leciutko na wschód od Sirmione. Do Sirmione rowerkami dojechaliśmy w tempie spacerowym.
23 albo 24 euro za dobę za całość (na kempingu obok chcieli ponad 60 euro za kamper i 4 osoby), serwis pełen, brak pryszniców (trzeba korzystać z kamperowego), było miejsce na umycie naczyń. Prąd (uwaga tylko 10 Amperów) w cenie.
Widoki burzy nad Dolomitami gratis No piekne.
Link: http://www.camperparksirmione.com/
Koordynaty na bramę wjazdową: 45.460443, 10.633111
Jest już w Google - na Google maps się pojawia.
Jurek121175 - 2017-08-09, 12:39
Powsinogi napisał/a: | Na południu Gardy byliśmy na camperstopie. dokładnie 10-12 lipca 2017. Woda była ciepła |
Też byliśmy w lipcu w tym camperparku, ale 18 lipca b.r. jako jedyni z Polski
Położeni bardzo fajne, blisko do jeziorka
Lukasz76 - 2017-08-09, 13:57
My jestesmy właśnie teraz tu:
Villággio Tiglio
Via Punta Grò, 25010 Sirmione BS, Italy
+39 030 990 4009
https://goo.gl/maps/kpykaBv1vWm
.
Kemping fajny prysznice kibelki super wifi kiepskie woda zrzut za darmo basen za darmo
Pogoda patelnia 32 w cieniu.Sirmione piękne polecamy !
EDIT:
andi at - 2017-08-09, 15:27
Widziales parking w SIrmione .Ja tam zawsze staje .5 m do wody.
Jurek121175 - 2017-08-09, 15:44
andi at napisał/a: | Widziales parking w SIrmione .Ja tam zawsze staje .5 m do wody. |
My nie znaleźliśmy tego parkingu w lipcu. Policyjanty wcześniej (na jakimś rondzie) kierowali nas w lewo. Puszczali tylko tubylców w kierunku "starego miasta". Nie wiemy dlaczego
Powsinogi - 2017-08-09, 16:20
Gdy byliśmy w lipcu - Sirmione było zapakowane samochodami osobowymi. Tylko osobówki i miejsc parkingowych zero. Mowa o parkingach przed murami twierdzy.
Szczerze mówiąc, to brakowało latarni by rowery przypiąć
@Jurek121175 - też byliśmy jedyni z Polski
Belgów sporo było. I Francuzów.
andi at - 2017-08-09, 23:01
https://www.park4night.com/carte_lieux
Parking jest do osobowe ,autobusy i campery .Stanowisk jest około 20 Jest stanowisko do obsługi kampera i autobusu
Sirmione, 42 Viale Guglielmo Marconi
|
|