|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Motor Show - Motor Show 2012. Przebieg i wspomnienia.
Tadeusz - 2012-04-13, 07:32 Temat postu: Motor Show 2012. Przebieg i wspomnienia. Nowy wątek zacznę od zdjęć dokumentujących naszą wczorajszą pracę przy urządzaniu wystawy fotograficznej. Dziś tę pracę zakończymy.
Mamy własne 60 m2 na zaprezentowanie naszego kamperowego życia.
Jurek przygotował piękne zdjęcia do wystawy. Autorów jest kilku ale poziom wyrównany i śmiało można ocenić go na wysoki.
Dziś dalszy ciąg organizacyjnych retuszy i...czekamy na Was.
Muszę Wam donieść, że bardzo podoba mi się ekspozycja TTM czyli targi warsztatowców.
Jest imponująca.
Acha! Ostrzegam! Po Targach spaceruje stadko hostess tak ładnych, że panowie są totalnie rozkojarzeni. Strzeżcie się!
Tadeusz - 2012-04-13, 07:42
Dodam jeszcze, że zjechało się nas już 12 kamperów i na parkingu MTP było wesoło.
Dla miłośników przyrody podaję wiadomość bezcenną - bliziutko od Targów jest słynna poznańska palmiarnia. Halszka spędziła tam wczoraj ponad 2 godziny i już szykuje się na następne wycieczki z psiapsiułkami z CT.
Jeszcze fotki z hali wystawowej.
BODEK - 2012-04-13, 19:07 Temat postu: Motor Show Spostrzegawczym podpowiadam, że Halinka i Janusz są ubrani w nowe wzory polarów CT
lepciak - 2012-04-13, 20:52
Tadeusz Cytat: | Ostrzegam! Po Targach spaceruje stadko hostess tak ładnych, że panowie są totalnie rozkojarzeni. |
A foty?
WINNICZKI - 2012-04-13, 21:12
lepciak napisał/a: | A foty? | Zloty maja integrować , a nie doprowadzać do rozwodu.
Skorpion - 2012-04-14, 10:20
Co taka cisza na temat targow i zadnych fotek,ci co nie mogli przyjechac tez chca za posrednictwem forum uczestniczyc w tym zlocie i w zwiezaniu targow.
qcza - 2012-04-14, 10:47
Witam wszystkich. Czy jutro Jeszcze będziecie na targach i czy coś tam się będzie działo?
pozdrawiam
mrc - 2012-04-14, 14:57
Osobiscie jestem zawiedziony czescia campingowo-camperowa.
Kilka firm ze swoja standardowa oferta, w zasadzie te same auta jakie widnieja na poszczegolnych stronach od dluzszego czasu.
Wbrew zapowiedzia nie znalazlem zadnego stoiska bankow/ubezpieczycieli zainteresowanych ta branza.
Duzo wieksza atrakcja jest zlot, dobrze zobaczyc taka ilosc camperkow w jednym miejscu
DAKOTA - 2012-04-14, 15:20
witam
przeciez w TV tez nic nie wspomnieli o caravaningu na Moto , na necie cos pisali o jakis bentelejach , bmw, mercach ale o caravaningu tez nic
Widocznie na statystow nie zwracaja uwagi.
Oj chyba ktos tylko na tym kase klepie i nic poza tym.
pozdrawiam
Skorpion napisał/a: | Co taka cisza na temat targow i zadnych fotek,ci co nie mogli przyjechac tez chca za posrednictwem forum uczestniczyc w tym zlocie i w zwiezaniu targow. |
dobek44 - 2012-04-14, 16:50
W szeregu zbiórka!!!
dobek44 - 2012-04-14, 16:53
I nie pchać się!!!
oliko - 2012-04-14, 17:40
Czekamy na jakieś fotki nie dane nam było przyjechać trzeba zarabiać na paliwko do kampera . Pozdrawiamy i czekamy na wieści. I fotki jak kamperki ustawione jak to wszystko wyglądało.
MILUŚ - 2012-04-14, 19:58
No rzeczywiście jakaś cenzura ; konspira czy cuś ? Żyjecie na tych targach czy nie ..........bo sie cała CT-owa Polska ciekawi
Foty proszę ; foty ............... ( niekoniecznie hosstes ........choć nie odmówię )
SlawekEwa - 2012-04-14, 20:26
MILUS napisał/a: | Foty proszę ; foty |
Pooglądajcie sobie inne fora karawaningowe to zobaczycie zlot CT
qcza - 2012-04-14, 20:34
Czyli jechać? czy nie jechać?
miciurin - 2012-04-14, 23:45
mrc napisał/a: | Osobiscie jestem zawiedziony czescia campingowo-camperowa.
Duzo wieksza atrakcja jest zlot, dobrze zobaczyc taka ilosc camperkow w jednym miejscu |
Zgadzam się z Tobą, zabrakło firm wystawiających się n targach.Liczyłem na wiele więcej. Za to nowe znajomości bezcenne
Johnnie Walker - 2012-04-15, 00:16
Witamy serdecznie,
z zawodowych powodów zmuszeni byliśmy wyjechać wcześniej, więc opusciliśmy zlot zabierając ze sobą miłe wspomnienia.
Dziękujemy za cieplutkie przyjęcie nas podczas zlotu i do zobaczenia na innych zlotach!
Wszystkim życzymy bezpiecznego powrotu do domu.
poniżej kilka fotek...
Janek i Grażyna
ARCADARKA - 2012-04-15, 00:58
My już w domciu ,kochani dzięki za miłe spotkanko ,,,,,,,,,,,fotek nie robiłem
GOSIAARCADARKA - 2012-04-15, 12:37
Chciałam podziękować wszystkim za miłe spotkanie, było naprawdę super. Wielką przyjemnością było spotkać starych znajomych i poznać nowych sympatycznych camperowców.
Zlot wyglądał imponująco, zdjęć będzie dużo, zawsze niezawodni Tadeusz i Misio dużo pstrykali. Na pewno jak wrócą i wypoczną to puszczą fotki i relacje.
Duże podziękowania dla Tadeusza za organizację i pracę włożoną w przygotowania oraz podziękowania dla innych, którzy byli wcześniej i napracowali się aby wszystko było super.
Pogoda też dopisała.
Musieliśmy wyjechać wcześniej, przeprosiny dla tych, z którymi nie udało się pożegnać.
Majki - 2012-04-15, 13:28
Miło było zobaczyć na "własnym gruncie" tyle znajomych twarzy. Serdecznie Was pozdrawiamy i życzymy bezpiecznego powrotu do domu.
PS.
Dla organizatora wyrazy szacunku
lepciak - 2012-04-15, 18:01
DAKOTA Cytat: | przeciez w TV tez nic nie wspomnieli o caravaningu |
W nocy pokazano w TV 2 (słownie dwa) nowe wystawowe kampery o uczestnikach nie wspominając.
krzysioz - 2012-04-15, 18:04
Ja myslalem ,ze to jakis sympatyczny zlot byl , a jak sie okazalo to ponoc casting mial byc.
Skoro ta telewizja nawalila to dawajcie tu jakies fotki, czy tez nikt aparatu nie wzial byl liczac na e pierwsza.
gino - 2012-04-15, 19:12
przed chwila w wydarzeniach-polsatu, tez pokazali kamperka sztukę jedeną...
ale NASI nie po to pojechali by się w TV lansować..tylko..aby sie spotkać i dobrze bawić
miciurin - 2012-04-15, 19:14
My też już dojechaliśmy do domku, było bardzo miło cieszę się, że mogłem być tam z Wami.
Dziewictwo kamperowe zostało stracone, była to nasza pierwsze noc spędzona w autku Miło się gawędziło i nie tylko w nocy z kolegą Rumian
Synek też zadowolony bo naprawdę było też sporo atrakcji dla maluchów.
Niestety nie mam za dużo zdjęć to wklejam chociaż kilka.
Do zobaczenia jak najszybciej
Ten z prawej to mój
Można było nacieszyć oczy nie tylko od widoku aut. Bartkowi się podobało
GOSIAARCADARKA - 2012-04-15, 19:44
O ile wiem, to Tadeusz udzielał wywiadu jakiejś telewizji - i na pewno nie lansował się tylko reklamował i opowiadał o naszej pasji - camperowaniu oraz o naszym camperteamie. Jestem pewna, że Tadeusz sam to lepiej opisze.
Mnie też udało się parę słów powiedzieć do regionalnej telewizji informacyjnej w Poznaniu WTK
Pytano mnie ile załóg zebrało się na naszym zlocie i co daje nam camperowanie - czyli wolność.
Ma ponoć to być puszczone jako migawka z targów, nie wiem kiedy, nie widziałam tego, ale za parę dni ma być dostępne w wtkplayer
Tak więc trochę się naszą dużą gromadką zainteresowali, tylko nie wiadomo czy to będzie w mediach czy tylko pokażą wypasione osobówki.
brams - 2012-04-15, 20:09
My także już w domu
Warto było jechać te 6 km by spotkać sympatyczne znajome twarze a także zapoznać się z - a jakże - przesympatycznymi nowymi zlotowiczami (kompleciki )
Slajd - za zdjęcia wielkie słowa uznania, tak trzymaj, Jurek
Także organizacyjnie tego trudnego zlotu wszystko było OK.
Było ciasno, ale bezpiecznie.
Dziękujemy miłym Czechom za fajne butony
Wystawianych nowych kamperów i przyczep było naprawdę sporo, ale co z Knausem?
Zaspali czy olali?
GOSIAARCADARKA - 2012-04-15, 20:09
Już znalazłam, jesteśmy na www.wtkplayer.pl Trzeba kliknąć na PULS DNIA - serwis informacyjny - z dnia 14.04.2012 Za darmo można oglądać wybierając opcję niższej rozdzielczości. W wiadomościach o nas zaczyna się w szóstej minucie i chyba 13 sekund.
Przyjemnego oglądania.
Jerzyk - 2012-04-15, 20:46
My tez już w domku.
Wielkie dzieki w imieniu Bacchetty za wszystkie dokarmiania, głaskania i poddrapywania.
Nam również miło upłynął z Wami czas. Warto było starocia fatygować te parę kilometrów.
Dziękujemy !!!
do nastepnego razu.
zibikruk - 2012-04-15, 21:34
My już także w domku. Bardzo dziękuję Tadeuszowi za ogrom pracy włożonej w przygotowanie naszego pobytu - było perfekcyjnie.
Serdeczne podziękowania za wkład OD - brata bliźniaka i jego ekipy za nasze medialne "view".
Miło było spotkać się ze "starymi" załogami i poznać nowe.
Bardzo dziękujemy z Iwonką za wszystkie doznania i do zobaczenia na następnych zlotach.
maga - 2012-04-15, 21:37
Kilka zdjęć ze zlotu Motor Show,tym razem nie zrobiłem ich wiele
BiG Team - 2012-04-15, 21:41
No i my w domciu. Wielkie dzięki dla organizatorów i uczestników zlotu. Było zajefajnie.
ALAPILOCIK - 2012-04-15, 21:57
My też już w domku:).
Było super.Dziękujemy Tadeuszowi i pomocnikom za zorganizowanie zlotu.
Wystawa fotografii bardzo nam się podobała, szczególnie Norwegia.
Wszystkich, których nie zdążyliśmy pożegnać, przepraszamy i mówimy teraz pa,pa.
Do zobaczenia
Komplecik - 2012-04-15, 21:58
Bardzo wielkie podziękowania za zlot, dla kierownictwa , naszych sąsiadów oraz wszystkich uczestników, mieliśmy przyjemność porozmawiać, pośmiać się.
Jesteśmy pod wrażeniem
frape - 2012-04-15, 22:05
my również dziękujemy za spotkanie, ze starymi i nowymi znajomymi
jolcia777 - 2012-04-15, 22:07
Już w domciu! Dziękujemy pięknie za super organizację, pracy było sporo! Miło było spotkać starych znajomych i znowu wspólnie spędzić trochę czasu. Do miłego zobaczenia!!! Dziękujemy!
jacek stec - 2012-04-15, 22:47
Podziękowania dla Tadeusza za perfekcyjną organizację zlotu-w drodze do domu zahaczyłem o solanki grudziądzkie-buszuje tu duch Camperteamu-pani w recepcji widząc kampera już nie wie jak się uśmiechac-pozdrówki
Aulos - 2012-04-15, 23:12
Dziękujemy Wszystkim za spotkanie i Do Zobaczenia
boral - 2012-04-15, 23:12
Dojechaliśmy do domku,serdeczne dzięki organizatorom i wszystkim uczestnikom CT za miłe chwile i spotkanie
łoś - 2012-04-15, 23:34
Ja nie mogłem dojechać i żal mnie nosi, ale cieszę się, że impreza się Wam udała.
Oczywiście oczekuję na foto-relację z ręki naszych fachowych reporterów.
kulanio - 2012-04-16, 00:04
Po dużej dawce "profanum" zadanej mi przez co niektórych kolegów i pomimo protestów drugiej połowy postanowiłem pojechać skrótem przez Licheń żeby zażyć choć odrobinę "sacrum"... na tym pominę moje wrażenia, bo są rzeczy które nie mieszczą się pod kopułą... skrót okazał się dłuższy o 150 km
Dzięki za wspaniałe towarzystwo, super zabawę i gratuluję pomysłu na tak nietypowe spotkanie.
P.S. Magda właśnie dotarła do Lublina i MA SILNIK DLA WIESIA (nie musicie mi przypominać )
bogdan - 2012-04-16, 07:33
Podziękowania dla Tadeusza i Janusza za perfekcyjną organizację zlotu
i do zobaczenia.
Marysia i Bogdan
MAWI - 2012-04-16, 09:20
Nam również podróż wydłużyła się .Pojechaliśmy z kilkoma załogami przez Kurnik i potem jeszcze kilkoma "skrótami" i już w domu.Dzięki wszystkim za towarzystwo i organizatorom za organizację zlotu i do zobaczenia.
darboch - 2012-04-16, 10:01
Tadeusz za perfekcyjną organizację.
Już dawno nie uśmiałem sie do łez ... " stacja 35"....
Śląska karawana na piątkę
Misio - 2012-04-16, 10:08
U zbiegu rzek Warty i Cybisy leży sobie piękne miasto Poznań. Stolica Wielkopolski liczy niewiele ponad 551 tys. ludności i leży na 17 gminach. Na jednej z nich mieszczą się Międzynarodowe Targi Poznańskie. Idea Targów narodziła się w 1917 r. podczas Zjazdu Związku Towarzystw Kupieckich na wzór Targów Lipskich. Jeszcze wtedy nikomu nie śniło się, że po 95 latach na tym terenie odbędzie się Międzynarodowy Zlot Miłośników Turystyki Kamperowej...
slajd - 2012-04-16, 10:33
My również w domu
Serdeczne dzięki Organizatorom Zlotu i Gospodarzom Targów za niecodzienną możliwość
pobytu na terenach targowych, zwiedzania obiektów za tak małe pieniądze i moc wrażeń
Dziękuję również wszystkim autorom zdjęć za udostępnienie swoich prac
do wystawy fotograficznej oraz wszystkim osobom pomagającym przy jej montowaniu
Misio - 2012-04-16, 11:03
cd.
AGAiPIOTR - 2012-04-16, 11:05
My również szczęśliwie dotarliśmy do domku.
Dziękujemy Tadeuszowi oraz wszystkim, którzy organizowali nasz zlocik.
Slajdowi za SUPER zdjęcia.
Wszystkim uczestnikom za towarzystwo i super zabawę.
Misio - 2012-04-16, 11:28
cd.
piotreksylwia - 2012-04-16, 11:57
My także już w domku :-))
Dziękujemy Tadeuszowi i pomocnikom za zorganizowanie zlotu
Miło było zobaczyć starych i nowych znajomych fajne z Was ludki
Misio - 2012-04-16, 12:11
cd.
Agostini - 2012-04-16, 12:32
Bardzo dziękujemy Tadeuszowi, a także i innym za świetną imprezę, za ogromne zaangażowanie i włożoną pracę w przygotowania.
Mamy świadomość o większych wymogach i procedurach koniecznych do spełnienia przy jej organizacji.
Dziękujemy oczywiście Koleżankom i Kolegom za towarzystwo, za humor, za spotkania - te oczekiwane i bardzo miłe - te niespodziewane.
Szkoda, że to wszystko tak krótko trwało.
Bobry - 2012-04-16, 12:34
Bardzo dziękujemy za spotkanie organizatorom i wszystkim przemiłym ludziom których tam spotkaliśmy.Wróciliśmy do domu z Wodnikami,bo nasz samochód bardzo się spodobał ludziom
którzy zwiedzali targi i nasze obozowisko
Chcieli go tylko pooglądać w środku i jak usłyszeli że chcemy kupić trochę większy-nie odeszli
aż nie stali sie jego właścicielami.
Dziękujemy wszystkim którzy pomagali nam w "wyprowadzce",proponowali powrót do domu w
swoim samochodzie, a przede wszystkim mnie wyjść z szoku - w jakim się znalazłam w tym momencie
. Marysia
JaWa - 2012-04-16, 12:51
To i my kilka fotek dorzucimy.
radwan07 - 2012-04-16, 12:53
Dzięki dla organizatorów, fajnie było, to i ja dorzucę kilka fotek
Misio - 2012-04-16, 13:01
cd.
janusz - 2012-04-16, 13:03
Przed wejściem na teren Targów spotkałem taką "laseczke". Jeszcze widziałem ją w roli hostessy w chińskim stoisku.
JaWa - 2012-04-16, 13:06
i parę z palmiarni.
Misio - 2012-04-16, 13:28
cd.
Misio - 2012-04-16, 14:02
cd.
Misio - 2012-04-16, 14:33
cd.
Misio - 2012-04-16, 15:25
cd.
Jaśko - 2012-04-16, 15:56
Czyszczenie parkingu z gwoździ i innego żelaza.
Misio - 2012-04-16, 16:50
cd.
Misio - 2012-04-16, 17:53
cd.
Misio - 2012-04-16, 18:36
cd.
darbochowaOla - 2012-04-16, 19:17
i kolejna porcja fotek.....
Misio - 2012-04-16, 19:24
cd.
MAREKH - 2012-04-16, 19:39
Wszystkim dziękujemy za mile spędzony czas.
Misio - 2012-04-16, 20:38
Dziękujemy Tadziowi, Halszce i grupie wspomagającej za zorganizowanie zlotu w wyjątkowym miejscu. Poznań na pewno się o nas upomni, bo byliśmy wielkim ogniwem na MTP Motor Show 2012. Wzbudziliśmy duże zainteresowanie wśród miłośników motoryzacji i turystyki. Udział wzięły ponad 100 załóg, i miło było powspominać zloty na których braliśmy udział i sytuacje których nie da się zapomnieć. Życzymy wszystkiego dobrego, szerokości i do następnego...
BiG Team - 2012-04-16, 22:26
I my dorzucimy trochę wspomnień
darol - 2012-04-16, 22:56
Serdeczne podziękowania dla organizatorów za trud włożony w przygotowanie spotkania. Ja zwykle było na szóstkę z plusem. Pozdrawiamy wszystkich znajomych
Pavlos - 2012-04-16, 23:02
Podziękowania dla Tadeusza i wszystkich którzy pomagali przy organizacji zlotu Motor Show.Każdy zlot jest okazją do spotkania się,rozmów i planowania wspólnych wyjazdów na rozpoczynający się nowy sezon.Ten zlot oprócz tego,dał możliwość obejrzenia w kilku pawilonach wielu motoryzacyjnych ciekawostek i jednocześnie pokazał nas,dużą zwarta grupę kamperów i ludzi kochających właśnie taki sposób spędzania wolnego czasu-wzbudziliśmy zainteresowanie.Na pewno była to uczta dla panów,ale panie/i nie tylko/miały możliwość spędzenia kilku chwil w imponującej palmiarni ,czy na wspólnym spacerze po Starym Rynku a piękna słoneczna pogoda uradowała miłośników zwiedzania.
OMEGA - 2012-04-16, 23:35
I my dotarliśmy dzisiaj do domu w godzinach wieczornych , nasza droga powrotna prowadziła przez Licheń i Rzgów , trochę była to droga okrężna ale było warto.
Dziękujemy Tadeuszowi i pozostałym organizatorom za fajną imprezę i organizację
a uczestnikom za sympatycznie spedzone chwile.
Pavlos - 2012-04-16, 23:37
Jeszcze kilka zdjęć
StasioiJola - 2012-04-16, 23:46
Halszko i Tadziu - DZIĘKUJEMY - za WSZYSTKO ;
-za poświęcony czas i trud w organizację spotkania
-za piękną promocję naszego hobby
za wynegocjowanie super warunków pobytu na Targach
-i za to że jesteście z nami!!!!!!!!!!!!!!!!
Track222 - 2012-04-17, 00:09
StasioiJola napisał/a: | Halszko i Tadziu - DZIĘKUJEMY - za WSZYSTKO ;
............................................
-i za to że jesteście z nami!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Stasio za słowa które podkreśliłem należy się bardzo duże piwko - pozdrawiam!!!
Rumian - 2012-04-17, 00:14
Na zlocie pojawiliśmy się w piątek, dopiero o 22.30. Trasę z Warszawy (co prawda ze Starej Miłosny) do Strykowa czyli niewiele ponad 130 km pokonaliśmy w bagatela 3,5 godziny. Masakra. Potem jeszcze 2 godziny autostradą do Poznania czyli w sumie 5,5 godziny. Jak ci nieświadomi tego kibice wybierający się na mistrzostwa Europy dojadą na czas – nie wiadomo ale możemy tylko współczuć…
Targi póki co skromne ale w opinii znajomych wystawców satysfakcjonujące pod względem rozmów i sprzedaży akcesoriów. Sam zlot jak zwykle super ale to już dobra tradycja i marka samych organizatorów (Tadeusz ) i uczestników. Szczególne słowa podziękowania za miłe towarzystwo Krzyśkowi i Uli oraz nowo poznanemu Miczurinowi.
krynia i stan - 2012-04-17, 08:53
Widzę że bawiliście się jak zwykle świetnie , żałuję że nie mogliśmy przyjechać
Może innym razem
szymek1967 - 2012-04-17, 09:48
bardzo fajna imprezka,szkoda ze nie uczestniczyłem
piotr51 - 2012-04-17, 10:19
Dla mnie impreza odlotowa,ponieważ w piątek odleciałem na chwilę.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie.
Ukłony dla organizatorów
janusz - 2012-04-17, 14:11
krynia i stan napisał/a: | żałuję że nie mogliśmy przyjechać |
Ja też żałuję bo była chwila czasu żeby porozmawiać. Co się odwlecze to nie uciecze. szymek1967 napisał/a: | szkoda ze nie uczestniczyłem |
Piszesz w swoim imieniu, czy w imieniu twojego kamperka?
Miło było znowu Cię spotkać.
Rzeczywiście, szkoda, że wielu nie dane było przyjechać z przyczyn niezależnych ale też szkoda, że kilka osób nie przyjechało w wyniku szybkiego osiągnięcia ilości krytycznej dla "Placu Marka" na w centrum targowym. To był pierwszy zlot w tych warunkach, zależało nam na zapewnieniu jakiej takiej wygody i bezpieczeństwa. Dzięki logicznemu ustawieniu samochodów (prawie wszyscy stosowali się do poleceń "ustawiaczy") nie było problemu wyjazdem z dowolnego miejsca na placu i dotarciem niektórych służb udzielających pomocy. Spokojnie zmieściło by się 150 samochodów.
Moim zdaniem trochę nie potrzebne było rozdzielenie nas od zlotu Magazynu Polski Caravaning, ale kto wiedział, że to tak wyjdzie z miejscem na placu. Na przyszły rok mamy już pojęcie i wiedzę czym możemy dysponować.
CrazyJack - 2012-04-17, 14:38
Kurcze nie byłem na targach, a na zdjęciu IMG_2094 (Medium).JPG widzę swój samochód ))
Dziękuję Misio! ))
Agostini - 2012-04-17, 15:22
Aaa, jak jest tak pięknie i kolorowo, to też kilka dorzucę.
Agostini - 2012-04-17, 15:26
c.d.
Agostini - 2012-04-17, 15:30
c.d.
wbobowski - 2012-04-17, 15:33
Agostini napisał/a: | Włodek z kawką u dilera. Czy szykują się jakieś zmiany..JPG |
A gdzie tam... tak się załapałem "na krzywy ryj".
oliko - 2012-04-17, 15:46
Dziękuję wszystkim za relację i zdjęcia . Ogromna frajda Was oglądać . Imponująco wyglądał zlot zazdrościłem bardzo lecz nie dane mi było być razem z Wami.Wasze relacje dotarły do mnie na statek w pięknych fiordach Norweskich . Pozdrawiam serdecznie.
Tadeusz - 2012-04-17, 17:39
Moi mili, czas wreszcie otrząsnąć się i również włączyć do wspominek pozlotowych.
Przyznaję się bez bicia, że miałem stracha. Zorganizowanie tak dużego zlotu w sercu dużego miasta, do tego na terenie MTP ze wszystkimi wynikającymi z tego problemami graniczyło, przynajmniej tak się zdawało, z obłędem. Już samo zgranie zlotu z jego swobodną obyczajnością i umiłowaniem wolności kamperowiczów z surowymi zakazami i nakazami służb porządkowych Targów, wydawało się nie do zrealizowania.
Namówiony przez Darka (Amerykanie) spotkałem się z p. dyrektorem Rafałem Błachowskim aby ustalić założenia imprezy i zasady współpracy.
Śledziliście od początku przygotowania i wiecie jak szczegółowo rozpracowywaliśmy każdy element organizacji. Współpraca z Targami musiała być wzorowa, gdyż za pomocą telefonów i maili musieliśmy wspólnie osiągnąć stan przygotowań co najmniej bardzo dobry, aby na końcu dojść do wzorowego. Tylko taki nas satysfakcjonował.
Mieliśmy na Targach swojego "dobrego ducha" w osobie pani Moniki Brzóski. To właśnie pani Monika reagowała na każdą moją prośbę, rozwiązywała każdy problem i realizowała każdy pomysł. Jasne, że problemów było co niemiara, głównie wynikających z potrzeby pogodzenia obecności tak dużej ilości kamperów i ich załóg z tłumami zwiedzających, z dostosowaniem pracy ochrony do nowych zadań jakie się pojawiły z naszą obecnością, z zapewnieniem bezpieczeństwa uczetnikom zlotu a także z potrzebą zapewnienia naszych potrzeb technicznych i sanitarnych.
Z panią Moniką wszystkie te zadania okazały się wykonalne, a współpraca ze służbami technicznymi Targów byłą naprawdę wzorowa. To właśnie te służby zbudowały nam ścianki na wystawę fotograficzną, to one rozprowadziły po placu Marka kable i szafy rozdzielcze, a panowie elektrycy czuwali pod telefonem, gotowi na każdy mój sygnał.
Według planów ustawienia kamperów na placu, mogliśmy ich zmieścić 106, a w innym ustawieniu ok. 120, ale w obu wypadkach zajmować mieliśmy teren torów kolejowych biegnących wzdłuż placu.
Wyobraźcie sobie moje zmartwienie, gdy okazało się po przybyciu na miejsce, że tory zajęte będą przez pojazdy wystawców.
Zmartwienie potęgowała świadomość, że kampery muszą być ustawione tak, aby każdy z nich, o każdej porze dnia i nocy mógł natychmiast opuścić plac, nawet wówczas, gdy znajduje się w samym sercu zgrupowania.
Ułożyliśmy z Januszem nowy plan, który Koledzy pomogli zrealizować ustawiając kampery wzdłuż szerokich alei wyjazdowych pod skosem, skierowanych przodem do wyjazdu.
Kampery skrajne ustawiono przodem do drogi okólnej i w ten sposób zapewniono bezpieczeństwo każdemu kamperowi.
Odległości między kamperami 1,2 - 1,5 m były wystarczające.
Okazało się przy tym ustawieniu, że mogliśmy zmieścić znacznie więcej naszych pojazdów.
Była to próba generalna przed następnymi zlotami większego kalibru. wiemy już jak się ustawiać bezpiecznie.
Dla nas udział w tym dużym przedsięwzięciu był frajdą, tym bardziej, że na doskonałych warunkach.
Żegnając się z dyrekcją MTP usłyszałem wiele miłych słów pod adresem uczestników zlotu. Muszę je Wam przekazać, stąd konieczność napisania tego postu.
Pragnę również przekazać podziękowanie osobom, które bardzo nam pomogły.
Zacznę od załogi Amerykanie. W początkowej fazie Darek bardzo mi pomagał w organizacji, za co składam mu dziś serdeczne podziękowanie.
Pani Monika Brzóska z ramienia MTP pomagała nam w każdej sprawie z ogromnym poświęceniem. Dziękujemy pani Moniko.
Wsparciem dla mnie był i zajął się kontaktem z bankiem i przelaniem pieniędzy na konto MTP, a także udzielił pomocy na miejscu przy urządzaniu wystawy i ustawianiu kamperów, Janusz. Dziękuję Januszu.
W czwartek zjawili się do pomocy: Helenka z Krystianem, Halinka z Januszem, WBobowski z Elą, przyjechał na rowerze Stasio - Brams oraz oczywiście przybył z przygotowanymi przez siebie zdjęciami na wystawę, Jurek - Slajd. W tym gronie szybko i sprawnie wystawa powstała, a ja pięknie dziękuję Koleżankom i Kolegom za ich zaangażowanie.
Szczególne podziękowanie dla Jurka za inicjatywę i wkład pracy w organizację wystawy.
Do pomocy włączył się również przybyły w czwartek Adam - No name. Dziękuję Adamie.
Szczególne podziękowanie należy się Cestmirowi, naszemu Koledze z Czech za piękne znaczki okolicznościowe.
Pozwólcie, że na końcu podziękuję Wam wszystkim za fantastyczną atmosferę i doskonałe wrażenie jakie z pozostawiliśmy po sobie. Żegnając się z Dyrekcją MTP zostałem zapewniony o takim wrażeniu i przyjąłem podziękowanie. Niniejszym Wam je przekazuję.
Nie robiłem wielu zdjęć bo czasu nie stało, pokładałem nadzieję w Heniu - Misiu, doskonałemu reportażyście. Jak zwykle nie zawiodłem się.
Dziękuję Heniu. Należą się Tobie piwka w dużej ilości, tak jak i innym Kolegom aktywnie udzielającym pomocy w tym przedsięwzięciu.
Kilka zdjęć ja również wkleję. Aparat jednak czasem się przydał.
Tadeusz - 2012-04-17, 17:54
Jeszcze kilka zdjęć.
Tadeusz - 2012-04-17, 18:01
Spacerku po mieście nie mogliśmy odpuścić.
koko - 2012-04-17, 18:02
Podziękowania dla wszystkich my już koło Marsylii
darbochowaOla - 2012-04-17, 18:07
W kwestii podziękowań...
Chciałam podziękować wszystkim którzy ofiarnie starali się uruchomić nasze ogrzewanie.
I Elwoodowi który problem rozwiązał- pożyczył nam "farelkę"
Dziękujemy!
CORONAVIRUS - 2012-04-17, 19:36
W imieniu załogi "Jacek i Jola " oraz własnym dziękujemy za miłe spotkanie , pogaduchy i odwiedziny naszej żółtej tratwy ...
Wałęsa.... następnym razem nadrobimy , mam taką nadzieję
Zibikruk... dziękuję za przesyłkę
BŁĘKITNY Team - 2012-04-17, 21:42
Bardzo dziekujemy organizatorom, przede wszystkim Tadeuszowi.
Wielkie brawa za odwagę, i chęci organizacyjne.
oraz doceniamy PTTCC tak mało spostrzegane a jednak przy takiej imprezie potrzebne
Dorzucam trochę fotek.
Tomasz
BŁĘKITNY Team - 2012-04-17, 21:52
I jeszcze troszkę zdjęć ...
BŁĘKITNY Team - 2012-04-17, 21:57
A jeszcze parę ...
bogus bednarski - 2012-04-17, 22:41
Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy........
bogus bednarski - 2012-04-17, 22:50
darbochowaOla - 2012-04-18, 20:26
pozwolę sobie jeszcze wtrącić trzy grosze na temat Poznania....
darboch - 2012-04-19, 10:27
Potwierdzam...te piwo było wspaniałe
K4 - 2012-04-19, 15:18
darboch napisał/a: | Potwierdzam...te piwo było wspaniałe |
Muszę się zgodzić. Pszeniczne z Brovarii to jedne z najlepszych piw na świecie!
darol - 2012-04-19, 17:02
darboch napisał/a: | Potwierdzam...te piwo było wspaniałe |
a jak dużo Cię kosztowało
vincent - 2012-04-20, 22:45
Dzięki za miłe towarzystwo
darboch - 2012-04-24, 10:38
darol napisał/a: | darboch napisał/a: | Potwierdzam...te piwo było wspaniałe |
a jak dużo Cię kosztowało |
Ciebie będzie kosztowało w Czechach
|
|