Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Krynica Morska

Duszka - 2012-04-14, 10:44
Temat postu: Krynica Morska
W związku z tym iż na dłuższy czas chcielibyśmy zawitać do Krynicy Morskiej pragnę zasięgnąć informacji o kempingu Gallus. Jestem ciekaw czy ktoś z zacnego grona forum CamperTeamu odpoczywał na w/w kempingu. Informacje które do tej pory udało mi się uzyskać są skrajnie przeciwne tyle samo negatywnych co i pozytywnych. Np. potrafią zrobić pobudkę o 6:00 rano żądając opłaty za pobyt na kempingu. Będę wdzięczny za każdą informację. Serdecznie pozdrawiam Duszka.
Roza - 2012-04-14, 11:38

byliśmy kiedyś z przyczepą- pod koniec sierpnia, pusto i spokojnie, obsługa była bardzo miła (w sezonie może być tłok).
wg mnie to bardzo fajny kemping, świetnie zlokalizowany, ale ma dużo pochyłości, więc najazdy niezbędne :spoko

marekoliva - 2012-04-15, 17:47

Potwierdzam powyższą opinię, byliśmy tam w maju cicho i spokojnie obsługa bardzo miła, teren faktycznie nierówny. :spoko
Camper Diem - 2012-04-15, 18:04

na blogu mam krótką relację z pobytu, o którym wspominałem. nie wiem czy się przyda, ale nie jest długa, więc może zaglądnij ;)

http://camperdiem.pl/cate...ca-morska-2009/

Duszka - 2012-04-19, 08:55

Bardzo serdecznie dziękuję kolegom za informację i pozdrawiam.
Camp77 - 2013-07-08, 17:28

Kemping Gallus - parę lat temu przyjeżdżaliśmy z przyczepą. Było OK!
Aktualnie (lipiec 2013) kemping zapchany, namiot na namiocie, przyczepa przy przyczepie. Obsługa kempingu nie interesuje się jak zostały ustawione przyczepy i ich przedsionki i ile złamują miejsca dla innych. :roll: Teren raczej pagórkowaty i z dolinami. Ustawienie campera albo nie możliwe lub bardzo utrudnione.
Kemping chyba nastawił się na apartamenty i przyczepy ustawione na stale.
Mnie to osobiście nie odpowiada.

łoś - 2013-07-08, 21:30

Krynica Morska.
Kurort dla amatorów szpanowania kasą. Podstarzałe licealistki z malowidłami na paznokciach obwieszone tandetną biżuterią.
Wszędzie tłok i drożyzna.
Bywam tam od 30-tu lat co roku i zawsze to samo, choć ja zatrzymuję się w Sztutowie.
Mniej popularne dojście do morza (zatoki) i pusta plaża. Prawie pusta.
Ogólnie to zawsze twierdzę, że można na wakacje wyjechać z miasta do innego miasta.
Zamienić mieszkanie w blokowisku na apartament w blokowisku blisko innej wody.
Można kamperem wepchać się w zatłoczony camping.
Można też znaleźć miejsca do prawdziwego wypoczynku.
:spoko

gino - 2013-07-09, 06:27

łoś napisał/a:
Kurort dla amatorów szpanowania kasą

łoś napisał/a:
Bywam tam od 30-tu lat co roku

a ciągle Łośku drogi...narzekasz na ''rządzących'' :-P
:haha: :haha:

łoś - 2013-07-12, 00:16

gino napisał/a:
a ciągle Łośku drogi...narzekasz na ''rządzących'' :-P

Wiem, że jestem tym jedynym co narzeka. Wciąż widuję szczęśliwych ludzi (najczęściej to w mediach). Wszyscy tak dla zabawy urządzają referenda i wybory. W wolnych chwilach jeżdżą do Krynicy lub do Sopotu.
:haha:
:shock: :(

MAWI - 2013-07-12, 08:10

Cytat:
Kemping Gallus - parę lat temu przyjeżdżaliśmy z przyczepą. Było OK!
Aktualnie (lipiec 2013) kemping zapchany, namiot na namiocie, przyczepa przy przyczepie. Obsługa kempingu nie interesuje się jak zostały ustawione przyczepy i ich przedsionki i ile złamują miejsca dla innych. Teren raczej pagórkowaty i z dolinami. Ustawienie campera albo nie możliwe lub bardzo utrudnione.
Kemping chyba nastawił się na apartamenty i przyczepy ustawione na stale.
Mnie to osobiście nie odpowiada.

Nic dodać ,nic ująć. :spoko :spoko :spoko

BAYLA DUCATO - 2013-07-20, 12:34

Witam jestem w Krynicy Mo rskiej dobre miejsce do ustawienia camperka cicho i spokojnie kolo latarni morskiej oplata tylko za parkometr 15zl doba obok sklep spozywczy .Do moza 6min spacerkiem oprucz mnie staly 2 camperki z Munchen .Namiar to ulica Sienkiewicza pozdrawiam
CORONAVIRUS - 2013-07-20, 13:53

BAYLA DUCATO napisał/a:
oprucz mnie staly 2 camperki z Munchen .

a gdzie to ta wioska w Polsce bo szukam i szukam i nie mogę uwidzieć na mapie ? :haha:

BAYLA DUCATO - 2013-07-20, 14:14

Mape europy wez to znajdziesz
eeMeeL - 2013-07-20, 18:02

łoś napisał/a:
Krynica Morska.
Kurort dla amatorów szpanowania kasą. Podstarzałe licealistki z malowidłami na paznokciach obwieszone tandetną biżuterią.

Zupełnie jak we Władku, niestety.

Zdecydowanie w Sztutowie lepiej.

papamila - 2013-07-20, 18:23

Sie porobilo,
syn robi jakieś patenty motorowodne w Jastarni
kwatera (łózko) 50,-zl doba - to jestem w stanie zrozumieć
postawienie motocykla na terenie posesji 50zł /doba :zastrzelic

CORONAVIRUS - 2013-07-20, 18:51

BAYLA DUCATO napisał/a:

aaaaa Europy .... no tak :evil: .

To też się pochwalę ... ostatnio widziałem kogoś z NEW Yorka a w następne wakacje wybieram się do Parisa , będę wracał też przez Munchen i Prahe albo jak kto woli Prague ...na końcu wjade do Warshau i zapytam się gdzie jestem :haha: :haha: :haha:

jednak wolę po polsku :spoko :spoko :spoko

piotr1 - 2013-07-20, 20:05

No name napisał/a:
BAYLA DUCATO napisał/a:

aaaaa Europy .... no tak :evil: .

To też się pochwalę ... ostatnio widziałem kogoś z NEW Yorka a w następne wakacje wybieram się do Parisa , będę wracał też przez Munchen i Prahe albo jak kto woli Prague ...na końcu wjade do Warshau i zapytam się gdzie jestem :haha: :haha: :haha:

jednak wolę po polsku :spoko :spoko :spoko

Adaś a gdzie wyjechałeś na ten weekend , jeśli to nie tajemnica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

CORONAVIRUS - 2013-07-20, 20:16

Ubolewam strasznie ... pierwsza sobota od dawna w domu ... miałem trochę zajęć a tygodnia nie rozciągniesz ...ale by nie było tak czarno to pogmerałem też w IVO ... ogólnie fajno jest :spoko Szkoda , że tydzień temu nioe wpadliście na Blues w leśniczówce w Mirachowie ...zabawa nie do zapomnienia :-P
piotr1 - 2013-07-20, 20:22

No name napisał/a:
Ubolewam strasznie ... pierwsza sobota od dawna w domu ... miałem trochę zajęć a tygodnia nie rozciągniesz ...ale by nie było tak czarno to pogmerałem też w IVO ... ogólnie fajno jest :spoko Szkoda , że tydzień temu nioe wpadliście na Blues w leśniczówce w Mirachowie ...zabawa nie do zapomnienia :-P

Pogmerać zawsze trzeba :lol: :lol: A o waszym zeszłotygodniowym wyjeździe nic nie wiedzieliśmy a małżonka Ewa chętnie by pojechała :haha: :haha:

CORONAVIRUS - 2013-07-20, 20:28

Piotruś ...jaja sobie robisz czy nie czytasz CT ??? :haha:

:bylo http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=16332 przecież .... czekaliśmy i na Was :spoko

piotr1 - 2013-07-20, 20:34

Sory ale ni :haha: e czytałem bo mieliśmy Gości z Niemiec :haha:
CORONAVIRUS - 2013-07-20, 20:51

nie z Niemiec tylko z Deutschland :haha: :haha: :haha:

piotr1 - 2013-07-20, 21:16

Masz rację :gwm :gwm :gwm
łoś - 2013-07-21, 22:42

Ja tradycyjnie już zacząłem od Sztutowa i koszenia trawy.
Będę do niedzieli 28,07,13.
Będących w okolicy zapraszam, Woda,kot i nocleg za frico.
:spoko :spoko

Mazur - 2013-07-22, 19:17

@łosiu , poszło na PW. Daj namiary, proszę , jak się nas na jedną noc nie boisz ;) Jesteśmy obok w Katach Rybackich.
CORONAVIRUS - 2013-07-22, 19:21

do Łosia to Ty lepiej dzwoń bo nasz Kolega potrafi co kilka dni się uaktywniać na CT :idea

przy okazji pozdrowienia dla Łosia :spoko

Mazur - 2013-07-22, 19:28

@No Name dzięki za info, pozdrowię osobiście Łosia jak będę miał okazję :mrgreen:
łoś - 2013-07-22, 20:10

przy okazji pozdrowienia dla Adama i wszystkich forumowiczów CT z gorącego Sztutowa.
:spoko :spoko :spoko :spoko :spoko

Cyryl - 2013-07-22, 20:33

ja byłem chyba dwa lata temu w Pisakach lub jak kto woli Nowej Karczmie.
kamping Piaski.
kemping (ceny w normie) jest przy zalewie Wiślanym i nad morze trzeba przejść przez mierzeję. to jest jakieś 800m przez niewielkie wzniesienie lasem, ale największym utrudnieniem były roje komarów czające się w tym lesie.
gdy doszedłem do morza na nogach doliczyłem się 20 ubitych zwłok, które nie odpadły.
na kempingu i nad morzem komary nie dokuczały.
kolejną atrakcją były chordy dzików wędrujące po miejscowości - stali goście na kempingu.
oczywiście byłem poza sezonem.

matro - 2013-07-23, 05:14

:spoko Czy ma ktoś jakieś tegoroczne doświadczenia z Krynicy Morskiej lub Piasków ? W tegorocznej tułaczce chcemy zatrzymać się tam na jedną noc :spoko
Cyryl - 2013-07-23, 08:01

zadzwoń do kempingu Piaski, mi się tam podobało.
poza tym nie musisz wjeżdżać od razu, można wziąć rower i objechać Piaski, sprawdzić, czy nie ma atrakcyjniejszych miejsc.

kubryk1 - 2013-07-29, 17:48

Witaj!
Szczególnie na jedną noc polecam parkingi leśne na odcinku Krynica - Piaski. Ja stałem tydzień na drugim , licząc od Krynicy i po jednej nocy (technicznej - woda, ładowanie aku) wraca tam jutro. Koszt to 15 zł za dobę a do morza 100 m. Oczywiście nie ma żadnych udogodnień typu prąd czy woda ale jest spokój i mało ludzi a to bezcenne. Parkingi sa dobrze oznakowane a ten, o którym pisze jest ca. 7 km za Krtynica w kierunku Piasków.
Pozdrawiam

Comsio - 2017-04-29, 14:40

Pogoda :ok :kamp pętla przy Gallusie, za friko. Brak parkometrow,sklep Open.Słonecznie. :spoko
Bajaga - 2017-04-29, 19:34

COMSIO napisał/a:
Pogoda :ok :kamp pętla przy Gallusie, za friko. Brak parkometrow,sklep Open.Słonecznie. :spoko

Naprawdę fajna pogoda? Ojjjjj Wiesiek, za dobrze ci :mrgreen:

Comsio - 2017-04-30, 07:57

A dziś :kawka: to już całkiem Heppy.Piękny błękit nieba. :spoko
A w Porcie wysyb, Wegorz, pstrag, okoń, karas, flandra, dorsz, :ok :spoko

tomas67 - 2017-04-30, 08:21

Stegna pogoda z rana wyśmienita :spoko tylko odpalić grilla i wlać sobie drinka :bajer
Skorpion - 2017-04-30, 08:37

O tak Stegna,Krynica Morska,Jantar :pifko :pifko :pifko :pifko :pifko :spoko
RISTEAM - 2017-04-30, 10:36

My też w Stegnie na parkingu leśny [hura] [hura]
tomas67 - 2017-04-30, 12:30

To jakieś :pifko wieczorem ja na krakusie
Comsio - 2017-05-01, 06:33

:kawka: dziś zmiana klimatów, na Mikołajki, jutro Grudziądz. :spoko
Pogoda bajkowa :ok

silny - 2017-05-01, 11:25

Nie lubię was , jesteście niesmaczni obnosząc się swoją radością :-P

Siedzę w domu , kampeera sprzedałem , nie lubie was :wyszczerzony: :bukiet:

elspasoo - 2017-05-01, 14:49

Nadchodzimy : )
Comsio - 2017-05-01, 16:13

Oj tam oj tam :szeroki_usmiech kupisz ,i znowu nas polubisz .
Dajemy info co by z lusterkiem , nie degustowac. :szeroki_usmiech

jacik - 2018-07-06, 16:24

Nawet tu fajnie.
Bilet całodobowy 20 zł.
Słychać szum morza.
Do plaży bliziutko.
Są miejca na dłuższe sprzęty :)