Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Szyberdach do campera

matro - 2012-04-22, 00:52
Temat postu: Szyberdach do campera
Przeglądając od czasu do czasu portale aukcyjne z kamperami można trafić na fajne rozwiązania techniczne :spoko oto jedno z nich, które nazwałem szyberdachem :lol: super pomysł dla tych co wykonują/planują solidne remonty swych zabudów. Naprawdę kapitalna sprawa :spoko :spoko :spoko
miciurin - 2012-04-22, 06:00

Bajer super, ciekawe czy nie bedzie problemu z uszczelnieniem oraz stabilnoscia budy.
Endi - 2012-04-22, 09:26

sys napisał/a:
Naprawdę kapitalna sprawa

:shock:
To jakieś wyjście ewakuacyjne czy może wrota do nieba ? :roll: Mam nadzieję, że zamykane na jakieś sztaby aby nie wyrwało w czasie jazdy.

matro - 2012-04-22, 13:46

...gość po zdjęciach (na aukcji w allegro) wynajmuje to auto z powodzeniem - są zdjęcia z eksploatacji , że tak powiem więc nie jest tak źle. :spoko zabudowa podoba się kobietom :bukiet: można się opalać jak na tarasie :spoko :bigok
małakalliope - 2012-04-22, 14:23

sys napisał/a:
:spoko zabudowa podoba się kobietom :bukiet: można się opalać jak na tarasie :spoko :bigok
a tam opalać! Jaki romantyzm ! Do tego można wieczorem gwiazdy oglądać, takie prywatne niebo! :)
WINNICZKI - 2012-04-22, 14:33

Pomysł bardzo mi sie podoba , myślę ,że komary w nocy też są zachwycone. :haha: :)
arrtur - 2012-04-22, 14:35

kurcze, jakie to proste :)
mi patent sie podoba, jak zycia mi starczy to kiedys to zrobie w jakims wynalazku

nie mniej wazna funkcja to hiperwentylacja nagrzanego auta

ja w tej chwili niemam zadnego szyberdachu...
zostawilem miejsce i wykonalem konstrukcje na dwa ale standardowe, szkoda ze nei na wieksze.

IAAN - 2012-04-23, 12:22

wygląda że to drzwi od chłodni zamontowane na dachu według mnie super
tomek_lodz - 2012-04-23, 15:51

ktoś co to wymyślił cierpiał na straszną klaustrofobię ;) ...... abo kiedyś z alkowy musiał salwować się szybką ucieczką :lol:
Ducaciak - 2012-04-23, 22:33

pomysł pewnie powstał w momencie jak tu sie pozbyć wilgoci :) wyciąć dach i po problemie.
jak się naje użytkownik camperowej grochówki to dach się pewnie sam otwiera:)

ALUMINIUM - 2020-09-04, 10:47

Witam.
Przymierzam się do remontu kampera i szukam ciekawych, nietypowych rozwiązań.
Taki otwierany dach byłby zapewne czymś ciekawym.
Czy ktoś realizował taki lub podobny projekt? Może trochę mniejsze okno bo to jest naprawdę duże.