| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Pokrywa okna dachowego
dziwaczek - 2012-04-22, 18:37 Temat postu: Pokrywa okna dachowego Drodzy moi
W trakcie mycia dachu mojego dziwaczka, oparłem się nieszczęśliwie o okno dachowe, no i trochę się nadpękło, prawy dolny róg. Puki co to zakleiłem to srebrną taśmą do kominków, ew. mam zamiar od dołu nałożyć żywice i matę z włókna szklanego - ale to ostateczność wolałbym wymienić pokrywę. Pokrywa jest w kwadracie (chyba) bok 57 cm i jest biała-matowa.
Czy ktoś wie gdzie dostać takową pokrywę?
Okna całego nie chce wymieniać.
lepciak - 2012-04-23, 18:21
W moim kamperze ta pokrywa zaczęła pękać ze starości. W gdańskim serwisie za nową musiałbym zapłacić (po przeliczeniu z euro) PRAWIE 300 zł gdyż jest to produkt z katalogu FRANKANA. Najprostszy nowy kompletny wywietrznik dachowy kosztuje na Allegro 200 zł. Zdecydowałem się na wywietrznik z wentylatorem Fiamma i zestaw mam za niecałe 800,- Zamontowałem sam w ciągu trzech godzin. Warto na zimno rozpatrzyć różne warianty i wybrać dla siebie najbardziej odpowiedni.
DI STEFANO - 2012-04-23, 18:45
Witam
Dziś wieczorem dojadę do domu(w Łodzi).
Podaj proszę dokładne wymiary całego okna,jutro z rana sprawdzę w garażu gdyż prawdopodobnym jest,że z poprzedniego kamperka pozostało mi takie kompletne okienko i problem Ci się rozwiąże.
pozdrawiam
Stefan
Bim - 2012-04-23, 18:51
| lepciak napisał/a: | | Zdecydowałem się na wywietrznik z wentylatorem Fiamma i zestaw mam za niecałe 800,- |
Też mnie czeka ten wariant wymiany.mam dylemat jak bez inwazyjnie i estetycznie podłączyć do tego okienka zasilanie
MILUŚ - 2012-04-23, 18:52 Temat postu: Re: Pokrywa okna dachowego
| dziwaczek napisał/a: | ........................
Czy ktoś wie gdzie dostać takową pokrywę?
Okna całego nie chce wymieniać. |
Obawiam się ,że .............. będziesz musiał ..........od dobrego roku szukam samej pokrywy do mojego Fiammowskiego okna dachowego i wszędzie słyszę ,że cena pokrywy to 90% ceny nowego okna
dziwaczek - 2012-04-23, 20:42
| DI STEFANO napisał/a: | Witam
Dziś wieczorem dojadę do domu(w Łodzi).
Podaj proszę dokładne wymiary całego okna,jutro z rana sprawdzę w garażu gdyż prawdopodobnym jest,że z poprzedniego kamperka pozostało mi takie kompletne okienko i problem Ci się rozwiąże.
pozdrawiam
Stefan |
Niestety zmierzyć mogę dopiero w wikend (wyślę). Jakby pasowało to rozwiąze to moje problemy - mam też pewną inna opcję od Naszego kolegi.
lepciak - 2012-04-24, 18:08
Bim | Cytat: | | jak bez inwazyjnie i estetycznie podłączyć do tego okienka zasilanie |
Zasilanie poprowadziłem bezinwazyjnie w suficie. O estetyce nie wspominam bo przewodu nie widać. Zadzwoń to wyjaśnię w minutę. Więcej pisania niż roboty.
|
|