| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Blacha aluminiowa, rybia łuska
Adecneo - 2012-04-24, 11:19 Temat postu: Blacha aluminiowa, rybia łuska Hejka, jestem obecnie na etapie remontu mojego camperka, pilnie poszukuję blachy aluminiowej typu rybia łuska, gruba, o szerokości około 0,9-1metr. Nigdzie nie mogę znaleźć, tam gdzie ją mają to krzyczą ceny niemiłosierne. Może ktoś już przechodził przez ten etap i podpowiedział gdzie mogę taką zakupić? Dzwoniłem już tu http://www.mkolor.pl/skle...xt&action=start ale na razie nie mają takiej.
krysienka1 - 2012-04-24, 11:46
Witam, mam blache rybia luska ale aktualnie tylko wys. 77,5 cm dlugosc obojetna
Cena nie wiem czy milosierna 160 zl za metr kwadratowy
arrtur - 2012-04-24, 12:14
jesli jestes na etapie remontu calego kampera jak piszesz - jesli to oznacza ze zmieniasz poszycie - to proponowalbym wymienic cale na inny wzor, taka skorke pomaranczowa, nazywa to sie stocco chyba czy jakos tak i jest w normalnej!!! cenie w szerokosci cos do 125 cm z rolki
przeczytaj posty kolegi mariusa tam sa namiary
pozdr
Adecneo - 2012-04-24, 15:04
Muszę wymienić tylko jeden kawałek co jest nad drzwiami. Jest tam małe pękniecie blachy. Poprzedni właściciel podkleił i potem nałożył na to szpachlę. Brzydko to wygląda.
Ogólnie to wymieniam część dachu, miałem nie wielki przeciek od daszku i porobiło trochę szkód. Jak znajdę zdjęcie to podeślę. A co do wysokości tego kawałka to potrzebuję min. 75cm.
Adecneo - 2012-04-24, 15:28
Znalazłem zdjęcie
gino - 2012-04-24, 16:37
| Adecneo napisał/a: | | nie wielki przeciek |
widziałem resztę Twoich fotek...
trudno nazwać ten przeciek '' niewielkim ''
arrtur - 2012-04-24, 16:52
... nie wiem gdzie ja widzialem "calego' ... moze CAMPER w mej swiadomosci to Caly Kamper
a z inne j bajki co z tym dachem, czy miales blache?
tez szukalem i wychodzilo 220 zl m2, miales cos tanszego?
pozdr
Adecneo - 2012-04-24, 21:10
Spoko, nie jest tak źle jak się wydaję, wszystkie elementy podgnite zostają wymienione łącznie z całym dachem.
Co do poszycia zewnętrznego to nie kupowałem nowego. Stara blacha się nadaję, nie była nigdzie uszkodzona.
Gdzieś widziałem na allegro, gładką blachę na dach, ale 220 zł. za metr to przesada.
A jaki wymiar potrzebujesz? może coś pomogę.
|
|