|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Bezpieczeñstwo - spalony kamper...na z³omowni
gino - 2012-05-22, 13:56 Temat postu: spalony kamper...na z³omowni dosta³em info, ze na z³omowni w Warszawie, stoi spalony kamper-ford transit
pojecha³em, zobaczy³em..
jak dla mnie..przera¿aj±cy widok
co gorsze,po oglêdzinach, okaza³o siê, ¿e jest to jaki¶ ''nasz'' kamper, z Camperteamu
chociaz widaæ..¿e CeTowe naklejki , jako jedyne by³y zrywane..
temat wstawiam w dziale BEZPIECZEÑSTWO
jako przestrogê, czym skutkuje po¿ar w naszych domkach..
nie mam pewno¶ci, co by³o przyczyna po¿aru
ale pierwsze co rzuci³o mi sie w oczy, to masa ''dodatkowych'' urz±dzeñ;
kontaktów,grza³ek, wentylatorków, gniazdek itd itp...co wam pokazuje na fotkach
równiez pod deska rozdzielcz±...która wygl±da na ''przyczynê'' po¿aru..
to tylko moje domys³y...
ale uwa¿ajmy na nasze auteczka, i nie przesadzajmy z ''dodatkami
antwad - 2012-05-22, 14:26
Podobnego Forda ma Kamperfan.
StasioiJola - 2012-05-22, 15:55
Te¿ tak my¶la³em !! Ale ba³em siê napisaæ!!
jacek stec - 2012-05-22, 16:09
na 100% Witolda
papamila - 2012-05-22, 17:03
Tak, to auto Witolda
Kuba L. - 2012-05-22, 18:38
ale straszny widok
Viper - 2012-05-22, 18:40
Wielka szkoda ¿e dotykaj± Nas u¿ytkowników takie wypadki.
S± bardzo przykre, niestety trudno je przewidzieæ.
Szanowne grono CAMPERTEAM uczulam Was na fakt posiadania ga¶nicy
minimum 5 kg i jednej ma³ej przy kuchni dla bezpieczeñstwa.
Zachowajmy rozs±dek i umiar, oraz bezpieczn± odleg³o¶æ podczas biwakowania.
Bezmy¶lno¶ci
maga - 2012-05-22, 18:47
Te¿ jestem pewien,¿e to Witolda
Na drzwiach s± naklejki klubów do których w poprzednich latach nale¿a³,to kamper Kamperfana
Nie znacie szczegó³ów tego nieszczê¶cia
Fakt,¿e Witold lubi³ najró¿niejsze innowacje i udogodnienia,mia³ ich zamontowanych sporo
Mimo wszystko wspó³czujê takiej straty,my¶lê,¿e kto¶ zna szczegó³y tego nieszczêsnego wydarzenia i ku przestrodze podzieli siê z nami
lepciak - 2012-05-22, 20:17
A mo¿e Witolda po prostu zapytaæ?
Skorpion - 2012-05-22, 21:29
Mysle aby nie draznic pytaniem.Powie moze kiedys sam jak i co bylo tego przyczyna.
krimar - 2013-09-20, 21:39
Markiza chyba nie ucierpia³a, wygl±da tak jakby w³a¶ciciel nie mia³ kontaktu z kamperem po po¿arze.
Mazur - 2013-09-20, 22:36
krimar napisa³/a: | Markiza chyba nie ucierpia³a, wygl±da tak jakby w³a¶ciciel nie mia³ kontaktu z kamperem po po¿arze. |
Po 16 miesi±cach od ostatniego posta i po¿aru... gratulujê refleksu
CORONAVIRUS - 2013-09-20, 22:41
krimar napisa³/a: | wygl±da tak jakby w³a¶ciciel nie mia³ kontaktu z kamperem po po¿arze. |
ciekawe stwierdzenie ... po czym tak wnioskujesz?
krimar - 2013-09-20, 23:22
Po markizie, jak by mi sp³on±³ kamper, to bym z niego wymontowa³ to co jeszcze by mi siê przyda³o, a nie pozby³ siê wszystkiego.
CORONAVIRUS - 2013-09-20, 23:25
krimar napisa³/a: | Po markizie, jak by mi sp³on±³ kamper, to bym z niego wymontowa³ to co jeszcze by mi siê przyda³o, a nie pozby³ siê wszystkiego. |
a gdyby markiza by³a wcze¶niej uszkodzona? podarta? po³amana ?
krimar - 2013-09-20, 23:42
to by siê j± wziê³o na czê¶ci, drzwi do zabudowy i baga¿nik dachowy te¿ wygl±daj± jeszcze zno¶nie, nie mówi±c ju¿ o ko³ach
CORONAVIRUS - 2013-09-20, 23:45
no dobrze
Wito - 2013-09-21, 08:34
W Ba³towie, o ma³y w³os, a znalaz³bym siê w podobnej sytuacji. Ca³e szczê¶cie, ¿e by³em w tym czasie w kamperze. Poprzedni u¿ytkownik mia³ wyprowadzony DODATKOWY PRZEWÓD do anteny. Przewód ten pa³êta³ mi siê na desce od zlewu. Widocznie w jakim¶ momencie przygniot³em go desk± do stalowego zlewu i zrobi³o siê zwarcie. Sta³em wtedy w¶ród innych kamperów na cypelku. W pewnym momencie zauwa¿y³em dym w okolicy zlewu. Z pocz±tku nie wiedzia³em, co mam robiæ i zacza³em wo³aæ o pomoc kolegów. Jak to zwykle bywa w takich momentach, nikogo nie by³o w pobli¿u. W koñcu uda³o mi siê samemu zlokalizowaæ przyczynê- pal±cy siê kabel od anteny. Pomimo, ¿e by³ rozgrzany, izolacja siê topi³a, to wyrwa³em go z miejsca po³±czenia z sieci± kampera. Potem, ju¿ na spokojnie usun±³em resztê pod³±czenia. Nie wiem, co by siê sta³o, gdybym by³ gdzie¶ daleko. Od tego czasu jestem szczególnie uczulony i ani s³yszeæ nie chcê o dodatkowych ¶wiat³ach, czy innych pierdo³ach, w których, jak zauwa¿y³em, tak lubuj± siê niektórzy moi koledzy.
WODNIK - 2013-09-21, 10:56
Mazury napisa³/a: | krimar napisa³/a: | Markiza chyba nie ucierpia³a, wygl±da tak jakby w³a¶ciciel nie mia³ kontaktu z kamperem po po¿arze. |
Po 16 miesi±cach od ostatniego posta i po¿aru... gratulujê refleksu |
Ostatnia jego wizyta na forum by³a 2010-02-24.
To trochê wiêcej ni¿ 16 miesiêcy.
kazbar - 2013-09-22, 19:05
Jasna cholera Trafi³em na ten w±tek dopiero kilka dni temu i powiem szczerze, ¿e strasznie mnie zmartwi³. Bojê siê o naszego kolegê "Kamperfana". Od czasu upadku Camper Club Poland nie mia³em z Nim wiêkszego kontaktu. Nasze drogi rozesz³y siê wtedy ale "Kamperfan" czyli Witold Olszewski jest dot±d zawsze bliski memu sercu. To fantastyczny kolega i camper-fan caravaningu...Jakie¶ ¿yczenia noworoczne na maila, jakie¶ krótkie rozmowy przez Skype'a i urwa³o siê definitywnie jaki¶ rok temu. Numer telefonu przepad³ po zmianie na nowy aparat. Pisa³em odpowiedzi, zaprosi³em te¿ na FB https://www.facebook.com/...ion=friends_tab i od tej daty ani widu ani s³ychu.
Ten spalony kamper i te nieodzyskane czê¶ci, o których mówicie, brak odzewu ze strony Witka na zaczepki...Jasna cholera!!! Chcia³bym siê myliæ
PS. Proszê, bardzo proszê Witka lub kolegów o jakiekolwiek info. Martwiê siê
kimtop - 2013-09-22, 19:36
kazbar napisa³/a: | Martwiê siê |
Spokojnie.
Witek kupi³ du¿± wypasion± przyczepê,holownik z napêdem na wszystkie ko³a i bardzo sobie chwali.
antwad - 2013-09-22, 20:12
Nie martw siê Kaziu.
Jest dok³adnie tak jak kimtop napisa³.
kazbar - 2013-09-22, 20:17
Uff! Dziêki serdeczne
|
|