| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Kempingi "full wypas"
Bajaga - 2012-05-22, 13:54 Temat postu: Kempingi "full wypas" Witam,
Ciekaw jestem waszych doświadczeń kempingowych w Polsce - czy są tu kempingi na wysokim poziomie ? Jakie najfajniejsze odwiedziliście ?
Kryteria "fajności":
- baza sanitarna na bardzo dobrym poziomie (czysto, świeżo, zadbane)
- teren zagospodarowany (równa trawka, odwodnienie, latarenki, ładne parcele)
- porządny plac zabaw dla dzieci
- sklep i/lub bar na miejscu
- wifi
- basen (czy to już nadmiar oczekiwań jak na nasz kraj?)
- jeżeli położenie nad wodą to z własną plażą i sprzętem pływającym
- ochrona 24h
-.... inne ? (jakie wg was ? )
Jakie macie doświadczenia ? Pytam tych, którzy korzystają z kempingów w PL więc odpowiedzi typu "a kempingów to unikam" oraz "w życiu nie zapłaciłem za nocleg" - nie są tu konieczne
waldi - 2012-05-22, 14:53
Bajaga joz nie dlugo bedziesz placil na dziko robi sie niebespiecznie narazie w Warszawie chyba to sie nie rozniesie ale czas zaczac wozic jakas gwintowke
Kuba L. - 2012-05-22, 17:59
Witaj, ja z czystym sumieniem moge polecić:
http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=7 - byłem tam już kilka razy, połowa stacjonujacych to niemcy i holendrzy...
i ten
http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=55 - tutaj podobnie szeroki równy i rozległy teren, tutaj jeden minus bo nie ma mozliwości najazdowego zrzutu ścieków, studzienka jest za budynkiem i nie ma mozliwości tam podjechać, byc może w tym roku coś się zmieniło...
zibikruk - 2012-05-22, 18:18
W 2011r. odbyłem podróż po pobrzeżu Bałtyku.
Mogę z czystym sumieniem zarekomendować camping w Mielnie: http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=105. Na najwyższym poziomie zarówno obiekt jak właściciel z obsługą (rodzinną).
Bardzo dobre wrażenie robi camping w Chłapowie: http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=105.
Chętnie do nich wrócę. Nie będę tutaj opisywać złych wrażeń z innych campingów.
eler1 - 2012-05-22, 18:27
| Kuba L. napisał/a: |
http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=55 - tutaj podobnie szeroki równy i rozległy teren, tutaj jeden minus bo nie ma mozliwości najazdowego zrzutu ścieków, studzienka jest za budynkiem i nie ma mozliwości tam podjechać, byc może w tym roku coś się zmieniło... | jeszcze dodał bym mały plac zabaw , głośne sąsiectwo, dość miękki teren(jest drenowany i trochę utwardzony ale można się zdziwić) , brak sklepu i basenu, zimna woda na zmywaku, brak wody i kanalizacji przy stanowiskach po za tym super
eler1 - 2012-05-22, 18:32 Temat postu: Re: Kempingi "full wypas"
| Bajaga napisał/a: | Witam,
Ciekaw jestem waszych doświadczeń kempingowych w Polsce - czy są tu kempingi na wysokim poziomie ? Jakie najfajniejsze odwiedziliście ?
Kryteria "fajności":
- wifi
- ochrona 24h
Jakie macie doświadczenia ? Pytam tych, którzy korzystają z kempingów w PL więc odpowiedzi typu "a kempingów to unikam" oraz "w życiu nie zapłaciłem za nocleg" - nie są tu konieczne | w polsce wszystkich kryteriów szukać z lupą i nie jednocześnie
zibikruk - 2012-05-22, 19:09
Nie do końca tak jest. Kempingi, które opisałem w pełni zasługują na "europejskość".
Z całą pewnością, tak jak i w życiu, zawsze może być lepiej.
Zależy to od indywidualnego odbioru.
Bajaga - 2012-05-22, 22:06 Temat postu: Re: Kempingi "full wypas"
| eler1 napisał/a: | w polsce wszystkich kryteriów szukać z lupą i nie jednocześnie |
Tego się niestety obawiam Ale może chociaż żeby kilka kryteriów naraz się wydarzyło... Wiem, że z tym basenem to już przesadziłem chyba
RISTEAM - 2012-05-22, 22:30
my w tym roku na majówkę między innymi wybraliśmy wschodnią część naszego wybrzeża Bałtyckiego.
Jako pierwszy w Stegnie, może to nie jest jakiś super camping, brak wifi, i trochę zarozumiały właściciel to do plaży jest 10 merów obok wiele barów i najbliższy sklep troszkę dalej rowerkiem 5 min, sanitariaty na poziomie,ciepła woda non-stop
Ogólnie wrażenie pozytywne, choć zważywszy iż to był maj i niewiele turystów nie mogę gwarantować co będzie w sezonie myśle ze ostry spęd
Bajaga - 2012-05-23, 10:42
| RISTEAM napisał/a: | my w tym roku na majówkę między innymi wybraliśmy wschodnią część naszego wybrzeża Bałtyckiego.
Jako pierwszy w Stegnie, może to nie jest jakiś super camping, brak wifi, i trochę zarozumiały właściciel to do plaży jest 10 merów obok wiele barów i najbliższy sklep troszkę dalej rowerkiem 5 min, sanitariaty na poziomie,ciepła woda non-stop
Ogólnie wrażenie pozytywne, choć zważywszy iż to był maj i niewiele turystów nie mogę gwarantować co będzie w sezonie myśle ze ostry spęd |
To jest niezły kemping i przede wszystkim bardzo dobrze położony, oraz jest najbliższym miejscem nad morzem dla mieszkańców sporej części Polski. Ale w sezonie jest tam niestety Sajgon Człowiek na człowieku. I chyba bez przedpłaconej rezerwacji to nie ma co myśleć o parceli.
kazbar - 2012-05-23, 12:19
http://www.caravaningworl...d.html#campings
Frajda - 2012-05-23, 14:53
Witam!
Mam pytanie czy ktos może korzystał z tego kampingu?
http://www.campingwok.war...&language=pl-PL
bikers - 2012-05-23, 16:17
Gorąco polecam w zeszlym roku bylem tam kilka razy Można wypocząć! Jest wszystko co potrzeba w przyzwoitym standarcie http://www.krolewskasosna.pl/index.php
HarryLey4x4 - 2012-05-23, 16:49
a kamper jest liczony jak przyczepa, jak domek holenderski czy jak samochód .... a może jak wszystko razem ??
bikers - 2012-05-23, 17:59
w zeszlym roku prąd , kamper + 2 osoby wychodzilo 44zl
Kuba L. - 2012-05-23, 20:25
Frajda czy zauważyłaś jakie mają ceny w terminie kiedy będzie się odbywało EURO???
Ale przyj... ceny, nie lubię czegoś takiego, 60pln od osoby??? 600pln za pokój 2-osobowy z łazienką???
wiem, że w polsce jest tanio ale nie 300% podnosic ceny, przeciez w tym terminie nikt z nas się tam nie zatrzyma!!!
Frajda - 2012-05-23, 21:25
Witam Kuba L.wcale niemam zamiaru sie tam zatrzymywac w czasie euro brrr...wtedy uciekam w bieszczady do mojej gluszy:)
gryz3k - 2012-05-23, 22:09
Nie korzystałem, ale mieszkam w pobliżu więc mogę powiedzieć cokolwiek.
Kemping położony w lesie w odległości kilkuset metrów od głównej ulicy. Wygląda na zadbany. Dojazd do centrum miasta dosyć dobry, zarówno camperem jak i autobusem. O atmosferze i usługach nic powiedzieć nie mogę, ale z zewnątrz wygląda fajnie.
Frajda - 2012-05-24, 05:59
Dzieki gryz3k
gryz3k - 2012-05-24, 21:20
Polecam się. Z mojego rozeznania to chyba najfajniejszy kemping w Warszawie.
piobar - 2012-06-07, 15:39
Może on i fajny ten WOK, ale CENY to ma z kosmosu. 60/kamper + 25/osoba + 15/prad
W moim przypadku to by bylo 150zl/ dziennie + pewnie z 10 za psa. Tyle to sie placi w Chorwacji.
marcos40 - 2012-06-24, 21:22
Jeżeli ktoś chciałby pozwiedzać Góry Sowie i okolicy to świetną bazą wypadową na naprawdę wysokim poziomie jest Camping "Leśny Dwór" w Woliborzu właśnie w Górach Sowich. Sanitariaty na bardzo wysokim poziomie - w samym Dworze (autentyczny dwór z XVII wieku), jest na miejscu kawiarnia z tv, świetlica, jadalnia gdzie można wykupić wyżywienie. Osobna kuchnia dla użytkowników campingu, plac zabaw, basen w okresie lipiec-sierpień, nie za duży ale można popływać. Same parcele to już "pełna Europa" - równiutka trawka, latarenki, woda przy parcelach do woli. Świetne, przygotowane miejsce ogniskowe. Na pytanie o drewno właściciel stwierdził, że albo proszę zbierać w lesie ( duża cześć lasu na terenie campingu) albo odpłatnie jego - wzięliśmy 2 taczki za 5 zł. Położony w środku lasu, przepiękne miejsce. Za 4 osoby - 2 dorosłych + 17 i 9 latek + camper + prąd - 60 zł. Ale np. właściciel mówił, że jak chcemy tylko podładować baterię to nic nie weźmie, zapłaciłem bo miałem mało gazu. Idealnie położony do zwiedzania Sowich, ziemi kłodzkiej parę kilometrów do Czech i coś koło 40 stu do kamiennego miasta w Ardspach. Byłem tydzień temu przez trzy dni - ani jednego rodaka - najpierw jeden camper i 4 przyczepy z Niemiec, potem dojechali Holendrzy. Na miejscu nie ma sklepu - jakieś 3 km rowerkiem trzeba się przejechać
link do strony
AniaiTomek - 2012-07-05, 07:55
A my polecamy:
http://www.campingwiking.pl/
w Dziwnówku. Mała mieścinka, z campingu można dość do morza lasem (ok. 100m) lub "plastikową promenadą"
Sam camping jest średniej wielkości, ale jest czysto, cienisto, jest ochrona, bar, czyste (sprzątane 2xdz) sanitariaty.
Byliśmy w boxach, podłączeni do kanalizy, więc w ogóle luz (aczkolwiek była to najdroższa opcja)
Ogólnie polecamy baarrdzo.
Irel - 2012-07-05, 20:23
| Cytat: | | Jeżeli ktoś chciałby pozwiedzać Góry Sowie i okolicy to świetną bazą wypadową na naprawdę wysokim poziomie jest Camping "Leśny Dwór" w Woliborzu właśnie w Górach Sowich. | | Cytat: | | Byłem tydzień temu przez trzy dni - ani jednego rodaka - najpierw jeden camper i 4 przyczepy z Niemiec, potem dojechali Holendrzy. |
Byłem w ubiegłym tygodniu i potwierdzam, że kemping jest na bardzo dobrym poziomie. Rodaków również nie spotkałem, ale Holendrów i Niemców tak. Jedynym mankamentem jaki zauważyłem w okresie mojego dwudniowego pobytu był brak koszy na śmieci. Na całym, zaznaczam bardzo czystym kempingu, znalazłem tylko jeden kosz.
Witold Cherubin - 2012-07-05, 20:45
Ja mogę polecić kamping "BROWARNY" w Sandomierzu - czyste sanitariaty, dobre położenie u podnóża "starówki" - po schodkach pod górkę i jesteśmy na rynku. Dla członków CT zniżka - jest gdzie zrzucić "szarą" wodę i opróżnić kasetę WC, woda bez ograniczeń, prąd - basenu nie ma, ale jest urokliwy stawek z altaną. Byłem tam już kilka razy i uważam, że kamping jest OK.
Bajaga - 2012-08-17, 18:38
Mam mieszane odczucia. Są plusy: zadbany teren, jezioro. Ale i wg mnie spore minusy: głównie marna jakość bazy sanitarnej, za mało wszystkiego (prysznice, wc) , nie przemyślane, nie fajne. Za wysoka cena jak na oferowaną jakość.
RRycho - 2013-01-15, 13:56
Hej
W kategorii FULL WYPAS polecam (byłem, sprawdziłem...):
Miłków k, Karpacza
http://www.camping-milkow.karkonosz.pl/
Dziwnówek
http://www.campingbialydom.com/
Rewal
http://www.klif.pti.pl/
Poziom europejski ale ceny czasem niestety też....
Bajaga - 2013-01-16, 10:35
| RRycho napisał/a: |
Poziom europejski ale ceny czasem niestety też.... |
Dzięki za sprawdzone namiary, i prośba do koleżeństwa o jeszcze A co do cen.. no cóż, za darmo to można czasem tylko w ryja dostać
Krzysztof M - 2013-01-16, 11:44
Polecam kamping Smok w Krakowie. http://www.smok.krakow.pl/
Tata - 2013-01-16, 20:39
Kamping Relax - Świnoujście ul. Słowackiego 1.
Pełen wypas ale ceny ? zwłaszcza latem.
HarryLey4x4 - 2013-01-17, 08:22
| Tata napisał/a: | Kamping Relax - Świnoujście ul. Słowackiego 1.
Pełen wypas ale ceny ? zwłaszcza latem. |
Witaj. Nie byłem na tym kampingu, ale słyszałem,że baza rodem z Gierka. Czy może jakieś przekłamanie ??
Napisz także ze względu na co polecasz : położenie, dobra baza sanitarna ??
tu jest link do wątku o tym kampingu
http://www.camperteam.pl/...highlight=relax
a może coś się zmieniło ??
Świnoujście to cudowny punkt do wypadów w różne miejsca, ale ich baza pod kątem kampingowania jest chyba dość marna...
RRycho - 2013-01-17, 10:57
Hej
Byłem na campingu w Świnoujściu i potwierdzam - OK ale FULL WYPAS to nie jest ...
Jest w miarę czysto, teren pod campery /boxy/ troche nierówny, serwice point :-(, tylko internet wporzo.
No ale lokalizacja!!! do Niemiec rowerkiem super dróżki
Latem tłok bo to jedyny punkt w Świnoujściu
Pozdr
Tata - 2013-01-17, 19:42
Odpowiadam. Moim zdaniem.
Zalety kampingu Relax w Świnoujściu to;
położenie bardzo blisko morza,szeroka plaża, w miarę dobra baza sanitarna,media,pralnia,internet,itd.
blisko centrum, możliwy wypad do Niemiec rowerem lub samochodem,
szeroka i piękna promenada a wokół ławki, bary, sklepy, dancingi, dyskoteki,
blisko port i możliwe rejsy statkiem do Szwecji, Danii, Norwegii, wyspę Bornholm,
miła obsługa, ochrona oraz
na plaży, w mieście, na kampingu, w sklepach, barach, promenadzie ponad połowa turystów to Niemcy.
Wady to;
prawdę napisał Gino ; ceny szokujące, teren miejscami nierówny.
Natomiast opisywany kamping w Dziwnówku jest jak napisał Maciej i Dorota
Francja elegancja, tańszy ale atrakcji około kampingowych to jest bardzo mało.
Masz wybór - wybieraj.
Ela i Andrzej - 2013-01-23, 20:33
RRycho, Andrzej Mąkowski na forum Ela i Andrzej proszę zadzwoń do mnie nr,tel.507 153 240 pozdrawiam kolarz i żona kolarza.
HarryLey4x4 - 2013-02-04, 09:49
a coś sprawdzonego w Bieszczadach , może blisko Soliny ??
bikers - 2013-02-04, 18:57
Może nie "full wypas" ale zupelnie przyjemnie , bylem tam w zeszlym roku i mile wspominam
http://www.bieszczady.net.pl/osw/osrodek.html
krzlac - 2013-02-05, 12:48
W Bieszczadach nad Soliną polecam ośrodek PANORAMA k/Polańczyka. Łazienki wprawdzie brak (mamy wszak w camperach-trzeba się tylko przekonać aby ją używać), ale widok na zalew wspaniały, brak tłoku, zielona trawka, prąd, woda, cisza i spokój.
HarryLey4x4 - 2013-02-07, 20:17
a w tym Polańczyku to jest to ??
http://panorama4.spanie.p...4/fotogaleria#a
krzlac - 2013-02-07, 21:15
Dokładnie to. Żółta strzałka na drugim zdjęciu to pola tarasowe na campery i przyczepy.
kazik_ - 2013-08-09, 04:44
Kraków
Bardzo dużo obcokrajowców, ale i basen jest na miejscu, warunki super, akurat nie najtaniej
http://www.clepardia.com.pl/
dominik - 2013-08-09, 07:54
| HarryLey4x4 napisał/a: | | a coś sprawdzonego w Bieszczadach , może blisko Soliny ?? |
Wietlina stanowiska przy Hotelu Górskim,
Ustrzyki Górne stanowiska przy Hotelu Górskim,
oba kempingi lata świetności mają już za sobą, ale da się wytrzymać, nie wiem jak w wakacje, ja bywam tam we wrześniu,
Wołosate parking strzeżony, teren ogrodzony, dostęp do łazienek, cisza spokój,
Camp77 - 2013-08-19, 11:39
| Witold Cherubin napisał/a: | | Ja mogę polecić kamping "BROWARNY" w Sandomierzu - czyste sanitariaty, dobre położenie u podnóża "starówki" - po schodkach pod górkę i jesteśmy na rynku. Dla członków CT zniżka - jest gdzie zrzucić "szarą" wodę i opróżnić kasetę WC, woda bez ograniczeń, prąd - basenu nie ma, ale jest urokliwy stawek z altaną. Byłem tam już kilka razy i uważam, że kamping jest OK. |
Potwierdzam. Camping super. Blisko rynku Sandomierza. Właściciele OK!!!
adres internetowy: http://camping.majsak.pl/
Camp77 - 2013-08-19, 11:42
Polecam camping w Tarnowie. Położony jest około 1 km od Starego Miasta.
Adres internetowy: http://www.camping.tarnow.pl/
Camping jest czynny praktycznie cały rok.
dw4463757 - 2013-08-19, 13:07
Chyba jeszcze nikt nie polecił, poziom nie odbiegał dużo od europejskich campingów, obsługa świetna, łazienki czyszczone, śmieci wyrzucane nie tylko raz dziennie z kubłów, stanowiska bardzo ładne, do morza 5 minut na nogach, co najmniej połowa osób to Niemcy, ceny przystępne:
Camping Pomona Niechorze
koko - 2013-08-19, 13:12
Polska izba turystyki i PFCC wydało (b.ładnie) campingi w Polsce informator nie wiem gdzie go dostać myślę że w którejś z tych organizacji Na europejskim poziomie jest dużo
kampingów
Jurek121175 - 2013-08-19, 13:57
| dw4463757 napisał/a: | Chyba jeszcze nikt nie polecił, poziom nie odbiegał dużo od europejskich campingów, obsługa świetna, łazienki czyszczone, śmieci wyrzucane nie tylko raz dziennie z kubłów, stanowiska bardzo ładne, do morza 5 minut na nogach, co najmniej połowa osób to Niemcy, ceny przystępne:
Camping Pomona Niechorze |
Faktycznie kemping warty polecenia. Byliśmy tam tydzień w lipcu. Miła obsługa (w szczególności sam szef i pracownik Heniu)
Bajaga - 2014-01-04, 13:55 Temat postu: Re: Kempingi "full wypas" Podnoszę wątek bo nowy sezon za pasem i ludziska planują pewnie wyjazdy.
Z ubiegłorocznych doświadczeń:
- ciągle nie znalazłem u nas fajniejszego kempingu niż Ambre w Łebie www.ambre.leba.info
- znalazłem bardzo fajne miejsce na mazurach, nie jest to stricte kemping ale mają miejsce dla kamperowców, tylko lepiej wcześniej zadzwonić www.gim.pl
Rowerek - 2014-01-27, 21:05
obok Ambre masz fajny kemping Przymorze obok hotelu łeba taniej i większe parcele do sklepu blisko do baru do morza a jak potrzeba basenu to skorzystać z basenu w hotelu łeba
Bajaga - 2014-01-28, 11:15
| leon napisał/a: | | obok Ambre masz fajny kemping Przymorze obok hotelu łeba taniej i większe parcele do sklepu blisko do baru do morza a jak potrzeba basenu to skorzystać z basenu w hotelu łeba |
Wiem, że obok jest Przymorze. I zawsze wybiorę Ambre
ps. A co do cen to na Ambre można mieć spore zniżki ale to inna sprawa.
eler1 - 2014-01-28, 18:40
A ja byłem na Ambre brak internetu w ostatnim sezonie letnim gorsze dojście do morza , Przymorze więcej luzu przed sezonem a ceny też elastyczne nawet na weekend . Podsumowując żaden nie ma u mnie miana Full Wypas bo brakuje na jednym i drugim kilka rzeczy
Rowerek - 2014-01-28, 18:44
mogę wiedzieć jakie to rzeczy
eler1 - 2014-01-28, 19:21
| Cytat: | | mogę wiedzieć jakie to rzeczy | na każdym stanowisku słupka z wodą , prądem, kanalizacją i TV-SAT , zajęć dla dzieciaków w sezonie , brudny piasek na placu zabaw , połamane zabawki, stołów do pin-ponga betonowych , stanowiska do oprawiania ryb to tak z tego co w tej chwili pamiętam nie będę pisał o basenach, kawiarniach i marketach , restauracjach bo to tylko na południu
Rowerek - 2014-01-28, 19:46
to takich super w Polsce niema
MAWI - 2014-01-28, 20:50
Z tych dwóch wybrał bym Ambre. Ale czy to ful wypas to w Polsce w ogóle nie ma.Bo każdy ma coś nie tak.
minimaniak - 2014-04-02, 08:27
Polecacie jakiś ciekawy kemping w okolicach Warszawy (100-200km) na pierwszy wyjazd z dzieckiem
Bajaga - 2014-04-02, 11:23
| minimaniak napisał/a: | | Polecacie jakiś ciekawy kemping w okolicach Warszawy (100-200km) na pierwszy wyjazd z dzieckiem |
Jeżeli mówimy o tytułowych kempingach "full wypas" to w okolicach Warszawy są tylko 2.
1. Kaputy, tylko nie wiem po co tam jechać
2. Sielanka, Warka. Nie byłem więc nie mam zdania.
Lepiej skoczyć na Mazury. Kosewo, Mikołajki to chyba najbliższe fajne miejsca od Wawy. (Ogólnie niestety ze stolicy wszędzie mamy daleko )
Ps. No i jak już ustaliliśmy full wypas w PL trzeba traktować z lekkim przymrużeniem oka. Nie są to włoskie kempingi wyglądające jak miasteczka letnie z basenami, restauracjami, supermarketem itd. Notabene będąc na takim kempingu kieeeedyś z namiotem stwierdziłem że muszę mieć kampera
EwaMarek - 2014-04-02, 20:31
od wielu lat gościłem na AMBRE - jest prawie full ale właściciel trochę o niego nie dba i podupada
ostatnio koczowaliśmy miesiąc na Morskim i po remontach jakie prowadzili stwierdzam że jest ok - no i parcele są większe
Bajaga - 2014-04-03, 17:46
| EwaMarek napisał/a: | | od wielu lat gościłem na AMBRE - jest prawie full ale właściciel trochę o niego nie dba i podupada |
Ideałów nie ma, ja raczej nie widzę tam oznak zaniedbania, pasuje mi tamta atmosfera, bliskość morza zawsze ciepła woda itp. Faktycznie wifi działa marnie i bywa tłoczno, ale po godz. 22 żadnych ekscesów i głośnego "ona tańczy dla mnie..."
EwaMarek - 2014-04-03, 19:27
od 4 lat jeździłem na AMBRE i wiem co było a jak jest teraz
zresztą właściciel ma wykupione połowę Łeby to się nie dziwie ze nad tym nie panuje
mimo to kemping polecam i zachwalam jak przedmówcy pisali
aroo59 - 2014-04-03, 19:31
Uważam temat za "gdzie jest woda bardziej mokra". Jeden lubi pomarańcze drugi jak mu nogi śmierdzą. Sugestie typu byłem i jest tam tak i tak milej widziane. Osobiście lubię jak dla mnie tańczy czy jest coś w tym złego ?
EwaMarek - 2014-04-03, 19:58
aroo59,
Bajaga - 2014-04-03, 22:26
| aroo59 napisał/a: | Osobiście lubię jak dla mnie tańczy czy jest coś w tym złego ? |
Ja też lubię różne melodie, ale jeżeli po 22 można na kempingu pląsać w rytmie różnych melodii to jak to się mówi jestem na nim 2 razy: pierwszy i ostatni
aroo59 - 2014-04-04, 20:33
Hm... zależy czym się popija kolację...
Bajaga - 2014-04-04, 21:53
| aroo59 napisał/a: | Hm... zależy czym się popija kolację... |
No właśnie nie... Po 22 nikt na kempingu nie powienien musieć podzielać moich preferencji muzycznych. I mnie nie interesują wtedy cudze.
Rowerek - 2014-04-05, 07:56
Po 22 gasi sie muze idzie sie do kamperka iw fajnyn towazystwie popija sie dalej
aroo59 - 2014-04-06, 06:50
I dlatego świat istnieje, że żyją na nim ludzie o odmiennych zdaniach.
HarryLey4x4 - 2014-04-06, 07:34
Po 22.00 po prostu obsługa kampingu powinna pacyfikować takie przejawy. Nie chodzi o to czy ktoś lubi jak"ona tańczy dla mnie" , tylko czy lubi jak mu dzieciaki chcą spać ,albo jakiś zmęczony , chcący odpocząć ludek , przed lub po wyjeździe , chce spać. Jak chcesz się bawić do białęgo rana, to nie ma sprawy, ale od tego są po prostu inne miejsca.
| Bajaga napisał/a: |
Ja też lubię różne melodie, ale jeżeli po 22 można na kempingu pląsać w rytmie różnych melodii to jak to się mówi jestem na nim 2 razy: pierwszy i ostatni |
absolutnie popieram.
Fux - 2014-04-06, 09:00
Dla mnie brakiem kultury jest rozkręcenie tranzystora obojętnie z jaką muzą nawet koło domu.
Może ktoś chce sobie z książka posiedzieć i tym wadzić nie będzie.
Muza, nawet operowa, może drażnić.
Są słuchawki, można słuchać także tak, aby nie wadzić innym.
Dotyczy to nie tylko kempingów.
Bronek - 2014-04-06, 09:23
| Fux napisał/a: | | jest rozkręcenie tranzystora |
Mnie przeszkadza światło "magicznego oka" i szum superheterodyny
Milo poczytać oldschool wy tekst.
Ja też nie lubię jak ktoś "otwiera" patefon
Och nie wrócą te czasy .
Gdzie te prywatki !???
HarryLey4x4 - 2014-04-07, 08:34
| kazik_ napisał/a: | Kraków
Bardzo dużo obcokrajowców, ale i basen jest na miejscu, warunki super, akurat nie najtaniej
http://www.clepardia.com.pl/ |
Czy jeszcze jakieś campingi w Krakowie lub bardzo blisko Krakowa możecie polecić ??
O campingu Clepardia w ostatnich dwóch latach nawet stali bywalcy potrafią pisać ,że lekko obniża poprzeczkę ... Zaznaczam,że kieruję się tylko opisami internautów.
Andrzej_M - 2014-04-07, 11:50
Trzy lata temu w wakacje nocowaliśmy na http://camping-korona.com.pl , dwa razy: wyjeżdżając z Polski i wracając. Na Clepardii nie było miejsc, nie chcieliśmy wracać na drugą noc do Elcampu (camperpark), a ponieważ następnego dnia rano mieliśmy pojechać do Zakopanego wybraliśmy Koronę (położona przy Zakopiance). Dużo miejsca, nie słychać drogi, ogólnie nieźle (chociaż nie najtaniej). ALE: obsługa kampera była dodatkowo płatna (przy dłuższych pobytach w cenie), w toalecie męskiej czuć było zapach słabo spłukiwanych pisuarów. Przy drugim pobycie okazało się, że mamy zapłacić więcej niż za pierwszym razem, bo w nocy właściciel stwierdził, że mój starszy syn jest duży i mam za niego zapłacić jak za dorosłego (w/g cennika i wieku dziecka cena powinna być niższa). Płaci się w budce obok szlabanu, to co napisałem powyżej jest relacją pracownicy. Nie chciało mi się szukać właściciela, wykłócać o 10,-PLN i psuć sobie humor na koniec urlopu. Niesmak pozostał, tym bardziej że zapłaciliśmy za obsługę kampera, więc i tak zarobili extrasa (było wyraźnie mniej klientów na kempingu niż dwa tygodnie wcześniej i prawdopodobnie stąd ten wzrost pazerności).
Bajaga - 2014-04-07, 12:27
| HarryLey4x4 napisał/a: |
O campingu Clepardia w ostatnich dwóch latach nawet stali bywalcy potrafią pisać ,że lekko obniża poprzeczkę ... Zaznaczam,że kieruję się tylko opisami internautów. |
Potwierdzam, Clepardia jest ok, ale żadne to "wypasy", a kontenerowe łazienki/toalety są jakieś takie dziwne
Rowerek - 2014-04-27, 22:15
to zostaje Ambre i wszystko jasne
Bajaga - 2014-05-02, 08:52
| EwaMarek napisał/a: | od wielu lat gościłem na AMBRE - jest prawie full ale właściciel trochę o niego nie dba i podupada
|
Właśnie jestem na Ambre Na nowy sezon szykowane są nowe łazienki, wyglądają na full wypas Muszę powiedzieć szefostwu by piasek na placu zabaw zmienili i będzie cacy.
Katarzyna1983 - 2014-05-13, 10:38 Temat postu: Re: Kempingi "full wypas"
| Bajaga napisał/a: | Witam,
Kryteria "fajności":
- wifi
- ochrona 24h
Jakie macie doświadczenia ? Pytam tych, którzy korzystają z kempingów w PL więc odpowiedzi typu "a kempingów to unikam" oraz "w życiu nie zapłaciłem za nocleg" - nie są tu konieczne |
Korzystałam z 3 różnych pół namiotowych w PL.
Najlepsze było Lazurowe w Chłapowie.
Z wszystkich wymienionych rzeczy przez Ciebie tylko basenu tam nie znajdziesz,
ale do morza blisko :D
Był tam również namiot w którym odbywały się koncerty,imprezy, konkursy, ale nie do białego rana. Cisza nocna zachowana
aroo59 - 2014-05-13, 19:18
Bardzo polecam kemping Echo w Rydzewie koło Giżycka. A dlaczego ? Proszę przekonać się samemu.
Rowerek - 2014-05-13, 21:03
nie jest to full wypas ale
jest OK
Bajaga - 2015-07-13, 13:52
Kolejny sezon w pełni więc podbijam temat
Wpisujcie, opisujcie fajne/super kempingi w Polsce
juni - 2015-07-13, 20:02
Bywnąlem raz w Echu w Rydzewie.Ucieklem po dwóch dniach.Kamping ładny zadbany to prawda,jeddnak za plotem willa wypożyczana na balangi dla debili ,pijących od rana,wydzierajacych się po 22 i jeszcze dłużej.Głośna muzyka szok.Może skargi do władz gminnych wymusily nareszcie poprawne zachowanie balangowiczów.Więcej tam nie pojadę.
AniaiTomek - 2015-07-21, 07:30
My w ostatni weekend byliśmy w Trampie w Toruniu
http://www.campingtramp.pl
Bardzo przyjazne miejsce zarówno dla namiotów jak i camperów: zadbany teren (zamykany na noc), ochrona, przyzwoite sanitariaty, kuchnia polowa, plac zabaw, podgumowane boisko, miła obsługa no i centrum miasta, a cisza i spokój jakby na uboczu.
Toruń na rowerkach zwiedzaliśmy
Super miejsca dla dzieciaków to Młyn Wiedzy, Muzeum Żywego Piernika i w wakacyjne weekendy o 12.00 na Rynku Staromiejskim przedstawienie teatralne dla dzieci o Toruniu
Byłam zachwycona. Dzieciaki też :D
|
|