Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Moja pierwsza podróż kamperem - Zaczynamy kampowanie...

haleco - 2012-05-23, 20:59
Temat postu: Zaczynamy kampowanie...
Witam,
Jestem świeżym userem tego forum. Zostałem nim bo planujemy rozpocząć zwiedzać świat naszym t4. Pierwsza wycieczka już w najbliższy piątek. Ekipa nie jest łatwa bo mamy trójkę małych dzieci: 9m-cy, 2 lata, 6 lat. W związku z tym że to nasza pierwsza w życiu campowyprawa (weekendowa) jeżeli macie jakieś rady to będziemy wdzięczni.

Przy okazji jeszcze nie umiemy się poruszać po forum, więc nie wiem czy można tu zadać takie pytania czy raczej w innym wątku... ale
1. Co oznacza na panelu sterującym przycisk laderstart?
2. Czy na przedłużaczu ładuje się akumulator jesli nie jest włączona konsola w kampie?
3. Może ktoś opisać gdzie dokładnie jest rzeka czerwona nad morzem? kolo ustronia? można się tam ustawić kampem na dziko?

Z góry dziękuję za pomoc no i witam wszystkich. Mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy mogli dodać jakąś ciekawą relację...

Skorpion - 2012-05-23, 21:30

haleco, Witajcie na zakreconym i wolnym forum braci kamperpowej. :spoko :spoko :spoko
StasioiJola - 2012-05-23, 23:24

Witaj na forum!! Życzymy miłej zabawy i korzystania z wiedzy kolegów!!! :szeroki_usmiech :spoko

1, Lader start - wlączanie ładowania.
2, Podłaczany kabel na 220V wcale nie musi oznaczac automatycznego ładowania- wszystko zależy od funkcji i typu energobloku jaki masz w swoim pojeżdzie!!
3. Tutaj muszą wypowiedzię się koledzy z Wybrzeża, ja sam osobiście nie znam rzeki czerwonej na naszym Wybrzeżu!! :spoko

wbobowski - 2012-05-24, 00:30

Witaj na forum.
Faktycznie masz rację z poruszaniem się po forum. Pierwsze podforum "To właśnie my" zawiera dział "Wszyscy nasi ludzie", gdzie jak wynika z opisu, witamy się.
Jeśli chodzi o Rzekę Czerwoną na naszym wybrzeżu to ma ona swoje ujście 3 km na wschód od Ustronia Morskiego.
W 2008 r. było to zupełnie puste miejsce (zwolnione przez wojsko), gdzie można było stać kamperem tuż obok wydm, jak widać to na poniższych zdjęciach.

haleco - 2012-05-25, 08:35

Dziękuję bardzo za "pierwszą pomoc" :)

Mam jeszcze małe wątpliwości do działania włącznika laderstart. Podłączony kamper do 230v ładuje akumulator pokladowy bez wzgledu na to czy panel zasilajacy jest wlaczony czy nie - to juz wiem. Włącznie Panela i przycisniecie wlacznika laderstart powoduje pstrykniecie przekaznika w skrzynce z bezpiecznikami i tyle! Żadnych innych widocznych efektow...

a rzekę czerwoną planuję zobaczyć jeszcze dzisiaj...

Pozdrawiam

BRATa Syn - 2012-05-25, 08:47

Witaj! Ja od siebie dopisze uwage że jak masz autko podpiete do 220 to zanim przekręcisz kluczyk w stacyjce to kabelek komiecznie odłącz bo energoblok powie pa pa. Przynajmniej w naszym tak jest.(sie jeszcze nie zdażyło-odpukać 8-)
Pozdrawiam

matro - 2012-05-25, 08:51

obraz Rzeki Czerwonej pokazuje na bieżąco KrzysztofCz z Ustronia Morskiego - którego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam ;) :spoko
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=45
haleco, daj znać jak tam to wszystko teraz wygląda :spoko

maga - 2012-05-25, 20:53

haleco napisał/a:

...a rzekę czerwoną planuję zobaczyć jeszcze dzisiaj...

Jedź bo naprawdę warto :ok

My dostaliśmy namiary tego miejsca ze zdjęciami od Włodka i tak nam się tam spodobało,że od tego czasu jeździmy tam często (jak jest pogoda),chociaż na weekend.
W tym roku będziemy tam w Boże Ciało,pogoda ma dopisać-zobaczymy.
W sezonie jest tam gwarno,stoją kampery,przyczepy,bywają rozbite namioty,jest naprawdę fajnie no i za darmochę.

No i właśnie,haleco, daj znać jak tam to wszystko teraz wygląda :spoko

krzysztofCz - 2012-05-26, 17:00

sys napisał/a:
obraz Rzeki Czerwonej pokazuje na bieżąco KrzysztofCz z Ustronia Morskiego - którego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam ;) :spoko

:spoko :spoko :spoko
haleco do następnego razu :lol:

haleco - 2012-06-01, 12:57
Temat postu: krótka relacja z naszego pierwszego wyjazdu weekend kamperem
Udało nam się zrealizować pierwszy wypad kamperem po jego zakupie. Poniżej krótka relacja z weekendowej wycieczki.

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=13008

Pozdrawiamy