Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - GDAŃSK - nowy camperpark

marzena - 2012-06-01, 19:15
Temat postu: GDAŃSK - nowy camperpark
W Gdańsku, w okresie od czerwca do września, uruchomiono nowy camperpark. Mieści się on na terenie Politechniki Gdańskiej. Wadą camperparku jest zaporowa cena :gwm - niestety jak we wszystkich miastach - gospodarzach EURO2012. Zaletą zaś jest:
- nowość terenów zielonych, sanitariaty - po modernizacji/remoncie kapitalnym,
- bliskość do ścieżki rowerowej, komunikacji miejskiej, stadionu i Starego Miasta,
- bliskość do kiosku z gazetka i sklepu z pieczywem,
- bliskość do kina, Opery Batyckiej
generalnie idealne położenie.
Ponadto potwierdzam wszystkie podane w ofercie odległości do PGE Areny, Strefy Kibica etc. Obiekt - część kempingowa - dopiero co otwarty. Miejsce pw. bezpieczeństwa do strefy zagrożeń nie należy. Trzeba uważać natomiast na pobliski tunel - dojście do tramwaju - swego czasu w kronikach policyjnych odnotowywano napady rabunkowe - zrywanie z szyi łańcuszków. Być może te zdarzenia należą już do przeszłości.
Więcej: http://camperpark.pg.gda.pl/

wałęsa - 2012-06-01, 19:28

Wszystko super,ale cena zaporowa :zimno :zimno :zimno
BiG Team - 2012-06-01, 21:55

Po Euro cena się zmieni :spoko
Dorota i Robert - 2012-06-01, 22:52

Czy moze mi ktos pomoc w zrozumiemiu ceny ? 20€ za kampera plus 20€ od kazdej osoby??
papamila - 2012-06-01, 23:04

wychodzi na to że 4 osoby i kamper = 100€/doba :zastrzelic
BiG Team - 2012-06-01, 23:42

100 E czyli mniej więcej tylko 100% drożej niż w sezonie we Włoszech czy Chorwacji na kempingu :spoko
dziwaczek - 2012-06-02, 08:57

No cena to przesada, ja rozumiem że na Euro ale.....
Ostatnio w "trójce" podawano przykład właśnie z Gdańska cena w Hotelu normalnie 600zł a w czasie Euro 10tyśzł ta pazerność jest straszna. :gwm

Mam nadzieje, ze po euro będzie max 20e (tyle płaciłem w Chorwacji na Vir-ze w zeszłym roku)

Camper Diem - 2012-06-02, 12:32

spoko, euro się szybko skończy, a na mapie Gdańska zostanie przynajmniej pierwszy stellplatz :ok byle nie przesadzali z cenami, bo nawet 20E to byłoby moim zdaniem za dużo :-/

lokalizacja wcale nie jest taka idealna- blisko linii kolejowej i ruchliwej Alei Zwycięstwa, ale kto wie, może się mylę i hałas nie będzie przeszkadzał :?:

Mikołaj - 2012-06-05, 08:37

Od osoby jest 10 euro a nie 20 euro :)
MOPAR - 2012-06-05, 10:03

dwa dni temu było 20 :roll:
miciurin - 2012-06-05, 10:26

Mikołaj napisał/a:

20 E Kamper
10 E za osobę

[edit-gino] poprawka cytatu

dziwaczek - 2012-06-05, 11:17

MOPAR napisał/a:
dwa dni temu było 20 :roll:

A i owszem było - oj zapewne pusto dość na placyku - no cud po prostu.

marzena - 2012-06-05, 16:43

miciurin napisał/a:
marzena napisał/a:

20 E Kamper
10 E za osobę

Miciurin, w którym miejscu mojego postu napisałam cytowane przez Ciebie słowa?????? :gwm Opcji niewidzialny atrament na tym forum jeszcze nie ma, wiec nie proszę "nie wciskać" czegoś, co nie jest mojego autorstwa :stop:

Co do sedna sprawy:
faktycznie właściciel obniżył o połowę koszt osobodnia. Dziś w południe było puściutko, tak więc do piątku jest szansa na kolejny cud cenowy. Generalnie tylko 70% bazy hotelowej w Gdańsku jest obłożone.

miciurin - 2012-06-05, 20:41

Cytat:
Miciurin, w którym miejscu mojego postu napisałam cytowane przez Ciebie słowa?????? :gwm Opcji niewidzialny atrament na tym forum jeszcze nie ma, wiec nie proszę "nie wciskać" czegoś, co nie jest mojego autorstwa :stop:

Wyluzuj troszkę nikt tu nikomu niczego nie wciska, zaznaczyłem cytat i tak z automatu poszło. Miej pretensje do systemu, a nie do mnie, że zamiast zacytować Mikołaja wpisało Ciebie :chacha2

gino - 2012-06-05, 22:09

miciurin napisał/a:
Wyluzuj troszkę
dokładnie tak...
Marzena, po co od razu takie ''napinanie się'' :-P

miciurin napisał/a:
Miej pretensje do systemu, a nie do mnie, że zamiast zacytować Mikołaja wpisało Ciebie :chacha2

system nie zrobiłby takiego błedu...
raczej cos tam źle edytowałes..i przypadek sprawił..ze wyszło jak wyszło... :)

tak czy inaczej - nie ważne, ...''cytat'' już poprawiony
a sprawa chyba nie warta ''napięć''

:spoko

Camper Diem - 2012-06-05, 22:28

skoro już tak sobie o pomyłkach dyskutujecie to się wtrącę ;)
temat o camperparku powinien znaleźć się albo w miejscach polecanych, albo w odradzanych, na pewno nie w relacjach z podróży :spoko

gino - 2012-06-05, 22:37

affa napisał/a:
powinien znaleźć się albo w miejscach polecanych, albo w odradzanych

określ konkretnie czy polecamy czy odradzamy...
:)

Camper Diem - 2012-06-05, 22:49

gino napisał/a:
określ konkretnie czy polecamy czy odradzamy...

przy aktualnych cenach chyba odradzamy? ;)
może autorka tematu się wypowie :?:

PGCamperPark - 2012-06-06, 10:40

:spoko Drodzy CamperTeamowcy!
Bardzo dziękujemy za czujność. Pierwszy post na tym forum pojawił się już w chwilę po premierze naszej strony!

Korzystając z okazji chcieliśmy przekazać Wam kilka informacji:

- owszem cena na początku wynosiła 20E za camper + 20E za osobę i na tamtą chwilę była to najkorzystniejsza oferta w Gdańsku. Jednak wzięliśmy sobie do serca Wasze uwagi i obniżyliśmy cenę za osobę o połowę. Warto też dodać, że nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat: ani za wodę, ani za prąd, ani za zrzut nieczystości, ani też za prysznice czy WC.
Aktualny cennik znajduje się tutaj: http://camperpark.pg.gda..../06/cennik1.pdf

- TAK! po Euro ceny się zmienią.

- nasz "placyk" :) ma ponad 1 hektar powierzchni a wyznaczyliśmy na nim 30 miejsc postojowych, także łatwo policzyć ile miejsca przypada dla jednego Camperowicza

- ruszamy w najbliższy piątek, 8 czerwca, do tego czasu można u nas parkować za darmo

- w ramach podziękowania za miłe przyjęcie i rzeczowe komentarze, każdy zarejestrowany użytkownik forum camperteam.pl otrzyma u nas zniżkę 10% na wszystkie usługi świadczone przez PG Camper Park

pozdrawiamy!
ekipa PGCamperPark

Brat - 2012-06-06, 14:30

Mam nadzieję na istotne urealnienie/urynkowienie cen po mistrzostwach. Miejscówka fajna, życzę powodzenia w kampingowym biznesie.
dziwaczek - 2012-06-06, 18:12

PGCamperPark napisał/a:
- w ramach podziękowania za miłe przyjęcie i rzeczowe komentarze, każdy zarejestrowany użytkownik forum camperteam.pl otrzyma u nas zniżkę 10% na wszystkie usługi świadczone przez PG Camper Park

Bardzo miłe i pożyteczne. A jak "spadną " ceny po euro?

gryz3k - 2012-06-06, 23:00

Ceny tego typu miejsc są w Polsce często oderwane od rzeczywistości. Mam przyjemność korzystać z tego typu miejsc w Europie np Włoszech czy Francji. Ceny w sezonie kształtują się, w miejscach turystycznych, w granicach 10-18 Euro za wszystko. / kamper, osoby itp/
Przykładowo piękny Camperpark na Sycylii, nad samym morzem - 13 Euro, Lazurowe Wybrzeże 15 Euro.
Propaganda przed Euro zrobiła swoje. :gwm

Byłem ostatnio na Mazurach i po informacjach z kilku miejsc /60-80 pln za noc/ zdecydowałem się spać na dziko lub w portach jachtowych :spoko

Camper Diem - 2012-06-07, 06:32

specjalne ceny na euro to obrzydliwość, ale mamy wolny rynek i ostatecznie to on zdecyduje. myślę, że właściciel/administrator camperparku wcale nie zrobi majątku na euro, a może zrazić sobie tym część środowiska, podobnie jak kemping w Sandomierzu w swoim czasie :!:

niemniej jeśli wprowadzone zostaną w przyszłości normalne ceny, czyli np 10E za kampera, dodatkowo płatne mogą być prąd i woda, będę to miejsce polecał każdemu. to jedyny tego typu obiekt w Gdańsku dlatego może zyskać klientów...

ps. klub Gedania jest w trakcie budowy nowego kompleksu sportowego, w którym przewidziano miejsca dla kamperów. lokalizacja jeszcze lepsza, tramwajem 20 min do Gdańska, a nad morze 5 min pieszo :)

gryz3k - 2012-06-07, 12:03

Camping WOK w Warszawie podniósł ceny na Euro tak, że za 3 osoby i kamper trzeba zapłacić 310 pln. Kemping ładny i blisko Stadionu,ale cena z księżyca :gwm
DAKOTA - 2012-06-07, 14:53

Witam
w temacie dodam cztery lata temu byly ME w Austrii Camperka park byl na ta okazje zrobiny , cena tez cos 20-25 Euro,Jezdzilem tamtedy codziennie ,tylko raz stal jeden camper na tym terenie przez jedna noc.

Tez mysleli ze zbija fortune ,ale nici z tego wyszly.

pozdrawiam
DAKOTA

ps a karkulanta ceny na Waszym CP zwolnil bym od razu po obnizce o 50% ceny ,to zakrawa na usilowanie wyzysku ,zbicia duzej kasy i nie powazania ludzi campingujacych.

PGCamperPark napisał/a:
:spoko Drodzy CamperTeamowcy!
Bardzo dziękujemy za czujność. Pierwszy post na tym forum pojawił się już w chwilę po premierze naszej strony!

Korzystając z okazji chcieliśmy przekazać Wam kilka informacji:

- owszem cena na początku wynosiła 20E za camper + 20E za osobę i na tamtą chwilę była to najkorzystniejsza oferta w Gdańsku. Jednak wzięliśmy sobie do serca Wasze uwagi i obniżyliśmy cenę za osobę o połowę. Warto też dodać, że nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat: ani za wodę, ani za prąd, ani za zrzut nieczystości, ani też za prysznice czy WC.
Aktualny cennik znajduje się tutaj: http://camperpark.pg.gda..../06/cennik1.pdf

- TAK! po Euro ceny się zmienią.

- nasz "placyk" :) ma ponad 1 hektar powierzchni a wyznaczyliśmy na nim 30 miejsc postojowych, także łatwo policzyć ile miejsca przypada dla jednego Camperowicza

- ruszamy w najbliższy piątek, 8 czerwca, do tego czasu można u nas parkować za darmo

pozdrawiamy!
ekipa PGCamperPark

BiG Team - 2012-06-07, 15:04

Co komu do domu jak chałupa nie jego - ceny to sprawa właściciela. Jak mi nie pasują, to nie staję. Nie zaglądam nikomu do kieszeni i nie chcę, żeby mi ktoś zaglądał :spoko
gryz3k - 2012-06-08, 00:31

Racja. Ja nie mam pretensji o to, że cena jest wysoka. Dziwię się jedynie całemu zamieszaniu z Euro. Dzisiaj byłem u kolegi, który ma restaurację przy hotelu gdzie są kibice i oni nie narzekają, a kasa płynie szerokim strumieniem :spoko
CamperParkPG - 2012-07-04, 13:10

Witam.

Cennik o którym mowa w tym temacie obowiązywał tylko w czasie Euro 2012. Od niedawna obowiązują nowe, niższe ceny. Zapraszam na naszą stronę www.camperpark.pg.gda.pl :)

Pozdrawiam

dziwaczek - 2012-07-04, 13:43

Teraz jest akceptowalniej. Tylko mam uwagę odnośnie dzieci rozumiem że do 10 lat gratis, a te 10-15 ew. 18 lat?. A nie lepiej zrobić np. do 5 lat gratis 5-15 np. 2-3e i ponad 15lat 5e (dorośli) - taka sugestia :spoko
Camper Diem - 2012-07-08, 13:34

jest lepiej, ale 20E za załogę 2-osobową to za dużo, nie mówiąc już o rodzinach z dziećmi pow. 10 lat :roll:
wg mnie camperpark nie powinien kosztować więcej niż 15E

OMEGA - 2012-07-08, 16:23

myślę że 10 euro z pełną obsługą to powinno wystarczyć , cena 20 euro myślę że jest za wysoka ale to zależy od nas samych czy ją zaakceptujemy , jeśli nie to wkrótce powinna zostać obniżona , no chyba że gospodarz ma inne zródła dochodu a Camperpark to tylko ....................
Mikołaj - 2015-03-01, 22:22

Sprawdzałem przed chwilą i cena się urealniła. Teraz jest 50 zł/dobę ...
Myślę, że trzeba było tak od początku :diabelski_usmiech

joko - 2015-03-01, 22:53

Tyle płaciłem już w maju zeszłego roku, więc urealniła się już dawno temu ;)
Swoją drogą bardzo dobre miejsce do wypadu na zwiedzanie miasta. Linia tramwajowa pod nosem, teren ogrodzony , woda, prąd , ścieki, wszystko co trzeba.

Bronek - 2015-03-01, 22:59

Czynne? Ciekawe. 15 min mam od mieszkania syna.

Ale ogłaszają tą cenę jak chwilową promocję tak jakby na zapas można było kupić .
Ale miejsce fajne na pewno skorzystam, dla samej ciekawości.

Jak z psami?

Bronek - 2015-07-01, 17:43

Dzwoniłem, w miłej rozmowie z luzackim człowiekiem dowiedziałem się że jest pusto. Jutro pojutrze będę,
emeryl - 2015-07-13, 20:39

Jestem na tym campingu.Cena 50zł.za całość,pusto.mankament sanitariaty 100m.od campingu za plecami tory kolejowe.Za jest cena i w miarę dobra lokalizacja.byłem dzisiaj w Sopocie na campingu 67.Ceny kamper 28 osoba14 prad14.
Bronek - 2015-07-13, 21:46

Mnie się podobało. Lasek w centrum Gdańska.
Kible i natryski czy#ciutkie nowiutkie
Ale kamper też ma
.......
Lokalizacja super dla przejazdówki i zwiedzania, rowerki

Skorpion - 2015-07-13, 22:11

Tam bylem z zona . Jest tam bardzo fajnie blisko do morza . Warunki dobre wyszedzie blisko .

http://www.camping67.sopot.pl/

https://www.google.com/ma...dg=dbrw&newdg=1

Sa tam zabawy taneczne, piwo, wszystkie dobre ryby. Mam nadzieje ze jeszcze tam wrocimy.

piotrul - 2015-07-14, 09:27

Jest jeszcze fajny camp w Sobieszewie
http://www.camping69.com/camping69
W tym roku zmienił się właściciel. Jest dobrze. Zaczął od nowych sanitariatów. Spokojnie, cicho, blisko do plaży. Fajna okolica.