|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - GDAŃSK - nowy camperpark
marzena - 2012-06-01, 19:15 Temat postu: GDAŃSK - nowy camperpark W Gdańsku, w okresie od czerwca do września, uruchomiono nowy camperpark. Mieści się on na terenie Politechniki Gdańskiej. Wadą camperparku jest zaporowa cena - niestety jak we wszystkich miastach - gospodarzach EURO2012. Zaletą zaś jest:
- nowość terenów zielonych, sanitariaty - po modernizacji/remoncie kapitalnym,
- bliskość do ścieżki rowerowej, komunikacji miejskiej, stadionu i Starego Miasta,
- bliskość do kiosku z gazetka i sklepu z pieczywem,
- bliskość do kina, Opery Batyckiej
generalnie idealne położenie.
Ponadto potwierdzam wszystkie podane w ofercie odległości do PGE Areny, Strefy Kibica etc. Obiekt - część kempingowa - dopiero co otwarty. Miejsce pw. bezpieczeństwa do strefy zagrożeń nie należy. Trzeba uważać natomiast na pobliski tunel - dojście do tramwaju - swego czasu w kronikach policyjnych odnotowywano napady rabunkowe - zrywanie z szyi łańcuszków. Być może te zdarzenia należą już do przeszłości.
Więcej: http://camperpark.pg.gda.pl/
wałęsa - 2012-06-01, 19:28
Wszystko super,ale cena zaporowa
BiG Team - 2012-06-01, 21:55
Po Euro cena się zmieni
Dorota i Robert - 2012-06-01, 22:52
Czy moze mi ktos pomoc w zrozumiemiu ceny ? 20€ za kampera plus 20€ od kazdej osoby??
papamila - 2012-06-01, 23:04
wychodzi na to że 4 osoby i kamper = 100€/doba
BiG Team - 2012-06-01, 23:42
100 E czyli mniej więcej tylko 100% drożej niż w sezonie we Włoszech czy Chorwacji na kempingu
dziwaczek - 2012-06-02, 08:57
No cena to przesada, ja rozumiem że na Euro ale.....
Ostatnio w "trójce" podawano przykład właśnie z Gdańska cena w Hotelu normalnie 600zł a w czasie Euro 10tyśzł ta pazerność jest straszna.
Mam nadzieje, ze po euro będzie max 20e (tyle płaciłem w Chorwacji na Vir-ze w zeszłym roku)
Camper Diem - 2012-06-02, 12:32
spoko, euro się szybko skończy, a na mapie Gdańska zostanie przynajmniej pierwszy stellplatz byle nie przesadzali z cenami, bo nawet 20E to byłoby moim zdaniem za dużo
lokalizacja wcale nie jest taka idealna- blisko linii kolejowej i ruchliwej Alei Zwycięstwa, ale kto wie, może się mylę i hałas nie będzie przeszkadzał
Mikołaj - 2012-06-05, 08:37
Od osoby jest 10 euro a nie 20 euro
MOPAR - 2012-06-05, 10:03
dwa dni temu było 20
miciurin - 2012-06-05, 10:26
Mikołaj napisał/a: | Od osoby jest 10 euro a nie 20 euro |
20 E Kamper
10 E za osobę
[edit-gino] poprawka cytatu
dziwaczek - 2012-06-05, 11:17
MOPAR napisał/a: | dwa dni temu było 20 |
A i owszem było - oj zapewne pusto dość na placyku - no cud po prostu.
marzena - 2012-06-05, 16:43
miciurin napisał/a: | marzena napisał/a: | Od osoby jest 10 euro a nie 20 euro |
20 E Kamper
10 E za osobę |
Miciurin, w którym miejscu mojego postu napisałam cytowane przez Ciebie słowa?????? Opcji niewidzialny atrament na tym forum jeszcze nie ma, wiec nie proszę "nie wciskać" czegoś, co nie jest mojego autorstwa
Co do sedna sprawy:
faktycznie właściciel obniżył o połowę koszt osobodnia. Dziś w południe było puściutko, tak więc do piątku jest szansa na kolejny cud cenowy. Generalnie tylko 70% bazy hotelowej w Gdańsku jest obłożone.
miciurin - 2012-06-05, 20:41
Cytat: | Miciurin, w którym miejscu mojego postu napisałam cytowane przez Ciebie słowa?????? Opcji niewidzialny atrament na tym forum jeszcze nie ma, wiec nie proszę "nie wciskać" czegoś, co nie jest mojego autorstwa |
Wyluzuj troszkę nikt tu nikomu niczego nie wciska, zaznaczyłem cytat i tak z automatu poszło. Miej pretensje do systemu, a nie do mnie, że zamiast zacytować Mikołaja wpisało Ciebie
gino - 2012-06-05, 22:09
miciurin napisał/a: | Wyluzuj troszkę | dokładnie tak...
Marzena, po co od razu takie ''napinanie się''
miciurin napisał/a: | Miej pretensje do systemu, a nie do mnie, że zamiast zacytować Mikołaja wpisało Ciebie |
system nie zrobiłby takiego błedu...
raczej cos tam źle edytowałes..i przypadek sprawił..ze wyszło jak wyszło...
tak czy inaczej - nie ważne, ...''cytat'' już poprawiony
a sprawa chyba nie warta ''napięć''
Camper Diem - 2012-06-05, 22:28
skoro już tak sobie o pomyłkach dyskutujecie to się wtrącę
temat o camperparku powinien znaleźć się albo w miejscach polecanych, albo w odradzanych, na pewno nie w relacjach z podróży
gino - 2012-06-05, 22:37
affa napisał/a: | powinien znaleźć się albo w miejscach polecanych, albo w odradzanych |
określ konkretnie czy polecamy czy odradzamy...
Camper Diem - 2012-06-05, 22:49
gino napisał/a: | określ konkretnie czy polecamy czy odradzamy... |
przy aktualnych cenach chyba odradzamy?
może autorka tematu się wypowie
PGCamperPark - 2012-06-06, 10:40
Drodzy CamperTeamowcy!
Bardzo dziękujemy za czujność. Pierwszy post na tym forum pojawił się już w chwilę po premierze naszej strony!
Korzystając z okazji chcieliśmy przekazać Wam kilka informacji:
- owszem cena na początku wynosiła 20E za camper + 20E za osobę i na tamtą chwilę była to najkorzystniejsza oferta w Gdańsku. Jednak wzięliśmy sobie do serca Wasze uwagi i obniżyliśmy cenę za osobę o połowę. Warto też dodać, że nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat: ani za wodę, ani za prąd, ani za zrzut nieczystości, ani też za prysznice czy WC.
Aktualny cennik znajduje się tutaj: http://camperpark.pg.gda..../06/cennik1.pdf
- TAK! po Euro ceny się zmienią.
- nasz "placyk" ma ponad 1 hektar powierzchni a wyznaczyliśmy na nim 30 miejsc postojowych, także łatwo policzyć ile miejsca przypada dla jednego Camperowicza
- ruszamy w najbliższy piątek, 8 czerwca, do tego czasu można u nas parkować za darmo
- w ramach podziękowania za miłe przyjęcie i rzeczowe komentarze, każdy zarejestrowany użytkownik forum camperteam.pl otrzyma u nas zniżkę 10% na wszystkie usługi świadczone przez PG Camper Park
pozdrawiamy!
ekipa PGCamperPark
Brat - 2012-06-06, 14:30
Mam nadzieję na istotne urealnienie/urynkowienie cen po mistrzostwach. Miejscówka fajna, życzę powodzenia w kampingowym biznesie.
dziwaczek - 2012-06-06, 18:12
PGCamperPark napisał/a: | - w ramach podziękowania za miłe przyjęcie i rzeczowe komentarze, każdy zarejestrowany użytkownik forum camperteam.pl otrzyma u nas zniżkę 10% na wszystkie usługi świadczone przez PG Camper Park
|
Bardzo miłe i pożyteczne. A jak "spadną " ceny po euro?
gryz3k - 2012-06-06, 23:00
Ceny tego typu miejsc są w Polsce często oderwane od rzeczywistości. Mam przyjemność korzystać z tego typu miejsc w Europie np Włoszech czy Francji. Ceny w sezonie kształtują się, w miejscach turystycznych, w granicach 10-18 Euro za wszystko. / kamper, osoby itp/
Przykładowo piękny Camperpark na Sycylii, nad samym morzem - 13 Euro, Lazurowe Wybrzeże 15 Euro.
Propaganda przed Euro zrobiła swoje.
Byłem ostatnio na Mazurach i po informacjach z kilku miejsc /60-80 pln za noc/ zdecydowałem się spać na dziko lub w portach jachtowych
Camper Diem - 2012-06-07, 06:32
specjalne ceny na euro to obrzydliwość, ale mamy wolny rynek i ostatecznie to on zdecyduje. myślę, że właściciel/administrator camperparku wcale nie zrobi majątku na euro, a może zrazić sobie tym część środowiska, podobnie jak kemping w Sandomierzu w swoim czasie
niemniej jeśli wprowadzone zostaną w przyszłości normalne ceny, czyli np 10E za kampera, dodatkowo płatne mogą być prąd i woda, będę to miejsce polecał każdemu. to jedyny tego typu obiekt w Gdańsku dlatego może zyskać klientów...
ps. klub Gedania jest w trakcie budowy nowego kompleksu sportowego, w którym przewidziano miejsca dla kamperów. lokalizacja jeszcze lepsza, tramwajem 20 min do Gdańska, a nad morze 5 min pieszo
gryz3k - 2012-06-07, 12:03
Camping WOK w Warszawie podniósł ceny na Euro tak, że za 3 osoby i kamper trzeba zapłacić 310 pln. Kemping ładny i blisko Stadionu,ale cena z księżyca
DAKOTA - 2012-06-07, 14:53
Witam
w temacie dodam cztery lata temu byly ME w Austrii Camperka park byl na ta okazje zrobiny , cena tez cos 20-25 Euro,Jezdzilem tamtedy codziennie ,tylko raz stal jeden camper na tym terenie przez jedna noc.
Tez mysleli ze zbija fortune ,ale nici z tego wyszly.
pozdrawiam
DAKOTA
ps a karkulanta ceny na Waszym CP zwolnil bym od razu po obnizce o 50% ceny ,to zakrawa na usilowanie wyzysku ,zbicia duzej kasy i nie powazania ludzi campingujacych.
PGCamperPark napisał/a: | :spoko Drodzy CamperTeamowcy!
Bardzo dziękujemy za czujność. Pierwszy post na tym forum pojawił się już w chwilę po premierze naszej strony!
Korzystając z okazji chcieliśmy przekazać Wam kilka informacji:
- owszem cena na początku wynosiła 20E za camper + 20E za osobę i na tamtą chwilę była to najkorzystniejsza oferta w Gdańsku. Jednak wzięliśmy sobie do serca Wasze uwagi i obniżyliśmy cenę za osobę o połowę. Warto też dodać, że nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat: ani za wodę, ani za prąd, ani za zrzut nieczystości, ani też za prysznice czy WC.
Aktualny cennik znajduje się tutaj: http://camperpark.pg.gda..../06/cennik1.pdf
- TAK! po Euro ceny się zmienią.
- nasz "placyk" ma ponad 1 hektar powierzchni a wyznaczyliśmy na nim 30 miejsc postojowych, także łatwo policzyć ile miejsca przypada dla jednego Camperowicza
- ruszamy w najbliższy piątek, 8 czerwca, do tego czasu można u nas parkować za darmo
- w ramach podziękowania za miłe przyjęcie i rzeczowe komentarze, każdy zarejestrowany użytkownik forum camperteam.pl otrzyma u nas zniżkę 10% na wszystkie usługi świadczone przez PG Camper Park
pozdrawiamy!
ekipa PGCamperPark |
BiG Team - 2012-06-07, 15:04
Co komu do domu jak chałupa nie jego - ceny to sprawa właściciela. Jak mi nie pasują, to nie staję. Nie zaglądam nikomu do kieszeni i nie chcę, żeby mi ktoś zaglądał
gryz3k - 2012-06-08, 00:31
Racja. Ja nie mam pretensji o to, że cena jest wysoka. Dziwię się jedynie całemu zamieszaniu z Euro. Dzisiaj byłem u kolegi, który ma restaurację przy hotelu gdzie są kibice i oni nie narzekają, a kasa płynie szerokim strumieniem
CamperParkPG - 2012-07-04, 13:10
Witam.
Cennik o którym mowa w tym temacie obowiązywał tylko w czasie Euro 2012. Od niedawna obowiązują nowe, niższe ceny. Zapraszam na naszą stronę www.camperpark.pg.gda.pl
Pozdrawiam
dziwaczek - 2012-07-04, 13:43
Teraz jest akceptowalniej. Tylko mam uwagę odnośnie dzieci rozumiem że do 10 lat gratis, a te 10-15 ew. 18 lat?. A nie lepiej zrobić np. do 5 lat gratis 5-15 np. 2-3e i ponad 15lat 5e (dorośli) - taka sugestia
Camper Diem - 2012-07-08, 13:34
jest lepiej, ale 20E za załogę 2-osobową to za dużo, nie mówiąc już o rodzinach z dziećmi pow. 10 lat
wg mnie camperpark nie powinien kosztować więcej niż 15E
OMEGA - 2012-07-08, 16:23
myślę że 10 euro z pełną obsługą to powinno wystarczyć , cena 20 euro myślę że jest za wysoka ale to zależy od nas samych czy ją zaakceptujemy , jeśli nie to wkrótce powinna zostać obniżona , no chyba że gospodarz ma inne zródła dochodu a Camperpark to tylko ....................
Mikołaj - 2015-03-01, 22:22
Sprawdzałem przed chwilą i cena się urealniła. Teraz jest 50 zł/dobę ...
Myślę, że trzeba było tak od początku
joko - 2015-03-01, 22:53
Tyle płaciłem już w maju zeszłego roku, więc urealniła się już dawno temu
Swoją drogą bardzo dobre miejsce do wypadu na zwiedzanie miasta. Linia tramwajowa pod nosem, teren ogrodzony , woda, prąd , ścieki, wszystko co trzeba.
Bronek - 2015-03-01, 22:59
Czynne? Ciekawe. 15 min mam od mieszkania syna.
Ale ogłaszają tą cenę jak chwilową promocję tak jakby na zapas można było kupić .
Ale miejsce fajne na pewno skorzystam, dla samej ciekawości.
Jak z psami?
Bronek - 2015-07-01, 17:43
Dzwoniłem, w miłej rozmowie z luzackim człowiekiem dowiedziałem się że jest pusto. Jutro pojutrze będę,
emeryl - 2015-07-13, 20:39
Jestem na tym campingu.Cena 50zł.za całość,pusto.mankament sanitariaty 100m.od campingu za plecami tory kolejowe.Za jest cena i w miarę dobra lokalizacja.byłem dzisiaj w Sopocie na campingu 67.Ceny kamper 28 osoba14 prad14.
Bronek - 2015-07-13, 21:46
Mnie się podobało. Lasek w centrum Gdańska.
Kible i natryski czy#ciutkie nowiutkie
Ale kamper też ma
.......
Lokalizacja super dla przejazdówki i zwiedzania, rowerki
Skorpion - 2015-07-13, 22:11
Tam bylem z zona . Jest tam bardzo fajnie blisko do morza . Warunki dobre wyszedzie blisko .
http://www.camping67.sopot.pl/
https://www.google.com/ma...dg=dbrw&newdg=1
Sa tam zabawy taneczne, piwo, wszystkie dobre ryby. Mam nadzieje ze jeszcze tam wrocimy.
piotrul - 2015-07-14, 09:27
Jest jeszcze fajny camp w Sobieszewie
http://www.camping69.com/camping69
W tym roku zmienił się właściciel. Jest dobrze. Zaczął od nowych sanitariatów. Spokojnie, cicho, blisko do plaży. Fajna okolica.
|
|