Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - JEZIORSKO CAMPING RAFA POLECAM !!!

Jacek Górka - 2012-06-21, 12:56
Temat postu: JEZIORSKO CAMPING RAFA POLECAM !!!
http://www.rafa-jeziorsko.eu/ Jestesmy tam co weekend i naprawde polecamy ;)
Miniuszek - 2012-06-21, 20:00

Dzieki za info. My tez mamy blisko to by trzeba kiedys zajechac :)
EwaMarek - 2012-07-19, 16:50

nawet nie wiedziałem że nad zbiornikiem jest kemping :evil:
nas zalewa jak maja za dużo wody albo jest susza jak im brakuje (tereny za zaporą)

nie dziwota dla nich jest ważniejsze wędkowanie i pływanie łódeczka niż bezpieczeństwo za tamą !!!

jest tam na tym ośrodku slip do zwodowania motorówki?

Jacek999 - 2012-07-19, 17:34

tak
http://www.rafa-jeziorsko...#pole_namiotowe

Bajaga - 2012-07-22, 21:01
Temat postu: Re: JEZIORSKO CAMPING RAFA POLECAM !!!
Jacek Górka napisał/a:
http://www.rafa-jeziorsko.eu/ Jestesmy tam co weekend i naprawde polecamy ;)

Rewelacja to nie jest, ale jak na obowiązujące u nas (niestety) standarty - to można polecić :wyszczerzony: Minusem jest w zasadzie brak plaży (malutka). Plusem - gospodarskie podejście Pana właściciela/zarządcy i generalnie porządek.

Jacek Górka - 2013-03-02, 14:45

Wydaje mi sie ze byles na Rafie za czasow poprzedniego wlascicela bo teraz jest nowy ktory mocno zainwestowal w Camping , nowe domki ,odnowione sanitariaty ,nowy slip itp ;) pozdrawiam
JaWa - 2013-03-02, 14:59

EwaMarek napisał/a:
nawet nie wiedziałem że nad zbiornikiem jest kemping

i to nie jeden. :spoko

Bajaga - 2013-03-03, 09:23

Jacek Górka napisał/a:
Wydaje mi sie ze byles na Rafie za czasow poprzedniego wlascicela bo teraz jest nowy ktory mocno zainwestowal w Camping , nowe domki ,odnowione sanitariaty ,nowy slip itp ;) pozdrawiam

Byłem w poprzednim sezonie. I więcej nie jadę :wyszczerzony: Nie ma tam niczego czego mi potrzeba czyli: plaży, czystego jeziora i ładnej okolicy. Ot taki sobie zbiornik wodny wykopany 25 lat temu i położony w środku niczego :lol: Jak ktoś ma bliiisko i chce popływać jakimś sprzętem to może jest OK ale jechać tam dłuższy kawałek - bez sensu. Mazury to to nigdy nie będą (ani inne fajne pojezierza polskie).
A sanitariaty - to prawda są OK.

HarryLey4x4 - 2013-03-03, 09:51

Bajaga, nie zniechęcaj ludzi do polecania kempingów. Nie chodziło o zachwalanie okolicy , tylko o polecenie kempingu. W naszym pięknym kraju niestety tych "godnych polecenia" jest wciąż dużo za mało. Jak się jedzie w dany rejon niekoniecznie dlatego ,że nie ma piękniejszych miejsc i szuka miejsca na postój to warto wiedzieć gdzie można się w przyzwoitym miejscu zatrzymać.
Dla mnie np. plaża może w ogóle nie istnieć bo wolę albo baseny , albo dzikie plaże a rejon w okolicach łódzkich to raczej atrakcyjny nie jest ... więc lepszy rydz niż nic.

Pozdrawiam

MAWI - 2013-03-03, 11:55

Mi też tam się podoba.Mam świadomość ,że to nie są Śniardwy,ale nie mam o to do nikogo pretensji,nie mam też pretensji ,że to nie są widoki rodem z Alp. :spoko
Jacek Górka - 2013-03-03, 14:47

Dla nas z regionu Lodzkiego nic lepszego sie nie znajdzie a miejsce jest calkiem spokojne bo tylko w niedziele sa wycieczki z okolic ;)
MAWI - 2013-03-03, 14:54

My mamy więcej możliwości ,bo i jeziora Gostyninskie i na silniku można na Wiśle ,tzw Zalew Włocławski a i ŚLesin blisko. :spoko
Jacek Górka - 2013-03-03, 16:27

Do Slesina tez smigamy ;)
Bajaga - 2013-03-03, 22:54

HarryLey4x4 napisał/a:
Bajaga, nie zniechęcaj ludzi do polecania kempingów. Nie chodziło o zachwalanie okolicy , tylko o polecenie kempingu. W naszym pięknym kraju niestety tych "godnych polecenia" jest wciąż dużo za mało. Jak się jedzie w dany rejon niekoniecznie dlatego ,że nie ma piękniejszych miejsc i szuka miejsca na postój to warto wiedzieć gdzie można się w przyzwoitym miejscu zatrzymać.
Dla mnie np. plaża może w ogóle nie istnieć bo wolę albo baseny , albo dzikie plaże a rejon w okolicach łódzkich to raczej atrakcyjny nie jest ... więc lepszy rydz niż nic.

Pozdrawiam

OK, czuję się skarcony :lol: Chodzi mi tylko o to, że jeżeli ktoś lubi jeziora (np. ja lubię) ale nie musi jechać do centralnej Polski to niech śmiga w rejony gdzie są jeziora :)

Ps. Tam ani dzikich plaż ani basenów :wyszczerzony:

Ps. Ps. A co do tego że u nas jest za mało miejsc "godnych polecenia" - pełna zgoda :ok (niestety, bo chcielibyśmy by ich było duużo...)

Jacek Górka - 2013-03-04, 17:51

Jeziorsko to idealne miesjce na Weekend zeby wyrwac sie z tej szarej Lodzi bo na wakacje to sa w Polsce ladniejsze miejsca ;) a jak trzeba wrocic to 60 km nie robi problemu wiec fajnie bo blisko . Promuje to miejsce rowniez dlatego bo jest malo znane a to ze jest tam Camping to juz malo kto wie .
Agostini - 2013-03-04, 21:55

Z deską i żaglem, nad Jeziorskiem bywam w ciągu roku, wiele razy. Od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Choć po przeciwnej stronie niż opisywany kemping. Tam jest częściej brzeg nawietrzny.
Pontonikiem też opłynąłem go kilka razy.

Każdy z Was ma tu trochę racji.

To zwykły zbiornik retencyjny, otoczony, w większości tylko polami.
Na dodatek z nieuregulowanym dnem i przy niskim stanie wód, z wyraźnymi wypłyceniami, a nawet wystającymi, stałymi przeszkodami.
Dlatego nie ma tu wielu żeglujących.
W lipcu często występują sinice, a jesienią woda przy brzegu ma niemiły zapach, z powodu spływających wód ze świeżo nawiezionych obornikiem pól.
Tak przynajmniej jest od strony Popowa.

Jednak rozmiar akwenu jest imponujący i wypalić benzyny, jest gdzie. Odległość niewielka, a i wyjazd z Łodzi bez korków. To, że kemping ze slipem jest, to też dobrze.

Dla uprawiania widsurfingu miejsce świetne, właśnie z powodu tych niezalesionych brzegów.
No i fala... Trudna, ale wysoka. Ale tego motorowodniacy raczej nie lubią.

Godnym uwagi, ale niewielkim zbiornikiem jest Przykona. Między Uniejowem, a Turkiem. Tam też możecie napowietrzać wodę.

Jacek Górka - 2013-03-05, 00:21

Przykone ja rowniez polecam ;) czysta woda ,pod wzgledem ryb jest dobrze znany przez Wedkarzy w calej Polsce bo wystepuja tam duze okazy np . sumy po 40 kilo ;) sam widzialem jak taki byl wyciagany . Mozna plywac na silniku ;) minusy - brak toalet i restauracji ;/ piwo i fast foody sa ;D
JaWa - 2013-03-05, 11:23

Nad Jeziorskiem, jest w miejscowości Pęczniew pole biwakowe, są też domki i bardzo przyzwoita knajpka, cisza, spokój, dostęp do wody, plaża, slip.

Pęczniew w Google maps

Jacek Górka - 2013-03-05, 12:53

Potwierdzam a knajpka super bo rybki palce lizac ;)
HarryLey4x4 - 2015-04-30, 16:25

A jak ze sprawami wędkarskimi, szczupaka można tam znaleźć ?
jacik - 2015-05-01, 19:30

Eh te wakacyjne dyskoteki :D Fajnie powspominać.
Jest tam jakieś free miejsce do zatrzymania się na dziko ?
Kiedyś chyba było w Popowie ale nie byłem tam z 10 albo więcej lat.

whati - 2017-07-21, 13:43

Dla Łodziaków Ślesin jest świetny. Blisko, jezioro duże i nie objęte strefą ciszy. Najfajniejsze miejsce to Wiktorowka, małe rodzinne i spokojne. My wracamy co roku.:)
MAWI - 2017-07-21, 16:56

Też Cię witamy na naszym forum. Bo przywitałeś się na cacy . A coś ty wyjechał z tym Ślesinem . W temacie z Jeziorskiem związanym :shock: :shock: :shock:
whati - 2017-07-23, 15:45

Faktycznie, sorry za brak kultury;)) Witam wszystkich na forum. A Ślesin wspomniałam, ponieważ mówiliśmy o okolicach Łodzi, z Łodzi nad Jeziorsko i do Ślesina odległość porównywalna, jakieś 20 min różnicy. Sam wcześniej wspomniałęś Ślesin:))
krzlac - 2017-07-23, 19:42

HarryLey4x4 napisał/a:
A jak ze sprawami wędkarskimi, szczupaka można tam znaleźć ?

W Jeziorsku? Tam nie ma ryb.