|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - zagadki eksploatacyjne
Vagabund - 2012-07-04, 22:48 Temat postu: zagadki eksploatacyjne Czy ktoś ma pomysł, co spowodowało, że od jakiegoś czasu spuszczenie wody w łazience powoduje wciągnięcie elektrycznych schodków? Dośc tajemnicza sprawa
WINNICZKI - 2012-07-04, 23:43
Widać poprzednik tak miał,że zanim wyruszył w podróż musiał jeszcze coś załatwić . Kamper też człowiek przyzwyczaił się i tak mu zostało
TomekM - 2012-07-04, 23:59
Witajcie Basiu i Marku!
Troche pogrzebałem w mojej Granduce przy schodkach (i jeszcze trochę pogrzebię) ale sama instalacja jest dość prosta i krótka, więc jak sądzę macie gdzieś pomiedzy klawiszem "góra" / "dół" a siłownikiem schodków zwarcie (może odizolowany kawałek przewodu). Schodki (w moim kamperze) mają przeciążeniowy wyłącznik krańcowy i to w połączeniu z drobnym zwarciem do masy może powodować taką reakcję. Gdy miałem niezabezpieczone kabelki do sterowania siłownikiem schodków, często podczas jazdy siłownik się załączał. Dobra taśma izolacyjna załatwiła sprawę.
kaimar - 2012-07-05, 06:46
Vagabund napisał/a: | Dośc tajemnicza sprawa |
W kilkunastoletnich pojazdach nie ma tajemniczych spraw. Są "niekontakty" i upływności spowodowane zaśniedzeniem styków, korozją itp. Są też specjaliści od takich tajemnic, ale muszą widzieć pojazd.
|
|