|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Lubelszczyzna
Bajaga - 2012-07-12, 11:30 Temat postu: Lubelszczyzna Hej
Był ktoś w tym miejscu ?
http://www.resort-piaseczno.com.pl
lub możecie polecić coś na dobrym poziomie w tych okolicach ? Zależy mi na dobrych warunkach do kamperowania, plaża, restauracje, plac zabaw, atrakcje dla dzieci.
sylvinha - 2012-07-12, 13:46
O ja Cie! Fajnie sie prezentuje, ale nie byłam tam nigdy - az wstyd;).
Natomiast jesli Twoje Dzieci chcą spotkac indianina;) i połazic po swietnym parku linowym, w bardzo pieknym malowniczym oteoczeniu to polecam
http://www.lesnaryba.pl/
Mozna nawet przespac sie w tipi:)
Bajaga - 2012-07-12, 14:22
sylvinha napisał/a: | O ja Cie! Fajnie sie prezentuje, ale nie byłam tam nigdy - az wstyd;).
Natomiast jesli Twoje Dzieci chcą spotkac indianina;) i połazic po swietnym parku linowym, w bardzo pieknym malowniczym oteoczeniu to polecam
http://www.lesnaryba.pl/
Mozna nawet przespac sie w tipi:) |
Spać to mamy gdzie Ale w tej rybie leśnej chyba nie ma kempingu.
sylvinha - 2012-07-12, 14:25
No właśnie...to tak w ramach wycieczki Wam proponuje- bo miejsce bardzo urokliwe i zaprzyjaźniony indianin(i to taki człowiek, od którego można sie dowiedzieć mnóstwa ciekawych rzeczy na temat indian, podotykac najprawdziwszych indianskich rekwizytów, postrzelać z łuku, zagrac w bawole jądra;).
Ale kampingu tam nie ma - ze mnie sie smiali, ze jak tam wpadne kampere to rozdziewiczę teren, bo jeszcze chyba żadnego nie było;).
wbobowski - 2012-07-12, 20:59
Bajaga napisał/a: | Był ktoś w tym miejscu ? |
Byłem wielokrotnie... jak nie było jeszcze ogrodzonego "Resortu Piaseczno".
Wtedy był parking, las, plaża i czyściutkie jezioro.
Bajaga napisał/a: | Zależy mi na dobrych warunkach do kamperowania, plaża, restauracje, plac zabaw, atrakcje dla dzieci. |
I tu jest pies pogrzebany. Co to znaczy dobre warunki do kamperowania??? Dla mnie to były kiedyś, gdy teren był otwarty i dostępny dla wszystkich. Teraz komercja dokładnie ogrodzona... a mnie to nie pasuje.
Ale skoro szukasz restauracji, placu zabaw, atrakcji dla dzieci... to teren w sam raz dla Ciebie.
Bajaga - 2012-07-12, 23:33
wbobowski napisał/a: |
I tu jest pies pogrzebany. Co to znaczy dobre warunki do kamperowania??? Dla mnie to były kiedyś, gdy teren był otwarty i dostępny dla wszystkich. Teraz komercja dokładnie ogrodzona... a mnie to nie pasuje.
Ale skoro szukasz restauracji, placu zabaw, atrakcji dla dzieci... to teren w sam raz dla Ciebie. |
Tak, szukam miejsca, w które ktoś zainwestował i którym się ktoś zajmuje. Pusta łąka nad jeziorem jakoś mnie nie kręci Jak wiadomo różne są potrzeby. Strona internetowa "resortu" jest obiecująca, zobaczymy jak w realu.
and123 - 2012-07-13, 00:35 Temat postu: Re: Lubelszczyzna
Bajaga napisał/a: | Hej
Był ktoś w tym miejscu ?
http://www.resort-piaseczno.com.pl
lub możecie polecić coś na dobrym poziomie w tych okolicach ? Zależy mi na dobrych warunkach do kamperowania, plaża, restauracje, plac zabaw, atrakcje dla dzieci. |
Włóczymy się od pewnego czasu po Pojezierzu łęczycko-włodawskim.
Byliśmy w Piasecznie kilka dni temu.
Jeszcze szybciej uciekliśmy.
Podziwiam ludzi, którzy uprawiają karawaning w miejscach, gdzie w nazwie występuje słowo "resort".
Ale: de gustibus non disputandum est
Andrzej_M - 2012-07-13, 00:57 Temat postu: Re: Lubelszczyzna
and123 napisał/a: | de gustibus non disputandum est |
A coś bardziej na temat dałoby radę? Na przykład: czy jest czysto?
P.S. W słowniku PWN jest: "non est disputandum"
majmarek - 2012-07-13, 18:24
witam
napisane też in vino veritas a po dwóch?
pozdrawiam
mm
and123 - 2012-07-13, 19:14 Temat postu: Re: Lubelszczyzna
Andrzej_M napisał/a: | and123 napisał/a: | de gustibus non disputandum est |
A coś bardziej na temat dałoby radę? Na przykład: czy jest czysto? |
W samym ośrodku nie byliśmy. Samo Piaseczno to masa domeczków letniskowych, plaża tylko w pewnych miejscach, gwarno, tłoczno.
Odkąd w "resorcie" koło Radomska zachcieli od nas 100 zł za noc, za nic, to bez komentarza.
Drugie miejsce ma Plac Zamkowy w Lublinie, gdzie obrzympały krzyknęły sobie 75 zł za dobę.
Jak już jestem przy słowie - w Lublinie planowaliśmy być 2 dni, byliśmy 2 godziny.
W it (informacji turystycznej) otrzymaliśmy na zachęte jedną ulo.tkę formatu A4.
W gminach Wiślica i Łęczna otrzymaliśmy po kilogramie materiałów turystycznych i byliśmy w tych miastach po dni kilka. Tak nas zachęcono.
Próba skadrowania jakiegoś ujęcia foto na lubelskiej starówca graniczy z cudem. Dla mnie osobiście to miasto knajpek i piwiarni. Parasole i nachalne reklamy na chodnikach.
wagabunda - 2012-07-16, 14:50 Temat postu: Lubelszczyzna Roztocze,Lublin w okresie 28VII-2VIII,może jeszcze k o m u ś po drodze.
Pozdrawiam wakacyjnie do zobaczenia
wbobowski - 2012-07-16, 19:26 Temat postu: Re: Lubelszczyzna
and123 napisał/a: | Drugie miejsce ma Plac Zamkowy w Lublinie, gdzie obrzympały krzyknęły sobie 75 zł za dobę. |
Dobrze określiłeś "obrzympały", którzy wszędzie próbują naciągać turystów.
Przecież Ci tłumaczyłem, że bilety za płatny parking miejski (jakim jest Plac Zamkowy) są w każdym kiosku a płatność jest w godz. 8:00-18:00, później parking jest bepłatny i mogłeś tam spokojnie nocować.
Dlatego nie rozumiem, dlaczego tak nieprawdziwie i tendencyjnie przedstawiasz możliwość parkowania na Placu Zamkowym, na którym parkowali również kamperowcy rosyjscy, którzy nas odwiedzili wcześniej.
hrys - 2012-07-22, 09:10
potwierdzam tendencyjną wypowiedz ja codziennie swoim camperem jestem na placu zamkowym w lublinie i nic o takich cenach nie słyszałem a po 18 można stać za darmo nocować również trafia tu nieraz camperek na nacleg.wyjątek jesli jest organizowana impreza to wtedy cały plac jest niedostepny
and123 - 2012-07-23, 00:20
hrys napisał/a: | potwierdzam tendencyjną wypowiedz ja codziennie swoim camperem jestem na placu zamkowym w lublinie i nic o takich cenach nie słyszałem a po 18 można stać za darmo nocować również trafia tu nieraz camperek na nacleg.wyjątek jesli jest organizowana impreza to wtedy cały plac jest niedostepny |
UPS.
Ja również potwierdzam tendencyjność opisu swojego epizodu w Lublini.
Ale trudno - taki miał przebieg.
Ja to już taki "do bólu tendencyjny" zawsze jestem.
Aby mój tendencyjny opis jeszcze bardziej utendencyjnić, to dopowiem tak:
....... albo nic nie dopowiem w tym temacie, bo komuś z ważnych forumowiczów będzie tylko przykro.
Ale może w czasie swojej podróży to nawet do Lublina nie trafiłem ?
Sam już nie jestem pewien, po tym co Koledzy piszą.
Poza tym jesteśmy już po tygodniowym pobycie w Poleskim Parku Narodowym. Tendencyjnie napiszę tylko, ze ten rejon lubelszczyzny jest "the best".
Chyba nawet bardziej niż Roztocze?
Po tej ciszy i spokoju, aż się boję dojechać na Mazury.
hrys - 2012-07-23, 09:09
and123,
komentarz the best
Bajaga - 2012-08-29, 10:36 Temat postu: Re: Lubelszczyzna
and123 napisał/a: |
Włóczymy się od pewnego czasu po Pojezierzu łęczycko-włodawskim.
Byliśmy w Piasecznie kilka dni temu.
Jeszcze szybciej uciekliśmy.
Podziwiam ludzi, którzy uprawiają karawaning w miejscach, gdzie w nazwie występuje słowo "resort".
Ale: de gustibus non disputandum est |
Nie wiem czy kolega był w Piasecznie czy w Resort Piaseczno, bo to dwie różne sprawy.
Sam ten resort w sumie można polecić, teren olbrzymi, sam teren do kempingowania też wielki i nie sądzę by kiedykolwiek mogło być tam tłoczno. Zaplecze sanitarne prawie nowe. Na terenie jest sklep, knajpa, fastfood, hotel, plac zabaw. Ogólnie widać, że troszkę jakby brakuje tam jakiegoś jednego szefa, no ale to powiedzmy detale.
Natomiast co do samego jeziora i tamtejszego pojezierza... to hmm... jakby to powiedzieć by nikogo nie urazić... no... Mazury to to nie są Nie te krajobrazy, nie te jeziora, nie te piękno... Słowem: uważam że nie warto. Chyba że ktoś ma bliziutko i tak wyskoczyć chce na weekend.
Ps. Płaciłem ok 50zł/doba, ale nie brałem prądu bo mi nie potrzebny na krótszych postojach.
|
|