|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Prośba o ocenę
Skalniaki - 2012-07-16, 08:31 Temat postu: Prośba o ocenę Wielka prośba do szanownych Forumowiczów o rzucenie okiem i wstępną ocenę tego oto kamperka.
http://allegro.pl/fiat-du...2487490453.html
Wybieramy się jutro na oględziny. Do pokonania 220 km. Sprzedający twierdzi, że w rzeczywistości prezentuje się lepiej niż na zdjeciach, ale wiadomo, że chciałby sprzedać.
Będziemy wdzięczni za wszystkie opinie i sugestie.
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
gino - 2012-07-16, 08:39
zapytaj o akcyze...czy zostala oplacona..i nie daj sie przekonac..ze oplacenia nie wymaga...
koko - 2012-07-16, 08:55
Antena jest ręczna
Skalniaki - 2012-07-16, 09:10
gino napisał/a: | zapytaj o akcyze...czy zostala oplacona..i nie daj sie przekonac..ze oplacenia nie wymaga... |
To cena z opłatami, również akcyzą. Sprzedający mówił, że kamper był użytkowany przez jednego właściciela i oddany w rozliczeniu do salonu, w którym wymienił na nowy. Myślicie, ze da sie to sprawdzić? Jeśli chodzi o DE, to nie mam problemu z dodzwonieniem się i dogadaniem, ale coś musze mieć w ręku. Czy to nr VIN? czy inne dokumenty są potrzebne?
Antena to ostatnia rzecz, jaka jest nam potrzebna na wyjazdach, ale dzięki za sugestię
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
JaroW - 2012-07-16, 12:10
Witaj
silniczek ma fajny 116KM 2.5 TDI a nie jak jest napisane 2.5 td.
Będzie bez problemu smigał pod górki.
Skalniaki - 2012-07-16, 12:56
JaroW napisał/a: | Witaj
silniczek ma fajny 116KM 2.5 TDI a nie jak jest napisane 2.5 td.
Będzie bez problemu smigał pod górki.
|
Dzięki stokrotne
JaroW - 2012-07-16, 16:00
Jak zerkniesz na fotki to na boku blachy tam gdzie kierunkowskaz jest napis 2.5TDI
To jest dobra w tych latach produkcji ...sprawdzona jednostka IVECO.
Skalniaki - 2012-07-16, 16:43
Piszcie kochani, bo jutro oględziny. Mamy listę wg której podziałamy. Mamy rady i opinię Andrzeja andrzej73 z forum ( w tym miejscu serdeczne dzięki) piwo murowane, jeśli kupimy to cacko
To nasz debiut i nie ukrywamy jest trochę adrenaliny, ale rozsądni z nas ludzie i każdą z rad bierzemy pod uwagę.
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
Andrzej 73 - 2012-07-16, 18:14
Hej ,
Skalniaki napisał/a: | jeśli kupimy to cacko |
Jeśli wizualnie Wam się będzie podobał , to brać i się nie zastanawiać.
Jakość zabudowy z tych lat , to właściwie w dzisiejszych czasach rzecz niepowtarzalna.
W tym miejscu składam serdeczne podziękowanie Wieśkowi - MAWI , za oględziny i przedstawienie mi info na temat auta. Wiesiu - dzięki.
Skalniaki - 2012-07-16, 18:28
W tym miejscu składam serdeczne podziękowanie Wieśkowi - MAWI , za oględziny i przedstawienie mi info na temat auta. Wiesiu - dzięki.
Jesteśmy na prawdę pod wrażeniem!!! I Andrzej i Wiesiek - dzięki wielkie !!! Już jesteśmy umówieni ze sprzedającym na godzinę 10. Będziemy wracać przez Częstochowę, więc Andrzejku PIWO obiecane stawiamy w realu. Wieśka może uda nam się wyhaczyć na miejscu i postawić
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
koko - 2012-07-16, 20:58
Antena potrzebna czy nie ale różnica w cenie znacząca można coś urwać
WINNICZKI - 2012-07-16, 22:56
Bardzo ładny,sprawdź kasetę w WC. Pokazuje ,że jest pełna. Jak będzie pusta i nadal czerwony kolorek we wskaźniku to targuj cenę nowa kaseta ok 500zł. (prawdopodobnie da sie to naprawić ale zawsze masz pretekst do urwania z ceny)
Skalniaki - 2012-07-17, 17:28
Własnie wróciliśmy z oględzin, uff 500 km. Wszystko wskazuje, że będzie nasz, zadatek dany. Istotnie zadbany, ale oczywiście kilka rzeczy się znalazło, żeby cenę trochę zredukować. Nie ma stopnia elektrycznego, antena jest sterowana pilotem, kibelek był opróżniony, czyli zielony (super, że dostrzegliście ten szczegół!), lodówka ...taka sobie, ale działa, aku z solara wskazywał "13" silnik nie polerowany i suchutki, żadnych wycieków pod maską nie było. Czekamy na komplet dokumentów, bo dziś poszły do "analizy" i opłat. Myślę, że za około 2 tyg. będziemy go z WAMI KOCHANI oblewać jakoś. Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujemy za ogromną pomoc, jaką nam ofiarowaliście Teraz będe się uczyć, jak się stawia wirtualne piwo
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
MAWI - 2012-07-17, 18:56
Bardzo proszę .
Skalniaki - 2012-07-17, 20:01
MAWI napisał/a: | Bardzo proszę . |
Wiesiu, a Tobie to po prostu nie wiem, jak dziękować, za oględziny na miejscu. Może będzie lepsza pogoda, jak będziemy go odbierać, więc zapraszamy na PIFKO w Kutnie
Edyta i Jacek
cirrustravel - 2012-07-17, 21:51
Gratulacje i witajcie w gronie kamperowców ;-) Ładne cacko wypatrzyliście. Niech służy. Do zobaczenia na trasie...
GregSad - 2012-07-17, 23:12
Witajcie Skalniaki,
Gratuluje zakupu. Fajne autko. Ja niestety jeszcze ciągle wybieram......
Pozdrawiam i do zobaczenia
MAWI - 2012-07-17, 23:15
Skalniaki napisał/a: | MAWI napisał/a: | Bardzo proszę . |
Wiesiu, a Tobie to po prostu nie wiem, jak dziękować, za oględziny na miejscu. Może będzie lepsza pogoda, jak będziemy go odbierać, więc zapraszamy na PIFKO w Kutnie
Edyta i Jacek |
Nie ma sprawy.Właściciel komisu to mój kolega.(teraz o tym mogę napisać ,żeby niczego nie sugerować ,chociaż Andrzejkowi wspomniałem)Oględziny starałem się zrobić jak najsolidniej , sugerowałem ,że jeśli z kamperkiem jest cos nie tak ,niech go kupi ktoś inny a wy nie tracili kilometrów i czasu.moim zdaniem komper naprawdę solidny.Poza szczegółami o których nie warto gadać np,stopień i kilka innych drobiazgów (pamiętać należy że to nie nówka).Po prostu ,GRATULUJĘ.
P.S. jak będziecjie odbierac kampa dzwońcie do mnie to podjadę
Skalniaki - 2012-07-18, 08:01
Oficjalnie przywitamy się, jak będziemy mieć kamperka na placu ale już teraz jesteśmy pod wielkim wrażeniem jedności BRACI KAMPEROWEJ Zatem każdego z osobna i wszystkich razem POZDRAWIAMY z Myszkowa
Edyta i Jacek
miciurin - 2012-07-18, 18:09
Gratulacje dla nowych właścicieli kamperka
Skalniaki - 2012-07-18, 18:20
miciurin napisał/a: | Gratulacje dla nowych właścicieli kamperka |
Na razie tylko zadatkowiczów. Nie wyobrażacie sobie, jak nie możemy się już doczekać, kiedy będzie caaały nasz.
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
Skorpion - 2012-07-18, 20:54
To tak jest juz prawie w domu a jescze nie calkiem.To kiedy bedzie juz w domowych pieleszach w calosci ??
Skalniaki - 2012-07-19, 07:02
Skorpion napisał/a: | To tak jest juz prawie w domu a jescze nie calkiem.To kiedy bedzie juz w domowych pieleszach w calosci ?? |
Czekamy na telefon od sprzedającego. Jak wrócą dokumenty i będzie gotowy do rejestracji, pojedziemy po niego. Sugerował tydzień do dwóch.
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
Rycholski - 2012-07-19, 11:24
Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca.
pabloarmando - 2012-07-19, 11:47
Rycholski napisał/a: | Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
Prawda.
W sumie nie rozumiem jak to jest czekać 2 tygodnie na dokumenty? Przecież stosowne dokumenty powinny być wraz z samochodem. Czy kupowałem auto w Polsce czy za granicą zawsze dokumenty były od ręki. Hmmmm.....
Argo - 2012-07-19, 12:08
Barierą czasową jest termin opłat i wszyscy biorą samochody w komis. Czekają na dokumenty od zagranicznego sprzedawcy, opłacają akcyzę i wydają sam. finalnemu odbiorcy. Kamper to nie chleb i sprzedawać się może pół roku lub więcej a akcyzę trzeba zapłacić w ciągu paru dni od przekroczenia granicy.
pabloarmando - 2012-07-19, 12:11
Teraz rozumiem.... widać nie kupowałem w ten sposób
Skalniaki - 2012-07-19, 12:15
pabloarmando napisał/a: | Rycholski napisał/a: | Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
Prawda.
W sumie nie rozumiem jak to jest czekać 2 tygodnie na dokumenty? Przecież stosowne dokumenty powinny być wraz z samochodem. Czy kupowałem auto w Polsce czy za granicą zawsze dokumenty były od ręki. Hmmmm..... |
Zadatek został zapłacony na podstawie umowy. Auto było świeżo sprowadzone, więc nie miało jeszcze nawet opłaconej akcyzy. Oryginalne dokumenty auta, jak również umowę między sprzedającym i komisem otrzymałam do wglądu. Czekam po prostu na opłatę akcyzową. Sprzedający mówił, że może to potrwać do tyg. może trochę ponad. Czy może to wzbudzać jakieś podejrzenia?
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek
Argo - 2012-07-19, 12:40
Jeżeli kupujesz auto z kompletem dokumentów do rejestracji to na pewno potrwa około 10 dni.
yaacek - 2012-08-26, 08:32
Skalniaki napisał/a: | pabloarmando napisał/a: | Rycholski napisał/a: | Na przyszłość radzę nie dawać zadatku a zaliczkę i spisać stosowną umowę. Zadatek przepada gdy się rozmyślimy a zaliczka do nas wraca. |
Prawda.
W sumie nie rozumiem jak to jest czekać 2 tygodnie na dokumenty? Przecież stosowne dokumenty powinny być wraz z samochodem. Czy kupowałem auto w Polsce czy za granicą zawsze dokumenty były od ręki. Hmmmm..... |
Zadatek został zapłacony na podstawie umowy. Auto było świeżo sprowadzone, więc nie miało jeszcze nawet opłaconej akcyzy. Oryginalne dokumenty auta, jak również umowę między sprzedającym i komisem otrzymałam do wglądu. Czekam po prostu na opłatę akcyzową. Sprzedający mówił, że może to potrwać do tyg. może trochę ponad. Czy może to wzbudzać jakieś podejrzenia?
Pozdrawiamy
Edyta i Jacek |
witam
co sie stalo z tym kamperkiem, bo temat upadl, kamper dalej wisi na allegro, a wy nie potwierdziliscie czy kupilscie, czy tez odpuscicliscie temat.
jesli tak, to z jakiej przyczyny .
pozdrawiam
jacek
Skalniaki - 2012-08-26, 10:03
Oczywiście, że kupiliśmy Frankę. Nawet została przetestowana po Polsce od zachodu na północ i wschodem PL do domu. Franka jest super!!! Jest wystawiony inny kamper, jakby nałożony na ogłoszenie naszego, bo już nie pierwsza osoba pyta o to. Na prawdę udał nam się ten zakup i to dzięki Wam i Waszej pomocy.
miciurin - 2012-08-26, 10:07
Skalniaki napisał/a: | Na prawdę udał nam się ten zakup |
Super
Andrzej 73 - 2012-08-27, 14:44
Skalniaki napisał/a: | Na prawdę udał nam się ten zakup i to dzięki Wam i Waszej pomocy. |
Będę nie skromny i napiszę , że zawsze miałem nosa do kupowania aut.
Fajnie że już przetestowaliście kamperka.
MAWI - 2012-08-27, 19:09
Też się cieszę,
|
|