Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Turcja - Turcja- wrzesień 2012

Lukroman - 2012-07-20, 20:43
Temat postu: Turcja- wrzesień 2012
Witam się po raz pierwszy na tym forum, kłaniając nisko moderatorowi oraz wszystkim poprzednikom i pozdrawiam czytelników!
A do tych doświadczonych jazdą po Turcji mam prośbę o porady praktyczne: co do sposobu podróżowania, opłat, miejsc nocowania, kontaktów z miejscowym ludem etc.
Założenie jest następujące: w ciągu września dotrzeć i pobieżnie zwiedzić Turcję nad morzem Czarnym, turecką Armenię, zobaczyć Ararat, wykąpać się w j. Van i w drodze okólnej powałęsać się od Kapadocji po Riwierę, Pamukkale, i powrót. Turcję Egejską zwiedzałem już dwa razy (1993, 2001), więc odpuszczam, ale Anatolię chciałbym poznać.
Wyjedziemy z żoną (oboje 59.) naszym starym ale jarym Fordem Meista, z nadzieją przeżycia przyjemnych, wyczerpujących podróży do miejsc trochę nieznanych.
Jeśli ktoś ma doświadczenia z tego kierunku to proszę, aby podzielił się - na forum lub priv. lukaszewski.r@gmail.com
Z góry dziękuję
Lukroman - załoga RomAnia

majmarek - 2012-07-24, 09:09

witam
potrzebne ci wiadomosci znajdziesz w odpowiednim dziale . ludzie opisują swoje i nie swoje historie. zadaj sobie trochę engagement
pozdrawiam
mm

Lukroman - 2013-12-26, 23:00

majmarek napisał/a:
witam
potrzebne ci wiadomosci znajdziesz w odpowiednim dziale . ludzie opisują swoje i nie swoje historie. zadaj sobie trochę engagement
pozdrawiam
mm

Dzięki wielkie, miło spotkać uczynnego kolegę, zwłaszcza takiego, co niewiele ma do powiedzenia w temacie.
Ponieważ są też inne, sympatyczniejsze fora, to relację zamieściłem tutaj: http://turcjawsandalach.p...cja-dooko%C5%82
a powiadamiam, bo może znajdą się na CT tacy, co tę trasę zrobili i z takim koleżeństwem chętnie wymienię wrażenia.

EBRP670 - 2013-12-27, 07:28

Bardzo piękne zdjęcia i relacja.Byliśmy kilkukrotnie w Turcji.JEST PRZEPIĘKNA.Na pewno tam jeszcze wrócimy.Póki co kłopoty zdrowotne na to nie pozwalają.A co do opisów to brak mi talentu,a nie brak lenia.Pozdrawiamy :spoko
OMEGA - 2013-12-27, 13:55

Zima długa pisz , pisz i wklejaj :bigok :spoko dasz radę nie migaj się talentem.
Lukroman - 2013-12-27, 23:43

EBRP670 napisał/a:
Bardzo piękne zdjęcia i relacja.Byliśmy kilkukrotnie w Turcji.JEST PRZEPIĘKNA.Na pewno tam jeszcze wrócimy.Póki co kłopoty zdrowotne na to nie pozwalają.A co do opisów to brak mi talentu,a nie brak lenia.Pozdrawiamy :spoko

Fora są kantorem wymiany myśli i wrażeń (cyt. A.Garczarka) i nikt się tu nie ściga talentem, każdy opis jest ciekawy dla jednych, banalny dla drugich, ale tym się nie można przejmować. więc podziel się swoimi wojażami. Ja jestem ich ciekaw.
Pozdrawiam