Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - klamka (zamek) lmc liberty a551

marcin19r - 2012-08-01, 22:08
Temat postu: klamka (zamek) lmc liberty a551
Witam kolegów !!! Moze Wy mi pomozecie, bo juz obdzwoniłem wszystkie serwisy i mowia ze brak mozliwosci zamowienia czesci lub poprostu im sie nie chce zawracac glowy takim drobiazgiem. Jak w temacie, otrzebuje klamke(kapletny zamek) do zabudowy LMC liberty a551 z 2003 roku. Otwor w drzwiach zabudowy to 10 x 10. Bede wdzieczny za pomoc. Fotka pogladowa.....
antwad - 2012-08-02, 07:47

A pytałeś w s-camp w Bieruniu?
Oni są autoryzowanym przedstawicielem LMC w Polsce.

HONORATA I MACIEJ - 2012-08-02, 11:53

Mógłbyś dać zbliżenie tego zamka?Czy ta klamka jest taka jak na tej aukcji http://www.ebay.co.uk/itm...005%26rk%3D3%26 ?
Argo - 2012-08-02, 12:22

Ale to jest klamka od lewych drzwi, a potrzebna jest od prawych. Podejrzewam, że nikt nie robi klamek specjalnie do zabudowy kampera tylko stosuje ogólnie dostępne. Sprawdź czy nie pasuje klamka od przednich drzwi.
kaimar - 2012-08-02, 13:49

AiR napisał/a:
Podejrzewam, że nikt nie robi klamek specjalnie do zabudowy kampera

I tu się mylisz. Są firmy produkujące klamki specjalnie do kamperów. Na przykład firmay włoskie F.A.P. i ZADI. Niemcy stosują klamki tych właśnie firm. Na zdjęciu jest klamka F.A.P.

Argo - 2012-08-02, 15:45

kaimar napisał/a:
AiR napisał/a:
Podejrzewam, że nikt nie robi klamek specjalnie do zabudowy kampera

I tu się mylisz. Są firmy produkujące klamki specjalnie do kamperów. Na przykład firmay włoskie F.A.P. i ZADI. Niemcy stosują klamki tych właśnie firm. Na zdjęciu jest klamka F.A.P.

Te dwie firmy mają 90% rynku klamek do samochodów. Producenci samochodów, wytwarzają tylko silniki i karoserie, reszta pochodzi od zewnętrznych dostawców, którzy mają specjalizację w jednym asortymencie dla wielu marek. Produkty są znakowane, znakiem finalnej firmy choć wytwarza je inna.

marcin19r - 2012-08-02, 22:47

Witam, dziekuje za odpowiedz.... Tak,klamka z aukcji jest taka jakiej szukam, tylko ja potrzebuje cały zamek z klamka. W s-campie pytałem, ale cena przeraza.... daleej szukam. W katalogu reimo jestg podobna tylko o 1 mm mniejsza. W załaczniku cena nowej):)
marcin19r - 2012-08-02, 22:52

nowe orginalne, ceny przerażaja:) ok 800 zł