Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nasze opinie i pytania, - Kempingi ale nie dla kamperów

Załoga G - 2012-08-16, 16:09
Temat postu: Kempingi ale nie dla kamperów
Mam problem, ponieważ wiele kempingów, które znajdują serwisy to przeważnie "wypasione"
kempingi z domkami itp. i na stronach tych kempingów nie ma cen dla kamperów, nie ma w galerii żadnego kampera, i pytanie czy tam w ogóle wolno przyjechać kamperem.
To już nie powinno się ich nazywać kempingami.
Wybieram się do Włoch na koniec sieprnia z małym dzieckiem, dlatego szukam bardziej kempingów niż pobytów na dziko i może to dziwne ale wcale nie jest łatwo wyszukać kemping przez internet. Jak sie znajdzie i potem kliknie w link do strony kempingu to się okazuje to co powyżej napisałem.
Dlatego założyłem nowy dział aby przestrzegać przed kempingami nie dla kamperów i może je tutaj wpisywać, a może się mylę i można na tych kempingach się zatrzymać?

Przkład:
http://www.lidocampingvillage.it/

Bydgoszczu - 2012-08-16, 23:56

Jedziemy właśnie przez Polskę z 14-miesięcznym dzieckiem i kempingu staramy się szukać co 4 dni. Może jesteśmy wyrodnymi rodzicami, ale naprawdę nie dzieje się nic takiego co by nas zmuszało do częstszego korzystania z kempingów (ze względu na dziecko).
Pozdrowienia z Bieszczad

andreas p - 2012-08-17, 06:54

http://www.lidocampingvillage.it/
Zaloga G Kolego naucz sie czytac a potem pisz glupoty. Jest wyraznie napisane ile kosztuje miejsce dla Kampera
STELLPLÄTZE TYP A

11.00

12.00

13.00

STELLPLÄTZE TYP B

9.50

11.00

12.00

SlawekEwa - 2012-08-17, 07:08

andreas p napisał/a:

11.00

12.00

13.00

STELLPLÄTZE TYP B

9.50

11.00

12.00

Napisz jeszcze, że te ceny odnoszą się- przed sezonem , w średnim i w szczycie sezonu

salut - 2012-08-17, 13:29

Witam
Do tego 2E w średnim lub 3,50E w wysokim sezonie za samochód
:spoko :spoko

andreas p - 2012-08-17, 13:48

Za samochod placi sie jak jestes z pezyczepa kampingowa :lol:
Bajaga - 2012-08-17, 19:34
Temat postu: Re: Kempingi ale nie dla kamperów
Załoga G napisał/a:
Mam problem, ponieważ wiele kempingów, które znajdują serwisy to przeważnie "wypasione"
kempingi z domkami itp.

Raczej na wszystkich tych "wypasionych" kempingach są miejsca dla kamperów - więc tym się nie przejmuj. Poza sierpniem (gdzie w całej europie jest szczyt wakacyjny) raczej wszędzie znajdziesz miejsce by przycupnąć.

gryz3k - 2012-08-17, 21:06

We Włoszech jest mnóstwo kempingów. Włosi podróżują głównie kamperami. Poza kempingami istnieją Sosta Camper czyli place dla kamperów. Są tańsze, ale mniej wypasione. We Włoszech stawanie na dziko jest dosyć skomplikowane. Większość wybrzeża jest zabudowana. :spoko
Załoga G - 2012-08-17, 22:22

Dziękuję za odpowiedź i przepraszam za pisanie głupot kolegę Hansa, który w swoim ojczystym języku odczytał tak ważne wiadomości.
gino - 2012-08-18, 06:58

Panowie ..spokojnie...
niepotrzebne ''zgrzyty''

Załoga G napisał/a:
przepraszam za pisanie głupot kolegę Hansa, który w swoim ojczystym języku odczytał tak ważne wiadomości.

Zalogancie, nie unos sie..i nie obrazaj innych...
Andreas chcial pomoc..
fakt..musial dolozyc ''po swojemu'' ale..generalnie rozwiazal Twoj problem :spoko

andreas p napisał/a:
Zaloga G Kolego naucz sie czytac a potem pisz glupoty

Andreas..Ty tez staraj sie ''pomagac z rozwaga''

udanego weekendu zycze :spoko

Załoga G - 2012-08-18, 10:23

Przepraszam bo dopiero teraz zauważyłem, że pisząc posta pomyliłem nicki i nie wiem skąd się wziął ten "Hans"

Czy to oznacza, że na niektórych kempingach w cenniku nie musi pojawić się słowo, camper, wohnmobile i inne wystarczy, że jest cena za parcele?

andreas p - 2012-08-18, 11:02

Tak wlasnie jest cena za parcele podawana jest w wiekszosci Campingow w Zachodniej Europie do tego dochodzi opata od osoby

Pozdrawia ,,Hanzi" :haha:

OMEGA - 2012-08-18, 17:27

Witaj Hansi , od kiedy zmnienizsz nick???? :haha: