Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zrób to sam - Bagażnik na rowery w/g MILUS

MILUŚ - 2012-03-22, 19:02
Temat postu: Wzmocnienie bagażnika rowerowego
W trakcie naszych wypraw kamperowych staramy się jak najczęściej zabierać ze soba rowerki .Mam na tylnych ;jednych :gwm drzwiach zamontowany orginalny Fiammowski bagażnik rowerowy .Do samego bagażnika nic nie mam .Bagażnik jak bagażnik ale......jego mocowanie :evil: Otóz zamontowany jest jak napisałem na jednym skrzydle drzwi ......efekt tego jest taki że przy trzech rowerach na bagażniku drzwi są tak obciązone ,że po otwarciu nie można ich ponownie zatrzasnąć :evil: Po za tym rowery zwisają/ i to znacznie / na jedną stronę w dół. :gwm

Dumałem .....dumałem i...... :chytry wydumałem..... :bigok

Do wystającej części bagażnika dokręciłem poziomo rurkę namiotową a do niej "zawias" zrobiony z obudowy kółka szuflady łóżka /2 zł Castorama :mrgreen: / To samo zrobiłem na tylnych drzwiach mojego kampka :mrgreen: To wszystko połączyłem złączonymi ze sobą rurkami namiotowymi .Rurki są zamontowane na stałe do bagażnika a na śrubie z nakrętką motylkową do drzwi .W razie potrzeby mogę odkręcić dolną śrubę zabezpieczającą rurkę podpierającą i otworzyć drzwi :bigok