Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Poszukuje miejsca kempingowego w miejscowości Okunika

lukpyr - 2012-08-22, 18:48
Temat postu: Poszukuje miejsca kempingowego w miejscowości Okunika
Czas zacząć pisać wreszcie :wyszczerzony: . Witajcie, jak w temacie poszukuje miejsca na wypoczynek w miejscowości Okunika. Jade z dzieciakami i może małżonką hheheh. Czy moze ktoś z Was był w tych rejonach i moze coś wiecej powiedziec. Rozchodzi sie o najwiecej o ciepła wode i jakis standart ubikacji. http://www.okuninka.pl/index-2.html
;)

Komplecik - 2012-08-22, 19:43

Bardzo fajnie jest w ośrodku dla niepełnosprawnych, dużo przestrzeni, sanitariaty dobre, plaża strzeżona :spoko
Kemping jest na uboczu Okuninki

lukpyr - 2012-08-22, 20:02

:) A mozesz podac jakies namiary tego osrodka, co do platania to zawsze i mile poznac nowa osobe :spoko
Komplecik - 2012-08-22, 20:07

Nie mam ale wpisz dla niepełnosprawnych i powinny namiary wyskoczyć, ale niemartw się Okuninki są takie wielkie że ho ho trafisz na 100we ;) :spoko
OldPiernik - 2012-08-22, 22:37

Ja pojechałem tam na konkretny kemping i .... nie trafiłem :) . Ale w tej miejscowości jest tak dużo różnych ośrodków, że bez najmniejszego problemu z marszu znajdziesz coś ciekawego.
Nocowałem w ośrodku PKSu. Dużym plusem był spokój i jak na tamtejsze warunki to cisza. Natomiast co do sanitariatów - mogło by być lepiej. Natomiast ceny bardziej niż umiarkowane sympatyczna obsługa kawałek plaży, i bar na terenie kempingu robią wrażenie samowystarczalności.
Szczerze mówiąc myślałem, że będziemy nad Jeziorem Białym dłużej, ale przestraszyłem się tych tłumów szwendających się po głównej (i jedynej) ulicy, ryczącej muzyki z wszechobecnych głośników, smażalni frytek, kebabów i uciekliśmy stamtąd na drugi dzień.

wbobowski - 2012-08-22, 23:58

Całe Jezioro Białe jest otoczone różnymi ośrodkami. Zawsze można coś znależć dla siebie.
A miejscowość to nie Okunika tylko Okuninka.

Frowyz - 2012-08-31, 12:48

My właśnie wróciliśmy. A odpoczywaliśmy na kempingu "Honoris". Trochę na uboczu, blisko plaża, bardzo czyste sanitariaty (sprzątane co 2 godziny - autentycznie). Mały minus - płatne prysznice - 4 pln za 10 minut (ale nie trzymają się tego czasu rygorystycznie). Obok Bardzo fajna knajpka gdzie można zamówić sobie wędzoną rybkę (pływa w basenie, wskazuje się palcem, a wieczorkiem odbiera uwędzoną).
Mazur - 2015-07-16, 21:06

Jestem właśnie na Honoris, wracając z WJM przez Augustów i w dół wzdłuż granicy :mrgreen: . Jest OK , chociaż tutaj strefa ciszy i nie mogę "odpalić pontonu", ale czysto, milo i tanio, oraz z dala od wakacyjnych dyskotek. http://honoris.com.pl/
Comsio - 2015-07-17, 21:29

Jutro jest święto krokodyla, będą tłumy, oj będzie :taniec :pifko
Karas - 2015-07-20, 20:50

Właśnie w tym roku dziwnie były, bo w Niedzielę, dlatego dopiero co wróciłem... Ogólnie woda coraz brudniejsza... :(