Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - wymiary szczotek rozrusznika

xr5pl - 2012-09-04, 17:56
Temat postu: wymiary szczotek rozrusznika
Muszę kupić nowe szczotki węglowe do mojego ducato I 85r.
Wiem że były w tym modelu montowane dwa rodzaje rozrusznikow...
Mógłby ktoś podać wymiary tych szczotek?

Niestety w książce "sam naprawiam" tej zielonej niepodano
Tej informacji...

Pozdrawiam

lepciak - 2012-09-05, 17:22

Jeżeli w tym modelu były dwa rodzaje rozruszników to logicznie będzie samemu pomierzyć szczotki w swoim kampie i tym samym uniknie się pomyłki.
xr5pl - 2012-09-07, 20:48

Ave

Chciałem zaoszczedzić sobie pracy z demontażem ... bo nie posiadam innego samochodu oprócz kampera (demontaż - pomiar-montaż-jazda do sklepu).
Myślę że informacja o wymiarach szczotek do konkretnych rozruszników była by pomocna wszystkim borykającym się z tym problemem...

Ela i Andrzej - 2012-09-07, 22:20

U nas w sklepie motoryzacyjnym jest tak jeżeli występują dwa rodzaje części lub więcej to dostajemy te części i po zamontowaniu właściwej rozliczamy się zesklepem
eMKa - 2012-09-08, 06:12

xr5pl napisał/a:
konkretnych rozruszników

ale tych konkretów sam nie podajesz tzn. nr.rozrusznika

xr5pl - 2012-09-08, 10:13

ok, macie rację ... lepiej polożyć się pod kamperka i sprawdzić numer rozrusznika (zresztą tak zrobiłem problem w tym ze nie widze tam żadnego numeru. Chyba ze to ten numer na będiksie?)
eMKa - 2012-09-08, 18:43

na bendixie jest nr bendixa

Jezeli jest to rozrusznik Bischa to nr. rozrusznika jest na stojanie x xxx xxx xxx
jezeli Magneti Marelli to jet na główce rozrusznika, albo i nie ma nic :szeroki_usmiech

numeru bendixa nie mozesz widziec bez demontazu rozrusznika, pewnie czytasz nr elektromagnesu (automatu)