Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Czy ktoś mógłby obejrzeć kamperka w Świdniku?

gebi6 - 2012-09-06, 11:58
Temat postu: Czy ktoś mógłby obejrzeć kamperka w Świdniku?
Gorąca prośba do Kolegów.Potrzebujemy kupić małego kamperka i podoba nam się ten
http://moto.allegro.pl/re...612399155.html.
Tylko ,że on już dość długo się sprzedaje a mamy spory kawałek drogi i nie bardzo chce nam sie jechać,żeby go obejrzeć i jak to często bywa przekonać się ,że rzeczywistość znacznie odbiega od opisu i zdjęć.Dlatego bardzo prosimy jakby komuś było po drodze żeby zerknął i wyraził swoja opinię.

Z góry dziękujemy.
Gabi

kamyk59 - 2012-09-06, 12:21

Błąd 404: Strona nie została znaleziona
Argo - 2012-09-06, 12:55

Źle wkleił, tu jest nr aukcji 2612399155
Skorpion - 2012-09-06, 14:01

teraz powinno byc dobrze http://allegro.pl/show_item.php?item=2612399155
gebi6 - 2012-09-06, 14:06

Dziękuje za poprawienie,jakoś źle mi się skopiowało.

Gabi

MILUŚ - 2012-09-06, 14:41

Witaj ..............
Przede wszystkim on jest zarejestrowany jako ciężarowy z.............wyposażeniem kampingowym :chytry .

Bajaga - 2012-09-06, 15:06

MILUS napisał/a:
Witaj ..............
Przede wszystkim on jest zarejestrowany jako ciężarowy z.............wyposażeniem kampingowym :chytry .

Znaczy jak kolega ma działalność to wszystkie wydatki -23% :lol:

gebi6 - 2012-09-06, 16:47

Co do tej rejestracji na ciężarowy to nas nie przeraża gdyż już ten temat przerabialiśmy i myślę,że nawet dałoby sie z niego zrobić kempingowy cztero osobowy bo ma pasy na tylnej ławce.Wiadomo ,że to jest autko dla dwóch osób ale dobrze jest miec możliwość zabrać dodatkowych pasazerów chociażby na przejazd.
kamyk59 - 2012-09-06, 17:45

Za tą cenę chyba warto - choć :
- silnik 75 Km to troszkę mało
- lodówka tylko 12 V
- chyba nie ma ogrzewania ani miejsca na jego założenie
- brak stolika w środku
Zaleta - łatwo wyrzucić wyposażenie i używać jako ciężarowy.

gebi6 - 2012-09-06, 19:11

Tak,zgadzam się,że to żadne cudo ale na tym etapie naszego życia właśnie taki by nam wystarczył.No, moc sinika napewno nie powala ale jak się porówna kampera z alkową napedzanedo sinikiem 1,9d to ten może byc jeszcze całkiem żwawy ,chociaz nigdy takim nie jeździliśmy więc to tylko domysły.A jeśli chodzi o ogrzewanie to załozylibyśmy webasto .
Ajeśli chodzi o cenę to ja uważam,że ona często jest pochodną wartości i dlatego cudów nie oczekujęi zależałoby mi żeby ktos chociaz rzucił okiem czy warto sie nim interesować.

MILUŚ - 2012-09-06, 20:05

Bajaga napisał/a:

Znaczy jak kolega ma działalność to wszystkie wydatki -23% :lol:

A ubezpieczenie.......+ 50 % :gwm

MER-lin - 2012-09-06, 21:06

Miałem kampera Trafica z takim silnikiem. Auto niezbyt żwawe, ale jak się rozbujało, to 90 km/h dało się spokojnie jechać. Ogłoszenie wisi na Allegro już dosyć długo. Samochód wygląda na przerobioną na kampera karetkę pogotowia. Zadzwonię do właściciela i w niedzielę spróbuję obejrzeć pojazd. Jeżeli jednak, tak jak w ogłoszeniu, oględziny będą możliwe dopiero po 20, to dużo nie zobaczę. O tej porze jest już obecnie ciemno, a wiadomo, że po ciemku samochodów się nie kupuje.
gebi6 - 2012-09-07, 09:41

Własnie, ja też wiem ,że ogłoszenie wisi bardzo długo a autko wyglada na zdjeciach dobrze,wiec tym bardziej jestem pełna obaw,ze cos tam nie gra bo juz by sie pewnie sprzedało.Bylibysmy bardzo wdzięczni za obejrzenie ale rzeczywiscie jeśli sprzedający
będzie chciał go pokazywac po 20 stej ,to nie zawracaj sobie głowy Kolego ,bo to jest niepoważne.
W każdym razie bardzo dziękuję za chęć pomocy.
Gabi

IAAN - 2012-09-07, 10:03

kamyk59 napisał/a:
Za tą cenę chyba warto - choć :
- silnik 75 Km to troszkę mało
- lodówka tylko 12 V
- chyba nie ma ogrzewania ani miejsca na jego założenie
- brak stolika w środku
Zaleta - łatwo wyrzucić wyposażenie i używać jako ciężarowy.

gdzie tam widziś lodówke jest to zwykła turystycna z marketu która obniża temp nie chłodzi
przy na zewnatrz 36 w srodku bedziesz miał z 20 stopni

MER-lin - 2012-09-09, 22:01

Byłem dzisiaj w Świdniku i oglądałem auto. Właściciel sympatyczny i kontaktowy, pozwolił wszędzie zajrzeć i nie starał się opowiadać bajek.
Samochód jest przerobioną sanitarką. Buda cała metalowa, łącznie z dachem. Wszystko ocieplone fabrycznie styropianem. Obecny właściciel osobiście wykonał zabudowę wnętrza. Wyposażenie dosyć skromne: kran z zimną wodą ( zbiornik 30 l + 30 l na ścieki ), kuchenka 2 palniki z małą butlą turystyczną, lodówka samochodowa ( nie kamperowa ) wyłącznie na 12 V, przenośne WC w oddzielnym pomieszczeniu, w tylnej części składany stolik i rozkładane do spania siedzenia, akumulator zabudowy z prostownikiem, podłączenie 220V, część oświetlenia na LED-ach, jeden szyberdach FIAMMA. Brak jest ogrzewania zabudowy ( tylko ogrzewanie z silnika samochodu ). Blacha w stanie średnim. Nie ma dziur, góra jest niezła, ale spody drzwi i trochę podwozie wymagają pewnych poprawek. Silnik prosi o uszczelnienie licznych wycieków i według zapewnień właściciela nie "bierze" oleju. Wszystkie opony spróchniałe - do wymiany. Właściciel jest gotowy sprzedać auto za 10 tys. zł.
Moja opinia jest nastepująca: jeżeli ktoś poszukuje prostego auta, w którym można się przespać, umyć zęby ( i nie tylko - WC ), zrobić herbatę, ma czas, chęci i miejsce, aby trochę podłubać, to można o tym egzemplarzu pomysleć. Do ceny 10 tys. trzeba doliczyć koszty opon, uszczelek itp.

gebi6 - 2012-09-10, 12:38

Serdecznie dziękuję za opinię.Uniknęliśmy wyprawy,z której chyba nic by nie wynikło,gdyż właśnie znalezliśmy sie w sytuacji ,że absolutnie nic przy aucie nie mozemy zrobić.Przeprowadziliśmy się z domu do bloku,więc pozostaje nam tylko miejsce na parkingu,który sie raczej nie nadaje do grzebania przy samochodzie .Ta przeprowadzka była wymuszona sytuacją zdrowotną,więc tu także mamy pewne ograniczenia .
Czasem sami się zastanawiamy czy w naszej sytuacji jest jeszcze sens kupować kampera ,ale sami rozumiecie jak to jest kiedy już sie połknęlo tego bakcyla.
Dlatego oglądamy chociażby takie namiastki kamperków.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Gabi

janus - 2012-09-10, 16:58

Gabi - absolutnie nie rezygnujcie z Waszych zamiłowań. Mieszkanie w bloku nie stanowi przeszkody w czerpaniu radości z podróży (a czasem nawet pomaga bo nie jest się przywiązanym do obowiązków przydomowych - co wiem z własnego doświadczenia :roll: ).
A po drugie - to wyjazdy i ich planowanie na pewno poprawią samopoczucie i pomogą w rehabilitacji. :ok
Życzę dużo zdrowia i powodzenia :spoko

gebi6 - 2012-09-10, 17:08

Dziękuję za miłe słowa.Tak właśnie staramy się żyć i cieszyć kazdym dniem.A powrót do bloku nie był dla nas tragedią,tylko tak jak piszesz uzyskaniem większej swobody,zwłaszcza.że wróciliśmy do swojego mieszkania i cudownych sasiadów jakich tu mamy.
Pozdrawiam
Gabi

MILUŚ - 2012-09-10, 17:13

gebi6 napisał/a:
...........Przeprowadziliśmy się z domu do bloku,więc pozostaje nam tylko miejsce na parkingu,który sie raczej nie nadaje do grzebania przy samochodzie .....................
Gabi

Mieszkanie w bloku i posiadanie kamperka da się pogodzić :bigok Jestem tego najlepszym przykładem :mrgreen: Co prawda nie trzymam mojego u-boota po moim blokiem / bezdomni dwa lata temu próbowali zrobić sobie w nim noclegownie :evil: :evil: :evil: / ale pod blokiem rodziców .Najważniejsze są marzenia :ok

Powodzenia w poszukiwaniach kamperka :bigok

:spoko