Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Kemping Pakość

maciej1900 - 2012-09-14, 14:23
Temat postu: Kemping Pakość
Kolejnym miejscem które bardzo pragnę polecić to kemping koło miejscowości Pakość ( woj. kujawsko-pomorskie, pow. inowrocławski) nad jeziorem Mielno i we wiosce o tej samej nazwie. Kemping prowadzą Holendrzy, więc o zaplecze sanitarne nie trzeba się martwić.
Cisza i spokój zagwarantowane. Do dyspozycji kameralna kawiarenka gdzie mozna wypić zimne piwko i winko oraz zamówić coś do zjedzenia.
Ten kemping to także dobre miejsc wypadowe do zwiedzenia Biskupina, Inowrocławia, Mogilna i innych zabytkowych miejscowości.
http://www.campingpakosc.nl/index.html

JaroW - 2012-09-14, 15:59

Witaj
po co reklamować kampingi jak podróżowanie kamperem nie na tym polega by siedzieć na kampingu.
Kampingi są dla cycepowcow..by 2 tygodnie dupy nie ruszać.

Andrzej_M - 2012-09-14, 17:07

JaroW napisał/a:
Witaj
po co reklamować kampingi jak podróżowanie kamperem nie na tym polega by siedzieć na kampingu.

Może Administrator powinien zrobić dział "kempingi" :kwiatki: w wątku " Miejsca Przyjazne Kamperowiczom", żeby kamperowcy-ortodoksi nie musieli się dziwić i swojego serca ranić czytając, że kamperowiec-nie-ortodoks poleca kemping. :gwm

JaroW - 2012-09-14, 18:44

ORTODOKS nie ortodoks ale każdy ma swoje zdanie na ten temat ... sorki ale poniosło mnie ... :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech .
Ale każdy kemping z założenia powinien być przyjazny dla kempingowców.

Andrzej_M - 2012-09-14, 19:41

JaroW napisał/a:
każdy kemping z założenia powinien być przyjazny dla kempingowców.

No właśnie z tą przyjaznością dla kamperowcòw bywa ròżnie (szczegòlnie w naszej części Europy, ale nie tylko)- mam na myśli możliwość serwisowania kampera. Dlatego przy polecaniu jakiegoś miejsca (ròwnież kempingu) pomocne byłoby podawanie takiej informacji. :spoko

olcha20 - 2012-09-14, 19:57

JaroW napisał/a:

:gwm :gwm ale pocisnął chłopie.... aż mi ciśnienie podniosło ...

Ja akurat przeglądam forum właśnie w poszukiwaniu takich informacji!! z 3-ką małych dzieci to sobie nie wyobrażam innego rozwiązania, niż od campingu do campingu skakać w czasie podróży

JaroW napisał/a:

a świstak siedzi i zawija w sreberka.... zdarzają się że do prądu 150m, prysznice jak na dworcu w Kutnie toalety, chamska obsługa, ciasno, i bla bla bla bla

Andrzej_M,
No z tym działem campingi już sugerowałem Januszowi - może w zimę będzie trochę czasu..

maciej1900, thx za fajny opis - może się do Mazur przekonam :) , byłem swego czasu jeszcze pod namiotami i się trochę rozczarowałem...

maciej1900 - 2012-09-14, 21:07

JaroW napisał/a:
Witaj

po takiej wypowiedzi już mnie dziwne mysli nachodzą, ręce opadają i pytanie . ..co ja tutaj robię! na tak wspaniałej stronie, wsród wspaniałych ludzi! Ja i moja rodzina tylko pragniemy się podzielić swoimi miejscami gdzie byliśmy, podzielić się wrażeniami itd..ale nikogo nie zmuszam do odwiedzenia i tym bardziej zmiany stylu kamperowania!!! Kolego ..każdy ma swój sposób na wypoczynek i wakacje i kamperowanie i nie neguj tego...
P.S. jesli lubisz survival to polecam zwiedzanie miasta w 30 C z dwójka małch dzieci, spanko w centrum na stacji..to z pewnością będą niezapomniane wrażenia
polecam

Maciej

makdrajwer - 2012-09-14, 21:13

Maciej : nie bądź guma - nie pękaj tylko pisz :haha:
Właśnie z takich opisów można poznać czy miejsce jest warte odwiedzenia. Ja w trasie stosuje kempigi w 50% noclegów ale jak jade na 2-4 dni to zdecydowanie preferuje kemping głównie ze względu na dzieci i ... moje lenistwo.

ekosmak.dabrowska - 2012-09-14, 21:55

JaroW napisał/a:

JaroW napisał/a:
ORTODOKS nie ortodoks ale każdy ma swoje zdanie na ten temat ...

Za trwałość poglądów Jarek masz piwko. :spoko

łoś - 2012-09-15, 00:14

JaroW napisał/a:

Nie rozumiem, jakim prawem sugerujesz innym jak mają wykorzystywać swój wolny czas.
Dokonujesz podziałów na ...
Takie podziały tylko prowokują do ...
:spoko

MILUŚ - 2012-09-15, 04:49

ekosmak.dabrowska napisał/a:
..........Za trwałość poglądów Jarek masz piwko. :spoko

Tylko krowa nie zmienia poglądów....... :chytry

makdrajwer - 2012-09-15, 08:46

MILUS napisał/a:
ekosmak.dabrowska napisał/a:
..........Za trwałość poglądów Jarek masz piwko. :spoko

Tylko krowa nie zmienia poglądów....... :chytry

Apropopo krowy : Mężczyzna , nie krówski ogon by całe życie u jednej dupi wisiał :haha: :haha: :haha:

martini44 - 2012-09-15, 10:22

olcha20 napisał/a:
aż mi ciśnienie podniosło

piwko poleciało na zbicie ciśnienia..... mnie pomogło :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Pawcio - 2012-09-15, 10:44

Skoro kemping posiada infrastrukturę umożliwiającą przyjmowanie kamperów, jego obsługa jest pozytywnie nastawiona na przyjęcie kamperów i ich użytkowników to przynajmniej ja nie widzę problemów z zakwalifikowaniem takiego miejsca jako przyjaznego kamperowiczom.

Jeden woli rybki, drugi akwarium.

Andrzej 73 - 2012-09-15, 13:53

Jeśli kamperem można stać na dziko , to tym bardziej na kempingu. Temat zmieniłbym na - kempingi przystosowane do obsługi kampera , czyli takie które posiadają "kamper serwis" czyli zrzut szarej wody , opróżnienie kota i tankowanie czystej wody.

:spoko

MAWI - 2012-09-15, 18:32

olcha20 napisał/a:
JaroW napisał/a:

:gwm :gwm ale pocisnął chłopie.... aż mi ciśnienie podniosło ...

Ja akurat przeglądam forum właśnie w poszukiwaniu takich informacji!! z 3-ką małych dzieci to sobie nie wyobrażam innego rozwiązania, niż od campingu do campingu skakać w czasie podróży

JaroW napisał/a:

a świstak siedzi i zawija w sreberka.... zdarzają się że do prądu 150m, prysznice jak na dworcu w Kutnie toalety, chamska obsługa, ciasno, i bla bla bla bla

Andrzej_M,
No z tym działem campingi już sugerowałem Januszowi - może w zimę będzie trochę czasu..

maciej1900, thx za fajny opis - może się do Mazur przekonam :) , byłem swego czasu jeszcze pod namiotami i się trochę rozczarowałem...

a byłeś na dworcu w Kutnie?

Komplecik - 2012-09-15, 18:43

maciej1900 napisał/a:
dobre miejsc wypadowe do zwiedzenia

Swietna dyskusja gdyby nie drażliwa uwaga JaroW nie dowiemy się o cichych miłych kempingach po których większość z nas lubi jeżdzić.

Miłośnik kameralnych kempingów i Cepek :) : polecam Wolibóż - Dolny Śląsk :spoko

lepciak - 2012-09-15, 19:54

MAWI
Cytat:
a byłeś na dworcu w Kutnie?

Nie pytaj tylko rzucaj foty - zwłaszcza toalet. Okaże się, że dworzec w Kutnie jest przyjazny również kamperowcom.

MAWI - 2012-09-15, 20:14

Niektórzy co bardziej wiekowi mogą pamiętać dworzec z czasów Napoleona.Ale niedawno ukończono długotrwały remont generalny naszego dworca .Za pieniądze pochodzące ze środków unijnych .W związku z tym spełnia najsurowsze wymogi unijne.Zdjęcia dołączy później,ale naprawdę jest sie czym pochwalić.
olcha20 - 2012-09-15, 20:25

MAWI, to było nawiązanie do fragmentu legendarnego już chyba kawałka KULT-u ... ;) "Polska"

..Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy
Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy, oczy, oczy..

Nic do Kutna nie mam :)

JaroW - 2012-09-15, 21:19

Witajcie nawet stronka jest nie po naszemu tylko NL DE a gdzie PL.
Ciekawe czy Holandii pozwolili by na takie coś by umieszczać reklamy kempingu tylko w polskim języku.
:spoko :spoko

lepciak - 2012-09-16, 08:28

JaroW napisał/a:
Ciekawe czy Holandii pozwolili by na takie coś by umieszczać reklamy kempingu tylko w polskim języku.

Na to nic nie poradzisz. Dla przykładu - zobacz ilu forumowiczów ma w awatarze wpisy po angielsku. Ksywa w tym języku jest proud i brzmi po prostu wynioślej. Jak nie masz nic do zaoferowania to niech chociaż obco brzmiący nick da do myślenia.
MAWI - Często jeżdżę przez Kutno ale do głowy mi nie przyszło aby skręcić pod dworzec i do niego wejść. Zrobię to przy najbliższej okazji bo Twój post mnie do tego zachęcił.

krzysioz - 2012-09-16, 09:18

JaroW napisał/a:
Ciekawe czy Holandii pozwolili by na takie coś by umieszczać reklamy kempingu tylko w polskim języku

A do tego pewnie Murzynów biją ( przepraszam Afroamerykanów)
Albo to jest miejsce przyjane kamperowiczom , co sugeruje zalożyciel tematu i , czego merytorycznie nikt jeszcze nie podważył albo nie.
Krzysio ( with love)

artanek - 2012-09-16, 09:52

JaroW napisał/a:
Zgadzam sie z tobą jest to z ich strony conajmniej nie takt . Lekcewarzenie gospodarzy u których prowadzi sie interes.
MAWI - 2012-09-16, 13:25

Wszystko w najlepszym porządku.Nic się nie dzieje.A do Kutna zapraszam.Jak już ktoś tu zawita ,to zapraszamy do nas :pifko