| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Oyster Digital - jak podlaczyc drugi tuner
bartosz_b - 2012-09-19, 17:50 Temat postu: Oyster Digital - jak podlaczyc drugi tuner Jak w temacie. Mam na kamperze satelite Oyster Digitall (już tam była jak go kupiłem), bez problemu wyszukuje on kanały na Astrze i je uruchamia, ale ma ona dodatkowe wyjście na drugi tuner. Więc podłączam tuner N na kartę (dokładnie Opticom) i na nim niestety wogóle nie ma sygnału.
Przeszukałem już forum i albo źle szukam albo nikt nie miał takiego problemu. Może ktoś z Was ma do takiej satki podłączony drugi tuner i z niego korzysta?
Ściągnąłem sobie instrukcje obsługi ale tam jest tylko nadmienione że można podłączyć na tym wyjściu drugi tuner i nic więcej.
koko - 2012-09-19, 18:03
Musi wyszukiwać na Hotbirdzie i po znależieniu automatycznie Hotbirda możesz podłaczać drugi tuner do sygnału z anteny skontaktuj się z P.Piotrem z Nachtmana Z Wrocławia lub
z gwarantem Elcamp z Krakowa Tunery te dobrze chodzą na Cyfre + wtedy nie potrzebny jest drugi tuner nie kombinuj z drugim tunerem tylko zmień ustawienia przeczytaj posty z anteną sat
bartosz_b - 2012-09-19, 18:17
To ze z cyfravdobrze chodza to wiem wystarczy dokupic karte CI ale akurat cyfra nie sprzedaje tv na karte a abo na kilkanascie kiesiecy nie bede bral. Dzisiaj akurat antena nie chce mi zlapac hotbirda ale mam nadzieje ze bedzie to wina chmur i deszczu. Probowalem tez odkrecic kabel sygnalowy od tunera anteny ale wtedy ona swirowala i nie znajdowala nic.
W Elcampie dokupowalem pilota ale oprocz tego ze drugi tuner powinien dzialac bez problemu nie byli sklonni do udzielania porad odnosnie uzywania sprzetu.
kaimar - 2012-09-19, 18:32
Podjedź do mnie do Katowic.
bartosz_b - 2012-09-19, 18:47
Jak nie uda mi sie tego zwalczyc to chetnie skorzystam z propozycji
koko - 2012-09-21, 19:26
Podjedz dobrze ci radzi żebyś nie wysyłał do Niemiec
bartosz_b - 2012-10-02, 06:43
Dojechałem z anteną do Kaimar-a, i udało się bez problemowo uruchomić tuner i dodatkowo się okazało że jednak nie potrzebuje drugiego tunera.
Przy okazji dostałem jeszcze kilka cennych wskazówek odnośnie innych dodatków.
Dzięki Mariusz jeszcze raz za pomoc i do zobaczenia.
koko - 2012-10-04, 19:03
A nie mówiłem?
|
|