Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Czym zamalować szyby - aby potem szybko zeszlo?

8850 - 2012-10-03, 18:22
Temat postu: Czym zamalować szyby - aby potem szybko zeszlo?
Panowie, wszyscy oklejają szyby foliami, to dość dobry pomysł, ale ja potrzebuję farbę w jakikolwiek kolorze moze być w kolorze auta którą zamaluję tylnie boczne i tylnią szybę. Chciałbym abym potem zeszło ładnie np. ciepłą wodą i powrót do oryginału. Czy znacie jakąś farbę która posiada takie cechy?
mac - 2012-10-03, 18:32

Tak plakatowa :bigok
CORONAVIRUS - 2012-10-03, 18:43

kiedyś emulsją malowali od środka by wyskrobać napis "REMONT" ..... :spoko
8850 - 2012-10-03, 19:54

Emulsja śmierdzi w aucie to nie przejdzie, zastanawiam się nad wapnem. Ma być szybko, na jakiś czas, potem szmata ciepła woda i ma zejść do oryginału.
Mam obawy że farba plakatowa zejdzie najszybciej pod wpływem wilgoci w aucie - zawsze jakaś jest.

makdrajwer - 2012-10-03, 20:01

Są takie nakładany jakby sitodruk na szyby. Jest to jakieś elektrostatyczne więc się to przykłada do szyby i samo zostaje bez kleju. Zdjęcie błyskawiczne. A zmywanie farby w aucie to poroniony pomysł ( brud, smród ... ).
CORONAVIRUS - 2012-10-03, 20:02

Poszukaj w necie ludzi , którzy przerobili punto z vana na osobowy .... zostały im blachy zastępujące szyby ... :spoko
majsterus - 2012-10-03, 20:26

nie, no rozwala mnie :)

wapnem:) no i to jest dobre solution :)
ja bym gliną pomazał, też się zmyje i jest łatwo dostępna :D nie śmierdzi, nie spłynie, kolor już praktycznie masz.

kamper z punto :D

albo robi sobie jaja, albo rzeczywiście lubi ekstremum. :D

Są pewne normy, i jak je przekroczysz narazisz się drwiny i pośmiewisko.
Ale to Twój wybór.

Music Man - 2012-10-03, 20:46

Najprostszym i najlepszym sposobem jest PlastiDip, syntetyczna powłoka gumowa w sprayu.

Pięknie przykrywa, nie trzeba oklejać samochodu (folia odrywa się sama na ostrych krawędziach jak uszczelki czy krawędzie szyb), jest trwała i zrywa się ją jak naklejkę, nie pozostawia żadnych śladów. Minusem może być cena, ale to zależy już od tego ile zejdzie Ci na te szyby.