2013 - I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę
janusz - 2012-08-15, 14:45 Temat postu: Kamperowa pielgrzymka na Jasną Góre.Kamperowa pielgrzymka na Jasną Górę. Temat umieszczam teraz bo to przeważnie na 15 sierpnia idą pielgrzymki do Częstochowy. Temat raczej dla zainteresowanych nie dla wszystkich, kogo nie interesuje albo drażni może zamknąć wątek i nie czytać dalej.
Wiele osób z naszego grona bierze udział w pielgrzymkach, pomyślałem, że może udało by się zorganizować taką pielgrzymkę jako gwiaździsty zlot z całej polski. Na ustalenia i działania w tej sprawie jest jeszcze jakieś 11 miesięcy. Może znalazły by się osoby chętne które na swoim terenie zajęłyby się jakąś organizacją.
Pewnie, że kamperem w ciągu doby z każdego miejsca w Polsce można dojechać do Częstochowy. Ale widział bym taką pielgrzymkę jako wspólny przejazd etapami pod Częstochowę i później jednoczesny wjazd wszystkich do miasta.
Ciekawe ile osób byłoby chetne na taki pielgrzymkowy zlot?cirrustravel - 2012-08-15, 21:16 Janusz, bardzo fajny pomysł, ale... nie w sierpniu, kiedy z każdej strony Polski na Jasną Górę idą piesze pielgrzymki. Można o takiej pielgrzymce pomyśleć np. na rozpoczęcie sezonu (jak motocykliści) lub na zakończenie sezonu.
Co do ilości osób... myślę, że trochę osób byłoby chętnych. W tym roku zorganizowałem pod patronatem KOMPASu (do którego należę nie tylko jako forumowicz, ale jako klubowicz) I Ogólnopolskie Rekolekcje Karawaningowe. Osoby, które w nich uczestniczyły (także z CT) chcą takich rekolekcji też za rok. Myślę, że będzie w nich uczestniczyło coraz więcej załóg.
Relacja tu >> http://www.cirrustravel.b...inwad-2012.html
Pisałem do Asi Gracek z PC, czy chce materiał z tych rekolekcji, czekam na odpowiedź. Jeśli się to ukaże w jakimś numerze PC na pewno wzbudzi szersze zainteresowanie.
O atmosferze spotkania niech napiszą uczestnicy.
Dlatego myślę, że jest przynajmniej u części naszych forumowiczów taka potrzeba też duchowego spotkania. Ja chętnie służę swoją osobą i pomocą w zorganizowaniu takiej pielgrzymki (w Leśniowie też są Paulini i bardzo gościnnie i z radością przyjęli naszą inicjatywę i nas).cirrustravel - 2012-08-15, 21:21 Aaa, co do miejsca, to Piesza Pielgrzymka Kielecka (pewnie nie tylko) zatrzymuje się na ostatnią noc w Mstowie nad Wartą - tam jest duży plac, gdzie rozbija się setki namiotów. Trzeba pogadać z jakimiś miejscowymi władzami i byłoby to dobre miejsce zlotu przed wjazdem do Częstochowy Z Mstowa na Jasną Górę jest kilkanaście kilometrów.janusz - 2012-08-15, 22:03 Mariuszu, jak dla mnie to jak pielgrzymka to pielgrzymka, to na 15 do Częstochowy. Zastrzegam, że nigdy nie bylem choć mam niewiele ponad 40 km. Znaczy nie byłem na pielgrzymce. w Częstochowie kilka razy byłem.
Kilka naszych załóg jeździ do Częstochowy w tym dniu aby zabrać do domu uczestników swoich pielgrzymek, nawet jedna z załóg odwiedziła nas dziś w drodze do domu. Jeśli byłaby jakaś ochota organizować nazwę to "imprezy" o podobnym charakterze w innym terminie i w inne miejsca to nic nie stoi na przeszkodzie i zainteresowani mogą działać.
Tą jednak widziałbym jako pielgrzymkę w tym konkretnym terminie i na Jasna Górę.
Myślałem o takiej organizacji, że załogi z różnych miejscowości, oddalonych od siebie o kilkanaście, kilkadziesiąt kilometrów zebrały by się w rożnych miejscach w Polsce i już razem pojechałyby do 4-5 miejsc. Przejechaliby razem 100-200 kilometrów po drodze zwiedzając Polskę. Następnie wszystkie dotarłyby na przykład na 12 - 13 sierpnia pod Częstochowę i potem razem do miasta na wcześniej umówiony parking. Razem trwałoby to 4-5 dni w fajnej kamperowej atmosferze. Organizując takie przedsięwzięcie wcześniej dałoby się dogadać miejsca biwakowania i postoju w Częstochowie bez większego problemu. Nawet pewnie nie byłoby problemu z tłokiem na drogach bo kampery wyjechałyby przecież później niż piesze pielgrzymki i dojechałyby wcześniej niż one.cirrustravel - 2012-08-15, 22:43 Piesza Pielgrzymka Kielecka wchodzi do Częstochowy 13go, część pielgrzymek 14go, część idzie na Uroczystość MB Częstochowskiej na 26go... Tak więc nie jest konieczny akurat ten termin, chyba, że chcemy połączyć odbiór pieszych z pielgrzymką kamperową.
Ja cały czas bałbym się tłumów pielgrzymów w okolicach 15.08.
Zależy też ile załóg byłoby chętnych? Jeśli mówimy o 10-20 załogach to problemu nie ma, ale jeśli o 100 to już bym się zastanawiał nad terminem poza "sezonem" janusz - 2012-08-16, 00:08 Oczywiście wszystko jest do ustalenia, tak jak większość chciałaby.cirrustravel - 2012-08-16, 07:09 Sam pomysł świetny Januszu, może ludziska się wypowiedzą, kto by się na taką pielgrzymkę wybrał? Jak będziemy wiedzieć mniej więcej ilość, wtedy można podyskutować nad terminem (lub od razu przy deklaracjach można się wypowiedzieć, czy ktoś woli wakacje czy poza sezonem).
Jeśli mnie by się udało dostać wolne - oczywiście się piszę niezależnie od terminu. Może być w sierpniu, może być w innym terminie Jednak bardziej jestem za taką pielgrzymką na rozpoczęcie sezonu np. zaraz po Wielkanocy lub weekend majowy Pawcio - 2012-08-16, 08:11 My moglibyśmy się wybrać na taką CTPielgrzymkę.
Ale pod warunkiem, że nie będziemy ustawiać Krupówek.
cirrustravel napisał/a:
Zależy też ile załóg byłoby chętnych? Jeśli mówimy o 10-20 załogach to problemu nie ma, ale jeśli o 100 to już bym się zastanawiał nad terminem poza "sezonem"
Może się mylę, ale tego drugiero wyniku chyba nie osiągniemy. janusz - 2012-08-16, 10:59
cirrustravel napisał/a:
Jeśli mnie by się udało dostać wolne - oczywiście się piszę niezależnie od terminu.
Mariuszu, jeżeli nie wolne to może delegacje służbową
Pawcio napisał/a:
Ale pod warunkiem, że nie będziemy ustawiać Krupówek.
Wszystko do uznania i decyzji uczestników. Organizacja pewnie ograniczyła by się do logistyki, ustalenia czasu i miejsc których należy się trzymać, reszta wg woli pielgrzymów. marekoliva - 2012-08-16, 15:46 Pomysł bardzo dobry, oczywiście się piszemy. Odnośnie terminu może niekoniecznie 15 sierpnia, trochę ciasno-wiemy przecież ilu wtedy pielgrzymów na Jasnej Górze, dobrze byłoby ustalić termin w którym co roku odbywałaby się pielgrzymka CT, uzależnione byłoby to oczywiście od frekwencji. Warto otworzyć już listę, aby w miarę szybko zorientować się na jaką skalę się zorganizować.wagabunda - 2012-08-19, 20:29 Temat postu: Temat postu: Kamperowa pielgrzymka na Jasną Góre.Pielgrzymka jako jedna z form ubogacenia kamperowania bardzo mi się podoba.
Jestem zainteresowany i chętnie włącze się do organizcji Janekmarko - 2012-08-19, 21:09 piękna inicjatywa bardzo chętnie weźmiemy udział w tej pielgrzymce pozdrawiam wszystkich marko Aulos - 2012-08-21, 00:55 Bardzo nam się podoba pomysł takiej pielgrzymki. Główne uroczystości maryjne na jasnej Górze (15.08 i 26.08) to chyba faktycznie niepotrzebne utrudnienia organizacyjne np. kłopoty ze znalezieniem miejsc postojowych dla dużej grupy naszych "trochę większych" samochodów.
cirrustravel napisał/a:
Może być w sierpniu, może być w innym terminie Jednak bardziej jestem za taką pielgrzymką na rozpoczęcie sezonu np. zaraz po Wielkanocy lub weekend majowy
W tym roku byliśmy na Jasnej Górze kamperem właśnie tuż po Wielkanocy - jakby w drodze na zlot targowy w Poznaniu. Nie było żadnych problemów z miejscem na parkigu przyklasztornym, ani strasznych tłumów ludzi wewnątrz. W takich warunkach łatwiej o chwilę refleksji. Leśniów także bardzo nam się spodobał, ale uwaga: wizyta u Uśmiechniętej Madonny często jest "brzemienna" w skutkach Witold Cherubin - 2012-08-22, 10:26 Pielgrzymki na Jasną Górę są organizowane w różnych terminach przez różne związki, stowarzyszenia i organizacje świeckie.
Natomiast pielgrzymki sierpniowe są organizowane przez Kościół - wycieczki prowadzone przez księży i przygotowywane w parafiach.
Wydaje mi się, że Camperteam mógłby się pokusić o zorganizowanie pielgrzymki "branżowej" - braci karawaningowej i kamperowej w terminie uzgodnionym z zakonem Paulinów - gospodarzy klasztoru i parkingów przyklasztornych.
Myślę, że możliwe byłoby uzyskanie poparcia ze strony władz kościelnych (Episkopatu) i nadanie pielgrzymce wyższej rangi - z udziałem wyższego duchowieństwa.
Być może byłoby możliwe ustalenie powtarzalnego terminu pielgrzymek braci karawaningowej i kamperowej, organizowanych każdego roku - wtedy powstałaby tradycja pielgrzymowania kamperów do Częstochowy.
My oczywiście piszemy się na takie pielgrzymowanie, ewentualnie mógłbym się włączyć w prace organizacyjne - mam sporo wolnego czasu i łatwość korespondowania.
Pozdrawiam cirrustravel - 2012-10-09, 16:37 Witam
Ponieważ Janusz przekazał mi na targach w Krakowie "pałeczkę" do organizacji pielgrzymki, chciałbym poddać pod rozważanie i ewentualne uwagi moją propozycję...
Oczywiście pielgrzymka i miejsce "zlotu" wymaga od nas pewnego zachowania. Pielgrzymka jest więc BEZALKOHOLOWA.
Po zasięgnięciu Waszego zdania oraz zdania Kolegów i Koleżanek na innych forach przedstawię ostateczną już propozycję Ojcom Paulinom.
Tu ważny jest przede wszystkim termin, by nie kolidował z jakimiś innymi pielgrzymkami (np. pielgrzymką motocyklistów).
A oto moja propozycja:
I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę
ROZPOCZĘCIE SEZONU 2013
Termin stały na następne lata: sobota / II niedziela po Wielkanocy
Termin: 13-14 kwietnia 2013
Program:
SOBOTA
10.00-13.30 – zlot załóg na parkingu górnym (sektor C – najdalej od Klasztoru), obiad
14.00 – Msza św. i powitanie pielgrzymów w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej
15.15 – Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich
16.00-20.45 - czas do indywidualnego zagospodarowania, kolacja
21.00 – Apel Jasnogórski
"Nocne Polaków rozmowy...
NIEDZIELA
9.30 – Msza św. z prośbą o błogosławieństwo na rozpoczęcie nowego sezonu karawaningowego
(prawdopodobnie transmitowana przez TV TRWAM)
11.00 – błogosławieństwo kamperów, przyczep i holowników na parkingu
11.30 – zwiedzanie Jasnej Góry, Częstochowy, indywidualna modlitwa
14.00 – obiad
15.00 – Koronka do Bożego Miłosierdzia i błogosławieństwo pielgrzymów w przy ołtarzu głównym w Bazylice -
ZAKOŃCZENIE PIELGRZYMKIcirrustravel - 2012-10-09, 16:41 Temat postu: I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną GóręPomysł, propozycja programu pielgrzymki, dyskusja i uwagi nt programu tutaj >> http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=13627
W ramach rekompensaty stawiam piwko.
Bardzo cieszę się, że temat rusza z miejsca. cirrustravel - 2012-10-09, 17:23 Janusz, przez 4 lata organizowałem w Kielcach Chrześcijańskie Charytatywne Bale Bezalkoholowe (w tym roku będzie to 11 lub 12 bal) i ludzie od 20.00 do 5.00 bawili się świetnie bez alkoholu. Mieliśmy super wodzirejów.
Na razie nie mogę dodzwonić się do Kustosza Jasnej Góry, czy termin nie koliduje z czymś innym, ale postaram się jak najszybciej to ustalić.
Aaa.... dzięki za piwko bezalkoholowe
Aby nie mieszać dyskusji nad programem z listą, wstępna/niezobowiązująca lista chętnych jest tu http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=14074
abyśmy wiedzieli na jaką skalę przygotowywać ten projekt.Witold Cherubin - 2012-10-09, 17:51 Pomysł przedni, program też, chętnie się dopisuję,
1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby dorosłe (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później)wagabunda - 2012-10-09, 21:20 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby dorosłe (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później
3.wagabunda-2 osobycirrustravel - 2012-10-09, 21:28 Pielgrzymka jest "ekumeniczna-międzyforumowa" i już zapisanych jest ogółem 12 załóg
Pozdrawiam i zapraszam.Aulos - 2012-10-10, 12:38 Termin jeszcze dość odległy i ciężko przewidzieć, co może się wydarzyć. Jednak wstępnie wyrażamy chęć udziału w pielgrzymce.
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby dorosłe (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później
3.wagabunda-2 osoby
4. Aulos - kamper - 2+4cirrustravel - 2012-10-10, 22:05 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisanych 14 załógeler1 - 2012-10-11, 09:50 Termin jeszcze dość odległy i ciężko przewidzieć, co może się wydarzyć. Jednak wstępnie wyrażamy chęć udziału w pielgrzymce.
3. wagabunda-2 osoby
4. Aulos - kamper - 2+4
5. eler1 - 2+3 lub 3+3MAREKH - 2012-10-12, 22:42 Jak tylko przeżyjemy zimę to z wielką radością weźmiemy udział.
3. wagabunda-2 osoby
4. Aulos - kamper - 2+4
5. eler1 - 2+3 lub 3+3
6. Marekh 2xlepciak - 2012-10-13, 14:46 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe - BUSKO ZDRÓJ
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby dorosłe (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później) - WARSZAWA
3. wagabunda - kamper - 2 osoby - JANKI
4. Aulos - kamper - 2+4 - KOŁOBRZEG
5. eler1 - kamper - 2+3 lub 3+3 - mazowieckie
6. Marekh - kamper - 2 osoby - KIELCE
7. lepciaki - kamper - 2 - zależy od akceptacji żony która na razie nic o tym nie wie - GDAŃSK
Edit: uzupełniłem listę o "środek lokomocji" i "miejsce startu", by łatwiej można było stworzyć małe karawany w kierunku Jasnej Góry. Proszę o taki porządek w zapisach na listę. Dziękuję Marian 1949 - 2012-10-13, 21:04 Bardzo dobry pomysł z tą pielgrzymką i termin który proponuje Mariusz jest odpowiedni bo
rozpoczęlibyśmy sezon wyjazdów zlotowych od odwiedzenia Jasnej Góry modlitwy i błogosławieństwa na drogę.
Trzymajmy kciuki aby się udało . cirrustravel - 2012-10-14, 09:40 Ponieważ nie mogę dodzwonić się do Kustosza Jasnej Góry, więc wysłałem mail z propozycją terminu i programu pielgrzymki. Czekam na odpowiedź.
Tu jako ciekawostkę przedstawiam krótki filmik z wieży Jasnej Góry pokazujący VIII Motocyklowy Zlot Gwiaździsty 2011, na którym wg szacunków policji było około 50 tys. osób i 35 tys. motocykli !!!
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Czy karawaningowcy różnych klubów w Polsce potrafią tak się zjednoczyć i tak zacząć sezon? Zobaczymy. Zapraszam.
Listy chętnych są podane na poszczególnych forach. Po potwierdzeniu terminu i programu przez Jasną Górę prześlę też zaproszenie do Klubów PZM oraz info do redakcji "Polskiego Caravaningu" :-)Krystian - 2012-10-14, 10:27 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe - BUSKO ZDRÓJ
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby dorosłe (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później) - WARSZAWA
7. lepciaki - kamper - 2 - zależy od akceptacji żony która na razie nic o tym nie wie - GDAŃSK
8. Krystian - kamper - 2 osoby dorosłe - LUBLINIECcirrustravel - 2012-10-14, 19:02 Od kolegi z k.pl otrzymałem namiar na camping w pobliżu Jasnej Góry; już wysłałem prośbę o ofertę cenową, jeśli na te dwa dni przyjedzie do nich 50-100 zestawów/kamperów (a może i więcej)
Camping >> http://www.mosir.pl/index...ge=obiekty&id=9
Odpowiedź wstępna od Kustosza też jest, że termin jest możliwy do rozpatrzenia, ale mam czekać na ostateczne potwierdzenie.marekoliva - 2012-10-14, 20:28 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe - BUSKO ZDRÓJ
8. Krystian - kamper - 2 osoby dorosłe - LUBLINIEC
9. marekoliva - kamper - 2 osoby - Gdańskjanusz - 2012-10-14, 20:35
cirrustravel napisał/a:
Od kolegi z k.pl otrzymałem namiar na camping w pobliżu Jasnej Góry
Mariuszu, to jest przez płot z przyklasztornym parkingiem. Może udałoby się na parkingu stanąć. Kilka naszych załóg spało na parkingu przy klasztorze i byli zadowoleni. To tylko tak do przemyślenia.cirrustravel - 2012-10-15, 13:37 Mam odpowiedź z campingu Oleńka, tak więc zasadniczo camping zaczyna działać od następnego weekendu po nas (wtedy zlot i pielgrzymkę mają motocykliści); ceny są ustalane przez miasto i na większe rabaty nie ma co liczyć. Od soboty 10.00 do niedzieli wieczór mogą nam policzyć za jedną dobę.
Cennik 2012:
1/ nocleg 1 osoby - 15zł (dzieci do lat 4 - 100% zniżki; 4-10 lat - 50% zniżki)
2/ ustawienie kampera, przyczepy, namiotu - 10zł
3/ ustawienie auta - 13zł
4/ prąd - 15zł
Poza tym teren campingu się zmniejszył, gdyż na jego terenie budowany jest hotel. Szaf campingu stwierdził, że termin jest wczesny i może być mokro. Ostatecznie jakby była większa liczba chętnych to przygotują camping na weekend 13-14.04.2013.
Myślę, że na jedną noc wystarczy nam parking, a na jedna dobę z sanitariatami sobie jakoś poradzimy.
Jeśli ktoś chce zatrzymać się na campingu, proszę to podać przy zapisie na listę.cirrustravel - 2012-10-16, 08:57 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisane 34 załogicirrustravel - 2012-10-16, 16:17 UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA !!!
Termin 13-14.04.2013 i termin na następne lata - II niedziela po świętach wielkanocnych został przez Ojców Paulinów zatwierdzony. Zmieniony został trochę program:
I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę
ROZPOCZĘCIE SEZONU 2013
Termin stały na następne lata: sobota / II niedziela po Wielkanocy
Termin: 13-14 kwietnia 2013
Program:
SOBOTA
10.00-13.30 – zlot załóg na parkingu górnym (sektor C – najdalej od Klasztoru), obiad
14.00 – Msza św. i powitanie pielgrzymów w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej
15.15 – Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich
16.00-20.45 - czas do indywidualnego zagospodarowania, kolacja
21.00 – Apel Jasnogórski
"Nocne Polaków rozmowy..."
NIEDZIELA
9.30 – Msza św. z prośbą o błogosławieństwo na rozpoczęcie nowego sezonu karawaningowego
(prawdopodobnie transmitowana przez TV TRWAM)
11.00 – błogosławieństwo kamperów, przyczep i holowników na parkingu
11.30 – zwiedzanie Jasnej Góry, Częstochowy, indywidualna modlitwa
14.00 – obiad
15.00 – Koronka do Bożego Miłosierdzia i błogosławieństwo pielgrzymów w przy ołtarzu głównym w Bazylice -
ZAKOŃCZENIE PIELGRZYMKIOMEGA - 2012-10-16, 17:12 Jak tak dalej pójdzie to niebawem będzie trzeba zamknąć listę a do wiosny jest jeszcze hoho ..cirrustravel - 2012-10-16, 17:16 OMEGA, dlaczego mamy zamykać listę, jeśli na Jasnej Górze zmieściło się 35 tys motocyklistów w 2011 roku to i my się zmieścimy, niezależnie ile nas będzie OMEGA - 2012-10-16, 17:20 no nie porównuj motocykla z kamperem , spałem już nie raz na parkingu u Paulinów ,owszem plac duży ale jak najedzie autobusów i osobowych niewiem czy dla nas się aż tak dużo miejsca zostanie , może się mylę. cirrustravel - 2012-10-16, 17:29 Bliżej pielgrzymki mam rozmawiać z Ojcem Administratorem o zarezerwowaniu sektora dla nas w zależności od ilości załóg. Cały czas będziemy trzymać rękę na pulsie i będę informował Paulinów o ilości osób/załóg.
To nie jest jeszcze sezon "komunijny" ani pielgrzymkowy, ale... wtedy na Jasną Górę przyjeżdżają maturzyści.
Paulini mają zgłoszone grupy i ilość, tak więc zdają sobie sprawę w jakim terminie możemy przyjechać. Motocykliści są w następny weekend po nas, potem zostaje weekend przed 1 maja, więc część osób będzie planować dalsze wyjazdy z wykorzystaniem długiego weekendu.
Potem maj - dzieci komunijne.
Kustosz stwierdził, że 13-14.04 to optymalny termin dla nas.
Jak będę miał trochę wolnego to pojadę jeszcze porozmawiać osobiście z Kustoszem.
Ostatecznie zostaje jeszcze camping, ale przez budowę tam hotelu można na nim "upchać" do 100 załóg (do tej pory było 400 miejsc). Pozostaje kwestia ceny, która jest ustalona przez miasto i nie przewidują większych rabatów. Zaproponowali jedynie zniżkę na kartę caravaningową 10%, ale tylko od ceny "za osobę", czyli za 2 osoby zamiast 30zł - 27zł. Reszta wg cennika BŁĘKITNY Team - 2012-10-17, 09:23 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe - BUSKO ZDRÓJ
9. marekoliva - kamper - 2 osoby - Gdańsk
10. Błękitny Team - kamper 2+3 -Konstancin-Jeziorna (Nadarzyn)MAZUREK - 2012-10-17, 10:22 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe - BUSKO ZDRÓJ
10. Błękitny Team - kamper 2+3 -Konstancin-Jeziorna (Nadarzyn)
11. MAZUREK - kamper - 2 os.dorosłe - RADOMTrack222 - 2012-10-17, 10:33 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później) - WARSZAWA
4. Aulos - kamper – 2 + 4 - KOŁOBRZEG
5. eler1 - kamper – 2 + 3 lub 3 + 3 - mazowieckie
6. Marekh - kamper - 2 osoby- KIELCE
7. lepciaki - kamper - 2 osoby - zależy od akceptacji żony która na razie nic o tym nie wie - GDAŃSK
8. Krystian - kamper - 2 osoby - LUBLINIEC
9. marekoliva - kamper - 2 osoby - GDAŃSK
10. Błękitny Team - kamper 2 + 3 -KONSTANCIN-JEZIORNA (Nadarzyn)
11. MAZUREK - kamper - 2 osoby - RADOM
12. Track222 – kamper – 2 + 1 - KROSNO
13.cirrustravel - 2012-10-17, 11:08 Bardzo się cieszę widząc na liście tylu starych i nowych znajomych Zapraszam serdecznie na pielgrzymkę Skorpion - 2012-10-17, 11:12 Nie bede sie zapisywal na liste teraz bo jeszcze nie wiem co mnie czeka w przyszlym roku,moze byc tak jak i w tym wszystko pod gorke i zadnych wyjazdow.cirrustravel - 2012-10-17, 11:17 Skorpion, wierzę, że wszystko będzie OK i się spotkamy. Co do zapisów, to będę określał Ojcom liczbę pod koniec roku, a potem pod koniec lutego. Myślę, że wtedy już mniej więcej będziemy wiedzieli liczbę uczestników.Witold Cherubin - 2012-10-17, 12:17
Skorpion napisał/a:
Nie bede sie zapisywal na liste teraz bo jeszcze nie wiem co mnie czeka w przyszlym roku,moze byc tak jak i w tym wszystko pod gorke i zadnych wyjazdow.
Tadeusz,
jak nie będziesz miał innych możliwości, to możesz się zabrać z nami.
Pozdrawiam
Skorpion - 2012-10-17, 12:20 Witku dzieki ale naprawde nie wiem jeszcze czy dam rade by wszystko ogarnacmaga - 2012-10-17, 15:14 Nie wiem dlaczego,ale bardzo często wpisując się na listę mam szczęście na trzynastkę,
może dlatego,że urodziłem się trzynastego
Tym bardziej zapisuję się pod numerem trzynastym na pielgrzymkę do Częstochowy
1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby (ewentualnie z przyjaciółmi - ustalimy później) - WARSZAWA
7. lepciaki - kamper - 2 osoby - zależy od akceptacji żony która na razie nic o tym nie wie - GDAŃSK
13. maga - kamper - 2 osoby - ZANIEMYŚLcirrustravel - 2012-10-18, 16:31 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisanych 47 załóg :-)Krzysztof M - 2012-10-19, 17:44 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
13. maga - kamper - 2 osoby - ZANIEMYŚL
14. Krzysztof M - kamper - 2 lub 4 osoby - Zielona GóraSkorpion - 2012-10-19, 17:46 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
14. Krzysztof M - kamper - 2 lub 4 osoby - Zielona Góra
15. Skorpion-kamper-2 osoby Warszawa (bez gwarancji) cirrustravel - 2012-10-20, 08:21 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisanych 51 załóg
Wysłałem dziś zaproszenie/info do Klubów PZM na ręce Pawła Barszcza oraz do Redakcji "Polskiego Caravaningu" na ręce red. prowadzącej Joanny Zduńczyk cirrustravel - 2012-10-25, 18:13 Moi drodzy,
projekt naklejki "pielgrzymkowej" już prawie gotowy, ale wczoraj, rozmawiając z kolegą karawaningowcem wpadliśmy na pomysł, by zamiast identyfikatorów zrobić chusty z jakimś logo np. zarys kampera i przyczepy na tle Jasnej Góry (grafika jeden kolor) - chusta żółta z ciemnoniebieską grafiką. Stąd moje pytania:
1. Co o tym myślicie?
2. Czy ktoś potrafi zaprojektować takie proste logo?
3. Czy znacie firmę, która by takie chusty wyprodukowała w dobrej cenie?lepciak - 2012-10-25, 18:46 Z identyfikatorami jest mniej kłopotu. Husty zostawmy harcerzom i babciom.SlawekEwa - 2012-10-25, 18:54
Z identyfikatorami jest mniej kłopotu. Husty zostawmy harcerzom i babciom.
Ale zobacz jakbyśmy fajnie wyglądali jednakowo i rozpoznawalnie. Taka chusta z logo bez daty mogłaby służyć na następne pielgrzymki Ale czekam na Wasze zdania lepciak - 2012-10-26, 15:52 Sławek - jeżeli wewnętrznie czujesz, że nadszedł już czas abyś musiał wskoczyć w huścinę i dotrzeć w niej do Częstochowy to ja w takim przypadku jestem zapacynka - 2012-11-03, 19:41 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
15. Skorpion-kamper-2 osoby Warszawa (bez gwarancji)
16. pacynka - kamper - 2 osoby - Rybnikcirrustravel - 2012-11-07, 21:32 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisane 62 załogi :-)
Nadal zapisujemy się tylko na jednym forum, ale jeśli ktoś chciałby zobaczyć całą, aktualną listę ogólnopolską to zapraszam tu: http://cirrustravel.blogs...ngowa-2013.htmlcirrustravel - 2012-11-09, 08:01 Właśnie wysłałem informację do Ojca Kustosza o stanie zapisów na pielgrzymkę i co ciekawe... na liście mamy 31 kamperów i tyle samo przyczep
62 załogi = prawie 180 osób Skorpion - 2012-11-09, 08:26 A do dnia pielgrzymki jeszcze tyle czasu .Jestem ciekawy ile bedzie liczyla cala pielgrzymka osobcirrustravel - 2012-11-09, 09:14 Będę Was prosił o zapisywanie się do końca lutego, byśmy potem mogli z Paulinami pomyśleć, na którym parkingu się zatrzymamy. Kogo jeszcze wtedy informować o wydarzeniu? Policję, władze miasta...?janusz - 2012-11-09, 09:34
cirrustravel napisał/a:
Kogo jeszcze wtedy informować o wydarzeniu? Policję, władze miasta...?
Przy organizacji zlotów w Pajęcznie informuję Burmistrza, Starostę prosząc o poinformowanie swoich służb o takim spotkaniu i objęcie naszej imprezy patronatem.
To nie wymaga od nich wiele i raczej przechodzi. Zabezpiecza mnie to przed jakimś niedopatrzeniem, nie poinformowaniem kogoś i jednocześnie daje argument, że robimy coś wspólnie z władzami. U nas to trochę inaczej niż na Jasnej Górze. Tam jeżeli Paulini zechcą pomagać to wezmą na siebie trochę spraw. Maja zresztą praktykę i swoje służby.
Jeżeli coś konkretnego potrzebuję od którejś ze służb zwracam się bezpośrednio np do Policji prosząc na przykład o konwój dla terenowców, albo zwiększenie uwagi w okolicach zlotu. Powołuje się wtedy na na współpracę i patronat Starostwa.
Jeżeli Mariuszu będziesz potrzebował jakichś bardziej oficjalnych, z pieczątka pism do władz możemy to zrobić przez PTTCC.cirrustravel - 2012-11-09, 09:44 Dzięki Janusz, myślę, że bliżej pielgrzymki wybiorę się do Paulinów i zapytam ich też, jak to widzą. Myślę, że informacja do władz miasta i prośba o pewną "ochronę" policji będzie wskazana.MAREKH - 2012-11-10, 08:34 Uważam ,że jedno nie wyklucza drugiego.Naklejka dla kamperka ,a chusta dla pielgrzyma. Track222 - 2012-11-10, 10:01
MAREKH napisał/a:
Uważam ,że jedno nie wyklucza drugiego.Naklejka dla kamperka ,a chusta dla pielgrzyma.
Mam takie samo zdanie jak Marek!!!eler1 - 2012-11-10, 11:34 A moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego .
Tak samo mamy polary a naklejki na kamperze są cirrustravel - 2012-11-10, 12:38 Chciałbym, by każdy reprezentował swój klub/forum poprzez flagi, naklejki, stroje klubowe, ale do tego jakiś wspólny akcent. Chusta jest bardziej widoczna niż identyfikator, może mieć wzór uniwersalny (bez daty i liczby, która to pielgrzymka) i być używana przez kolejne lata (odchodzi za rok koszt u tych, którzy będą w tym roku). Poza tym identyfikator to taki element "zlotowy", natomiast chusta kojarzy się z pielgrzymką.papamila - 2012-11-10, 19:20 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby dorosłe - BUSKO ZDRÓJ
10. papamila-kamper- 2 osoby-okolica Gdańska
cirrustravel - 2012-11-10, 23:05 papamila, skąd wytrzasnąłeś taką krótką listę?
1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
16. pacynka - kamper - 2 osoby - Rybnik
17. papamila - kamper - 2 osoby - okolica Gdańskapapamila - 2012-11-11, 08:06 przepraszam , nie wiem
może to posolankowe emocje
ale ja byłem tam bez kampera, i się nie soliłem
tylko wizytowalem bo Żetema chora
dziekuję za sprostowanie,proszę o wybaczenie i obiecuję poprawę cirrustravel - 2012-11-11, 09:03 Wybaczam radosnej niedzieli Marian 1949 - 2012-11-11, 14:07 Myślę że nie będziemy sami na Jasnej Górze więc chusty w tłumie są bardzo widoczne i może być na nich jakieś logo pielgrzymki Caravaningowej ale bez daty wtedy będzie do wykorzystania w następne lata tak jak opisał to cirrustrawel .cirrustravel - 2012-12-07, 23:07 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisanych 71 załóg
Nadal zapisujemy się tylko na jednym forum, ale jeśli ktoś chciałby zobaczyć całą, aktualną listę ogólnopolską to zapraszam tu:
http://www.cirrustravel.b...ngowa-2013.htmlcirrustravel - 2012-12-16, 21:46 Witajcie,
ponieważ moje zaproszenie i informacja o pielgrzymce, wysłana do Zarządu PZM z prośbą o zamieszczenie w kalendarzu i newsletterze, nie ukazała się, więc wysłałem informację i zaproszenie do poszczególnych Klubów zrzeszonych przy PZM (niestety nie wszystkie mają mail, a niektóre nieaktualny, więc jeśli ktoś jest zrzeszony przy Klubie PZM to proszę w moim imieniu przekazać zaproszenie i program).
Zaproszenie ukaże się także w styczniowym numerze "Polskiego Caravaningu".
Bardzo proszę o zapisy na pielgrzymkę do końca lutego, abyśmy mogli z Paulinami znaleźć dla nas miejsce postojowe. W związku z tym chciałbym na początku marca określić liczbę kamperów i zestawów z przyczepami.
Pozdrawiam.cirrustravel - 2013-01-07, 21:08 I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa została uwzględniona w oficjalnym kalendarzu imprez karawaningowych PZM. Dziękuję http://www.pzm.pl/pliki/g...na_2013_rok.pdf
Proszę o zapisy do końca lutego, abyśmy z oo. Paulinami mogli określić miejsce naszego stacjonowania w dniach 13-14.04.2013
Pozdrawiam
Zgłoszenia na wszystkich forach karawaningowych oraz cirrustravel@o2.plosa - 2013-01-09, 12:28 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
17. papamila - kamper - 2 osoby - okolica Gdańska
18. osa-kamper-2 osoby - Krzyż Wlkp ( 2 chusty )Załoga G - 2013-01-09, 23:49 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
18. osa-kamper-2 osoby - Krzyż Wlkp
19. Załoga G -kamper 2 + 3 - LUBLINIEC
_________________cirrustravel - 2013-01-11, 07:50 Na ogólnopolskiej liście "międzyforumowej" mamy obecnie zapisanych 79 załóg
Bardzo proszę o zapisy na pielgrzymkę do końca lutego, abyśmy mogli z Paulinami znaleźć dla nas miejsce postojowe. W związku z tym chciałbym na początku marca określić liczbę kamperów i zestawów z przyczepami.
Pozdrawiam.cirrustravel - 2013-01-12, 21:43 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
20. Zbigniew Muzyk - kamper - 2 - KRAKÓWBarbara i Zbigniew Muzyk - 2013-01-12, 22:09 Mariusz dopisz muzyk 2+2 bo raczej przyjedziemy z wnukami.Filip po komuni sw.,Kinga ma komunie 19 maja 2013,zreszta ich znasz barbaracirrustravel - 2013-01-12, 22:19 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
20. Zbigniew Muzyk - kamper - 2+2 - KRAKÓWcirrustravel - 2013-01-17, 20:55 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
20. Zbigniew Muzyk - kamper - 2+2 - KRAKÓW
21. Nomad - kamper - 2 - ELBLĄGDamian - 2013-01-19, 12:47 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
21. Nomad - kamper - 2 - ELBLĄG
22. Damian - kamper - 2+2 - JĘDRZEJÓW
pozdrawiamcirrustravel - 2013-01-19, 14:17 Damian, pozdrawiam...
To z Jędrzejowa masz jeszcze dwie załogi, więc ładna ekipa się zbiera. A ogólnie jest już 88 załóg http://www.cirrustravel.b...ngowa-2013.htmlDamian - 2013-01-19, 15:29 Fajnie, będzie okazja spotkać się osobiście. Widać że pomysł chwycił kum - 2013-01-19, 15:57 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
3. wagabunda - kamper - 2 - JANKI
4. Aulos - kamper – 2+4 - KOŁOBRZEG
5. eler1 - kamper – 2+3 lub 3+3 - mazowieckie
6. Marekh - kamper - 2 - KIELCE
8. Krystian - kamper - 2 - LUBLINIEC
9. marekoliva - kamper - 2 - GDAŃSK
10. Błękitny Team - kamper 2+3 - KONSTANCIN-JEZIORNA (Nadarzyn)
11. MAZUREK - kamper - 2 - RADOM
12. Track222 – kamper – 2+1 - KROSNO
14. Krzysztof M - kamper - 2 lub 4 osoby - ZIELONA GÓRA
15. Skorpion - kamper - 2 - WARSZAWA (bez gwarancji)
16. pacynka - kamper - 2 - RYBNIK
17. papamila - kamper - 2 - okolica Gdańska
18. osa - kamper - 2 - KRZYŻ WLKP.
19. Załoga G - kamper - 2+3 - LUBLINIEC
23. Rumiany - kamper - 2 - WARSZAWA
24. kum - kamper - 2 - WARSZAWAcirrustravel - 2013-01-19, 18:57 Witam dwie załogi ze stolicy Dociągnęliście listę do liczby 90 załóg (49 kamperów + 41 przyczep).Forest - 2013-01-20, 13:54 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
24. kum - kamper - 2 - WARSZAWA
25 forest07 - kamper 2+3 Wiśniowa (podkarpackie)Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-01-20, 23:42 Milo jest nas coraz wiecej chyba sie pomiescimy cirrustravel - 2013-01-22, 20:09 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ
25. forest07 - kamper - 2+3 - WIŚNIOWA (podkarpackie)
26. Kaz - kamper - 2+2 - WEJHEROWOWitold Cherubin - 2013-01-22, 20:26 Hej, widzę że z Warszawy i okolic jest nas trochę, więc może się skrzykniemy i pojedziemy do Częstochowy razem "małą karawaną" ?
Co wy na to ?
Pozdrawiam Skorpion - 2013-01-22, 21:14 Bylo by fajnie pojechac tak w kilka kamperkow z jednego mista cirrustravel - 2013-01-22, 21:17 Z Warszawy macie też chyba dwie przyczepki, ogólnie jak na razie około 9 załóg ze stolicy, ale ja myślę, że to nie koniec
Fajnie by było, by z całej Polski zebrały się małe karawany zdążające "gwiaździście" na Jasną Górę.Skorpion - 2013-01-22, 21:19 Nio to bybylo wspaniale widziec takie karawany podazajace z kazdego zakatka kraju w kierunku Czestochowy cirrustravel - 2013-01-23, 12:01 Dziś do pielgrzymki dołączył ŁKCC Łódź Cieszę się, że dołączają załogi zrzeszone przy PZM
Obecnie na liście ogólnopolskiej mamy 97 załóg (54 kampery + 43 przyczepy)cirrustravel - 2013-01-23, 23:04 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
26. Kaz - kamper - 2+2 - WEJHEROWO
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ
Obecnie ogólnie... 99 załóg (55 kamperów + 44 przyczepy)cirrustravel - 2013-01-24, 12:44 Witam,
do pielgrzymki coraz bliżej więc myślę nad gadżetami. Na pewno będzie naklejka i będę chciał także, abyśmy zamiast identyfikatorów mieli pamiątkowe chusty pielgrzymkowe. Chusta w kolorze żółtym z ciemno-niebieskim logo pielgrzymki uniwersalnym (tzn. bez daty/roku - w ten sposób chusty możemy używać co rok).
Najtańsza oferta jaką znalazłem na alledrogo to 5,69 za chustę z nadrukiem jednokolorowym (przy 201-500szt)
http://allegro.pl/chusta-...2942701033.html
Ale myślę, że dam radę załatwić takie chusty za max. 5zł.
Proszę o Wasze wypowiedzi, czy takie chusty zamawiać dla nas? Obecnie jest zapisanych około 300 osób, więc musiałbym zainwestować około 1500zł (300szt) i nie chciałbym potem zostać z chustami
Czy jest sens robić osobną listę na chusty?
Czasu nie zostało zbyt dużo, więc chciałbym w miarę szybko poznać Waszą opinię.
PozdrawiamKaz - 2013-01-24, 20:05 Temat postu: chustymyśle że cena 5 zł nie majątek a tym bardziej że będzie na następne lata popieram KazNomad - 2013-01-24, 20:18 300 chustek za 1500zł ...to można lekki powróz sobie upleść......
Myślę że albo obligatoryjnie trzeba ustalić że parkujemy i odbieramy chustki i inne gadżety(za opłatą) albo puścić nową listę,by się nie wpuścić w dołek
finansowy.cirrustravel - 2013-01-24, 22:11 Wobec tego przy liście zaznaczamy w nawiasie ile kto chce chust, ja wyślę nr konta na PW, a chusty i naklejki będą do odbioru w Częstochowie. OK?
Cena chusty z nadrukiem = 5złcirrustravel - 2013-01-24, 22:16 Przy liście zaznaczamy w nawiasie ile kto chce chust, ja wyślę nr konta na PW, a chusty i naklejki będą do odbioru w Częstochowie. OK?
Cena chusty z nadrukiem = 5zł
Info o chustach tu: http://www.camperteam.pl/...=13627&start=30MAREKH - 2013-01-24, 22:23 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
6. Marekh - kamper - 2 - KIELCE (2chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃNomad - 2013-01-24, 23:10 A naklejki to co?zrobią za gratis?Może coś trzeba doliczyć?Nomad - 2013-01-24, 23:12 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
21. Nomad - kamper - 2 - ELBLĄG (2 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃcirrustravel - 2013-01-24, 23:18 Naklejki będą na miejscu, to już nie taki duży koszt pacynka - 2013-01-25, 06:59
Nomad napisał/a:
1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
16. pacynka - kamper - 2 - RYBNIK (2 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ
Witold Cherubin - 2013-01-25, 10:41 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
2. witold cherubin - kamper - 2 osoby - WARSZAWA (2 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃMAZUREK - 2013-01-25, 12:06 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
11. MAZUREK - kamper - 2 - RADOM (2 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)Marian 1949 - 2013-01-25, 15:13 Mariusz wszystko trzeba liczyć
mówisz naklejki to mały koszt ale przy ilości 300szt to już jest poważna kwota.
więc proponuję abyś doliczył do chust i koszt naklejki będzie to niewielka kwota
ale rozłożona na wszystkich . cirrustravel - 2013-01-25, 15:18 Ale naklejki są raczej od załogi, a nie od osoby. To będzie ok 100-150 naklejek.
Koszt naklejki to 1zł.Marian 1949 - 2013-01-25, 15:28 To i tak jest 1oo czy 150 zł
dlaczego masz sam to sponsorować
proponuję doliczyć po 50 groszy do chusty i będzie ok.
Ale może niech inni się też wypowiedzą na ten temat. Witold Cherubin - 2013-01-25, 16:44
Marian 1949 napisał/a:
proponuję doliczyć po 50 groszy do chusty i będzie ok.
Marian ma rację, każdy chętnie zapłaci za chusty i naklejkę dostanie jako załącznik. Wszyscy będą zadowoleni, a Ty Mariusz nie stracisz i nie zarobisz.
Pozdrawiam Marian 1949 - 2013-01-25, 17:20 A może by tak było bardziej sprawiedliwie.
Mariusz piszesz że chusty będą do odbioru na parkingu w Częstochowie wraz z naklejkami.
i aby zapłacić przelewem na podane konto i cena jednej chusty to 5 zł . okej.
ale nie podałeś ceny za naklejki wykonanie ich też coś kosztuje wiadomo
aniołki ci ich nie przyniosą.trzeba za nie zapłacić może to niewielka kwota ale przy tej ilości to
troszkę się uzbiera.więc dlaczego ma pokryć to sam organizator Mariusz.
Szanowni koledzy moja propozycja to aby doliczyć po 1 zł na załogę i wysłać na podane konto.
podaję przykład .
jakaś załoga zamówiła 4 szt .i ma przelać 20 zł i po doliczeni 1zł przeleje 21zł
ja zamawiam 2 szt i przelewam 11zł.
Co wy na to.
_________________Nomad - 2013-01-25, 20:46 czemu nieWitold Cherubin - 2013-01-25, 21:03 można i takcirrustravel - 2013-01-25, 21:42 Ewentualna wpłata tylko na chusty, na razie dopisujemy się do listy Aulos - 2013-01-25, 22:22 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
4. Aulos - kamper – 2+4 - KOŁOBRZEG (6 chust)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)Krystian - 2013-01-26, 13:27 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
8. Krystian - kamper - 2 - LUBLINIEC (2 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)wagabunda - 2013-01-26, 13:51 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
3. wagabunda - kamper - 2 osobby (2 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-01-26, 17:54
wagabunda napisał/a:
20. Zbigniew Muzyk - kamper - 2+2 - KRAKÓW (4 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)
Forest - 2013-01-26, 22:38 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
25. forest07 - kamper - 2+3 - WIŚNIOWA (podkarpackie) 4 chusty
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)Kaz - 2013-01-27, 11:03 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
26. Kaz - kamper - 2+2 - WEJHEROWO (4 chusty)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)eler1 - 2013-01-27, 13:57 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
5. eler1 - kamper – 3+3 - Węgrów (6 chust)
27. Danuta_Karol - przyczepa - 2 - WIELUŃ (2 chusty)Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-01-27, 20:56
eler1 napisał/a:
20. Zbigniew Muzyk - kamper - 2+2 - KRAKÓW(4 chusty)
malinka - 2013-01-28, 10:33 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
28. Malinka - kamper - 3 - ŚREM(2 chusty)Damian - 2013-01-28, 11:04 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
22. Damian - kamper - 2+2 - JĘDRZEJÓW (4 chusty)
28. Malinka - kamper - 3 - ŚREM(2 chusty)maga - 2013-01-28, 22:12 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
13. maga - kamper - 2 osoby - ZANIEMYŚL (2 chusty)
28. Malinka - kamper - 3 - ŚREM(2 chusty)adam2 - 2013-01-28, 22:39 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
28. Malinka - kamper - 3 - ŚREM(2 chusty)
29. adam2 - kamper - 2+2 -Rybnik ( 4 chusty)
_________________BŁĘKITNY Team - 2013-01-30, 21:13 . cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
10. Błękitny Team - kamper 2+3 - KONSTANCIN-JEZIORNA (5 chust)
29. adam2 - kamper - 2+2 -Rybnik ( 4 chusty)cirrustravel - 2013-02-01, 07:32 Moi Drodzy,
proszę o zapisy na pielgrzymkę do końca lutego, byśmy mogli z oo.Paulinami wybrać dla nas miejsce postojowe przy Jasnej Górze.
Do tego czasu też proszę uzupełnić listę o ilość pamiątkowych chust dla załóg. Obecnie pertraktuję z firmą produkującą chusty ( http://www.koszulkowo.eu/ ) co do ceny, gdyż mamy propozycję druku w pełnym kolorze (zdjęcie, grafika, tekst) na lepszym materiale - elanobawełna w cenie wyjściowej 7zł (poliester-podszewka 5zł). Jeśli chust będzie dużo to być może za 6zł byśmy mieli chusty naprawdę dobrej jakości.
Jak tylko kolega Sławcio skończy projekt chusty, zamieścimy go na forach, ale myślę, że Wam się spodoba.
Pozdrawiam i informuję, że mamy już zgłoszonych 108 załógpapamila - 2013-02-01, 08:43 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
17. papamila - kamper - 2 - okolica Gdańska (2 chusty)
_________________Track222 - 2013-02-01, 08:45 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
12. Track222 – kamper – 2+1 - KROSNO ( 4 chusty)
30.osa - 2013-02-02, 21:04
Track222 napisał/a:
18. osa - kamper - 2 - KRZYŻ WLKP. ( 2 chusty )
Skorpion - 2013-02-02, 21:06 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
18. osa - kamper - 2 - KRZYŻ WLKP. (2 chusty)
30.
_________________cirrustravel - 2013-02-04, 21:28 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
30. Santa - kamper - 2 - PRZEMYŚL (2 chusty)kum - 2013-02-05, 12:52 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
23. Rumiany - kamper - 2 - WARSZAWA (2 chusty)
24. kum - kamper - 2 - WARSZAWA (2 chusty)
30. Santa - kamper - 2 - PRZEMYŚL (2 chusty)Zibi57 - 2013-02-05, 22:08 31. Zibi57 - kamper - 2+1 - Chełm ( 3 chusty )maga - 2013-02-05, 22:10 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
30. Santa - kamper - 2 - PRZEMYŚL (2 chusty)
31. Zibi57 - kamper - 2+1 - CHEŁM ( 3 chusty )
32. Jan - kamper - 2 - ZANIEMYŚL (2 chusty)cirrustravel - 2013-02-09, 08:05 Moi Drodzy,
przedstawiam projekt chusty pielgrzymkowej (będzie także wersja mniejsza dla dzieci) oraz naklejki zlotowej + naklejka CB 26 - kanał caravaningowy. Autorem wszystkich projektów jest kolega Sławcio z Karawaningowego Bractwa Podróżniczego (www.karawanier.pl)
Galeria >>> http://www.pielgrzymka.karawanier.pl/cirrustravel - 2013-02-09, 08:05 Moi Drodzy,
przedstawiam projekt chusty pielgrzymkowej (będzie także wersja mniejsza dla dzieci) oraz naklejki zlotowej + naklejka CB 26 - kanał caravaningowy. Autorem wszystkich projektów jest kolega Sławcio z Karawaningowego Bractwa Podróżniczego (www.karawanier.pl)
Galeria >>> http://www.pielgrzymka.karawanier.pl/
Zibi57 - 2013-02-09, 15:42 mnie się podoba - pozdrawiam - ZbyszekNomad - 2013-02-09, 18:03 fakt-jest wszystko co trzeba Kaz - 2013-02-09, 18:46 Bardzo ładne 6 z plusem pozdrawiam kazimierzcirrustravel - 2013-02-10, 07:44 Jeśli ktoś chciałby chustę mniejszą, dla dziecka, to proszę zaznaczyć np. zamiast 3 chust napisać 2+1 chusty.Damian - 2013-02-10, 07:55 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
22. Damian - kamper - 4 - JĘDRZEJÓW (4 chusty)
32. Jan - kamper - 2 - ZANIEMYŚL (2 chusty)
Pozdrowienia dla wszystkich
DamianBarbara i Zbigniew Muzyk - 2013-02-10, 17:17
http://speedy.sh/TjuxS/Poznan-i-Wielun.wmvcirrustravel - 2013-02-13, 09:33 Witam,
kolega andrewa1 z forum karawaning.pl przygotował mapy oraz filmy przedstawiające dojazd na Jasną Górę z różnych stron Polski. Bardzo dziękuję za trud przygotowania tych materiałów. Filmy trzeba trochę czasu ściągać, ale warto - są świetne.
Andrzej wziął pod uwagę gabaryty, masy oraz zmiany organizacji ruchu w mieście (zakazy skrętu, ograniczenia do 2,5t)
http://speedy.sh/TjuxS/Poznan-i-Wielun.wmvjanusz - 2013-02-14, 12:37 Może CamperTeamowcy mogli by pomyśleć o jakimś wotum związanym z naszym klubem, które zostawiliby w Klasztorze.szymek1967 - 2013-02-14, 13:31 mówisz chyba o wotum nieufności PANU Skorpion - 2013-02-14, 13:34 szymek czy ty wszędzie musisz wtracac swoje 3 grosze nikomu nie potrzebne szymek1967 - 2013-02-14, 13:36 tadziu ,
nie muszę
ps. zapisałes sie na pielgrzymke?
myślę ze tobie szczególnie by się ona przydać mogła,o !
Skorpion - 2013-02-14, 13:38 Ja wiem co by mi się przydalo a co nieTadeusz - 2013-02-14, 13:46
szymek1967 napisał/a:
mówisz chyba o wotum nieufności PANU
Szymku, przeginasz.szymek1967 - 2013-02-14, 14:18 nie sądze
zwłaszcza w kontekście watku o związkach partnerskich
ps. Bóg swoje a niektórzy swoje więc jak to nazwać jak nie brak zaufania ,e ?
Tadeusz - 2013-02-14, 14:27
szymek1967 napisał/a:
Nie Bóg tylko Ty.
Nie mieszaj do tego Boga.
Przestań szargać Jego imię nadaremno.szymek1967 - 2013-02-14, 14:32 o ile dobrze sobie przypominam to cytowałem właśnie JEGO swiete słowa potępiające wszelka rozwiązłośc i wolne ,niesakramentalne związki zwłaszcza jednopłciowe
popraw mnie mości panie jak było inaczej Skorpion - 2013-02-14, 14:35 szymek dostane zaraz bana ale nie odpuszczę sobie by wresci ci nie naublizacjanusz - 2013-02-14, 14:38 Też się nie zapisałem chociaż zaproponowałem ta pielgrzymkę. Nie podadę na pielgrzymkę bo akurat w tym czasie będę w połowie naszego wakacyjnego wyjazdu. Nie da się być w dwóch miejscach na raz. W każdym razie zwykłemu człowiekowi nie da się. 4 tego kwietnia wyjeżdżamy na prawie miesiąc.
szymek1967 napisał/a:
Gdybyś obserwował forum to byś zauważył, że Ci co tam są za kolorowymi związkami nie zapisali się na pielgrzymkę. Ahmed - 2013-02-14, 14:38 Szymek nie rób tego Mariuszowi , znowu włazisz z butami do cudzego domu cirrustravel - 2013-02-14, 14:42 Mam nadzieję, że na pielgrzymkę jadą osoby, które ufają Panu i zawiozą na Jasną Górę swoje zawierzenie. Nie ma potrzeby składania wotum od całego CamperTeamu, bo może ktoś sobie tego nie życzy. Poza tym na pielgrzymkę jadą ludzie zrzeszeni w kilkunastu klubach/forach i ludzie niezrzeszeni. Sama nasza obecność i taka forma rozpoczęcia sezonu będą miłe Bogu, bo z Nim chcemy podróżować i Jemu chcemy zawierzyć samych siebie, rodziny, kluby i rozpoczynający się sezon.
Co możemy ofiarować Bogu? Np. spowiedź i przyjętą Komunię św. - to największe wotum, jeśli wszyscy (Ci co nie maja przeszkód) w pełni będziemy uczestniczyć w Eucharystii.CORONAVIRUS - 2013-02-14, 14:51 szymek ...ja Ciebie bardzo proszę ... nie TU dobra ? Daj na luzik MAREKH - 2013-02-14, 14:51
janusz napisał/a:
Może CamperTeamowcy mogli by pomyśleć o jakimś wotum związanym z naszym klubem, które zostawiliby w Klasztorze.
Pomysł godny przemyślenia. Może tym się zajmiemy;jakieś pomysły?janusz - 2013-02-14, 14:54 Mariuszu, ale nie widzę żadnej powodu do nie-
cirrustravel napisał/a:
składania wotum od całego CamperTeamu, bo może ktoś sobie tego nie życzy
. Camperteam nie jest obowiązkowy i nie narzuca na nikogo sposobu zachowania. Podobnie można byłoby powiedzieć,że nie należy flagi CT wieszać na biegunie bo może nie wszyscy sobie życzą.
Jeśli choćby jedna osoba widzi w tym jakiś pozytyw to czemu nie?
cirrustravel napisał/a:
Poza tym na pielgrzymkę jadą ludzie zrzeszeni w kilkunastu klubach/forach i ludzie niezrzeszeni.
Co to ma do rzeczy?
Nie namawiam nikogo do jakiegoś zjednoczenia ponad klubowego z jedynie słusznym logo CamperTeam, chociaż myślę, że akcent CT nie byłby źle odebrany przez inne grupy. Każda może podobnie zrobić. Proponuję aby rozstrzygnięcie tej sprawy zostawić pielgrzymom i nie narzucać jedynie słusznej decyzji. To była tylko propozycja i niech sami pątnicy zadecydują czy wypada.CORONAVIRUS - 2013-02-14, 15:10
janusz napisał/a:
Camperteam ... nie narzuca na nikogo sposobu zachowania.
Rozważania raczej ogólniejsze niż w dziale SC ale tu Januszu chyba nie doceniasz mocy złego zachowania ...
Przynależność do CT powinna narzucać zachowania dobre z którymi możemy się identyfikować jako poprawne społeczeństwo chyba , że Tobie jako właścicielowi firmy nie zależy na tym by CT było identyfikowane tylko z pozytywnymi zachowaniami w co nie wierzę .... janusz - 2013-02-14, 16:13 Adam, o czym Ty piszesz bo nie bardzo dosięgam twoich górnolotnych przemyśleń.
CamperTeam nie jest od wychowywania czy choćby ocenienia czyjegoś zachowania.
Co masz do tych ludzi którzy zapisali się na pielgrzymkę? W czym uchybili obyczajom czy kulturze?
No name napisał/a:
Przynależność do CT powinna narzucać zachowania dobre z którymi możemy się identyfikować jako poprawne społeczeństwo chyba
Ale CamperTeam to nie kościół. Jeżeli ktoś ma ochotę być w CT to wcale nie przeszkadza by brał odział w takich przedsięwzięciach jak pielgrzymka jeżeli czuje taka potrzebę. Przestań(cie) narzucać ludziom co maja robić i jak maja myśleć.cirrustravel - 2013-02-14, 16:15 Jeśli pielgrzymi mają taką wolę ofiarowania jakiegoś wotum, to OK.Tadeusz - 2013-02-14, 17:15
No name napisał/a:
Przynależność do CT powinna narzucać zachowania dobre z którymi możemy się identyfikować jako poprawne społeczeństwo
Nie czujemy potrzeby narzucania zachowań dobrych. Jak Janusz już napisał, nie jesteśmy Kościołem.
Natomiast wielu z nas próbuje propagować zachowania, których przynajmniej nie powinniśmy się wstydzić. Jest to jednak trudne.
Bardzo. CORONAVIRUS - 2013-02-14, 18:00
janusz napisał/a:
Adam, o czym Ty piszesz bo nie bardzo dosięgam twoich górnolotnych przemyśleń.
Janusz ... też to widzę dlatego napisałeś zdania następne .
CamperTeam nie jest od wychowywania czy choćby ocenienia czyjegoś zachowania.
Ciekawe jak byś podszedł do takiego co leje swoją kobietę na zlocie opatulony w barwy CT , ktoś robi fotkę i wstawia w internet ... już widzę jak spokojnie sobie siedzisz dalej w foteliku ...
Co masz do tych ludzi którzy zapisali się na pielgrzymkę?
Ja ? Do tych co się zapisali ? Zupełnie nic ...zazdroszczę im trochę bo sam bym chciał ale coś z czymś się mi nie zgrywa terminowo
W czym uchybili obyczajom czy kulturze?
oooo...zapędziłeś się szukając jakiegoś problemu ... nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi gdzie zaznaczyłem , że to temat nie do tego działu tylko ogólniejszy ...
No name napisał/a:
Przynależność do CT powinna narzucać zachowania dobre z którymi możemy się identyfikować jako poprawne społeczeństwo chyba
Ale CamperTeam to nie kościół. Jeżeli ktoś ma ochotę być w CT to wcale nie przeszkadza by brał odział w takich przedsięwzięciach jak pielgrzymka jeżeli czuje taka potrzebę. Przestań(cie) narzucać ludziom co maja robić i jak maja myśleć.
Tu znowu jakieś wycieczki ...
Janusz , czy Tobie wisi jak zachowuje się człek identyfikujący się ( poglądami , strojem , bytowaniem na zlotach itp ) z CT ? Ponownie nie wierzę ...
Tadeusz : "Nie czujemy potrzeby narzucania zachowań dobrych..".
starych drzew się nie przesadza - oczywista sprawa ...ale z tym zdaniem się nie zgodzę a przykładem niech będzie choć praca moderatorska na forum ...nie tylko "dzielicie tematy na mniejsze" ale i pilnujecie chamowatego zachowania by trzymać poziom ...
Panowie ...więcej luzu proszę ... szkoda , że się tak napstroszyliście jak przecież i Wam i każdemu (chyba ) chodzi o to by klub, forum czy jak to zwał było kojarzone z czymś dobrym , pozytywnym , fajnym a nie jakąś patologią społeczną ...
Mariusz , sorki za offa w Twoim temacie , proszę posprzątajcie to wszystko by tu nie przeszkadzać cirrustravel - 2013-02-14, 18:04
Tadeusz napisał/a:
No name napisał/a:
Przynależność do CT powinna narzucać zachowania dobre z którymi możemy się identyfikować jako poprawne społeczeństwo
Nie czujemy potrzeby narzucania zachowań dobrych. Jak Janusz już napisał, nie jesteśmy Kościołem.
Natomiast wielu z nas próbuje propagować zachowania, których przynajmniej nie powinniśmy się wstydzić. Jest to jednak trudne.
Bardzo.
Forma spotkania - pielgrzymka i miejsce "narzuca" dobre zachowanie, stąd np. wyraźne sformułowanie, że pielgrzymka jest BEZALKOHOLOWA. Wystarczy bowiem jeden fotoreporter jakiegoś brukowca, który sfotografuje karawaningowca z alkoholem lub w jakimś "niedobrym" zachowaniu i pielgrzymka zostanie ośmieszona i karawaningowcy. Stąd moja ogromna ponowna prośba o godne, dobre zachowanie na pielgrzymce.CORONAVIRUS - 2013-02-14, 18:13 Mariusz ...widze , że mamy podobne podejście do sprawy ... szymek1967 - 2013-02-14, 18:46 obowiązuje nastrój modlitewny
ps. dlatego tak ważnym jest by zachować powagę sytuacji rozumiejąc cel pielgrzymki
niezapominając przy tym w jak ważnym miejscu ma ona miejsce
ps. wierze ze Matka Boża bedzie obserwowała to wydarzenie z uwagą , będzie także błogosławiła pielgrzymom jak to ma w zwyczaju
wierze także w wiele nawróceń i umocnien a wtedy SŁOWO BOZE stanie sie pokarmem dla duszy czego życze z serca całego kazbar - 2013-02-14, 18:59 Jestem osobą niewierzącą i na pielgrzymkę mam wielką ochotę pojechać ale jak mi Szymku będziesz takie teksty sadził, to nie wiem co ze sobą zrobię szymek1967 - 2013-02-14, 19:04
kazbar napisał/a:
Jestem osobą niewierzącą i na pielgrzymkę mam wielką ochotę pojechać ale jak mi Szymku będziesz takie teksty sadził, to nie wiem co ze sobą zrobię
nawrócisz sie
w koncu jedziesz tam po te łaskę
ps. no chyba ze jest jakis inny cel
ps2. do bośni pojedziemy w innym celu o ile aktualne kazbar - 2013-02-14, 21:11
szymek1967 napisał/a:
ps. no chyba ze jest jakis inny cel
Spotkanie z przyjaciółmi janusz - 2013-02-14, 21:34
cirrustravel napisał/a:
Forma spotkania - pielgrzymka i miejsce "narzuca" dobre zachowanie, stąd np. wyraźne sformułowanie, że pielgrzymka jest BEZALKOHOLOWA. Wystarczy bowiem jeden fotoreporter jakiegoś brukowca, który sfotografuje karawaningowca z alkoholem lub w jakimś "niedobrym" zachowaniu i pielgrzymka zostanie ośmieszona i karawaningowcy. Stąd moja ogromna ponowna prośba o godne, dobre zachowanie na pielgrzymce.
Jeszcze się chwile po mądrzę.
Mariusz ma rację, że to jest inna impreza niż nasze zloty i z pewnością będzie obserwowana. Z pewnością "siły" nie sprzyjające kościołowi będą szukały sensacji dla tego z całego serca proszę uczestników, chociaż patrząc na listę "naszych" na pielgrzymce nie przewiduję jakiegoś nieodpowiedniego zachowania, aby nie dać naszemu księdzu powodów do tłumaczenia się z naszego zachowania. Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-02-15, 18:24 Ja mam inna prosbe dla nas,moze ktos tez Jezeli tam Mariusz bedziesz czy nie moglbys zapisac rzeczywiste koordynaty,juz na parking na ktorym bedziemy kamperowac,Barbara cirrustravel - 2013-02-15, 21:34 Oczywiście, że podam, tylko nawigacja może się gubić w mieście, gdyż ze względu na remonty są zmiany organizacji ruchu. Dlatego też zaznaczę na mapie gdzie będziemy stać.Nomad - 2013-02-15, 21:40 50.813297, 19.093895
Proszę o zapisy do końca lutego i o dopisanie ilości chust dla danej załogi. Pozdrawiam.szymek1967 - 2013-02-20, 10:04 to jest inponujący wynik,gratulacje Tadeusz - 2013-02-20, 10:31 Widzę, Szymku, że zmieniłeś treść powyższego postu.
Jeśli pod czyimś wpływem to nie dobrze. Jeśli sam po zastanowieniu, to chylę czoła. Może rzeczywiście jest szansa na rozmowę w atmosferze szacunku między ludźmi różnych przekonań i wyznań.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-02-20, 22:35 Mam pytanie,czy bedzie w naszym sektorze internet Mam na mysli w ramach wolnych zjec moze ktos cos mi podpowie,bo na kursy komputerowe,nie chca przyjmowac w naszym wieku Zrobili kurs do 64,chcialam dac inny pesel,ale chyba bylaby wpadka cirrustravel - 2013-02-21, 06:27 Nie wiem czy na terenie parkingu jest wifi, ale zapytam jak będę.Track222 - 2013-02-21, 21:01 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
5. eler1 - kamper – 3+3 - Węgrów (3+3 chust)
9. marekoliva - kamper - 2 - GDAŃSK (2 chusty)
19. Załoga G - kamper - 2+3 - LUBLINIEC (5 chust)
20. Zbigniew Muzyk - kamper - 2+2 - KRAKÓW(2 +2 chusty)
33. Rysiek i Krysia – 2 - BIELSKO BIAŁA (2 chusty)
34.Krystian - 2013-02-22, 16:09 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
33. Rysiek i Krysia – 2 - BIELSKO BIAŁA (2 chusty)
34. jankrys - OSTRÓW WIELKOPOLSKI (2 chusty)cirrustravel - 2013-02-22, 16:30 Rozumiem, że Rysiek i Krysia kamperem i jankrys - 2 osoby kamperem?cirrustravel - 2013-02-22, 16:31 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
33. Rysiek i Krysia - kamper - 2 - BIELSKO BIAŁA (2 chusty)
34. jankrys - kamper - 2 - OSTRÓW WIELKOPOLSKI (2 chusty)Track222 - 2013-02-22, 18:51
cirrustravel napisał/a:
Rozumiem, że Rysiek i Krysia kamperem i jankrys - 2 osoby kamperem?
Dopisujemy się do listy, z przyjemnością.
Chętnie dołączę do jakiejś karawany, jadącej od północy. Jeśli nie uda się, to do zobaczenia na Jasnej Górze.
Agostini, z samej Łodzi szykuje się niezła karawana, szczególnie Sekcja łódzko-mazowiecka z k.pl a obecnie większość z karawaningowiec.pl to w większości Koledzy z Łodzi
Są też 2 załogi z ŁKCC Łódź
Zobacz na listę ogólnopolską http://www.cirrustravel.b...ngowa-2013.html
....... Fajnie by było, by z całej Polski zebrały się małe karawany zdążające "gwiaździście" na Jasną Górę.
Wstępnie jesteśmy dogadani z załogami kum i Rumiany. Ponieważ blisko siebie mieszkamy, więc prawdopodobnie ruszymy razem z Grochowa.
Myślę, że moglibyśmy się o umówionej godzinie spotkać z innymi załogami w Jankach na wylocie na "gierkówkę".
Co na to pozostałe załogi z Warszawy i okolic
Zapraszam tommi - 2013-03-01, 10:06 My będziemy startować z Wygody, więc chętnie się dołączymy Witold Cherubin - 2013-03-01, 12:58
tommi napisał/a:
My będziemy startować z Wygody, więc chętnie się dołączymy
No to mamy już małą karawanę, szczegóły dogadamy później Wioletki - 2013-03-01, 15:48 Ja będę startował z Wesołej. Proponuję godzinę 7;30 w Jankachcirrustravel - 2013-03-02, 12:07 Witam,
byłem w Częstochowie i rozmawiałem z o. Czesławem - Administratorem Jasnej Góry oraz z p. Krzysztofem - szefem ochrony. Mamy zarezerwowany sektor E i F.
Koszt naszego pobytu = 20zł za pobyt od soboty rano do niedzielnego popołudnia (jeśli ktoś przyjeżdża w piątek +20 zł (ofiara na Klasztor płatna przy wjeździe - za kampera lub za zestaw holownik+przyczepa). W cenie dostęp do wody przy parkingu F. Brak możliwości podłączenia 230V.
I tu prośba: jeśli kampery mają możliwość zasilenia przyczep nie mających akumulatora to proszę o taką wzajemną pomoc. Chodzi o jakieś wieczorne oświetlenie w przyczepie i zapewne pompkę wody. Kamperów mamy więcej na liście i byłaby to taka nasza solidarność i pomoc pielgrzymkowa. Nie włączamy urządzeń elektrycznych, korzystamy z gazu. Każdy kamper, przyczepa ma podczas pobytu zamieszczoną na zewnątrz gaśnicę.
Dla naszego bezpieczeństwa oraz porządku wjazd na parking będzie od strony Klasztoru, czyli od ulicy Klasztornej - głównym wjazdem na parking. Ustawiamy przyczepy, kampery wzdłuż parkingu E w kilku rzędach zostawiając w środku drogi przeciwpożarowe, kampery mogą ustawiać się w sektorze F ukośnie wg linii.
Dojazd od ulicy Klasztornej, na lewo wejście do Klasztoru, na prawo wjazd na parking
Wjazd na parking, tu opłacamy pobyt
Mijamy sektor A (po prawej widzimy Dom Pielgrzyma, gdzie możemy zjeść lub zarezerwować nocleg, jeśli ktoś przyjedzie tylko autem lub innym środkiem transportu)
Mijamy sektor B i C
I z sektoru C zjeżdżamy lekko w dół drogą po prawej stronie
Skręcamy przy pierwszej przecznicy w prawo i mijając sektor D wjeżdżamy w sektor E
Oto nasz główny sektor E (drogę przejazdową zostawiamy wolną)
Za sektorem E zjeżdżamy w prawo, a potem w lewo mamy dwa wjazdy, na dwa poziomy sektora F, ten sektor jest wyłożony kostką, ale miejsca po prawej i po lewej stronie dość krótkie, więc raczej polecam tu wjazd mniejszym kamperom (zatrzymujemy się "w jodełkę" po dwóch stronach wg oznaczeń na kostce)
Przy sektorze F zostanie do naszej dyspozycji otwarte pomieszczenie z wodą, natomiast ubikacje są wyżej za Domem Pielgrzyma
Po lewej stronie wejście do Domu Pielgrzyma, po prawej Bar, gdzie można dobrze i tanio zjeść, na samym końcu WC
Ceny pokoi w Domu Pielgrzyma:
1-os z łazienką + śniadanie - 90zł
2-os z łazienką + śniadanie - 140zł
3-os z łazienką - 150zł
4-os z łazienką - 180zł
6-os z łazienką - 210zł
4-os z prysznicem - 140zł
Konieczna rezerwacja, by mieć pewność noclegu: dp@jasnagora.pl tel. 34 3777564cirrustravel - 2013-03-02, 12:11 Witam,
byłem w Częstochowie i rozmawiałem z o. Czesławem - Administratorem Jasnej Góry oraz z p. Krzysztofem - szefem ochrony. Mamy zarezerwowany sektor E i F.
Koszt naszego pobytu = 20zł za pobyt od soboty rano do niedzielnego popołudnia (jeśli ktoś przyjeżdża w piątek +20 zł (ofiara na Klasztor płatna przy wjeździe - za kampera lub za zestaw holownik+przyczepa). W cenie dostęp do wody przy parkingu F. Brak możliwości podłączenia 230V.
I tu prośba: jeśli kampery mają możliwość zasilenia przyczep nie mających akumulatora to proszę o taką wzajemną pomoc. Chodzi o jakieś wieczorne oświetlenie w przyczepie i zapewne pompkę wody. Kamperów mamy więcej na liście i byłaby to taka nasza solidarność i pomoc pielgrzymkowa. Nie włączamy urządzeń elektrycznych, korzystamy z gazu. Każdy kamper, przyczepa ma podczas pobytu zamieszczoną na zewnątrz gaśnicę.
Dla naszego bezpieczeństwa oraz porządku wjazd na parking będzie od strony Klasztoru, czyli od ulicy Klasztornej - głównym wjazdem na parking. Ustawiamy przyczepy, kampery wzdłuż parkingu E w kilku rzędach zostawiając w środku drogi przeciwpożarowe, kampery mogą ustawiać się w sektorze F ukośnie wg linii.
Dojazd od ulicy Klasztornej, na lewo wejście do Klasztoru, na prawo wjazd na parking
Wjazd na parking, tu opłacamy pobyt
Mijamy sektor A (po prawej widzimy Dom Pielgrzyma, gdzie możemy zjeść lub zarezerwować nocleg, jeśli ktoś przyjedzie tylko autem lub innym środkiem transportu)
Mijamy sektor B i C
I z sektoru C zjeżdżamy lekko w dół drogą po prawej stronie
Skręcamy przy pierwszej przecznicy w prawo i mijając sektor D wjeżdżamy w sektor E
Oto nasz główny sektor E (drogę przejazdową zostawiamy wolną)
Za sektorem E zjeżdżamy w prawo, a potem w lewo mamy dwa wjazdy, na dwa poziomy sektora F, ten sektor jest wyłożony kostką, ale miejsca po prawej i po lewej stronie dość krótkie, więc raczej polecam tu wjazd mniejszym kamperom (zatrzymujemy się "w jodełkę" po dwóch stronach wg oznaczeń na kostce)
Przy sektorze F zostanie do naszej dyspozycji otwarte pomieszczenie z wodą, natomiast ubikacje są wyżej za Domem Pielgrzyma
Po lewej stronie wejście do Domu Pielgrzyma, po prawej Bar, gdzie można dobrze i tanio zjeść, na samym końcu WC
Ceny pokoi w Domu Pielgrzyma:
1-os z łazienką + śniadanie - 90zł
2-os z łazienką + śniadanie - 140zł
3-os z łazienką - 150zł
4-os z łazienką - 180zł
6-os z łazienką - 210zł
4-os z prysznicem - 140zł
1. Chusty już zamówione do produkcji, jeśli ktoś jeszcze się decyduje, to proszę do niedzieli dopisać się do listy.
2. Chusta to nasz "identyfikator", będę prosił ochronę, by podczas naszej nieobecności na parkingu (jak będziemy w Klasztorze) mieli oczy szeroko otwarte zwłaszcza na osoby bez chust. W czasie pielgrzymki promujemy swoje kluby/fora przez m.in. strój klubowy, ale proszę, byśmy poruszali się w chustach - to nasz znak rozpoznawczy. Można indywidualnie zrobić sobie identyfikatory z imieniem/nickiem/nazwą klubu
3. W związku z uwagami Kolegów nt możliwości kradzieży zostawianie przedmiotów na zewnątrz kamperów/przyczep nie jest wskazane (dotyczy to również gaśnic poruszonych w regulaminie, więc ten punkt zostawiam dobrowolnej decyzji)
4. Proszę o wydrukowanie sobie regulaminu/karty zgłoszenia z linku, który wysłałem na PW i wypełnioną kartę oddajemy po przyjeździe w Biurze Zlotu, tam też otrzymujemy chusty. Powinno to ułatwić przyjmowanie zgłoszeń.
5. Za pobyt płacimy przy wjeździe na parking.
Na stronie Jasnej Góry w zakładce Biuro Prasowe > Kalendarz - termin pielgrzymki motocyklistów to 21.04. I tak też miał zapisane o. Kustosz jak ustalałem termin naszej pielgrzymki. Dlatego ustaliłem termin tydzień wcześniej.
Zmiana w pielgrzymce motocyklistów to podobno ostatnie dni, ale i tak jest tam rozłam (z tego co czytam na forach motocyklowych) i jedni przyjadą tak jak było ustalone wcześniej, czyli 21.04, inni 14.04. Który zlot motocyklistów będzie oficjalny, większy - nie wiem. Nie wiem, czy oni sami wiedzą
Dla mnie taka zmiana w ostatniej chwili jest niepoważna, zwłaszcza, że Paulini wiedzą ile załóg od nas przyjedzie. Termin niekolidujący z motocyklistami sami zaproponowali, a teraz...
Czekam na odpowiedź o. Kustosza.cirrustravel - 2013-03-13, 08:08 Tu jest pewne wyjaśnienie sytuacji ze strony organizatora Zlotu Motocyklistów: http://www.rajdkatynski.n...ikat%201-13.pdf
Myślę, że zmiana terminu była ustalana z o.Kustoszem i program w zasadzie nie koliduje z naszym programem pielgrzymki. Będzie większy ruch, zwłaszcza w niedzielę, ale może to być też atrakcja dla naszej młodzieży - spotkanie z motocyklistami i obejrzenie motocykli.
Sytuacja dla mnie też jest zaskoczeniem, ale musimy to jakoś pogodzić. Na pewno trzeba zachować większą ostrożność na drodze i o to proszę.eler1 - 2013-03-13, 08:20 W naszej sytuacji z maluchami będziemy zmuszeni zrezygnować przyjedziemy w innym terminie na Jasną Górą A może nasz termin zmienić na 21.04 cirrustravel - 2013-03-13, 08:26 eler1, ale zobacz, że oni nocują na Przeprośnej Górce, więc w zasadzie ruch na Jasnej Górze z ich strony będzie w niedzielę od godz. 10.00. My wtedy jesteśmy na Mszy św. i potem mamy poświęcenie pojazdów na naszym parkingu. Motocykliści będą przed wałami z przodu, a my z tyłu.
Ale oczywiście decyzję zostawiam Tobie.
Jak przeczytasz wyjaśnienie organizatora zlotu motocyklistów, to zobaczysz że 21.04 może być jeszcze gorzej w Częstochowie niż 14.04.Marian 1949 - 2013-03-13, 21:42 Mariusz nie wskazane było by zmieniać teraz datę naszej pielgrzymki .
Wszyscy uczestnicy pielgrzymki mają już tą datę zaklepaną na ten wyjazd
a na zmianę jest już za mało czasu . eler1 - 2013-03-13, 22:04 Czyli pozamiatane Wolimy więc przyjechać na INDYWIDUALNĄ PIELGRZYMKĘ nie koniecznie wiosną czy jesienią może przy okazji w drodze z lub na południe. Nic na siłę
Raczej na 99% nie mamy zamiaru pchać w ten kocioł z dzieciakami eler1 - 2013-03-13, 22:21 Postawiono NAS przed faktem dokonanym nikt nie rozmawiał z Nami czy tak można połączyć nie jesteśmy traktowani poważnie przez przeora to może zmienić miejsce pielgrzymki na inne święte miejsce , mamy kilka takich w Polsce cirrustravel - 2013-03-13, 22:50 eler1, myślę, że najpierw niepoważnie zostali potraktowani motocykliści przez prezydenta Częstochowy. Nie ma co tu winić Kustosza, czy motocyklistów.
Fakt - mogli przynajmniej poinformować nas o tym.
Z programu wynika, że zostało to skonsultowane, bo nie mamy wspólnych spotkań w Klasztorze, oni nawet Apel sobotni mają o 19tej.
Rozmawiałem przed chwilą z organizatorem Zlotu Motocyklistów i zapewnił, że nie będziemy sobie przeszkadzać i pogodzimy obie pielgrzymki. Gość nota bene jest byłym karawaningowcem.
W tym momencie 175 zgłoszonych załóg z kilkunastu klubów ma zaplanowany ten termin i konkretnie Jasną Górę. Nie byłoby w porządku z mojej strony w tym momencie zmieniać miejsce, czy termin. Poza tym chusty są już drukowane, a tygodnie przygotowań poszłyby na marne (mapki, filmy dojazdu, wizja lokalna parkingu, ustalenia cenowe, chusty, naklejki...).
Myślę, że pogodzimy obie pielgrzymki i będzie dobrze.CORONAVIRUS - 2013-03-13, 23:17 Przepraszam , że wtrącę ale tak jakoś po ostatnich postach przypomniał mi się zlot w Mrągowie na Pikniku Country ... kampery , motocykle , samochody , parada i ... wszystko dało się zgrać .
Myślę , ze Jasna Góra to tak specyficzne miejsce dla polskich katolików , że mało ważne czym przybędą bo przybędą w jasnej i jednoznacznej intencji ... a o dzieci i siebie jak zawsze trzeba dbać i pilnować mając oczy dookoła głowy ... czasy takie mamy , szybkie i niedokładne szadok - 2013-03-14, 01:55 eler1, bez nerw
Motocykliści będą mieli Mszę św na wałach, czyli od strony wschodniej. Będąc w Bazylice lub w kaplicy Matki Boskiej to nawet nie usłyszysz, że coś się dzieje
Spojrzyj na mapkę.
Kolorem czerwonym zaznaczyłem miejsce gdzie będą motocykliści, oraz możliwe drogi dojazdowe (możliwe czyli bez schodów co nie znaczy dozwolone); ma być paraada, czyli prawdopodobnie przyjadą od strony wschodniej (dwie strzałki).
Nasz parking zaznaczyłem kolorem żółtym; Jesteśmy po drugiej stronie Jasnej Góry. Zielona strzałka to wejścia na teren Jasnej Góry. Wydaje mi się, że nie powinno być żadnego problemu z pogodzeniem się i miejscem. Zresztą wszyscy jedziemy do Najświętszej Panienki, motocykliści też
Będzie dobrze, nie łam się, przyjeżdżajcie.Witold Cherubin - 2013-03-14, 07:49
No name napisał/a:
Myślę , ze Jasna Góra to tak specyficzne miejsce dla polskich katolików , że mało ważne czym przybędą bo przybędą w jasnej i jednoznacznej intencji ... a o dzieci i siebie jak zawsze trzeba dbać i pilnować mając oczy dookoła głowy
No name ma rację, przecież na Jasnej Górze zawsze w weekend ,są tłumy i jakoś się mieszczą uczestniczą w nabożeństwach, zwiedzają muzea itd.
A jeśli chodzi o motocyklistów, to byłem kiedyś w Kalwarii Zebrzydowskiej gdzie mieli oni swój zlot - wszystko odbywało się spokojnie, a przy okazji można było obejrzeć różne ciekawe okazy dwuśladów, trójkołowców itd.
Naprawdę nie ma potrzeby się bać spotkania z motocyklistami - to są fajni ludzie, a o ich zachowanie można być spokojnym, myślę że to nie będą ci "dawcy organów" którzy jak szaleńcy gnają po naszych drogach, tylko ludzie dla których motocykl odgrywa taką samą rolę jak dla nas kamper (po prostu mają z tego frajdę).
A poza tym kilkaset osób już sobie zaplanowało wyjazd na pielgrzymkę i głupio byłoby odwoływać to pierwsze nasze spotkanie na Jasnej Górze tylko dlatego, że równolegle odbywa się druga pielgrzymka. Przecież w sierpniu na Jasną Górę przybywa kilkadziesiąt pielgrzymek i jest OK.
W każdym razie ja jestem za tym, żeby nie zmieniać terminu pielgrzymki, w której uczestniczyć będą nie tylko członkowie Camperteamu.
Pozdrawiam Andrzej 73 - 2013-03-14, 09:28 Moi kompani na moto przyjadą od strony Al. NMP i będą się kierować pod szczyt , ale praktycznie dopiero w niedzielę przybędzie większa część uczestników zlotu.
Kolidowanie tych dwóch zlotów wyklucza odległość pomiędzy naszym miejscem zlotu, a błoniami przed szczytem - jest to ok.1 km. Poza tym my będziemy stać na parkingu , a oni jeżdżą zwiedzając Częstochowę i okolice.
Zapewniam , że dużą atrakcją będzie oglądanie różnorakich jednośladów.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-03-14, 12:36 Oczywiscie,ze sie zmiescimy,juz Mariusz tego dopilnuje,no trudno,ale bron boze nie zmieniac zadnych terminow, ,jak komus bardzo to przeszkadza,to trudno niech zrezygnuje gino - 2013-03-14, 13:09
Zbigniew Muzyk napisał/a:
jak komus bardzo to przeszkadza
jako organizator spotkań, wiem że dla niektórych..każdy powód jest dobry..
wiem to z innych ''zapisów na liste'' i.....rezygnacji tydzień ''przed'' bo...... Tadeusz - 2013-03-14, 14:59 Kochani, dajmy spokój z tą dyskusją.
Pielgrzymka jest przygotowana z wielką starannością przez Mariusza i nie widzę powodu, by wątpić w jej przebieg zgodny z założeniami.
Myślę, że przygotowanie mentalne do udziału w tym spotkaniu jest bardzo ważne i na to jest miejsce właśnie tu i teraz.
Przy okazji pragnę Was poinformować, że podjęliśmy kroki mające na celu uzyskanie pełnej aprobaty dla posłannictwa Mariusza.
cirrustravel - 2013-03-15, 07:41 Dzisiejsze dane nt pielgrzymki:
Zapisane: 182 załogi (101 kamperów + 79 zestawów auto-przyczepa + 2 T4)
Osób dorosłych 398 + 143 dzieci = 541 osób Skorpion - 2013-03-15, 07:46 Z tych wyliczen widać ze bedziemy jedna z liczniejszych pielgrzymek cirrustravel - 2013-03-15, 07:51 I będzie to chyba jedno z większych wydarzeń karawaningowych (zlotów) w Polsce w 2013 roku (jeśli nie największe?) Tadeusz - 2013-03-15, 08:01
cirrustravel napisał/a:
I będzie to chyba jedno z większych wydarzeń karawaningowych (zlotów) w Polsce w 2013 roku
O tak. Napewno.
cirrustravel napisał/a:
jeśli nie największe?
Podejrzewam, że jednak nie. Podejrzewam, że jak zwykle najliczniejszy będzie flagowy zlot CT.
cirrustravel - 2013-03-15, 08:09
Tadeusz napisał/a:
cirrustravel napisał/a:
I będzie to chyba jedno z większych wydarzeń karawaningowych (zlotów) w Polsce w 2013 roku
O tak. Napewno.
cirrustravel napisał/a:
jeśli nie największe?
Podejrzewam, że jednak nie. Podejrzewam, że jak zwykle najliczniejszy będzie flagowy zlot CT.
Takiej odpowiedzi się spodziewałem jednak flagowy zlot CT to potęga
Ale cieszę się, że tyle osób chce w ten sposób rozpocząć sezon. Jeśli pielgrzymka rozwinie się tak jak pielgrzymki motocyklistów to kto wie, co będzie za kilka lat janusz - 2013-03-15, 08:27
Mariuszu Miły - żebyś szukać nie musiał wyjaśniam:
w poz.36 były 2 osoby - jest 2+4 osoby (dla 4 rezerwacja w DP)cirrustravel - 2013-03-16, 16:58 chris, dzięki
PozdrawiamZałoga G - 2013-03-17, 15:25 Tak się zastanawiam, czy nie było by nam wszystkim wygodniej na campingu Oleńka, który jest niemal za płotem naszego parkingu, przy takiej ilości moglibyśmy pewnie liczyć na spore zniżki jak to często bywa na zlotach. Ale nie chce tutaj wchodzić w kompetencje organizatora, bo może ten pomysł nie pasuje do ogólnych założeń naszej pielgrzymki.
http://www.mosir.pl/index...ge=obiekty&id=9cirrustravel - 2013-03-17, 15:37 Pytałem na samym początku (jeszcze jesienią) w campingu Oleńka o warunki:
1. Tam już nie jest 400 miejsc, tylko zarządca stwierdził, że jak się dobrze poustawia (jak śledziki w puszce), to może setka kamperów/przyczep wejdzie. To jest teraz teren budowy, bo budują tam hotel. Jak będzie mokro to... błotko.
2. Pytałem o rabat przy 100 załogach i dostałem odpowiedź, że jakaś zniżka chyba 10% od osoby - reszta wg cennika (za 2 dni kamper, 4 osoby, prąd wyszło mi chyba około 100zł). Ceny ustala miasto i nie da się za bardzo pertraktować.
3. Dla wielu dodatkowy koszt 100zł to dużo. Na parkingu mamy 20zł za cały zlot z dostępem do wody - prądu nie ma.
4. Camping miał działać dopiero od następnego weekendu 20-21.04 (mieli otworzyć dla motocyklistów). Nie wiem czy teraz po przeniesieniu terminu pielgrzymki motocyklowej nie otworzą wcześniej. Ale tym samym część miejsca zajmą motocykliści. Dla nas mamy zerezerwowany na 100% sektor E i F, a może i dodatkowo D.martini44 - 2013-03-17, 18:32 Proszę o dopisanie mnie oraz Dudusia ....
50. RODOS - kamper - 2 Gdynia ( 2 chusty)Skorpion - 2013-03-19, 09:55 1. cirrustravel - kamper - 3-4 osoby- BUSKO ZDRÓJ (4 chusty)
3. wagabunda - kamper - 2 osoby (2 chusty)
6. Marekh - kamper - 2 - KIELCE (2 chusty)
7. szadok przyczepa - 2+4 - KATOWICE (0 chust)
14. Krzysztof M - kamper - 2 lub 4 osoby - ZIELONA GÓRA (2 chusty)
15. drifter - kamper - 2+1 - TRZEBINIA (2+1 chusty)
33. Rysiek i Krysia - kamper - 2 - BIELSKO BIAŁA (2 chusty)
34. jankrys - kamper - 2 - OSTRÓW WIELKOPOLSKI (2 chusty)
35. Wioletki - kamper - 3+1 WARSZAWA (4 chusty)
36. Yasky - kamper - 2+4 - Wschowa (lubuskie) (0 chust)
37. RVrider - 4xkamper + 1xprzyczepa - 10+9 - KOSZALIN (10+6 chust)
38. Agostini - kamper - 2 - ŁÓDŹ (2 chusty)
39. Kris- kamper - 4 Rumia (2+2 chusty)
40. Tommi - kamper - 2+2 Otwock (2+2 chusty)
41. rosomak - kamper - 4 - SIEMIANOWICE ŚL. (4 chusty)
42. Qcyk - kamper - 2+2 - SZYDŁOWIEC (4 chusty)
43. koko - kamper - 2 - RADOM (2 chusty)
44. bogdan - kamper - 2 - GRYFINO (2 chusty)
45. Lajkonik - kamper - 2 - KRAKÓW (2 chusty)
46. martini44 - kamper - 2+2 - MYSŁOWICE (2 chusty)
47. Duduś - kamper - 2+2 - RYBNIK (2 chusty)
48. Zdzisław Kmieciak - kamper - 2 - GRYFINO (2 chusty)
49. łoś - kamper - 2 - WYSZKÓW (4 chusty)
50. RODOS - kamper - 2 - GDYNIA ( 2 chusty)
51. kiero23 - kamper - 4 - MIKOŁÓW (4 chusty)cirrustravel - 2013-03-19, 16:24 Witam.
Jak już wcześniej informowałem, mamy na Jasnej Górze zarezerwowane sektory parkingowe E (trawka) i F (kostka, ale wąsko). Rezerwacji dokonywałem pod koniec lutego, kiedy było zapisanych 150 załóg. Obecnie załóg jest prawie 200, z czego połowa to zestawy auto-przyczepa, więc pojazdów mamy prawie 300.
W związku z tym rozmawiałem dziś z o. Czesławem - Administratorem Jasnej Góry z prośbą o rezerwację dodatkowego miejsca.
Do wyboru mamy blisko E i F - sektor D (kamyczki, jak będzie mokro to będzie brudno w kamperze/przyczepie) lub sektor G - trawka, ale utwardzona, podobnie jak w E. Proszę o Wasze wypowiedzi, który sektor lepszy? Ostatecznie będę rezerwował po 7.04.2013.
I jeszcze prośba: jeśli kluby/fora chcą stać razem to proszę 1-2 osoby z każdego klubu, by w koszulkach odblaskowych pomogły w ustawianiu załóg. Zdecydowanie dla najliczniejszych: CamperTeam, karawaning.pl, kluby PZM polecam sektor E (ale nie narzucam).
cirrustravel - 2013-03-19, 16:25 Witam.
Jak już wcześniej informowałem, mamy na Jasnej Górze zarezerwowane sektory parkingowe E (trawka) i F (kostka, ale wąsko). Rezerwacji dokonywałem pod koniec lutego, kiedy było zapisanych 150 załóg. Obecnie załóg jest prawie 200, z czego połowa to zestawy auto-przyczepa, więc pojazdów mamy prawie 300.
W związku z tym rozmawiałem dziś z o. Czesławem - Administratorem Jasnej Góry z prośbą o rezerwację dodatkowego miejsca.
Do wyboru mamy blisko E i F - sektor D (kamyczki, jak będzie mokro to będzie brudno w kamperze/przyczepie) lub sektor G - trawka, ale utwardzona, podobnie jak w E. Proszę o Wasze wypowiedzi, który sektor lepszy? Ostatecznie będę rezerwował po 7.04.2013.
I jeszcze prośba: jeśli kluby/fora chcą stać razem to proszę 1-2 osoby z każdego klubu, by w koszulkach odblaskowych pomogły w ustawianiu załóg. Zdecydowanie dla najliczniejszych: CamperTeam, karawaning.pl, kluby PZM polecam sektor E (ale nie narzucam).
BŁĘKITNY Team - 2013-03-20, 12:45
cirrustravel napisał/a:
Lepszy D bo bliżej do E i F. Zwartość grupy, lepszy kontak z inymi.
Sektor F lepszy dla kamperków. Nwet przy długości kamperka 6,5 - 6,8 m ustawiamy tyłem pod kątem, tylne koło dojeżdża do krawężnika i tył jest nad pasem zieleni. Łatwy wyjazd ze względów bezpieczeństwa, odstęp miedzy kamperkami około 1 - 1,5 m.
Pozdrawiam
TomaszBŁĘKITNY Team - 2013-03-20, 12:51 cirrustravel napisał/a:
Zwalniamy pozycję nr 12.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-04-02, 17:14 Rysiu wolisz do Uniejowa?szkoda Komplecik - 2013-04-02, 22:05 Mariusz, mtczech ma ochotę przyjazdu na pielgrzymkę, jest nowym forumowiczem i będzie prosił o dopisanie do listy i logowanie w dziale sacrum. cirrustravel - 2013-04-02, 22:13 Już zalogowany w Sacrum. Niech się pisze na listę na miejsce 12. Komplecik - 2013-04-02, 22:15
cirrustravel napisał/a:
Już zalogowany w Sacrum. Niech się pisze na listę na miejsce 12.
Zapisz mtczech Ty będzie bardziej ośmielony jako nowy Track222 - 2013-04-02, 22:17
Zbigniew Muzyk napisał/a:
Rysiu wolisz do Uniejowa?szkoda
Basiu zarazie nigdzie się nie wybieram, tylko leczę się.cirrustravel - 2013-04-02, 22:22 Track222, szkoda, że Cie nie będzie, ale życzę dużo zdrówka i do następnego razu.
Może wpadniesz do Jędrzejowa w maju? Pozdrawiam.cirrustravel - 2013-04-02, 22:23
Komplecik napisał/a:
cirrustravel napisał/a:
Już zalogowany w Sacrum. Niech się pisze na listę na miejsce 12.
Zapisz mtczech Ty będzie bardziej ośmielony jako nowy [/b]
Planujemy wyjazd z Gdańska ok 15 czyli ok 21 będziemy na Jasnej GórzeMarian 1949 - 2013-04-07, 20:27
TomekM napisał/a:
Czy ktoś planuje przyjazd już w piątkowy wieczór? Z logistycznego punktu widzenia (dwie dorastające panienki) wybranie się w sobotę rano skutkowało by przyjazdem ok. 20, więc wolę być w piątek i sobotę mieć już spokojną.
Witam .
Jak nic nagłego się nie wydarzy to my planujemy być w Częstochowie już około 17 na parkingu. Być może że uda się zebrać parę załóg i utworzyć wspólną karawanę
wyruszającą z Krakowa w piątek po południu . Krystian - 2013-04-07, 20:29
TomekM napisał/a:
Czy ktoś planuje przyjazd już w piątkowy wieczór? Z logistycznego punktu widzenia (dwie dorastające panienki) wybranie się w sobotę rano skutkowało by przyjazdem ok. 20, więc wolę być w piątek i sobotę mieć już spokojną.
Oczywiście będziesz mial miejsce po mojej prawicy (albo lewicy jeszcze nie wiem). HENRYCZEK - 2013-04-08, 14:03 Jeżeli ktoś planuje zahaczyć o Camping Oleńka w Częstochowie,to wrzucam info jakie otrzymałem.
"Przepraszamy ale przedłużająca się zima uniemożliwia nam podłączenie mediów."cirrustravel - 2013-04-08, 16:08 Aktualizacja 8.04.2013:
1. Przy wjeździe na parking (główny wjazd) opłacamy pobyt - ofiara 20zł - niezależnie kiedy kto przyjedzie (można złożyć większą, zwłaszcza osoby przyjeżdżające w piątek wieczorem).
2. Proszę o wydrukowanie sobie regulaminu/karty zgłoszenia z linku, który wysłałem na PW i wypełnioną kartę oddajemy po przyjeździe w Biurze Zlotu (mój BoXerek), tam też otrzymujemy chusty. Powinno to ułatwić przyjmowanie zgłoszeń. W Biurze Zlotu, po zameldowaniu się, otrzymujemy także pamiątkowe naklejki i... małą pamiątkową niespodziankę Za naklejki dobrowolna ofiara do skarbonki.
3. Chusta to nasz "identyfikator", będę prosił ochronę, by podczas naszej nieobecności na parkingu (jak będziemy w Klasztorze) mieli oczy szeroko otwarte zwłaszcza na osoby bez chust. W czasie pielgrzymki promujemy swoje kluby/fora przez m.in. strój klubowy, ale proszę, byśmy poruszali się w chustach - to nasz znak rozpoznawczy. Można indywidualnie zrobić sobie identyfikatory z imieniem/nickiem/nazwą klubu
4. W związku z uwagami Kolegów nt możliwości kradzieży zostawianie przedmiotów na zewnątrz kamperów/przyczep nie jest wskazane (dotyczy to również gaśnic poruszonych w regulaminie, więc ten punkt zostawiam dobrowolnej decyzji).
5. Proszę Kolegów z poszczególnych Klubów o pomoc przy ustawianiu przyczep i kamperów. Zajmujemy sektor E i F, a jak braknie miejsca to dodatkowo sektor D.
6. Spotykamy się na Mszy św. na rozpoczęcie pielgrzymki o godz. 14.00 w Kaplicy Cudownego Obrazu, a zaraz po Mszy św. udajemy się na Wały na Drogę Krzyżową. Potem czas wolny i wspólne zakończenie dnia Apelem Jasnogórskim o godz. 21.00 w Kaplicy MB.
W niedzielę Msza św. o 9.30, a bezpośrednio po niej poświęcenie kamperów i przyczep na parkingu. Pielgrzymkę kończymy o godz. 15.00 Koronką do Bożego Miłosierdzia w Bazylice (obok Kaplicy MB). Zwiedzanie Jasnej Góry w czasie wolnym (sobota, niedziela) indywidualne.
7. Wszelkie problemy, pytania, kontakt do mnie w Biurze Zlotu.
Do zobaczenia na Jasnej Górze.
Mariuszmaga - 2013-04-08, 18:10
Krystian napisał/a:
TomekM napisał/a:
Czy ktoś planuje przyjazd już w piątkowy wieczór?...
W piątek będzie (z tego co już wiem) kilka kamperków, my także.
"Grupa zaniemyska" (trzy kamperki),także ma w planie pojawić się w piątek wieczorem brams - 2013-04-09, 15:08
cirrustravel napisał/a:
Zapisanych: 210 załóg
Niezła gromadka. Gratuluję i życzę oby wszystko na miejscu bylo po Twojej myśli! HENRYCZEK - 2013-04-10, 23:52 Jak tam przygotowania do wyjazdu?Pytam bo Ja się jeszcze nie odkopałem chris_voyager - 2013-04-11, 00:04 Mała zmiana w poz. 36
Jak tam przygotowania do wyjazdu?Pytam bo Ja się jeszcze nie odkopałem
BoXerek prawie gotów, jeszcze kosmetyka i pakowanie Do zobaczenia martini44 - 2013-04-11, 11:39 a i mój kamperek gotowy..... problem leży w placu który po roztopach jest bardzo miękki i może być problem z wyjazdem.... ale jestem dobrej myśli i w sobotę zawitam na JG.... Forest - 2013-04-11, 11:59 A na podkarpacie wczoraj przyszła wiosna Pierwszy wiosenny dzień, ciepły deszczyk a dzisiaj temperatura już wynosi +11
Opatrzność nad nami czuwa.
Do zobaczeniaRadekK - 2013-04-11, 18:53 My pewnie także spróbujemy stawić się w piątek. cirrustravel - 2013-04-11, 18:54 darol wskakuje na 5.
Hej, widzę że z Warszawy i okolic jest nas trochę, więc może się skrzykniemy i pojedziemy do Częstochowy razem "małą karawaną" ?
Co wy na to ?
Pozdrawiam
Najwyższa pora wrócić do tej propozycji.
My wyjeżdżamy jutro (w sobotę) ok. 9 rano z Bielan. Myślę, że w Jankach będziemy ok. 9.30 - 9.40.
Czy są chętni do wspólnego pielgzrymowania do Częstochowy
Czekam na odzew tommi - 2013-04-12, 12:01 Bardzo nam przykro ale z powodu choroby musimy zrezygnować z przyjazdu, zwalniamy pozycję 40.
Życzymy owocnego zlotu, myślami będziemy z Wami Agostini - 2013-04-12, 12:18
Witold Cherubin napisał/a:
Czy są chętni do wspólnego pielgzrymowania do Częstochowy
My jakoś tak podobnie wyruszymy, więc w okolicy Piotrkowa, może natkniemy się na Was.
Będę wyglądał. Witold Cherubin - 2013-04-12, 12:29
Agostini napisał/a:
Czy są chętni do wspólnego pielgrzymowania do Częstochowy
My jakoś tak podobnie wyruszymy, więc w okolicy Piotrkowa, może natkniemy się na Was.
Będę wyglądał.
Będzie miło, kamper jaki jest kazdy widzi (w awatarze) oznakowany naklejkami Kamperteamu, więc łatwy do rozpoznania.
Do zobaczenia cirrustravel - 2013-04-12, 14:22 "Biuro Zlotu" przygotowane do drogi
darol - 2013-04-12, 16:33 byłem dzisiaj w Częstochowie i zajrzałem na JG. Na parkingu ok. godz. 12.30 był już jeden kamperek szymek1967 - 2013-04-12, 16:42
darol napisał/a:
byłem dzisiaj w Częstochowie i zajrzałem na JG. Na parkingu ok. godz. 12.30 był już jeden kamperek
dlaczego nie zostałeś ?
ps. byłes tak blisko....darol - 2013-04-12, 17:40 bo jutro pojadę szymek1967 - 2013-04-12, 20:05
darol napisał/a:
bo jutro pojadę
koniec świata darol - 2013-04-12, 20:09
szymek1967 napisał/a:
koniec świata
no też tak mówię kiero23 - 2013-04-13, 09:13 My już pod Częstochową.Wczoraj zawitaliśmy do przyjaciół i utopiłem kampera .Zapadł się po same ośki, dobrze że traktor był w pobliżu Dwa dni pucowania i taka wtopa, ale ok 11 meldejemy się na JG . CORONAVIRUS - 2013-04-13, 20:35 Jako , że pielgrzymka jest ogólno klubowa pozwalam sobie i na CT pokazać fotki prezentowane dziś na karawaning.pl .... jak widać przycepowcy bardziej wylewni w relacji na żywo . Mam nadzieję , że nie będą mi mieli tego za złe .
Bardzo żałuję , że nie mogłem być tam z WAMI .
Wszystkim uczestnikom życzę samych głębokich i wzruszających doznań ...
Mariusz ...chyba już można zacząć Ci gratulować tak pomysłu jak i realizacji szymek1967 - 2013-04-13, 21:07 ja dorzuce jeszcze jedna fotke z wydarzenia dziesiejszego dnia :
dzis odsłonieto pomnik wielkiego Polaka i człowieka jakim jest Jan Pawel drugi MAREKH - 2013-04-14, 19:16 Dziękujemy Mariuszowi i wszystkim uczestnikom pielgrzymki, za wspólny udział, a szczególne podziękowania dla Mariusza za pięknie poprowadzoną Drogę Krzyżową na wałach.
Więcej zdjęć jutro.koko - 2013-04-14, 20:18 I my w domu pragniemy podziękować Ks Mariuszowi i zapisać się za rok. Krystian - 2013-04-14, 20:30 My także składamy nasze podziękownia Mariuszowi za duchowe przeżycia na Jasnej Górze, dziękujemy wszystkim karawaningowcom za wspaniałą atmosferę.Załoga G - 2013-04-14, 20:45 Dziękujemy ks. Mariuszowi, za wspaniałą pielgrzymkę i bardzo cieszymy się, że mogliśmy poznać wielu ciekawych ludzi, których wcześniej znaliśmy tylko z forum.
Specjalne podziękowanią dla muzyków z Kołobrzegu za wspaniały prezent to jest polar camperteamu w rozmiarze naszego Antosia i za wiele cennych i przyjacielskich informacji.chris_voyager - 2013-04-14, 22:17 Dziękujemy za zorganizowanie Pielgrzymki. Była świetną okazją by na nowo przypomnieć sobie jak ważnym miejscem jest Jasna Góra.
Dla Wszystkich których zachwycił śpiew chóru w czasie Apelu Jasnogórskiego małe przypomnienie (Akatyst ku czci Bogurodzicy w wykonaniu Scholi Arcybiskupiego Wyższego Seminarium Duchownego w Szczecinie.):
I jeszcze takie spostrzeżenie - przyjechaliśmy zimą - wyjechaliśmy wiosną
Pozdrowionkacirrustravel - 2013-04-14, 22:36 Z "Biurem Zlotu" - moimi serdecznymi Przyjaciółmi, którym z wrażenia zapomniałem podziękować za ogromną pomoc, pojechaliśmy jeszcze do Gidel i dopiero teraz jestem w domu. Zmęczony, ale szczęśliwy.
Dziękuję Wam za obecność, modlitwę, wspaniałą atmosferę, godną postawę, jedność i zapraszam za rok.
Cieszę się, że pielgrzymka zjednoczyła całe środowisko karawaningowe i niezależnie od przynależności klubowej/forumowej stanowiliśmy jedno.
Żółte chusty były wszędzie.
Byliście wspaniali. Dziękuję
foto >>> http://jasnagora.com/galeria-n.php?ID=7895Tadeusz - 2013-04-14, 22:58 Mariuszu, wysłuchałem Twego wywiadu z zainteresowaniem i przyznam, że czuję satysfakcję z naszego wspólnego zaangażowania w integrację środowiska karawaningowego.
Gratuluję doskonałej organizacji i atmosfery tego zlotu-pielgrzymki.
Aż żal, że nie wszędzie mogę być.
Pozdrawiam serdecznie. Witold Cherubin - 2013-04-14, 23:21 Serdeczne podziękowania dla ks. Mariusza za Jego trud i wspaniałe poprowadzenie naszej pielgrzymki. Przeżycia duchowe jakich doznaliśmy podczas drogi krzyżowej i wysłuchane przy każdej stacji przepiękne nauki ks. Mariusza pozostaną w naszej pamięci na długo. Wspaniała oprawa muzyczna Apelu Jasnogórskiego też stworzyła niezapomniany nastrój dla przeżywania tych podniosłych chwil w tak licznym gronie.
Było to dla nas bardzo podniosłe i wzruszające przeżycie, które długo będziemy pamiętać.
Dziękujemy z całego serca za te podniosłe chwile i przeżycia duchowe, a także za świetną organizację tak złożonego przedsięwzięcia, jakim było zintegrowanie różnych klubów i społeczności karawaningowych i kamperowych.
Dziękujemy Ci Mariusz za to co dla nas zrobiłeś, Niech Pan Bóg Ci za to wynagrodzi. marekoliva - 2013-04-14, 23:24 My również przyłączamy się do podziękowań, właśnie dojechaliśmy bez przeszkód do domciu Aulos - 2013-04-14, 23:56 My dopiero przed chwilą dotarliśmy do domku; zmęczeni, ale szczęśliwi. Do przeżyć duchowych dołączyły się spotkania z przyjaciółmi - tymi "starymi" i tymi "nowymi". Wszystkim serdecznie dziękujemy, a zwłaszcza głównemu organizatorowi - Mariuszowi łoś - 2013-04-15, 00:49 My również już w domku. Jeszcze przeżywamy tą pielgrzymkę i szybko nie ochłoniemy.
Serdecznie dziękujemy za ten dobrze i pięknie zorganizowany zlot pielgrzymkowy.
Ks. Mariuszu - serdeczne Bóg zapłać.
HENRYCZEK - 2013-04-15, 04:13 Co tu pisać,żadne słowa nie oddadzą radości i uczuć tej chwili.
Dziękujemy!! Forest - 2013-04-15, 07:58 My również dziękujemy, przede wszystkim ks. Mariuszowi za trud organizacji oraz wszystkim uczestnikom za spotkanie. Do zobaczenia za rok Witold Cherubin - 2013-04-15, 08:59 Temat postu: pielgzymkaTo było wspaniałe przeżycie duchowe. Wspaniałym pomysłem były chusty, widoczne z daleka i wszędzie. Było nas naprawdę dużo, co starałem się utrwalić na fotkach poniżej.
Jeszcze raz serdeczne dzięki za tą inicjatywę i jej perfekcyjną realizację.
Bóg zapłać ks. Mariuszu i Twoim pomagieromWitold Cherubin - 2013-04-15, 09:27 Po mszy ruszyliśmy na Drogę Krzyżową na Wałach Jagiellońskich. Tu dopiero było widać jak nas jest dużo.Tadeusz - 2013-04-15, 09:44
Na szczęście nasz duchowy przewodnik jest wysoki i widać Go z daleka
No właśnie. Gdy rozmawiam z Mariuszem na stojąco, okropnie boli mnie szyja. Dlatego proszę abyśmy usiedli i od razu łatwiej się gawędzi.
Witold Cherubin - 2013-04-15, 09:52 Temat postu: pielgrzymkaTeraz trochę szczegółów i ciekawostek z I Ogólnopolskiej Pielgrzymki Karawaningowej na Jasną GóręWitold Cherubin - 2013-04-15, 10:04 Temat postu: pielgrzymkaI jeszcze trochę fotek z Częstochowy.Kotek - 2013-04-15, 11:30 Dzięki za relację i proszę o więcej. Wioletki - 2013-04-15, 11:39 Bardzo dziękujemy. Jesteśmy szczęśliwi że mogliśmy uczestniczyć w I Pielgrzymce. Specjalne pozdrowienia dla ks. Mariusza i pozostałych Organizatorów. Już zapisujemy się za rok.Agostini - 2013-04-15, 12:16 My także wyjechaliśmy z Częstochowy zadowoleni i szczęśliwi.
Wielokrotnie, wracając do domu, gdzieś z południa, zatrzymywaliśmy się na chwilę na Jasnej Górze, ale zawsze było to na krótko, bo chciało się być już w domu.
Tym razem, mogło być inaczej, nigdzie nie musieliśmy się spieszyć. Tak jest dużo lepiej.
Cieszę się, że nasze drogi podróżnicze, z drogami niektórych Koleżanek i Kolegów, mogły skrzyżować się właśnie TU.
Zabrakło mi tylko jednego, oczekiwanego „skrzyżowania”, ale w pełni usprawiedliwione. Cóż - siła wyższa.
Bardzo dziękujemy księdzu i koledze Mariuszowi, za tą możliwość spotkania, tu na Jasnej Górze. Będziemy chcieli, aby to był nasz coroczny element w naszym kaperowaniu.
Dziękujemy za miłe, dalekie i bliskie, koleżeńskie spotkania.
I ode mnie parę fotek...Agostini - 2013-04-15, 12:24 Droga Krzyżowa...Agostini - 2013-04-15, 12:34 Niedziela przywitała nas piękną pogodą i zlotem motocyklistów.Krzysztof M - 2013-04-15, 12:48 Ks. Mariuszowi za trud organizacyjny oraz przewodnictwo z serca Bóg zapłać.kum - 2013-04-15, 14:40 Wróciliśmy do domu wieczorem naładowani pozytywną energią z Jasnej Góry.
Dziękujemy Tobie ks.Mariuszu za wspaniałe zorganizowanie i możliwość uczestnictwa w pierwszej pielgrzymce a szczególnie, że Jesteś naszym Kapłanem.
Szczęść Boże.cirrustravel - 2013-04-15, 14:47 Dzięki jeszcze raz za wszystkie ciepłe słowa
łoś - 2013-04-15, 20:28 Nie wrzucę wszystkich zrobionych zdjęć, bo moje są podobne do tych już pokazanych, ale wrzucę inne.Nomad - 2013-04-15, 21:27 Chylę czoła przed naszym Duszpasterzem
( Musimy Go po cichu sklonować do innych parafii)
Szczęść Boże!darol - 2013-04-15, 21:44 a my znaleźliśmy wiosnę pod klasztoremRODOS - 2013-04-15, 22:44 Temat postu: I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa.Ks. Mariuszu – dziękujemy za pomysł i ogromny trud w przygotowanie pielgrzymki.
Jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy uczestniczyć we wspaniale zorganizowanej Ogólnopolskiej Pielgrzymce Karawaningowej na Jasnej Górze.
Dziękujemy za głębokie wspólne przeżycia duchowe podczas dwóch dni pielgrzymowania.
Pozdrawiamy Serdecznie ks. Mariusza i wszystkich Pielgrzymów.
Do zobaczenia za rok.cirrustravel - 2013-04-15, 22:59 RODOS, jak w temacie na forum ogólnym - pomysł narodził się w sierpniu ubiegłego roku. Janusz rzucił hasło Kamperowej Pielgrzymki Camperteamu i była dyskusja nad terminem. Ja sugerowałem pielgrzymkę na rozpoczęcie sezonu, a nie wtedy, kiedy idą piesze pielgrzymki. Potem temat ucichł...
Na targach w Krakowie Janusz z Tadeuszem powierzyli mi organizację tej pielgrzymki. Zgodziłem się z jednym zastrzeżeniem, że nie będzie to Kamperowa Pielgrzymka CamperTeamu, ale I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa. Pomysłodawca dał mi wolną rękę i w ten sposób zacząłem organizować pielgrzymkę dla całego środowiska karawaningowego.
Najpierw zalogowałem się na wszystkie znane mi fora karawaningowe w Polsce i tam zamieściłem ustalony z oo.Paulinami termin i program, następnie wysłałem zaproszenie do Zarządu PZM oraz do "Polskiego Caravaningu". Potem zaczęły napływać zgłoszenia... 50... 80... 100... 150... aż zamknąłem listę przy 210 załogach z całej Polski.
Atmosferę jedności, życzliwości, sympatii wprowadziliście Wy.
Ja tylko Was umówiłem na jeden termin przyjazdu na Jasną Górę
Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze za Waszą cudowną postawę i wspaniałą atmosferę jedności.łoś - 2013-04-15, 23:35 Jak będziemy tak mocno chwalić Mariusza to go nam do Watykanu zabiorą.
Nawet mu tego szczerze życzę, ale niech z nami trochę pobędzie.
Mariusz zrobił dużą rzecz. Dużo nam pokazał i wyjaśnił. I tak powinniśmy tą pielgrzymkę ze słowami "miłość na śmierć nie umiera" zapamiętać.cirrustravel - 2013-04-15, 23:43 łoś... aż mi się łezka zakręciła...
Dzięki, że przypomniałeś te słowa ks. Jana Twarowskiego, bo "miłość na śmierć nie umiera"...cirrustravel - 2013-04-16, 00:05 http://www.jasnagora.com/..._anteny/628.mp3
Brawa dla Uczestników łoś - 2013-04-16, 02:00
cirrustravel napisał/a:
słowa ks. Jana Twarowskiego, bo "miłość na śmierć nie umiera"...
Aby dokładnie zgłębić sens tych kilku słów i wielkiej treści w nich zawartych szukałem i czytałem różne interpretacje. Znalazłem coś co można przesłać wszystkim kapłanom.
"Ktoś, kto uczy modlitwy, wprowadza w tajemnice wiary, daje coś jeszcze cenniejszego niż chleb."cirrustravel - 2013-04-16, 06:10
łoś napisał/a:
cirrustravel napisał/a:
słowa ks. Jana Twarowskiego, bo "miłość na śmierć nie umiera"...
Aby dokładnie zgłębić sens tych kilku słów i wielkiej treści w nich zawartych szukałem i czytałem różne interpretacje. Znalazłem coś co można przesłać wszystkim kapłanom.
"Ktoś, kto uczy modlitwy, wprowadza w tajemnice wiary, daje coś jeszcze cenniejszego niż chleb."
Dziękuję Tadeusz - 2013-04-16, 10:21 Mariuszu, czekałem na ten dzień, gdy z satysfakcją będę czytał posty uczestników pielgrzymki a ich ogólny ton będzie taki właśnie jaki jest.
Koleżanki i Koledzy, teraz, gdy poznaliście Mariusza osobiście, rozumiecie zapewne nasze, tj. Janusza i moje ( przy wsparciu Witka Cherubina ) starania o uzyskanie dlań statusu ogólnopolskiego duszpasterza karawaningu.
Gorąco wierzę, że wkrótce to nastąpi. Skorpion - 2013-04-16, 10:25 Tadeuszu i ja podzielam Twoje zdanie na temat naszego kolegi klubowego ks. MariuszaKotek - 2013-04-16, 11:30 Tak właśnie. cirrustravel - 2013-04-16, 15:06 Moi Kochani już dziś zapraszam na II Ogólnopolską Pielgrzymkę Karawaningową na Jasną Górę w 3. niedzielę po świętach wielkanocnych - 10-11.05.2014 cirrustravel - 2013-04-16, 17:21 I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę
13-14 kwietnia 2013
Pomysł pielgrzymki narodził się w sierpniu ubiegłego roku na forum CamperTeamu jako pielgrzymki kamperowej, forumowej. Dyskutowaliśmy wtedy nad terminem. Ja sugerowałem pielgrzymkę na rozpoczęcie sezonu, a nie wtedy, kiedy idą piesze pielgrzymki. Potem temat ucichł...
Kiedy jesienią ubiegłego roku zająłem się organizowaniem pielgrzymki, wiedziałem, że będzie to I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa – spotkanie wszystkich miłośników karawaningu z całej Polski, niezależnie od przynależności klubowej czy formowej.
Najpierw zalogowałem się na wszystkie znane mi fora karawaningowe w Polsce i tam zamieściłem ustalony z oo.Paulinami termin i program, następnie wysłałem zaproszenie do Zarządu PZM oraz do "Polskiego Caravaningu". Potem zaczęły napływać zgłoszenia... 50... 80... 100... 150... aż zamknąłem listę przy 210 załogach z całej Polski.
Nadszedł dzień wyjazdu, więc trzeba ubrać BoXerka, który pełnił rolę Biura Zlotu.
Pielgrzymka rozpoczęła się 13 kwietnia w sobotę, ale już w piątek na jasnogórskim parkingu było kilkadziesiąt załóg.
Rejestrację Uczestników i wydawanie pamiątkowych chust rozpoczęliśmy od wczesnych godzin rannych. O godz. 14.00 w Kaplicy Cudownego Obrazu odprawiłem Mszę św. z prośbą o błogosławieństwo Boże na rozpoczęcie nowego sezonu karawaningowego, a po niej Drogę Krzyżową na Wałach Jasnogórskich. Potem był czas na spotkania, rozmowy, indywidualną modlitwę i zwiedzanie klasztoru. Nad naszym parkingiem ukazała się podwójna tęcza.
O godz. 21.00 zakończyliśmy dzień Apelem Jasnogórskim poprzedzonym pięknym śpiewem Akatystu.
Niedziela – 14 kwietnia – to Msza św. w Kaplicy Matki Bożej – transmitowana na żywo przez TV TRWAM, a następnie poświęcenie kamperów, przyczep i holowników na parkingu.
Pielgrzymkę zakończyliśmy w Bazylice Koronką do Bożego Miłosierdzia o godz. 15.00.
Na pielgrzymkę przyjechało 200 załóg - ponad 600 osób, zrzeszonych na forach i w klubach karawaningowych oraz osoby niezrzeszone. Pięknie było widać nasze "miasteczko karawaningowe" z wieży klasztornej. Dla wielu było to pierwsze takie spotkanie „zlotowe”, a dla niektórych – pierwszy w życiu wyjazd kamperem. Pielgrzymka oczywiście była bezalkoholowa.
W samo południe, z drugiej strony klasztoru, zgromadzili się motocykliści na swojej Mszy św. pielgrzymkowej.
Dziękuję wszystkim za udział i stworzenie pięknej atmosfery jedności, życzliwości, sympatii, moim Przyjaciołom za sprawne prowadzenie Biura Zlotu, Koleżankom i Kolegom za wszelką pomoc w organizacji tego spotkania. Zapraszam za rok.cirrustravel - 2013-04-16, 22:52 http://www.jasnagora.com/..._video/1032.wvxcirrustravel - 2013-04-17, 07:45 Zebrałem w jedno miejsce media o pielgrzymce:
Już teraz zapraszam na kolejną pielgrzymkę na Jasną Górę - szczegóły wkrótce w osobnym temacie Nomad - 2013-11-09, 12:17 ... to ja się już zapisuję
...a nie zbiegnie się czasowo z kanonizacją Jana Pawła II-go?
Zresztą Jasna Góra to baaaaaaaaardzo dobre miejsce żeby uczcić także ten fakt.... cirrustravel - 2013-11-09, 13:00 No właśnie maj jest na Jasnej Górze bardzo zajęty, myślę o 12-13 kwietnia - rozmawiałem z Wiktorem Węgrzynem i ucieszył się wspólną z motocyklistami pielgrzymką.
Wszystko teraz w rękach mojego ks. Proboszcza, czy będę mógł opuścić parafię w Niedzielę Palmową... Myślę, że w następnym tygodniu podam już szczegóły.gfizyk - 2013-11-09, 22:55 Czekam na listę :-)
Byłem w tamtym roku, chcę być również w tym. Wezmę kask i kurtkę motocyklową i załatwię za jednym zamachem pielgrzymkę naszą i motocyklową :-)marekoliva - 2013-11-09, 23:19
gfizyk napisał/a:
Wezmę kask i kurtkę motocyklową i załatwię za jednym zamachem pielgrzymkę naszą i motocyklową :-)
A co tam też wezmę mój motorek piotr1 - 2013-11-09, 23:45
marekoliva napisał/a:
gfizyk napisał/a:
Wezmę kask i kurtkę motocyklową i załatwię za jednym zamachem pielgrzymkę naszą i motocyklową :-)
A co tam też wezmę mój motorek
To twój motorek już na chodzie bogdan - 2013-11-10, 07:54 Byłem w tamtym roku, chcę być również w tym.
Też czekam na listę.
Pozdrawiam cirrustravel - 2013-11-10, 11:41 Już jestem po wstępnych rozmowach z moim Proboszczem. Z Niedzielą Palmową bedzie ciężko, ale będziemy wspólnie szukać jakiegoś zastępcy dla mnie, bym mógł w tym terminie zorganizować pielgrzymkę. Proszę zatem o wsparcie modlitewne z Waszej strony, aby się wszystko udało gfizyk - 2013-11-10, 13:10 Mariusz - wiesz, że możesz na nasze wsparcie liczyć! W ramach rewanżu możemy proboszczowi jakoś pomóc.... np - opróżnić lodówkę jak przyjedziemy w gości ;-)Nomad - 2013-11-10, 17:39 ...a już myślałem że połączy się pielgrzymkę z beatyfikacją Naszego Papieża....nie szkodzi pojadę dwa razy,bo do Rzymu raczej wątpię. cirrustravel - 2013-11-10, 17:55 Ja myślałem o 17-18 maja, ale tam jest 200000 (dwieście tysięcy) pielgrzymów z Odnowy w Duchu Świętym. O beatyfikacji myślałem,ale nie wiem czy część karawaningowców nie pojedzie do Rzymu. Na Jasnej Górze wszystko w tym dniu odwołują.
Kustosz zaproponował, że najluźniejsze terminy są w Wielkim Poście: 12-13.04 lub nawet weekend wcześniej.marekoliva - 2013-11-10, 17:59
cirrustravel napisał/a:
nawet weekend wcześniej.
to może właśnie 5-6.04, nie było by potrzebne zastępstwo.cirrustravel - 2013-11-10, 18:03 Też by było potrzebne. To okres spowiedzi i rekolekcji w dekanacie - na dodatek pierwszy piątek i sobota miesiąca (spowiedzi, chorzy)
Szukamy... Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Jak tylko będę miał konkrety - od razu zapodaję temat na forach i stronie "Razem w Drodze" - tam będzie aktualizowana lista ogólnopolska