Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Do czego służy ten przełącznik?

Darek R. - 2012-10-15, 00:16
Temat postu: Do czego służy ten przełącznik?
Pytanie kierowane jest przede wszystkim do posiadaczy amerykańskich kamperów . Do czego służy przełącznik przy łóżku ? Nie zauważyłem związku , dlaczego raz nie ma , a raz jest napięcie 230V na tym przełączniku .
Bim - 2012-10-15, 19:43

Darek R. napisał/a:
Do czego służy przełącznik przy łużku ?

Może do włączania i wyłączania podgrzewania w łóżku albo jakis dodatkowych wibraacji ?

To łózko to masz wodne? :spoko :lol:

Darek R. - 2012-10-16, 22:30

Przepraszam.Już się poprawiłem :oops: .Tak to się kończy , gdy nie spojrzę na to co wystukałem . Teraz do rzeczy : łÓżko najzwyklejsze - szczęśliwie dach mam cały ,bo z pewnością podczas deszczu dostałbym wibracji :zimno , a następnie wysokiej temperatury :czacha :chacha2 .
maszakow - 2012-10-17, 21:48

poszukaj gniazdek w okolicy łóżka i sprawdź czy przypadkiem załaczasz/wyłączasz im fazę tym pstryczkiem.
Zastanów się na spokojnie co jeszcze mółbyś dla wygody sterować z okolicy łózka - Amerykanie to wygodnicki naród może po prostu przesunęli sterowanie byś mógł NA PRZYKŁAD swobodnie zgasić światło w kamperku kładąc się do wyrka a nie spacerując po ciemku po samochodzie?

Darek R. - 2012-11-10, 21:45

Już wiem!!!Poszedłem tropem kolegi"marszkowa"i dziękuję za podpowiedź.Przełącznik służy do włączania grzałki silnika.Tak jak wcześniej pisałem , napięcie raz jest , a raz nie ma.To też w końcu rozgryzłem.Graniczną jest temperatura silnika ( ok.45*C ), niezależnie od temperatury otoczenia ( no chyba , że będę w cieplejszym miejscu ).
YoYoYo - teraz spoko - 2012-11-11, 20:07

Darek R. napisał/a:
służy do włączania grzałki silnika.

A ja głupi myślałem że grzałki mają li tylko na Syberii . :spoko