Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Targi Kielce » MOTO-HOBBY - Dyskusja o zlocie przy Moto-Hobby

janusz - 2012-10-18, 10:33
Temat postu: Dyskusja o zlocie przy Moto-Hobby
Zapraszam tu do dyskusji, zadawanie pytań do organizatora. Albo sami organizatorzy przeczytają i odpowiedzą albo Piotr 51 przekaże dale.
cirrustravel - 2012-10-18, 10:43

"Koszt uczestnictwa w zlocie to 70 zł.
W programie zlotu i opłacie wliczony jest poczęstunek i wycieczka autokarowa do Jaskini Raj."

Janusz, to koszt za jedną, dwie osoby, czy załogę? W opłacie jest też wejściówka na targi?

cirrustravel - 2012-10-18, 11:53

Dziękuję za odpowiedź w temacie informacyjnym o zlocie :)
brams - 2012-10-18, 13:01

"Samochodami kempingowymi przyjedzie co najmniej sto załóg" - skąd targi mają takie info?
janusz - 2012-10-18, 13:21

brams napisał/a:
"Samochodami kempingowymi przyjedzie co najmniej sto załóg" - skąd targi mają takie info?

Pierwsze rozmowy na temat naszego uczestnictwa w tym zlocie były z czasu Targów Poznańskich. Te są pierwsze z nami i kto wie na ile można liczyć i na to ile przyjedzie?

CORONAVIRUS - 2012-10-18, 21:36

Tak się zastanawiam o czym tu dyskutować ...jeszcze przed targami ... na stronie są informacje bardzo ogólne , wiele różnych odłamów motoryzacyjnych ma się zaprezentować i tyle oficjalnych wieści ...
Z drugiej strony i tu na CT , reprezentanci wystawców twierdzą , że tam się nie pojawią i jest to zdanie jakby ustalone w branży ... zdanie na podstawie doświadczeń lat poprzednich ...
Jeszcze kilka dni temu , gdy pytałem o te targi , na wyszukiwarce tych włąśnie nie było ujętej imprezy moto-hobby a to juz za miesiąc ...

podyskutować można tylko czy już jest o czym ? pewnie się nie znam :aniolek

janusz - 2012-10-18, 22:31

No name napisał/a:
podyskutować można tylko czy już jest o czym ?

Oczywiście, że jest o czym.
To prawdopodobnie pierwszy zlot na terenie targów. Przecież oni nie bardzo wiedzą jak to przygotować, jakie informacje podać do wiadomości ewentualnych zlotowiczów. U nas nie ma odpowiednika PZPN który odpowiedzialny jest za to by impreza udała się. Adaś zorganizujesz kiedyś duży zlot to zobaczysz ile spraw przy okazji należy ustalić i uzgodnić.
Cytat:

Dziwne pytania zadajesz :shock:

cirrustravel - 2012-10-18, 22:39

Przed MOBILEXPO w Krakowie ktoś zapytał na forum, czy wiadomo, jacy będą wystawcy. Tadeusz odpowiedział jacy będą (i byli) i jakich można się spodziewać (tu m.in. wymieniony był DOCH i miałem nadzieję zobaczyć NOVĘ... Niestety)

Czy wiadomo, jacy wystawcy z branży karawaningowej będą w Kielcach na 100%?

CORONAVIRUS - 2012-10-19, 00:01

janusz napisał/a:

Cytat:

Dziwne pytania zadajesz :shock:

FAKTYCZNIE masz rację . Sugerowałem się informacją ze strony głównej CT gdzie jest informacja o treści :
" nowy dział o MOTO -HOBBY zapraszamy do dyskusji "
wszedłem w dział i w dyskusję ... przeoczyłem , że to o zlocie ma być dyskusja a nie o targach , które dopiero będą .....

przepraszam :-/

koko - 2012-10-19, 09:44

W pierwszym poście w tym temacie właśnie o targach (organizatorzy przeczytają lub Piotr przekaże) także dobrze się pytasz o wystawców i nie przepraszaj
piotr51 - 2012-10-19, 10:14

Jestem w kontakcie z Targami odnośnie wystawców,z tego co wiem
cały czas jeszcze są prowadzone rozmowy. Myślę że w przyszłym tygodniu będzie
już wiadomo kto się wystawia.

kaimar - 2012-10-26, 21:01

piotr51 napisał/a:
Myślę że w przyszłym tygodniu będzie

I co - wiadomo już?

Misio - 2012-10-26, 22:45

kaimar napisał/a:
piotr51 napisał/a:
Myślę że w przyszłym tygodniu będzie

I co - wiadomo już?

Jedno wiadomo na pewno: my się wystawimy. Tylko jeszcze nie wiem w którą stronę maską vel dzióbkiem się ustawić ? Czy na zachód, a może jednak na południe, hm. ;)

janusz - 2012-10-30, 00:22

Organizator targów przysłał listę wystawiających się.

http://www.camperteam.pl/...p=306107#306107

Powinniśmy chyba zdecydować co robimy ze zlotem?

cirrustravel - 2012-10-30, 06:02

To z branży caravaningowej jest tylko... Mobicamp - producent przyczep... namiotowych??? :(
Więc co te targi mają wspólnego z caravaningiem?

kimtop - 2012-10-30, 06:46

cirrustravel napisał/a:
Więc co te targi mają wspólnego z caravaningiem?

Nic :(

kaimar - 2012-10-30, 07:59

Organizator nawet nie spróbował zaprosić firm z branży camperowej. Jedyny kontakt w temacie targów to był od jakiejś firmy reklamowej proponującej wykupienie reklamy w gazetce targowej.
Skorpion - 2012-10-30, 08:00

Z tego wynika ,ze nie maja zupelnie nic karawaningiem :gwm :spoko :(
cirrustravel - 2012-10-30, 08:26

Tu Janusz ma rację, że trzeba by się zastanowić nad zlotem caravaningowym na targach wędkarsko-motoryzacyjnych ;)
koko - 2012-10-30, 13:23

Te targi mają też w programie elementy końskie i myśliwskie, zaprzęgi mają historycznie
coś wspólnego z karawaningiem postrzelać też można.
A teraz poważnie. Trzeba się zastanowić które z targów będziemy wspierać naszym zlotem

janusz - 2012-10-30, 15:09

koko napisał/a:
które z targów będziemy wspierać naszym zlotem

Na mój gust to jestem za tym aby każde targi caravaningowe wspierać naszą obecnością. Myślę, że nie ma potrzeby wybierać z kim nam po drodze. Z każdym kto chce z nami rozmawiać. Rynek zweryfikuje która impreza przetrwa.

cirrustravel - 2012-10-30, 15:15

Ale myślę, że to powinny być targi przede wszystkim caravaningowe. Ostał się chyba tylko Kraków i doszedł Poznań. No i Katowice?
koko - 2012-10-30, 17:46

O to mi chodziło żeby były to targi carawaningowe takie małe święto taki mały Duseldorf
Na razie ośrodki walczą,próbują i moim zdaniem ten kto zachęci wystawców ten zdobędzie
publikę ja uważam że na naszym małym rynku jeden porządny ośrodek to ho ho myśle że nasza polityka zlotowa pomogła by wykrystalizować sytuację

piotr51 - 2012-10-31, 10:56

W związku z tym,że zbyt mało załóg jest zainteresowanych przyjazdem na targi,
w porozumieniu z organizatorem zmieniamy formułę naszego spotkania.
Nie będzie w programie wycieczki i poczęstunku,ale będziemy mieli zapewnione
bezpłatne miejsce postoju i wstępu na wystawy targowe.Te załogi, które zapisały
się na spotkanie i nadal są chętne na przyjazd,proszę o podanie na PW swoich
danych wraz z nr. rejestracyjnym samochodu{tylko kampery},aby organizator mógł
przygotować przepustki wjazdowe i identyfikatory.Proszę o te dane do 5 listopada.
Zaproponowano też,aby jeden kamper stał na hali wystawowej,gdzie moglibyśmy
reklamować naszą organizację CT. :spoko

kamyk59 - 2012-11-01, 07:11

piotr51 napisał/a:
przygotować przepustki wjazdowe i identyfikatory.Proszę o te dane do 5 listopada.
reklamować naszą organizację CT. :spoko

A cena ???

kimtop - 2012-11-01, 07:42

kamyk59 napisał/a:
piotr51 napisał/a:
reklamować naszą organizację CT.

A cena ???

piotr51 napisał/a:
będziemy mieli zapewnione
bezpłatne miejsce postoju i wstępu na wystawy targowe.

CORONAVIRUS - 2012-11-01, 07:44

piotr51 napisał/a:
bezpłatne miejsce postoju i wstępu na wystawy targowe.. :spoko

Ja wykumałem , że alles free :bajer

Jak na pierwszy zlocik organizowany przez targi dla kamperowców to bardzo fajna decyzja ... dobre promocyjne podejście .... :spoko

Misio - 2012-11-01, 18:19

No name napisał/a:

Jak na pierwszy zlocik organizowany przez targi dla kamperowców to bardzo fajna decyzja ... dobre promocyjne podejście .... :spoko

A oprócz tej promocji będzie przyjemność spotkania się. :hello

A tak na marginesie, to wycieczkę możemy sami sobie zrobić. Przecież Kielce i okolice, to tereny gdzie Górale Świętokrzyscy znają każdy kamień. To tylko od nas zależy czy chcemy coś zwiedzić w Świętokrzyskiem. O biesiadę się nie martwię, bo znając atmosferę jaka jest na zlotach na pewno będzie super. :lol:

łoś - 2012-11-01, 19:00

Misio napisał/a:
A oprócz tej promocji będzie przyjemność spotkania się. :hello

A tak na marginesie, to wycieczkę możemy sami sobie zrobić. Przecież Kielce i okolice, to tereny gdzie Górale Świętokrzyscy znają każdy kamień. To tylko od nas zależy czy chcemy coś zwiedzić w Świętokrzyskiem. O biesiadę się nie martwię, bo znając atmosferę jaka jest na zlotach na pewno będzie super. :lol:

I z tą wypowiedzią całkowicie się zgadzam. Jest to okazja do spotkania.
Jako wieloletni wystawca innych targów branżowych przez 20 lat, mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami i refleksjami.
Pierwsze targi w mojej branży to organizowane wiosną w Gdańsku i jesienią w Warszawie.
200 - 300 wystawców na każdych targach. Inne miasta też próbowały takie targi organizować. Mimo negatywnych opinii z branży podejmowano próby kończące się niewypałem. Dziś już tradycyjnie zostały te w/w.
:spoko

Misio - 2012-11-01, 21:36

Łosiu, a może zawitasz do Kielc ? :)
Może chociaż na zakończenie sezonu się zobaczymy ? ;)

łoś - 2012-11-01, 22:42

Misio napisał/a:

Wcześniej był taki zamiar. Dlatego miałem zamiar wcześniej przemalować kamperka. Sądziłem, że zdążę, ale ... trochę śmiesznie wyszło, bo właśnie na targach branżowych :szeroki_usmiech
nawiązałem kontakt z firmą mocno wchodzącą na polski rynek i musiałem się przygotować na podpisanie umowy z wyłącznością na moim terenie.
Wszystko już przygotowane i w poniedziałek podpisuję umowę w Poznaniu.
Nowe szyldy i inne tp. Będzie trochę pracy.
Zdradzę tajemnicę.
http://sklep.briju.pl/
To jeszcze nie reklama.
Ale po tych emocjach chętnie bym odreagował w gronie miłych ludków z CT.

SlawekEwa - 2012-11-01, 23:37

łoś napisał/a:
z firmą mocno wchodzącą na polski rynek

W Biłgoraju mamy taki sklep na ul. Kościuszki 67 :bigok

łoś - 2012-11-02, 00:23

SlawekEwa napisał/a:
W Biłgoraju mamy taki sklep na ul. Kościuszki 67 :bigok

Nic tylko pogratulować.
W Wyszkowie też kury pieją. :haha:

Misio - 2012-11-02, 10:33

łoś napisał/a:
Misio napisał/a:

Wcześniej był taki zamiar. Dlatego miałem zamiar wcześniej przemalować kamperka. Sądziłem, że zdążę, ale ... trochę śmiesznie wyszło, bo właśnie na targach branżowych :szeroki_usmiech
nawiązałem kontakt z firmą mocno wchodzącą na polski rynek i musiałem się przygotować na podpisanie umowy z wyłącznością na moim terenie.
Wszystko już przygotowane i w poniedziałek podpisuję umowę w Poznaniu.
Nowe szyldy i inne tp. Będzie trochę pracy.
Zdradzę tajemnicę.
http://sklep.briju.pl/
To jeszcze nie reklama.
Ale po tych emocjach chętnie bym odreagował w gronie miłych ludków z CT.

Cieszymy się że znalazłeś jakąś alternatywę na te ciężkie czasy, ale do Kielc jest jeszcze dwa tygodnie. Po cichu wierzę że uporasz się z większością prac i we dwoje z Elą wpadniecie na Targi. :lol:
Czasami emocjom też trzeba dać upust. ;)

piotr51 - 2012-11-09, 14:02

Dziś ustaliłem już nasze miejsce postoju na targach.Przepustki i identyfikatory dla
wszystkich zgłoszonych będę miał przy sobie,oprócz tego będzie nasza lista na
bramie nr.2,przez którą będziemy wjeżdżać.
Podaję adres i namiary:
Kielce ul.Zakładowa1 brama2
GPS
N 50*53.905'
E 20*35.318'
Mój telefon 510835873
Jeżeli ktoś ma dużą flagę CT to proszę o przywiezienie, bo ja mam tylko tą małą.

Marian 1949 - 2012-11-09, 15:06

piotr mam pytanie o której jest otwarcie targów od której Ty będziesz już na bramie
i czy można przyjechać wieczorem w czwartek. :kamp2 :spoko

piotr51 - 2012-11-09, 15:21

Targi zaczynają się od 16-go czyli w piątek i od tego dnia będziemy mieć przepustki.
Ja będę w piątek od godziny 9.

Marian 1949 - 2012-11-11, 12:41

Widzę ze jest nas już 14 załóg to do 1oo coraz bliżej
a do 13 XI jeszcze dwa dni. Termin zamknięcia listy
Podobno pogodę piotr 51 też nam zamówił :brawo :pifko

kalinin - 2012-11-11, 23:17

Juz sie cieszę na to spotkanie! Piotr, jako Baca świętokrzyski popraw frekwencje poprzez wprowadzenie dyscypliny góralskiej swoich owieczek.
piotr51 - 2012-11-12, 07:19

Jeżeli wprowadzę dyscyplinę,to wszyscy powiedzą że jestem dyktatorem GŚ.
Każdy z nas sam decyduje o tym czy może przyjechać czy też nie,na pewno cieszyłbym
się jakby przyjechało więcej Górali.Dziękuję nie tylko Góralom ale wszystkim tym co się zapisali na to spotkanie.Do zobaczenia na targach. :spoko

majmarek - 2012-11-12, 08:56

dyscyplinę góralską rozumiem; każdy po dwie flaszki miast po jednej ,dodatkowo po jednej w rezerwie , każdy z instrumentem no a góralki -wiadomo ; kinder , kirchen , kuchen
dzięki za namiary
pozdrawiam
mm

muno - 2012-11-12, 15:29

Witajcie,

Również wybieram się na zlot i targi - dane wysłałem już na PW.
Będzie to mój pierwszy raz :)

Pozdrawiam i do zobaczenia
Darek

piotr51 - 2012-11-13, 13:44

Informuję że jest zmiana odnośnie wjazdu na teren targów.
Będziemy wjeżdżać bramą nr.4 od ulicy Batalionów Chłopskich,na bramie ochrona będzie
miała listę wraz z numerami rejestracyjnymi naszych samochodów.Ja będę miał dla
wszystkich identyfikatory gdzie na miejscu rozdam.
W razie problemów proszę dzwonić do mnie na numer 510835873
GPS: N 50*52 52.9414"
E 20*35 6.9632"

kamyk59 - 2012-11-15, 18:49

Dziwne bo na stronie targów ani nie ma logo Camperteeamu ani nic o zlocie ?
gino - 2012-11-15, 20:27

kamyk59 napisał/a:

http://www.targikielce.pl...s=news&news=894

kamyk59 - 2012-11-15, 20:37

A kto tego szuka w aktualnościach z czerwca ?
Wejdź na podstronę o tych targach - nie ma nic - nie ma również w rozmieszczeniu stoisk.

Misio - 2012-11-15, 20:37

kamyk59 napisał/a:

Nie ma naszego logo, bo jeszcze nas tam nie ma. Piotruś nad wszystkim czuwa. :lol:

janusz - 2012-11-15, 21:13

Nie ma naszego logo bo nie wysłałem. Długo zastanawiałem się czy wysłać ale nie było pewności co do formy targów i nie było zainteresowania wśród naszych klubowiczów.
U nas jest logo targów, będzie relacja a za to mamy takie warunki jakie mógł nam dać organizator.

Misio - 2012-11-15, 21:31

Piotruś, a czy jest możliwe ustawienie kamperków w koło wzorem z Kurozwęk ? ;)
Byłoby okrągłe podwórko z widokiem na markizę kolegi z naprzeciwka. :lol:
A wewnątrz toczyłoby się nasze zlotowe życie. Ach... :opps:

majmarek - 2012-11-15, 22:44

a czy zabrać drzewo na ognisko? bo chłodno
kamyk59 - 2012-11-16, 06:28
Temat postu: re
majmarek napisał/a:
a czy zabrać drzewo na ognisko? bo chłodno

To by było chyba pierwsze ognisko w historii targów :)

piotr51 - 2012-11-16, 07:00

To są pierwsze targi w Kielcach w których my uczestniczymy i co oni
mogą o nas pisać.To od nas teraz zależy z jakiej strony się pokażemy.i wtedy będą mogli
coś więcej o CT pisać.Zapraszam wszystkich zapisanych na ten zlot aby przyjeżdżali
uśmiechnięci i nastawieni pozytywnie do wydarzeń związanych z naszym tu pobytem.
Misiu co do ustawienia kamperków to myślę że jest taka opcja,odnośnie drzewa na ognisko
to nie koniecznie.Będziemy mieć prąd,tak że możemy korzystać z grilla elektrycznego.
Ja za chwilę wyjeżdżam aby wszystko przygotować na wasz przyjazd,jeżeli będą
jakiś problemy to już proszę o kontakt telefoniczny.
Do zobaczenia na zlocie :spoko

majmarek - 2012-11-16, 12:00

kamyk -różne są sposoby przejścia do historii czasem jest to krzesło elektryczne :lol:
janusz - 2012-11-16, 12:08

majmarek napisał/a:
różne są sposoby przejścia do historii czasem jest to krzesło elektryczne :lol:

E tam, chyba więcej ludzi na świecie wie kto pierwszy poleciał w kosmos niż kto wymyślił krzesło elektryczne. Mało spektakularne wyczyny słabo zapadają w ludzką pamięć.

muno - 2012-11-16, 15:59

Jeszcze 100 km :) . Mam nadzieję, że jakieś miejsce dla mnie się znajdzie. Ja Jonka już chłodzę ;)
Czyli co ? Ogniska nie będzie ? :(

janusz - 2012-11-17, 20:38

Właśnie wróciliśmy z wizyty na Targach. Brać kamperowa trzyma fason, bawią się wybornie.
Buzie uśmiechnięte i zadowolone. Środek placu postojowego zajął Szymek niczym Makłowicz, Pascal i Okrasa w prężnym Szymkowskim ciele zjednoczeni, gotuje strawę dla biesiadników. Bez przesady, zbyt wiele kalorii do zupki nie włożył jeno smak, trochę wody i liść sałaty. Obok garnka ułożył rybę, by zupa mogła rybną nazywać się. Żartuję, zupka była bardzo ciepła i rozgrzała lekko zziębniętych kamperowców.

CORONAVIRUS - 2012-11-17, 20:48

Zdradził coś o cenach paliw na najbliższy czas ? Janusz ,,,,podziel się , nie trzymaj tylko dla siebie :bajer
Ahmed - 2012-11-17, 21:06

No name napisał/a:
Zdradził coś o cenach paliw na najbliższy czas ?

Nie wiem , co szymek zdradził , ale godzinę temu tankowałem Pb 95 po 5,39 na Statoil :spoko

janusz - 2012-11-17, 21:07

No name napisał/a:
Zdradził coś o cenach paliw na najbliższy czas ? Janusz ,,,,podziel się , nie trzymaj tylko dla siebie :bajer

Nic nie pisnął ale tez nie ogolił się i zwróciłem mu na to uwagę. :haha:
Na serio, było trochę chłodno, nawet Treack222 grilla rozpalił by podgrzać powietrze. Kampery stoją w podobnym miejscu w stosunku do hal wystawowych jak staliśmy w Poznaniu. Targi trochę inne, dosyć szeroko wystawiała się grupa fanów tuningu. Auta poobniżane, wymalowane, kolorowe tapicerki skórzane i wszechobecny hałas wydobywający się z ich zestawów car-audio. Miało to swój urok. Trochę było dla koni, trochę dla rybek i trochę samochodów pokazał Fiat i Kia. Był tez akcent caravaningowy, była przyczepa namiotowa. Wystawcy demonstrowali jak składa się i rozkłada.
Zresztą MisiKoty były relacja będzie. :spoko

kimtop - 2012-11-17, 21:07

On naprawdę założył te ledy :haha:
janusz - 2012-11-17, 21:15

Stara się błyszczeć.
Ahmed - 2012-11-17, 21:20

janusz napisał/a:
Stara się błyszczeć.
DSC_7551.JPG

Czy ta fota jest chroniona prawami autorskimi ?

CORONAVIRUS - 2012-11-17, 21:21

ale bajer :shock: To przez Szymka było tak zimno ....zamroził ziemie . Czewone by dało cieplejszy efekcik ...
jak ja lubie światełka :bigok

fotkę zaraz ktoś po.....li i wstawi sobie by błyszczeć :haha:

Bim - 2012-11-17, 22:40

Normalnie UFO scenka mi opadła

Szymek jak sie ogarniesz po tym zlocie to dawaj instrukcje montażu co i jak i gdzie

Ja też tak kcem :bigok

SlawekEwa - 2012-11-18, 08:48

No name napisał/a:
ale bajer

Adam normalnie zostałeś z tyłu :-P nie wiesz co teraz "trendy" w modzie kamperowej :haha:

CORONAVIRUS - 2012-11-18, 09:22

Sławku ... troszkę niebieskiego też mam na zewnątrz przy stopniu ale w skali szymkowej to mało ....bardzo mało ... ale byście się tak nie jarali to przecież to żadna nowość w CT ..... Już zapomnieliście KTO sobie takie coś zamontował i to juz pare lat temu ..... moze mała zagadka ?
SlawekEwa - 2012-11-18, 09:24

No name napisał/a:
Już zapomnieliście KTO sobie takie coś zamontował i to juz pare lat temu ..

Kamperfan ?

CORONAVIRUS - 2012-11-18, 09:25

Jeśli szanowny Kamperfan to nie wiedziałem , że i ON .... ale nie jego miałem na myśli .
CORONAVIRUS - 2012-11-18, 09:59

Podobnie i chyba nawet na czerwono miejscami podświetlił sobie furę Leszek z ekipy jolcia777( pozdrawiam Jolu i Leszku :bukiet: ) . Miałem okazję zakotwiczyć obok ich kampera w Jakuszycach na super zlocie w 2010 . Fotka z Poznania 2012, nie namierzyłem niestety efektów nocnych :( ale nikt się z Leszka nie nabijał za światełka :chytry ...
janusz - 2012-11-18, 11:29

Cytat:
Czy ta fota jest chroniona prawami autorskimi ?

Coś Szymek pytał czy mam zgodę na fotografowanie ale dyplomatycznie odpowiedziałem, że fotografuje Centrum Targowe a nie to co stoi na placu. Nie wiem czy usatysfakcjonowany był moja odpowiedzią.
Z Zarządem Centrum Targowego podpisaliśmy umowę o współpracę. Treść jej jest utajniona jako umowa biznesowa ale mogę ujawnić, że zobowiązaliśmy się do promowania tej imprezy na naszym forum.
Złożoność praw autorskich pozwala prawdopodobnie dysponować nią przez PTTCC-CamperTeam i przez Targi Kieleckie. Przez inne strony chyba nie bardzo.

CORONAVIRUS - 2012-11-18, 12:12

To czy Szymek jako właściciel fury ma jakiekolwiek prawa do dysponowania tą fotką np na innym forum ?( w rozważaniach proszę pominąć jego" prawo wynikające z przynależności do CT" )
janusz - 2012-11-18, 12:44

No name napisał/a:
To czy Szymek jako właściciel fury ma jakiekolwiek prawa do dysponowania tą fotką

Adaś znowu skręcamy z tematu. Żebyśmy dobrze się rozumieli.
Szymek ma wszelkie prawa do dysponowania swoja furą ale nie tym zdjęciem.
Szymek jak zresztą wszyscy inni przyjechali na imprezę publiczną, zorganizowana przez Centrum Targowe "Targi Kielce". Myśmy uzdolnili z targami na jakich warunkach są tam nasi klubowicze. Tu jest koniec dyskusji na ten temat. Szymek podporządkował się tym ustaleniom wziął udział w zlocie i to jest wszystko co warto na ten temat napisać.
Jeśli ktoś inny, jakiś widz zwiedzający targi lub ktoś z prasy lub mediów, zrobił mu tam zdjęcie to też jest zgodne z prawem bo Szymek wziął udział w tej imprezie.

CORONAVIRUS - 2012-11-18, 13:33

Dla mnie wszystko jasne , potwierdziłeś wiedzę jaką posiadałem na ten temat . Dzięki .

Teraz pozostaje kwestia ile procent tej fotki i jaka jej pierwotna forma jest przez SZymka nie do ruszenia a ile może jednak wykorzystać tam gdzie będzie chciał , wszak to jego obiekt został sfotografowany ...
Jeśli jest to fota CT i Targów to do kogo się zwrócić by umieścić ją w innym miejscu sieci i jak ? Moim zdaniem należałoby zapytać autora o zgodę ale pewności nie mam czy to wystarczy ....
Faktycznie nie na temat nawijamy , więc może Janusz przeniesiesz to gdzie trzeba i będzie ok :spoko :spoko :spoko

janusz - 2012-11-18, 14:14

Nie ma chyba sensu rozpoczynać któryś raz z rzędu tą sama dyskusję. Co do fotki, fotka umieszczona jest na ogólnie dostępnej stronie CamperTeamu. Prędzej czy później ktoś ją gdzieś skopiuje. Nie ma to znaczenia bo już i tak została opublikowana. Nie ma znaków pochodzenia bo po co. (Ładnie byłoby by przy tym umieścił źródło pochodzenia zdjęcia, ale nie wszyscy zachowują się ładnie.)
Są dwie kwestie związane ze sprawą tej przykładowej fotki.
Jedna to, że właściciel obiektu, w tym wypadku Szymek, nie ma podstaw mieć pretensje do nas do CT o zamieszczenie tej fotki. Fotka ma też właściciela który ją tu umieścił. Tylko to nas dotyczy.
Druga sprawa, jak Szymek zachowa się w stosunku do kogoś kto na jakiejś stronie umieści zdjęcie jego samochodu, to już całkiem inna sprawa i nie moja i nie CT. CT nie ma na to najmniejszego wpływu.
Podobna sprawa była kiedyś o zdjęcia z "rozstrzelania". Nie myśmy robili tamte zdjęcia, nie myśmy przekopiowali je z tamtego forum a my zostaliśmy oskarżeni o kradzież i szkodę dla wizerunku osób widniejących na zdjęciu. Straszono nas nawet na piśmie pozwem o zniesławienie. Konsekwencją było obrażenie się kilku osób na CT.
W związku z tym jeśli ktoś ma zamiar skopiować to zdjęcie i gdzieś udostępnić to niech zapyta Szymka a jeśli jeszcze starczy mu pokory a nie przeświadczenia, że wszystko mu wolno, zapyta jeszcze na CT czy może. W regulaminie jest napisane kto jest właścicielem materiałów użytych na forum.

szymek1967 - 2012-11-18, 15:40

hej rebjata :spoko
no i zostałem na placu boju zupełnie sam :wyszczerzony:
wszystkie fajne ludki odjechaly a szkoda bo upichciłem na obiad pyszny szpinak z czosnkiem i kaparami (mniam) a na deser fasolka szparagowa :)

sam wciągnę ,o !

ps. co do zdjęć : prosze wklejac gdzie kto chce i jak chce , nie mam nic przeciwko temu (jesli w ogóle mam prawo cos mieć) prócz wszelkich portali typu"poznajmy sie " :-P
dzięki uprzejmosci misiokota ukazałem swoje dzieło iluminacji kamperka (choc przyznam ze nie do konca ,w zanadrzu bedzie bonus :mrgreen: )
spedziłem tu miłe chwile z nowo poznanymi kolezankami i kolegami , degustowalismy i zupkie z rybki popularnie zwaną "zdrowie szymka" jak i wspaniałą potrawkę warzywno-mięsną przygotowaną wybornie przez znakomitą żonę misiokotka :bukiet:

mam nadzieję ze juz wkrótce podzielimy się nastepnymi wrazniami kulinarnymi ,o ! 8-)

brams - 2012-11-18, 18:11

oho.
Po pierwsze - szymuś dowalił do pieca gorącą laską.
Dziękuję za uczucia estetyczne (bs ks.12 par.17)
-chociaż poza tej laski jest aż nazbyt przypominająca o moich powinnościach małżeńskich, które - rzeczywiście - ostatnimi czasy zaniedbałem, to podoba misie.
Po wtóre - żarcie w samotności powoduje raka mózgu.
Z żalu i braku zrozumienia .....

A fura faktycznie wygląda jak bordello. Niby kar, acz man tam za wiele na fikumiku przestrzeni nie znajdzie.
I jeszcze te oślepione mrówki pod spodem.
ech....szymcio, ech....

WINNICZKI - 2012-11-18, 18:27

Czytam,czytam i oczom nie wierzę. Pare światełek,zresztą nie czerwonych ,a potrafi tyle niezdrowych skojarzeń.
brams napisał/a:
A fura faktycznie wygląda jak bordell
Na niebiesko :?: :?: Jak zobaczyłem to zdjęcie to bliżej mi było do pojazdu archanioła niż takie przyziemne określenia. Biedny Szymek serce wyłożył na talerz, zupkę zmarzniętym upichcił,Szpinaczkiem chciał zbratać kamperowców,a tu masz babo placek.Zamiast wdzięczności i uznania ,takie troche dziwne i naciągane komentarze. No cóż może i lepiej ,że tam nas nie widzieli. :bigok
brams - 2012-11-18, 18:38

Walę się w wątłą klatę, i zgadzam się w całej rozciągłości.
Pojazd archanioła, w skrócie PA.

ps - szymcio wie, o co biega(m)

poza tym - sorki za zaśmiecanie....

majmarek - 2012-11-18, 21:26

najtrudniej być prorokiem we własnym kraju!!!!!!!!!!!- taka gmina jak pisał i śpiewał śp. jan kaczmarek
ale pomimo kielce mnie zaskoczyło pozytywnie ; wspaniałe pasaże , ckk , teatr , galeria współczesnej sztuki sakralnej i u biskupa.
o targach - mowa jest srebrem ...............

CORONAVIRUS - 2012-11-19, 18:25

Na CT mało kiedy się przytrafia by tak długo po zakończeniu imprezy nie było relacji uczestników ...... zaczynam wierzyć w złoto milczenia po tym wydarzeniu :roll:
martini44 - 2012-11-19, 18:31

Małymi kroczkami i Pan Szymek dojdzie do perfekcji..... troszkę gleby, jakieś skrzydełko i bedzie perfekcja.......

Misio - 2012-11-19, 20:38

No name napisał/a:
Na CT mało kiedy się przytrafia by tak długo po zakończeniu imprezy nie było relacji uczestników ...... zaczynam wierzyć w złoto milczenia po tym wydarzeniu :roll:

Cześć Adasiu. Bardzo mi przykro, że uczestnicy zlotu w Kielcach zawiedli Cię brakiem relacji z imprezy. Być może nie wpadłeś na to, że wielu z nas - podejrzewam, że każdy - pracuje zawodowo i pracę traktuje bardzo poważnie. Trzeba przecież z czegoś żyć, a do tego jeszcze ma się rodzinę. Nasze spotkania również są bardzo ważne, ale dla mnie są przyjemnością, rozrywką, zabawą, odskocznią w tych "ciekawych" czasach, miejscem gdzie dobrze się czuję wśród ludzi o wielkim sercu, wiedzy i chęci przebywania ze sobą. Ale żeby jeździć na zloty czy spotkania, niestety trzeba pracować. Więc pozwól Adasiu, że w najbliższym terminie - a na pewno w tym tygodniu - zbierzemy się na relację. Jeszcze tylko napomnę Ci, że zdjątek jest tylko ponad 900, więc jest w czym wybierać, tylko trzeba je poukładać tematycznie, chronologicznie, pokazać ciekawe sytuacje, śmieszne, wyjątkowe, i nie można zapomnieć o dzieciach czy zwierzątkach. A reszta to pikuś.
Twoja cierpliwość na pewno będzie zaspokojona.
MISIOKOT. ;)

CORONAVIRUS - 2012-11-19, 21:08

cześć Misiokotku ... nie spodziewałem się takich :hello miziołków . Pierwszy raz mnie tak przytulasz no i prawie jestem zawstydzony :oops: :oops: :oops:
Dlaczego jako jeden z 16-tu poczułeś się indywidualnie wywołanym do tablicy ? Proszę nie odpowiadaj a ja cierpliwie poczekam na Twoje i INNYCH TEŻ opinie o targach i zlocie . :spoko :spoko :spoko

1.piotr51
2.Jaśko
3.majmarek
4.kamyk59
5.BODEK
6.Track222
7.MISIOKOT
8.MAZUREK
9.janusz
10.Marian1949
11.kalinin
12.Patrycjusz i Jolanta Manieccy
13.bieleckidg
14.chelmik1953
15.pejpel
16.muno

SlawekEwa - 2012-11-19, 21:12

No name napisał/a:
Twoje i INNYCH TEŻ opinie o targach i zlocie .

1.piotr51
2.Jaśko
3.majmarek
4.kamyk59
5.BODEK
6.Track222
7.MISIOKOT
8.MAZUREK
9.janusz
10.Marian1949
11.kalinin
13.bieleckidg
14.chelmik1953
15.pejpel
16.muno

Zapomniałeś o szymku ? :shock:

CORONAVIRUS - 2012-11-19, 21:15

jasna chooooo........... faktycznie . Ale SZYMEK już napisał o spotkaniu to po co miałem go wymieniać :diabelski_usmiech :spoko
muno - 2012-11-19, 23:05

Ja chciałem jeszcze raz serdecznie Wszystkim podziękować za tak serdeczne przyjęcie. Naprawdę nie sądziłem, że będę tak dobrze się czuł.... no może poza sobotnim porankiem ale to zupełnie z innego powodu :)
Mam nadzieję że na następne spotkanie przyjadę już własnym domkiem.

Targi mi się bardzo podobały, żałuję że nie zwiedziłem miasta bo szczerze mówiąc to bywałem tu tylko przejazdem. Wierzę że następne targi zespół CT też zaszczyci swoją obecnością. Widziałem że sporo osób było zainteresowanych tematyką. Szczególnie w niedzielę po południu jak już nikogo prawie nie było.... będą wiedzieli następnym razem aby nie czekać na ostatnią chwilę.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i do następnego......
Darek

Marian 1949 - 2012-11-20, 18:14

Teraz może ja troszkę o zlocie .
Przyjazd do Kielc był dosyć utrudniony z powodu silnej mgły ale jakoś dojechaliśmy
Nasz opiekun zlotu czyli piotr 51 zdał egzamin na 100 przywitał nas serdecznie i dopilnował abyśmy się ustawili w kółeczko i mieli cały środek placu do biesiadowania .
wszystkim paniom wręczył po pachnącej dużej róży :roza: a wieczorem jego żona poczęstowała wszystkich uczestników gorącym kapuśniakiem :kwiatki: ponieważ było dość chłodno postanowiliśmy troszkę zagrzać się były różnego rodzaju napoje i nalewki i było ciepło i wesoło .
Następnego dnia zwiedzaliśmy targi indywidualnie Potem z kolegą zwiedziliśmy
Podziemną Trasę Turystyczną w połączonych jaskiniach Odkrywców,Prochowni i Szczelinie na Kadzielni jak i nowo zbudowany Geopark Kielce
Po powrocie do naszego obozowiska zastaliśmy w samym środku naszego placu kolegę szymka gotującego nam zupkę rybną była gorąca i nawet smaczna.potem żona misiokotka przygotowała wspaniały gulasz mięsno warzywny dla wszystkich :bukiet:
Po kolacji szymek oświetlił swego campera co już widzieliście i do póznych godzin wieczornych przy rozpalonym grilu rozpoczęły się wieczorne polaków rozmowy.
Ja serdecznie dziękuję organizatorom jak i wszystkim uczestnikom za mile spędzony czas i do zobaczenia na następnym zlocie . :dzieki

Misio - 2012-11-20, 20:23

Na terenie Targów Kielce przy Salonie Moto - Hobby odbył się ostatni w tym roku zlot CamperTeamu zorganizowany przez naszego sympatycznego kolegę Piotr 51. Udział wzięły załogi, które się zapisały oraz jeden z głupia frant. Piotruś jako doświadczony organizator zlotów, ustawił kamperki w kwadracie, tworząc w ten sposób podwórko, na którym toczyło się życie towarzyskie i kulinarne. Kierownictwo Targów zadbało o nasze bezpieczeństwo i zabezpieczyło nas w energię elektryczną, a w czasie czynnych hal dostęp do zmywalni i toalet. Za wszystkie dogodności bardzo dziękujemy. Dodatkową atrakcją była pogoda. W dzień lekko na plusie, a w nocy lekko na minusie, a do tego wszech obecna mgła, dzięki której mieliśmy wizualne efekty dodatkowe. Ogólnie rzecz ujmując zlot był bardzo udany i nie należał do sportów ekstremalnych, a jedynie można GO zaliczyć do przedsionków zlotów w Uniejowie. Mamy teraz przyjemność przedstawić fotorelację zapisaną obiektywem:
Misio - 2012-11-20, 21:04

cd.
Misio - 2012-11-20, 21:46

cd.
Misio - 2012-11-20, 22:39

cd.
Misio - 2012-11-20, 23:11

cd.
Misio - 2012-11-21, 07:27

cd.
cirrustravel - 2012-11-21, 07:32

Misio, uwielbiam Twoje fotoreportaże :) czekam na ciąg dalszy stawiając piwko :pifko
Misio - 2012-11-21, 07:43

cd.
Misio - 2012-11-21, 07:57

cd.
Misio - 2012-11-21, 08:11

cd.
Misio - 2012-11-21, 08:43

cd.
Kotek - 2012-11-21, 10:16

SlawekEwa napisał/a:
No name napisał/a:
Twoje i INNYCH TEŻ opinie o targach i zlocie .

1.piotr51
2.Jaśko
3.majmarek
4.kamyk59
5.BODEK
6.Track222
7.MISIOKOT
8.MAZUREK
9.janusz
10.Marian1949
11.kalinin
13.bieleckidg
14.chelmik1953
15.pejpel
16.muno

Zapomniałeś o szymku ? :shock:

Szymek nie był zapisany. ;)

Misio - 2012-11-21, 18:45

cd.
Misio - 2012-11-21, 19:24

cd.
Misio - 2012-11-21, 20:08

cd.
Misio - 2012-11-21, 20:29

cd.
Misio - 2012-11-21, 20:46

cd.
Misio - 2012-11-21, 21:10

cd.
Misio - 2012-11-21, 21:42

cd.
Misio - 2012-11-21, 22:07

cd.
szymek1967 - 2012-11-21, 22:25

no i gitara :szeroki_usmiech
Misio - 2012-11-21, 22:48

cd.
Misio - 2012-11-21, 23:36

cd.
Misio - 2012-11-22, 00:18

Bardzo dziękujemy Piotrowi za wspaniały zlot. Oczywiście należy się piwko.

Dziękujemy wszystkim załogom biorącym udział w zlocie. Za wspaniałą atmosferę, wycieczkę, za dobre poczęstunki i kompociki.

Dziękujemy kierownictwu Targów Kielce za możliwość miłego spędzenia czasu podczas odbywania się targów Moto - Hobby. Dziękujemy za ochronę i media.
:roza: :roza: :roza: :pifko

SlawekEwa - 2012-11-22, 07:02

My dziękujemy MISIOKOTOM za jak zwykle super fotoreportaż zlotowy :bukiet: :kwiatki:
piotr51 - 2012-11-22, 08:45

Chciałbym wszystkim uczestnikom zlotu bardzo serdecznie podziękować,za wspólnie spędzony
czas.Wszyscy wiedzieli, że nie dopisali wystawcy,ale i tak przyjechali aby się spotkać razem
przy wspólnym biesiadowaniu.Należą wam się wszystkim brawa,oraz bączek bacy :pifko
Smaczne podziękowania dla Kotka za gulasz,Grażynce za roladę,Szymkowi za uchę a pozostałym za liczne nalewki. :pifko2
A Misio jak zwykle okazał się najlepszym sprawozdawcą tego spotkania,patrząc na Jego
relacje przeżywamy to na nowo.Stawiam duże piwo dla Misia :pifko

szymek1967 - 2012-11-22, 09:10

no moi drodzy,
ja dopiero wróciłem z tych targów ,czyli ze po tygodniu od wyjazdu :)

ps. dzięki za spotkanie i nowe znajomosci :kwiatki:

LukNet - 2012-11-22, 19:56

MISIOKOT'y jak zwykle super relacja. Widać, że zabawa była przednia. :bukiet:
BODEK - 2012-11-22, 21:04

Trudno myśli ubrać w słowa,
oddać piórem życzeń kwiat...
wyrzec to, co serce chowa..
Powiem krótko: było za........ :spoko :yay:

szymek1967 - 2012-11-29, 20:17
Temat postu: kielce 2012
...
Ahmed - 2012-11-29, 20:47

Ooooooooo Niezły widzę z Ciebie Szymku :bigok
CORONAVIRUS - 2012-11-29, 20:49

Pełnoletnie widać ...na TE to bym głosował ale dzieci to do szkoły powinny chodzić i wypełniać zeszyty :bigok
szymek1967 - 2012-11-29, 20:57

....
Ahmed - 2012-11-29, 21:02

Zobacz na wyraz oczu - ona jest przerażona :haha: :haha: :haha:
janusz - 2012-11-29, 21:08

Albo ma chorobę "Basedowa" :shock:
szymek1967 - 2012-11-29, 22:36
Temat postu: targi kielce
...
szymek1967 - 2012-11-29, 22:53
Temat postu: krakow targi
...