|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Pierwszy zimowy ;) wyjazd kamperkiem
wojtek0 - 2012-12-16, 13:48 Temat postu: Pierwszy zimowy ;) wyjazd kamperkiem witam
Plany i przygotowania do pierwszego zimowego wyjazdu trwały dość długo ,różne modyfikacje i przeróbki kamperka , oraz wybór miejsca. I wreszcie nadeszła ta chwila, piątek po szkole syn do wozu i startujemy (wyjazd męski, dziewczyny wolą lato i plaże )
Przed nami około 360 km, miejsce Sienna ośrodek Czarna Góra,dzieki koledze z forum TOMMAR mamy zapewniony pelen serwis kampera -dzieki ,po prawie 7 godzinach podroży jesteśmy na miejscu ,parkujemy przy samym wyciągu KL ,rano podjeżdżam do budki w której urzędują Goprowcy, właśnie od nich mamy zapewniony prąd ,dzięki chłopaki (może przeczytają bo adres forum jest im już znany :-) ) jeden z nich -Tomek ,obejrzał naszego kamperka ,po czy pokazal nam ich miejsce pracy ,wypiliśmy cherbatkę i ruszamy ,sezon czas zacząć ,i niestety nie pisałem wcześniej o tym ale ,pogoda do bani plus 4 stopnie, deszcz ,(wjeżdżalismy z Łodzi przy minus 5) ale co tam zaczynamy .
wojtek0 - 2012-12-16, 14:06
i powiem tak ,w zasadzie to był koniec :-( , deszcz tak padał iż po czterech godzinach szusowania wszystko zaznaczam wszystko mamy mokre decyzja może być jedna powrot do kamperka ,przebieram się i idę do chlopakow z gopru ,prognozy na dalsze godziny takie same ,jutro również ma padać :-(
WRACAMY DO ŁODZI
Ale są i plusy, teren rozpoznany, miejscowka na ferie fajna na pewno tam wrocimy .
Jeszcze fota z naszą miejscówką ,miałem zrobić lepsze poźniej, ale się ni udalo.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2012-12-16, 15:18
Mysle ze chodzi o Czarna gore na Dolnym Slasku?Jest wyciag naciarski,Czarna Gora kolo Jurgowa.M y jezdzimy zima w gory i na narty kamperem.Troche jest problem z suszeniem betow..W zeszlym roku w Bialce przez noc nas zasypalo B.M
wojtek0 - 2012-12-16, 17:17
to jest ten ośrodek http://czarnagora.pl/
fajne miejsce i co ważne przyjazne kamperowcą
marekpiotr1984 - 2013-01-05, 11:55
Bardzo dobre zdjęcia. Aż zachęcają do wyjazdu. Ale co wybrać na początek jak się pierwszy raz jedzie gdzieś żeby nie było potem negatywnego nastawienia na takie wycieczki?
slawwoj - 2013-01-05, 20:08
Wojtek - ja napisze inaczej.
Coraz częściej wydaje mi się że mając kampera człowiek staje się niewolnikiem pewnej rzeczy.
Jest kamper - musze jechać. Ale to temat na inne miejsce.
|
|