|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Wędkarstwo - Czy jest lekarstwo na wędkarstwo??
yuras - 2012-12-20, 16:01 Temat postu: Czy jest lekarstwo na wędkarstwo?? U mnie się prawie wszystko zgadza, tylko imiona i naźwiska inne.
Na syna patrzę podejrzliwie.
http://www.joemonster.org...tm_campaign=rss
Tadeusz - 2012-12-20, 16:10
yuras napisał/a: | Czy jest lekarstwo na wędkarstwo?? |
NIE MA!
Wędkarz Ci to mówi.
CORONAVIRUS - 2012-12-20, 17:09
yuras napisał/a: | Czy jest lekarstwo na wędkarstwo?? |
JEST !!!
Wystarczy nie jeść ryb ...
Niejadek Ci to mówi
wbobowski - 2012-12-20, 20:20
Cytat: | Czy jest lekarstwo na wędkarstwo?? |
Jest... nie zarażać się od małego.
Niezarażony Ci to mówi.
Skorpion - 2012-12-20, 21:17
A jest lekarstwo na na nasza chorobe camperingowa ?? Ja takiego nie znam a i niechce poznac
Ahmed - 2012-12-20, 22:06
U mnie ta choroba co jakiś czas wraca , a wraca tak od 25 lat , raz słabiej , raz mocniej , ale czuję , że wirus w krwi jeszcze krąży
Krystian - 2012-12-20, 22:28
oskp napisał/a: | U mnie ta choroba co jakiś czas wraca , a wraca tak od 25 lat , raz słabiej , raz mocniej , ale czuję , że wirus w krwi jeszcze krąży |
U mnie tak samo , wędki zawsze są w kamperze.
szymek1967 - 2012-12-20, 22:49
ja muszę przyznać ze pierwszy raz chwyciłem za wędkę latem tego roku
nigdy wcześniej nie myślałem że to zrobie ,mimo iż bardzo lubie rybki zwłaszcza te pieczone
powiem krótko : łowienie ryb jest to niewyobrażalna frajda , jest w tym coś czego nie daja inne pasje i mógłbym tu wymieniac wiele,nawet bardzo wiele przymiotów ale myślę że pasjonaci wędki doskonale wiedzą w czym tkwi tajemnica
ps. pierwszą rybą jaką złapałem był leszcz i to spory,
a złapałem go tylko dlatego że położył spławik
myślałem wówczas że mam kłopoty z gruntem więc zaciągnąłem
jakież było moje zdumienie gdy na haczyku wisiał równie zdumiony leszcz wagi półśredniej
oczywiście zaraz się dogadałem z kolesiem i dałem mu wolność nie licząc na spełnienie życzeń (kolor nie ten )
nieskromnie dodam tylko że upolowałem jeszcze kilka takich okazów okazując im miłosierdzie
krótko: spodobało mnie sie polowanie w stawie i z pewnością wrócę do sportu jak tylko lody stopnieją
Camptramp - 2012-12-20, 22:56
szymek1967 napisał/a: | złapałem |
Szymek rybki się łowi. Złapać to można chorobę weneryczną
Brat - 2012-12-21, 10:58
Yest ! Yest ! Yest !
Strzelectwo ! (dynamiczne głównie - sportowe)
No i
Kobiety (erotyczne gawędziarstwo - głównie)
KECZER - 2012-12-21, 11:08
Wasze wedkarstwo ja widze to strasznie dluga procedura i niepewnosc czy sie co zlowi??
u nas (to znaczy tutaj) robi sie to bardziej ekspresowo
granacik w jeziorko, a potem pozbierac co wyplynie i za kilka minut mamy dobre kilka kilogramow na zupke "Uche"
Grzegorz
HENRYCZEK - 2017-06-16, 08:52
Warto wiedzieć.
Janusszr - 2017-07-11, 21:21
Ciężkie jest życie wędkarza.
Bajaga - 2017-07-11, 22:07
Jakby mogło być coś bardziej nudnego od łowienia ryb to było ale nie ma
YAN - 2017-07-11, 22:15
Czy jest lekarstwo na wędkarstwo?? Yest następna wyprawa!!!
Janusszr - 2017-07-12, 11:21
Bajaga napisał/a: | Jakby mogło być coś bardziej nudnego od łowienia ryb to było ale nie ma |
Na trzeźwo to pisałeś?
Bajaga - 2017-07-12, 12:49
Janusszr napisał/a: | Bajaga napisał/a: | Jakby mogło być coś bardziej nudnego od łowienia ryb to było ale nie ma |
Na trzeźwo to pisałeś? |
Jak najbardziej na trzeźwo. Kiedyś kupiłem cały ten wędkarski szpej, dla syna, niech ma frajdę. Mordowaliśmy się ze 3 razy, znaczy "wybraliśmy się na ryby". Oglądanie wzrostu brzózek, które mam za oknem jest równie atrakcyjne a nie potrzeba sprzętu...
Janusszr - 2017-07-12, 13:27
Sprzęt sam nie łowi. Dobry sprzęt ułatwia, bardzo umila wędkowanie. Potrzebna jest jeszcze wiedza wędkarska, a tej jak widzę chyba zabrakło Czwartym razem zabierzcie ze sobą jakiegoś zaprzyjaźnionego wędkarza. Może wtedy Wasze spławiki drgną I wtedy gorączka murowana
Jeszcze jest kwestia tego, czy wybraliście się na ryby, czy po ryby?
donald - 2017-07-12, 13:43
Jest jeszcze sposób dietetyczny..jesz tylko to co złowisz...nawet największym wędkarzom przechodzi..i zaczyna hodowle świnek na przykład
Janusszr - 2017-07-12, 16:05
donald napisał/a: | Jest jeszcze sposób dietetyczny..jesz tylko to co złowisz...nawet największym wędkarzom przechodzi..i zaczyna hodowle świnek na przykład |
To teoretyczne rozważania. Ja takich wędkarzy nie znam i nie sądzę aby takowi byli. Dieta musi być urozmaicona. Ryby są zdrowe, ale w nadmiarze szkodzą. Jak wszystko
Znam natomiast wędkarzy, którzy nie lubią ryb. Oczywiście jeść ryb
YAN - 2017-07-12, 16:46
Janusszr napisał/a: |
Znam natomiast wędkarzy, którzy nie lubią ryb. Oczywiście jeść ryb |
I wypuszczają swoje zdobycze jak ja to czynię.
izola - 2017-07-12, 18:13
złowić rybę i wypuścić to jest perwersja ...ja jak złowię wszystko zjadam a jak nie zdołam zjeść to nie łowię
Sprzęt mam zawsze na ciasnym pokładzie ...bo może się przydać
Janusszr - 2017-07-12, 21:05
izola napisał/a: | złowić rybę i wypuścić to jest perwersja ...ja jak złowię wszystko zjadam a jak nie zdołam zjeść to nie łowię
| A skąd u Ciebie wiedza co złowisz?
izola - 2017-07-12, 21:30
Żle się wyraziłam, miałam na myśli łowienie ryb jako "sport" ...bo to też jest też powszechne i modne hobby.
Ryby odbiegające od norm albo objęte zakazem- jakie związek i prawo określa są inaczej traktowane - to jest jasna sprawa.
YAN - 2017-08-21, 20:15
Lekarstwo ?
Yest następna wyprawa!!!
Tym razem sierpniowy.
Janusszr - 2023-07-28, 10:51
Zakup kolejnego sprzętu na połowy w Norwegii i deprecha pewna. Pewna, bo następny wyjazd dopiero w czerwcu 2024. Jak ja to zniosę?
WaldekR - 2023-07-28, 11:48
Janusz czas szybko płynie. Dasz radę.
Janusszr - 2023-07-28, 11:53
WaldekR napisał/a: | Janusz czas szybko płynie. Dasz radę. |
Waldku, od pewnego wieku faktycznie zaczął ten czas przyśpieszać.
SlawekEwa - 2023-07-28, 16:54
Janusszr napisał/a: | od pewnego wieku faktycznie zaczął ten czas przyśpieszać. |
No to trzeba kupić taki mały, malutki hamulec do zegarka
Janusszr - 2023-07-28, 16:56
SlawekEwa napisał/a: | Janusszr napisał/a: | od pewnego wieku faktycznie zaczął ten czas przyśpieszać. |
No to trzeba kupić taki mały, malutki hamulec do zegarka |
Podaj linka do sklepu z tym hamulcem
SlawekEwa - 2023-07-28, 16:59
Janusszr napisał/a: | Podaj linka do sklepu z tym hamulcem |
Sam szukam od pewnego czasu
joko - 2023-07-28, 22:25
izola napisał/a: | złowić rybę i wypuścić to jest perwersja ...ja jak złowię wszystko zjadam a jak nie zdołam zjeść to nie łowię
|
To jak z myślistwem . Kaliber inny, ale mechanizm ten sam.
WaldekR - 2023-07-29, 08:16
Janusszr napisał/a: | SlawekEwa napisał/a: | Janusszr napisał/a: | od pewnego wieku faktycznie zaczął ten czas przyśpieszać. |
No to trzeba kupić taki mały, malutki hamulec do zegarka |
Podaj linka do sklepu z tym hamulcem |
Janusz nie pytaj i nie szukaj bo w to miejsce wynoszą nogami do przodu i tam się czas zatrzymuje
krzlac - 2023-10-13, 09:19
joko napisał/a: | izola napisał/a: | złowić rybę i wypuścić to jest perwersja ...ja jak złowię wszystko zjadam a jak nie zdołam zjeść to nie łowię
|
To jak z myślistwem . Kaliber inny, ale mechanizm ten sam. |
NIE TAK SAMO.
1. W myślistwie nie można wypuścić ustrzelonej sztuki.
2. Łowi się i nadmiar można odsprzedać np. do koła lub skupu. W wędkarstwie to prawnie
niedopuszczalne.
|
|