Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Polski Caravaning - Filmy o tematyce karawaningowej.

kazbar - 2007-02-04, 20:56
Temat postu: Filmy o tematyce karawaningowej.
Płytka z filmem o tematyce karawaningowej dołączona do jednego z wydań "Polskiego Caravaningu".
Zapraszam do dyskusji nad tym pomysłem.

Sławek B napisał/a:
Witam,
Czemu nie. Problemem tylko są prawa autorskie do podkładu muzycznego - nie wiem jak to rozwiązać.
Pierwsza prezentacja już się odbyła w warszawskim kręgu kamperowców

Witaj Sławku.
A nie myślałeś o tym, by taki film udostępnić szerszej grupie widzów? Można by go dołączyć do jednego z wydań "Polskiego Caravaningu". Rozmawiałem kiedyś o takim pomyśle z red.Dariuszem Wołodźko i powiem...byłby to strzal w dychę.

kazbar - 2007-02-04, 21:03

Wiem, że wśród nas są muzycy (osobiście znam dwóch) i może...napisaliby muzykę do takiego filmu? Prawa autorskie mielibyśmy wtedy z głowy.

PS. Taki autorski film z autorską muzyką w "Polskim Caravaningu".....

Co o tym myślicie? Strzał w dychę czy niewypał?

Stopczyk - 2007-02-04, 21:56

Witajcie,

myślę, że mógłbym pomóc. Zajmuję się amatorsko "muzykowaniem". Używam do tego komputera i klawiatury sterującej MIDI. Pozwala mi to na stworzenie muzyki w praktycznie dowolnym stylu.

Jednak, z uwagi na pełnowymiarową pracę zawodową, mam na tę pasję niewiele czasu i stworzenie podkładu dźwiękowego do filmu mogłoby to zająć mi dużo czasu.

Proszę o następujące informacje:

- ile muzyki potrzeba - w minutach
    - czy jest już określony styl muzyczny (może być w nomenklaturze skojarzeniowej, czyli - z jakim zespołem/utworem kojarzy się muzyka)
    - ile miałbym czasu

Po otrzymaniu tych danych dam znać, czy jestem w stanie dostarczyć gotowy produkt w rozsądnym czasie. Mogę zagwarantować bardzo dobre brzmienie i nietuzinkowe aranżacje, jednak na pewno nie szybko. Sam proces twórczy jest mocno czasochłonny, szczególnie gdy ma się na to około 2 godzin dziennie. Potem dochodzi jeszcze czas miksowania i zgrania i to też niestety potrafi "trochę" zająć. Ale efekty mogą być dobre.

Czekam na dalsze informacje i podzrawiam,
Stopczyk

kazbar - 2007-02-04, 22:33

Stopczyk napisał/a:
Witajcie, myślę, że mógłbym pomóc. Zajmuję się amatorsko "muzykowaniem". Używam do tego komputera i klawiatury sterującej MIDI. Pozwala mi to na stworzenie muzyki w praktycznie dowolnym stylu.

Sławek... ale będzie super film :yay:
Nakład: 5000 szt :!: I co ty na to?

Marcin T - 2007-02-04, 22:50

Tylko Kaziu co konkretnie miałoby być na tej płytce?
kazbar - 2007-02-05, 09:31

Marcin T napisał/a:
Tylko Kaziu co konkretnie miałoby być na tej płytce?

A to już nie do mnie pytanie tylko do Sławka B. i Stopczyka :-P

Gość - 2007-02-05, 13:59

Kazek Kluska napisał/a:

A to już nie do mnie pytanie tylko do Sławka B. i Stopczyka :-P

Ja filmu nie widziałem, więc tak na prawdę nic o nim nie wiem :)

Stopczyk - 2007-02-05, 14:00

Przepraszam. Nie zalogowałem sie. Ten powyższy post jest mój.
paf - 2007-02-05, 14:18

a ja się spytam tak niedyskretnie a czy ten film w ogóle istnieje? tzn. w formie do publicznej prezentacji? niech się autor wypowie :zlo:
kazbar - 2007-02-05, 17:31

W kampermanii w temacie "Foto i film amatorski":

Sławek B. napisał/a:
Na razie powstały 3 filmy: z Francji o podróżach przełęczami alpejskimi, z Francji z obszarów "nie alpejskich" i jeden film z Włoch.

Kazek Kluska napisał/a:
Witaj Sławku.
A nie myślałeś o tym, by taki film udostępnić szerszej grupie widzów? Można by go dołączyć do jednego z wydań "Polskiego Caravaningu". Rozmawiałem kiedyś o takim pomyśle z red.Dariuszem Wołodźko i powiem...byłby to strzal w dychę.

Teraz powinno być wszystko bardziej czytelne. Trochę nieumiejętnie przeniosłem posty.

Sławku! Czekamy na bliższe informacje o filmach.

Sławek B - 2007-02-06, 22:08

Witam,
Mam nieśmiały pomysł:
Może najpierw zrobię kilka kopii i wyślę zainteresowanym do wewnętrznej recenzji.
Te moje filmy to są jednak produkty amatorskie i nie wiem czy nadają się do szerszego rozpowszechnienia. Chodzi oto by nie zrobić wstydu braci kamperowców.
Jeżeli są chętni do recenzowania to proszę przesłać mailem adresy do wysyłki.
Pozdrawiam

kazbar - 2007-02-06, 22:23

Ja poproszę.
Adres podeślę mailem.

paf - 2007-02-15, 14:36

Sławek B, Kazek Kluska, temat do góry - i co widział ktoś ten film już więcej?
będzie Oscar? :)

janusz - 2007-02-15, 14:56

Właśnie 3 minuty temu dostałem przesyłkę z filmami od Sławka. Proszę mi nie przeszkadzać będę oglądał. :haha: :haha:
janusz - 2007-02-16, 13:41
Temat postu: Film do gazety
Opisałem Sławkowi moje wrażenia. I napisałem na forum w temacie o "Foto i filmie".
Nie wiem gdzie ta dyskusja powinna się odbywać. Czy tu w PCFanie, czy tam w kamperowaniu.
na wszelki wypadek link
http://www.camperteam.pl/...php?p=1468#1468

kazbar - 2007-02-16, 17:38

Szok, po prostu szok!
Ja myślałem, że to będzie film z serii "I Komunia Święta...", a tu?
Jestem pod wrażeniem!
To prawdziwy film!
Dopracowany, przemyślany i zrobiony po mistrzowsku!
Myślę, że powinniśmy ten temat "pchać" do przodu.

Sławek B - 2007-02-16, 18:57

Witam,
Dziękuję za miłe słowa. Zaraz tak się nadymam, że pofrunę pod sufit. Szczególne dzięki Januszowi, za trafne i rzeczowe uwagi. Tak nawiasem mówiąc, to Kasia czytając uwagi Janusza co chwilę mówiła: „.. a nie mówiłam..?”

Pozdrawiam.

janusz - 2007-02-17, 00:56

Też myślę że to jest okazja, a nóż odnajdziecie w sobie talenty Toni Halika albo Beaty Pawlikowskiej. próbować trzeba.
kazbar - 2007-02-17, 09:36

Sławku.
Rozmawiałem już z red.Dariuszem Wołodźko o Waszym filmie. Jest bardzo nim zainteresowany. Myślę, że ten o wyprawie do Włoch super by pasował do Waszego artykułu, który będzie miał (mam nadzieję) jeszcze kilka części.

Marcin T - 2007-02-18, 09:21

szkoda, że nie wiem o czym rozmawiacie. Nie można się wypowiedzieć nie widząc filmu :-(
kazbar - 2007-02-21, 20:46

Temat się rozwalił na dwa fora. Czytaj:

http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=73

Co do filmu- napisz mailika do Sławka B. Myślę, ze chętnie Ci podeśle.

kazbar - 2007-03-10, 22:36

Sławek B napisał/a:

Otrzymaliśmy wiadomość od Pana Dariusza z PC, że w chwili obecnej wydanie filmu nie jest możliwe ze względów logistycznych i finansowych.

:gwm :gwm :gwm

Nic dodać, nic ująć!

Szkoda. Dobry film. Szkoda.

eler1 - 2007-12-24, 21:53

dzisiaj na HBO był film "RV:szalone wackaje" (RV = kamper) ale nie ma nic straconego jeszcze będzie http://www.cyfraplus.pl/c...ndex/full/19436
rafalcho - 2007-12-29, 12:00

eler1 napisał/a:
dzisiaj na HBO był film "RV:szalone wackaje" (RV = kamper) ale nie ma nic straconego jeszcze będzie http://www.cyfraplus.pl/c...ndex/full/19436

A nagraliście może ten film ?? Chętnie bym go obejrzał ...

Pozdrawiam

rafalcho

eler1 - 2007-12-29, 13:07

mamy ale z napisami ale dzisiaj będzie o 16.50 i 31 oraz 11.01
rafalcho - 2008-01-04, 20:09

Ale ja nie mam HBO .... :cry:

:gwm

OMEGA - 2008-01-05, 00:10

żałuj , dużo tracisz.