Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nasze opinie i pytania, - Rodos Prasonisi Prassonisi byl ktos kamperkiem

haidi - 2013-01-06, 23:12
Temat postu: Rodos Prasonisi Prassonisi byl ktos kamperkiem
Witam

Czy byl ktos z forumowiczow kamperkiem na poludniu wyspy Rodos - plaza Prasonisi? Ja bylem dwa razy alesamolotem, w sezonie letnim stoi przed sama plaza sporo kamperow, ale nie spotkalem polskich tablic na kamperkach akurat jak bylem.
Interesuje mnie wszystko co pomoze podjac decyzje czy wybrac sie na taka wyprawe, zapewne jezeli nie jest to tzw:,,wyprawa z motyka na ksiezyc'' zakupimy kamperka poniewaz uprawiam kitesurfing, a w Polsce mozna plywac glownie na tzw prognoze, a na Prasso jest najwieksza gwarancja warunkow wiatrowych a do tego woda plaska po jednej stronie a po drugiej fale to jest to idealne miejsce do zrealizowania mojej pasji. Dodatkowo Grecja jest magiczna i chcemy pokazac ja dzieciom.

Camper Diem - 2013-01-08, 12:27

haidi, Grecja jest idealna do kamperowania, dzieci czują się tam świetnie. i to nie tylko moje ;)

Na Rodos nie byłem, ale jeden Grek bardzo nam polecał i zamierzamy się tam kiedyś udać.
Zresztą widziałeś kampery więc nie wypada mieć wątpliwości :diabelski_usmiech

ps. nasz znajomy z Gdańska za wiatrem zawsze śmigał kamperem do Hiszpanii :spoko

Ami - 2013-01-08, 12:54
Temat postu: RODOS
0000
SlawekEwa - 2013-01-08, 20:59

jan amico napisał/a:
Gdyby nie nasz wiek
jan amico napisał/a:
.fruwalibysmy nad falami...

Jasiu nie bądż taki skrupulatny z tym wiekiem, że już o Agacie nie wspomnę :szeroki_usmiech

Agostini - 2013-01-08, 22:46

Skoro stały kampery przy plaży, to wyprawa nie będzie z kategorii - "z motyką na..."

Daleko lądem, daleko przez morze -kamperem, koszty podróży będą wysokie.

BiG Team - 2013-01-09, 00:06

Jasiu, a jechaliście Lindos TAXI :spoko
Endi - 2013-01-09, 00:09

Mięliśmy również okazję być na Rodos. Tą piękną wyspę a szczególnie wspaniałe miasto o tej samej nazwie, odwiedziliśmy z Ewą w drodze do Ziemi Świętej do Jerozolimy. Wypłynęliśmy promem z Aten dalej Rodos – Cypr i Hajfa. To była podróż życia. Rodos nas zafascynowała i pomimo upływu wielu lat, zawsze w temacie Grecja - często myślę o niej.
Zdaję sobie sprawę jacy „szaleni” z fantazją ludzie uprawiają ten sport. Nasza chrześnica ma podobnego hopla i rozumiem ją doskonale. Była już ze dwa razy na plażach w Brazylii z tymi „latawcami” i ciągle gdzieś ją nosi. Ale przyznaję Agostiniemu rację , jechać na Rodos camperem tylko dla keitów to jednak zbyt daleko i bardzo wysokie koszta.
My planujemy Turcję w tym sezonie a jadąc np. szlakiem eMKi :bukiet: nadarza się świetna okazja aby popłynąć również na Rodos, choćby na kilka dni. To tylko 20 km od kontynentu.

Może spełnią się marzenia i spenetrujemy ją tak dokładnie jak amico :) - kto wie ? 8-)

W każdym razie Wam haidi życzę – pomyślnych wiatrów :spoko

Camper Diem - 2013-01-09, 13:55

Endi napisał/a:
My planujemy Turcję w tym sezonie a jadąc np. szlakiem eMKi nadarza się świetna okazja aby popłynąć również na Rodos, choćby na kilka dni. To tylko 20 km od kontynentu.

czy masz info nt polaczen promowych :?:

Endi - 2013-01-10, 16:29

Krzysiu jedziemy na luziku :) , nie musimy się spieszyć. Spróbujemy z Fethiye lub Marmaris, zobaczymy :spoko
Camper Diem - 2013-01-10, 19:08

mnie się marzy wyprawa Kreta-Karpathos-Rodos, wtedy można by zahaczyć o zachodnią Turcję właśnie.
ktoś mi jednak natłukł do głowy, że tam nic nie pływa, a ja w to uwierzyłem :gwm

ale i tak ze względu na koszty i czas chyba kilka lat jeszcze tylko pomarzę :-/

Agostini - 2013-01-10, 21:53

Kilka lat temu, kolega płyną z Pireusu na Karpathos. Podróż trwała 24 godziny, a z powrotem 22.
Prom, niczym tramwaj, zatrzymywał się przy każdej wyspie. Myślał, że umrze po drodze. :gwm ;)

Camper Diem - 2013-01-10, 22:41

Agostini, ja planuję z Peloponezu popłynąć i zatrzymać się na 4 wyspach - niestety na same promy trzeba rezerwować blisko 1000E :gwm ale kiedyś to zrobię na pewno :spoko