Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Motor Show - Motor Show i My.

Tadeusz - 2013-01-18, 19:32
Temat postu: Motor Show i My.
Moi drodzy, rozmawiamy z organizatorami Motor Show o tegorocznym zlocie. Planujemy zorganizować zlot karawaningowy przy Motor Show wspólnie z Polskim Caravaningiem.
Wkrótce podamy wszystkie szczegóły.

Teraz jednak proszę o napisanie kilku słów o Waszych wrażeniach z poprzednich targów i naszego zlotu.

Wasze zdanie będzie umieszczone na stronie Motor Show:

http://www.motorshow.pl/p..._caravaningowy/

Wystarczy jeśli napiszecie o swych wrażeniach w formie postów poniżej. :)

Dziękuję. :spoko

Qcyk - 2013-01-19, 09:19

Chetnie poczytam bo też mam zamiar się wybrać .
Świstak - 2013-01-19, 11:25

Tadziu, co tu pisać... Impreza była bardzo udana i mam nadzieję w tym roku również w niej uczestniczyć. Finansowo wychodzi dużo korzystniej niż wyjazd osobówką, atrakcji nie związanych z targami również sporo i to w zasięgu spacerku, dojazd bezproblemowy, zasilanie bezawaryjne, teren chroniony, możliwości nawiązania nowych kontaktów ogromne....

Mam nadzieję że te zloty staną się stałą pozycją w naszym kalendarzu.

BiG Team - 2013-01-19, 13:08

Atrakcji na targach i w mieście ogrom, miejsce postoju było super, towarzystwo jeszcze lepsze. Wyjazd na targi wpisany do kalendarza :spoko
CORONAVIRUS - 2013-01-19, 13:16

Arek ... piszesz trochę slogany , jak po każdym zlocie kiedy to kury pieją z zachwytu na forum a II obieg szumi bo zawsze coś tam się zadzieje ...

Nie o to , jak mniemam , chodzi organizatorowi by wysłuchać pochwał i tylko pochwał ...

Jak dla mnie to byłoby super gdyby :

1 . była dookoła trawa i trochę wody ... wiem , że nie do zrealizowania , więc to tak dla jaj .

2. ochrona ... i tu bym się skupił na sprawie bezpieczeństwa . Jednemu z kolegów źli ludzie rąbnęli laptopa , z kampera , w środku dnia na bezczelnego . Oczywiście pewnie jakiś współudział w tym miał bo przecież nie gapił się cały czas na otwarte drzwi kampera . Złodziej miał farta , że zwiał bo zostałby przykładnie rozszarpany na oczach zwiedzających , piracka flaga na maszcie do czegoś zobowiązuje przecież ....

Co potem ... mecyje ze zgłoszeniem wydarzenia Policji trwały GODZINAMI , łącznie z tym , że brak ludzi , ludzie w terenie , jak wróca to się może zajmą sprawą , przyjdźcie później albo najlepiej wcale i nie zawracajcie doooopy takim czymś . Od morderstwa dopiero tempo jest właściwe ...

Pewnie organizatorzy mają jakiś wpływ na sprawnosc działania policji na swoim terenie .

3.Następna sprawa to młodzi ochroniarze spacerujący między kamperami , oczywiście bardzo mili , sympatyczne dziewczyny i bliźniacy od których w oczach się dwoiło i nie było wiadomo czy już starczy toastów czy jeszcze nie ...
Wiadomą sprawą jest to , że wśród kamperów spacerują i zwiedzający targi , wśród nich i następni złodzieje , którzy na beszczelnego wchodzili do kamperów a jeśli w środku zobaczyli domownika to głupa palili , że to pomyłka i wycofywali się w pokłonach .....
Pamiętajć chyba należy , że oni już wiedzą , że w 2014 przyjadą weseli kamperowcy ponownie ... wiedzą już czego można się spodziewać w kamperach i będą się starać to wykorzystać ... przy takim zabezpieczeniu ( dziewczyny i bliźniacy w mundurkach "securit" 2 osoby na cały zlot ) nie maja szans na odpowiednie penetrowanie terenu .

Moim zdaniem powinny być dwa miejsca wiejśc na teren zlotu i każdy z gości powinien dostawać coś w rodzaju identyfikatora by nawet tylko zwiedzać i oglądać miasteczko zlotowe . Wejścia powinny byc monitorowane tak jak i cały obóz z góry . Informacja o takich środkach powinna byc widoczna i zwyczajnie działać prewencyjnie .
Chyba , że tym razem zwiedzający nie będą mieli wstępu miedzy kampery w co nie wierzę ....

4 .Następna sprawa to śmierdząca sprawa .... na terenie zlotu zwyczajnie nie ma punktu pozbywania się zawartości kota .... przykro mi ale przy tak wielkiej imprezie gdzie stają kampery taki punkt to oczywista oczywistość ... są sposoby ... postawić toytoyki tylko po to i już sporo kotów znajdzie się tam gdzie powinno a nie spacerki po ubikacjach w holu głównym lub na halach targowych ... o to prosze w imieniu swoim i pewnie wielu uczestników ...

Reszta była super choć dalej bez trawki (zielonej) i kawałka wody ( nie z kranu ) :lol:

Fux - 2013-01-19, 13:41

Myślę, że założenie np. takich barierek

i bramka wejściowa z kartą dostępu rozwiązałaby częściowo sprawę...

brams - 2013-01-19, 13:52

Myślę, że z uwagi na spory udział procentów nie wskazane byłoby publikowanie moich wspomnień :mrgreen:

No, tak daleko to jeszcze na jakikolwiek zlot nie miałem.
Całe 5,5km od domu, okazja nie byle jaka, bo XXI Zlot CamperTeam przy Motor Show, miejsce:MTP Poznań.

Byłem tam już niejeden raz, ale jakoś nigdy dotąd nie spałem. W zacisznym otoczeniu hal targowych ustawiłem kampera pośród innych załóg. Utworzyliśmy w ten sposób kamperowe "miasteczko w mieście "wzbudzając przez kolejne dni zachwyt i zazdrość odwiedzających targi. Piątkowy dzień , wieczór i tak - w moim przypadku - około ćwierć nocy minął na serdecznym potwierdzaniu przyjaźni z już znanymi osobiście używkowiczami forum, jak i brataniu się z nowymi, absolutnie sympatycznymi maniakami tej wygodnej formy wędrowania.
Sobota to wreszcie czas na wybranie sobie wymarzonej fury. Najpierw sportowej (wybrałem czerwone ferrari), a następnie rozpocząłem poszukiwania kampera z garażem zdolnym pomieścić zaklepane (lewą dłonią, 2 razy) ferrari.

Niestety, wieczorem okazało się, że z 6 wytypowanych liczb ledwie jedna była trafna.

Cóż...trzeba dalej klepać tę biedę... Dobrze, że nie wpłaciłem zaliczki.
W przerwie między odwiedzaniem kolejnych hal wystawienniczych mieliśmy kilka wizyt zaprzyjaźnionych załóg w naszym mobilnym salonie, po których dramatycznie spadła mi percepcja ruchowo-słowna, i mogłem się w cudowny sposób przekonać, jak bardzo o(t)rzeźwiające jest zdrzemnięcie się we własnej alkowie.
Ostatni dzień zlotowo-targowy, czyli niedziela, upłynął na kolejnym oglądaniu wcześniej upatrzonych aut wraz z liczeniem po ilu latach - jako używane - będzie dostępne dla portfela i wymianie - tym razem pożegnalnych - uścisków typu "misiaczek".

Świstak - 2013-01-20, 12:29

Adaś, to w 2013 na targi się nie wybierasz???

Tak na poważnie - masz sporo racji. Brakowało kilku rzeczy, ale trudno oczekiwać że wszystko będzie zrealizowane ja na prywatnym kempingu. Jadąc na taki zlot mamy przecież świadomość że będziemy tam stanowić pewną atrakcję turystyczną, ale na szczęście nie taką jak wyczyny orangutana opisane w książce "Forrest Gump". Mamy zasłony i ich używamy aby nasze wyczyny będące głównym powodem reinkarnacji (patrz stopka bramsa) nie stanowiły atrakcji dla osób postronnych. Podobnie jest z zamkami w drzwiach - trzeba ich używać... Zdarzenie z laptopem jest wyjątkowo przykre, ale nie da się ustawić policjanta czy ochroniarza przy każdym kamperku. Płotki, siatki i przepustki będą dobrą ochroną przed zwiedzającymi, ale czy uchronią nas przed złoczyńcami? Wątpię.
Sprawa ToiToi... Zaiste śmierdząca to sprawa, ale gdzie je ustawić? Przed Twoim kamperkiem czy przed moim? A może przed wejściem głównym na targi??? Wierzę gorąco że przygotowując odpowiedni biznesplan uda się odpowiednio wcześnie pójść z kasetą do ubikacji i zapewnić odpowiednią ilość miejsca do lokowania kapitału. Hale są zamykane na noc z powodów bezpieczeństwa na którym nam wszystkim bardzo zależy, ale może znajdą się gdzieś tajne drzwi prowadzące wyłącznie do przybytku radości i otwarte non-stop. W każdym razie ToiToi pod samym nosem.... Musiałbym się chyba jeszcze bardziej znieczulić. A po wizycie u Mawi & CO. to chyba już nie jest technicznie możliwe.... Przynajmniej w ubiegłym roku nie było....
Co do ochroniarzy - zgadzam się całkowicie. Powinny być same dziewczyny! Od facetów to aż się w oczach dwoiło! Tylko kto je wtedy ochroni przed kamperowcami, zwłaszcza tymi którzy przyjechali bez żon :aniolek A policja... Jak dla mnie będzie super jeśli nie będzie potrzeby ich wzywać. No chyba że w godzinach pozasłużbowych i z własnymi kamperami!

Ogólnie sądzę że nasz zlot to dla organizatorów jedynie wielki kłopot i musimy się oswoić z myślą że jesteśmy tam jedynie piątym kołem u wozu. Niech organizator targów odpowiada za targi, a my za zlot... Dlatego ewentualny ToiToi powinien być ukryty między naszymi autami. Tylko kto wtedy będzie chciał z niego korzystać??? Idealnym rozwiązaniem byłaby beczka 1000 litrów (choćby wojskowa przyczepa - cysterna) przyciągana po godzinach zwiedzania a zabierana przed przybyciem pierwszych zwiedzających. Tylko kto ją kupi? Kto zabierze do domu aby opróżnić, umyć i opłacić??? Choć z drugiej strony - kiedyś widziałem naklejkę na samochodzie: "Po co się żenić? Leasing jest lepszy!"

http://allegro.pl/zbiorni...2950411175.html

.

CORONAVIRUS - 2013-01-20, 12:50

a kto napisał , że się nie wybieram ??? nic o tym nie wiem ...

Arek ... ja napisałem co wg. mnie powinno się zmienić ... oczywiście mogę się mylić i oczywiście mogę nie mieć racji ...

Niestety nie zgodze się z Twoim tokiem myślenia odnośnie tego , że jeśli nasz zlot jest kłopotem dla organizatorów to powinniśmy zgadzać się na wszystko i ... wywalać kota gdzie popadnie lub paradować z nim między wystawcami albo dopraszać się policji by przyjęła zgłoszenie o kradzieży co jest ich obowiązkiem za który płacimy ... nie jesteśmy na Białorusi a Targi Poznańskie nie są pipidówką tylko czymś reprezentacyjnym w skali kraju ...
Toytoy może podjechać o jakiejś godzinie i zebrać fanty ... wszystko kwestią organizacji ...

Zgodzę się co do Twojej oceny imprezy u Wiesia .... galaktyki się goniły , że aż ciarki na plecach ...

aaaaaaaa i najważniejsze ... chyba tym razem faktycznie bez żony ... na betonie kwiatki nie rosną :-/

Świstak - 2013-01-20, 12:52

No name napisał/a:
Pamiętajć chyba należy , że oni już wiedzą , że w 2014....
:haha:

W pozostałych kwestiach teraz się zgadzam.... Bo paradowanie z kotem między zwiedzającymi jakoś nie przyszło mi do głowy. Choć z drugiej strony zawsze to jakaś reklama chemii do kibelka i szczelnej kasety. Można by z nieszczelną pójść na stanowisko producenta i domagać się wymiany. Sądzę że ulegli by dość szybko.

MAWI - 2013-01-20, 12:57

No name napisał/a:
Zgodzę się co do Twojej oceny imprezy u Wiesia .... galaktyki się goniły , że aż ciarki na plecach ...

W tym roku powtórka z rozrywki :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Zapraszamy :bigok

Świstak - 2013-01-20, 13:00

Oj.... A hepatil masz??? Bo mi do tej pory wątroba się nie zregenerowała...
MAWI - 2013-01-20, 14:18

Może być i hepatil ,byle dobrze popity :pifko :pifko2
wbobowski - 2013-01-20, 14:31

Tadeusz w pierwszym poście prosił o opinie, które mogły by się znaleźć na stronie web Targów. A Ty No name zrobiłeś z tego gówniany problem, akurat nadający się na stronę Targów :gwm :gwm :gwm
Przyjeżdżamy na 3 dni, mamy do dyspozycji toalety targowe, więc żadnych problemów nie ma. A kampery trzeba zamykać jak zawsze i wszędzie i tyle.
Ale jak ktoś ma w naturze szukanie samych problemów, to zawsze je znajdzie. Tylko po co :box2 :box2 :box2 :gwm :gwm :gwm

CORONAVIRUS - 2013-01-20, 15:13

wbobowski.... zapomniałem życzyć Ci wszystkiego najlepszego w 2013 roku co teraz czynię , mam nadzieję , że się nie obrazisz .

Arek...faktycznie poleciałem o rok do przodu ... jakoś tak 13 chciałbym podświadomie przeskoczyć .

co do targów i treści na stronie głównej (reklamowej) ...mam nadzieję , że odpowiedni ludzie wstawiają tam to co ładne a nie wszystko co pojawi się w tym temacie a tego chyba ktos się obawia .... chyba na wyrost :lol:

Włodek ...ja doskonale zrozumiałem to co napisał Tadeusz w pierwszym poście a napisał tak:

Teraz jednak proszę o napisanie kilku słów o Waszych wrażeniach z poprzednich targów i naszego zlotu.

Proszę przeczytaj jeszcze raz , zastanów się i pouczaj ... i tak na marginesie to przestań się znowu mnie czepiać ...ciągle szukasz okazji i kolejny raz kulą w płot ... to nie jest ani miłe ani budujące . Ja Ciebie nigdzie nie zaczepiam jak zdążyłeś może zauważyć ...
:spoko :spoko :spoko :spoko

janusz - 2013-01-20, 15:51

Halo Adam tu Ziemia.
No name napisał/a:
Arek ... ja napisałem co wg. mnie powinno się zmienić

Adam, pogięło Cię czy piszesz bo coś brałeś/piłeś. Weź się i zasiej trawkę, postaw toytoye, wykop jezioro, zatrudnij do każdego kampera ochroniarza i panienkę dla towarzystwa. Każdą lodówkę zaopatrz w napitki i zakąskę w wystarczającej ilości. Ogrodź miejsce postoju murem i zrób bramy zwodzone, wykop fosę. Obowiązkowo do każdego kampera zabezpiecz zapasową kasetę i służby żeby je wymieniały.
Czasami zastanawiam się czy Ty przy pisaniu postów wiesz o czym piszesz.
Adam jest kemping na Malcie, może w tym roku tam zaokrętuj. Tam większość twoich wymagań dotyczących miejsca postoju kampera może się spełnić.
Bez odbioru.

CORONAVIRUS - 2013-01-20, 16:02

halllo Janusz ....tu J23

napisałem tak :

Jak dla mnie to byłoby super gdyby :

1 . była dookoła trawa i trochę wody ... wiem , że nie do zrealizowania , więc to tak dla jaj .

powtarzam :

wiem , że nie do zrealizowania , więc to tak dla jaj .

itd .

nie denerwuj się :bukiet: wiem , że zimno ale nie aż tak bardzo ;)

Fux - 2013-01-20, 16:08

Jako totalny lajkonik camperowy, jednak przychylę się do pomysłu z udostępnieniem miejsca na spust brudów i możliwości zaopatrzenia w wodę.
Zapraszając kogoś w gości oferuję Mu nocleg. Jeżeli jest nocleg to i łazienka, kibelek, prysznic, etc.

Na MTP jest imprez w 3d i auta campingowe nie są czymś egzotycznym!

Trawa i woda wokół to jednak nazbyt wygórowane żądanie w tym kawałku miasta... :spoko

janusz - 2013-01-20, 16:15

No name napisał/a:

Adam, czy Tadeusz prosił o pisanie idiotyzmów? Masz cały OffTop, możesz tam swawolić, po co tutaj?

Fux napisał/a:
Zapraszając kogoś w gości oferuję Mu nocleg. Jeżeli jest nocleg to i łazienka, kibelek, prysznic, etc.

To wszystko jest do naszej dyspozycji na targach i w zeszłym roku też było. :spoko

CORONAVIRUS - 2013-01-20, 16:22

Janusz ... nie widzę "idiotyzmów " w mojej wypowiedzi ale Ty widzisz więc pozwolisz , że tym razem ja napiszę :

bez odbioru ...i dotrzymam słowa . Ten poziom rozmowy nijak się ma do .... szkoda słów SZEFIE ...

:spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko

janusz - 2013-01-20, 16:28

To się przypatrz drugiemu punktowi pierwszego twojego postu w tym temacie. :spoko
Tadeusz - 2013-01-20, 18:00

Cóż, przywykłem do różnych rzeczy, także do pisaniny nie na temat lub dla jaj.

Prosiłem Kolegów o swoje wrażenia z Targów Motorshow i przy okazji o wrażenia z naszego zlotowego spotkania.

Był to nasz pierwszy zlot na MTP.

Zapewniliśmy uczestnikom miejsce, zwiedzanie Targów, opiekę medyczną i ochronę, ponadto całodobową łazienkę dla nas, prysznice i możliwość nabrania wody. Oczywiście należało ją donieść konewką lub innym naczyniem. Uprzedzaliśmy, że nie będziemy stawiać tojtojek, bo przecież to nie ma sensu jeśli jesteśmy dwa dni i mamy dostępną łazienkę i WC. Ale nawet jeśli ktoś koniecznie musiał kasetę opróżnić to miał taką możliwość i byli tacy co ją wykorzystali. Mieliśmy profesjonalne podłączenie do prądu.

Teraz też to wszystko mieć będziemy. Wkrótce wraz z Polskim Caravaningiem ogłosimy szczegóły i przyjmować będziemy zgłoszenia i wpłaty.

Przedtem chcieliśmy wraz z Organizatorami Motor Show poznać Wasze wrażenia po to by na stronie internetowej Targów je upowszechnić.

Nadal czekam na wrażenia z Targów i błagam, dajmy sobie spokój z ciągłym pisaniem o opróżnianiu kaset, wodzie, prądzie bo podobno kampery są samowystarczalne przez okres 2 - 3 dni.
Niedługo zacznę wierzyć, że kamper służy tylko po to by w nim robić kupę i biegać z kotem.

Poważnych Kolegów przepraszam, że o tym piszę, ale widocznie wciąż trzeba.

kalinin - 2013-01-20, 20:38

Nie pamietam, czy Adaś zorganizował kiedykolweik jakiś Zlot? Wiec wybaczcie mu, bo nie ma w tej materii doświadczeń, tak jest łatwiej krytykować!
łoś - 2013-01-21, 01:56

Cytat:
Nie pamietam, czy Adaś zorganizował kiedykolweik jakiś Zlot?

Może nie miał jeszcze okazji, ale może z moją pomocą coś zorganizujemy.
:spoko

slajd - 2013-01-21, 13:50

Jak w zeszłym roku tak i teraz palnujemy zorganizować
wystawę złożoną z Waszych zdjęć :)
Zdjęcia możecie wysłać w postaci plików,
lub przywieźć je do Poznania( dzięń wcześniej) w formacie minimum 30x40cm oprawione lub podklejone - podobnie jak w roku ubiegłym :wyszczerzony:

Myślę, że ciekawym rozwiązaniem byłoby umieszczenie pod zdjęciem krótkiej
informacji dotyczącej kiedy zdjęcie zostało zrobione, w jakim miejscu i oczywiście
przez kogo.
:idea Ponadto, jak w przypadku wystaw fotograficznych można by "wydrukować"
katalog wystawy, w którym byłyby zamieszczone informacje o forum,ruchu kamperowym,
o autorach włącznie z reprodukcjami ich prac uczestniczących w wystawie.

Kolejna moja propozycja- przy wystawie powinna być książka wpisów dla zwiedzających
wystawę oraz osoba dyżurująca. :spoko

brams - 2013-01-21, 22:28
Temat postu: Re: Motor Show i My.
Tadeusz napisał/a:

Tadziu - przepraszam za swój wpis, pewnie nic nie wnoszący ale kurcze, tak było :?

WODNIK - 2013-01-21, 23:27

Ja na targach byłem T4 i mimo że nie miałem żadnych wygód, :gwm wspominam go bardzo dobrze. Pamiętam że oglądałem pawilon z kamperkami i inny z samochodami.
Pamiętam popisy motocyklisty, pamiętam szmalczyk Stasia od Joli. Pamiętam gościa, który przybył chyba Pandą i ciągle kusił :pifko2 :pifko :pifko2 :pifko :pifko2
Rano pamiętam jakieś naklejki na kamperze :haha: :haha: co jeszcze pamiętam?......
Dla mnie było ok bo towarzystwo było super.
Pozdrawiam i być może do zobaczenia :spoko :spoko

zbychu - 2013-01-21, 23:41

Czy już pojedziesz Hobby ?
slajd - 2013-03-01, 11:30

Do targów pozostało nieco ponad miesiąc :!:
a nie mamy informacji o Waszych zdjęciach :shock: na wystawę.
Proszę w imieniu swoim i Tadeusza oraz pozostałych
organizatorów o "złożenie" deklaracji uczestnictwa w wystawie foto.
i nadsyłanie plików ze zdjęciami :ok

zaczynam od siebie:
1. slajd - 4 zdj. w formacie 50x70cm

Yans - 2013-03-01, 22:29

WODNIK napisał/a:
Pamiętam gościa, który przybył chyba Pandą i ciągle kusił

Janku, jak dobrze pójdzie , to zamiast Pandy będzie Burstnerek , ale gość będzie dalej kusił... :gwm :gwm :gwm :haha: :haha: :haha:

WODNIK - 2013-03-02, 15:40

Yans napisał/a:
WODNIK napisał/a:
Pamiętam gościa, który przybył chyba Pandą i ciągle kusił

Janku, jak dobrze pójdzie , to zamiast Pandy będzie Burstnerek , ale gość będzie dalej kusił... :gwm :gwm :gwm :haha: :haha: :haha:

Jeżeli jest dobre towarzystwo i są smaki, to mnie nie trzeba długo kusić :pifko :pifko2
Pozdrawiam :spoko

miciurin - 2013-03-03, 22:34

DO zlotu pozostał miesiąc, a zapisów jeszcze nie ma :?
CORONAVIRUS - 2013-03-03, 22:38

miciurin napisał/a:

jak nie ma jak są .... do Tadeusza na maila :wyszczerzony:

Tadeusz - 2013-03-03, 22:44

miciurin napisał/a:

Ponieważ zlot organizuję wspólnie z "Polskim Caravaningiem" jako zlot ogólnopolski dla wszystkich, nie tylko CT, więc dla równych szans zapisy rozpoczynam gdy numer PC dotrze do czytelników.

Startujemy we środę w nocy. :ok

miciurin - 2013-03-03, 22:44

No name napisał/a:
jak nie ma jak są .... do Tadeusza na maila :wyszczerzony:

A co to za rozdawanie miejscówek pod stołem :mrgreen:
W zeszłym roku to już w grudniu się wszystko zaczęło :)
Jak by co to ja się wstępnie piszę :ok

Tadeusz - 2013-03-03, 22:47

miciurin napisał/a:

Widzę, że jeszcze ostatniego PC nie czytałeś? :ok

miciurin - 2013-03-03, 22:51

Tadeusz napisał/a:
miciurin napisał/a:

Widzę, że jeszcze ostatniego PC nie czytałeś? :ok

Hehe dokładnie, córcia mi się międzyczasie rozbudziła i trzeba było herbatkę zrobić :)
Czekam w takim razie do środy.

CORONAVIRUS - 2013-03-03, 22:55

miciurin napisał/a:

Dochodzisz do błędnych wniosków na podstawie słabej orientacji "w terenie"...

Wszystko na forum było oficjalnie i też oficjalnie się odbywało ...

Marek i Halinka - 2013-03-07, 10:22

Witajcie
Proszę o dopisanie na listę Zlotu Motor Show w zpoznaniu - załoga Marek i Halinka z Wrocławia. Kamper DW311KH. Dziękuję

tosiek159 - 2013-03-09, 00:11

Tadeusz

Tadeusz proszę dopisz nas do listy Zlotu Motor Show w Poznaniu-załoga Farmerzy Halinka i Tosiek Kamper OGL 40KN

Rawic - 2013-03-09, 13:37
Temat postu: ToY ToY
Ja chciałbym na Motor Show zająć się ToyToyami,robię listę chętnych,proszę o zapisy i wpłatę zaliczki w wysokości 100 zł od Campera na moje konto.Ewentualna nadpłata zostanie skrópulatnie zmierzona i rozliczona.Mam nadzieję na dużą ilość chętnych,im będzie Was więcej tym wyjdzie taniej,a ja lepiej zarobię.Minimalna liczba chętnych musi być 20.Pozdro.
janusz - 2013-03-09, 13:40

rawicki@op.pl napisał/a:
Ja chciałbym na Motor Show zająć się ToyToyami

?

Tadeusz - 2013-03-09, 13:42

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
CORONAVIRUS - 2013-03-09, 15:55
Temat postu: Re: ToY ToY
rawicki@op.pl napisał/a:
Ja chciałbym na Motor Show zająć się ToyToyami,robię listę chętnych,proszę o zapisy i wpłatę zaliczki w wysokości 100 zł od Campera na moje konto.Ewentualna nadpłata zostanie skrópulatnie zmierzona i rozliczona.Mam nadzieję na dużą ilość chętnych,im będzie Was więcej tym wyjdzie taniej,a ja lepiej zarobię.Minimalna liczba chętnych musi być 20.Pozdro.

podaj konto ...i co ma być w tytule wpłaty ?" Na kibel "?

BiG Team - 2013-03-09, 17:32

No name napisał/a:
podaj konto ...i co ma być w tytule wpłaty ?" Na kibel "?

na siku i kupę :haha:

VITO23 - 2013-03-09, 18:23

nowy Nikodem Dyzma,,,,,,,, :haha:
VITO23 - 2013-03-09, 18:26

w Polsce nawet na g.....ie robi sie interes :zastrzelic
Rawic - 2013-03-09, 22:19
Temat postu: Show
Uderz w stół a nożyce się odezwią !
Rawic - 2013-03-09, 22:25
Temat postu: ToY ToY
w Polsce nawet na g.....ie robi sie interes :]
Niestety nie tylko w Polsce, na całym cywilizowanym świecie wywóz fekali kosztuje.
Chodzenie za stodołę jest gratis.

brams - 2013-03-10, 13:48

rawicki@op.pl, ale powiedz - tak szczerze - o co Ci w ogóle chodzi z tym gów***nym biznesem? :roll:
Tadeusz - 2013-03-10, 15:42

brams napisał/a:
powiedz - tak szczerze - o co Ci w ogóle chodzi z tym gów***nym biznesem?

Stasiu, to taka kpiarska reakcja na pierwszą i drugą stronę tego wątku. :szeroki_usmiech

:haha: :haha: :haha: :spoko

CORONAVIRUS - 2013-03-10, 15:56

firma krzak... biznes chce robić a konta do wpłat nie ujawnia ... :-P
Rawic - 2013-03-10, 16:23
Temat postu: Motor Show 2013
Jak nie zdążę z tym kontem,to postawię Babcię Klozetową,albo Wodziankę.
slajd - 2013-03-11, 00:01

Wy tu jak zwykle :szeroki_usmiech polityką się zajmujecie :diabelski_usmiech
a zdjęć jak nie ma tak nie ma :gwm :gwm :gwm

chyba, że ze sobą dzień wcześniej przywieziecie :ok :?:

Fux - 2013-03-11, 07:23

:ok

Beta - 2013-03-11, 09:49
Temat postu: Re: ToY ToY
[quote="rawicki@op.pl"]Ja chciałbym na Motor Show zająć się ToyToyami,robię listę chętnych,proszę o zapisy i wpłatę zaliczki w wysokości 100 zł od Campera

Rozumiem,że w tej cenie jedna TOI-TOIka na kamperka :wyszczerzony:

Rawic - 2013-03-11, 17:45
Tak Beatko jeden Toytoy i jedna Wodzianka przecież to WC (Wasser Clo)
Rawic - 2013-03-11, 18:09
Beta !
TOY TOY to orginał
TOJ TOJ to podróba
Używaj tylko orginały!

miciurin - 2013-04-01, 09:01

Jak na razie to raczej ciepło nie będzie na czas targów, za oknem śnieg a moje dzieciaczki są chore :/ Chyba przyjadę osobówką, na jeden dzień. Mam nadzieję, że mnie wpuszczą :)
gino - 2013-04-01, 09:52

damy radę...
hala ogrzewana, kamperki też..
a my, podgrzewać się będziemy...w dobrym towarzystwie
do zobaczenia :spoko

Rawic - 2013-04-01, 10:50

Miałem wystawić stoisko z Deflektorami Laserowymi (Antyradary) model R 1 "Raj dla kierowcy wyscigowego na drodze",zakłóca pracę prawie wszystkich radarów policyjnych i straży miejskiej, ale w tej sytuacji,gdy targi odwołane, ze wzgledu na duze opady śniegu chyba spróbuję sprzedawać wysyłkowo,zamówienia przyjmuję na PW.
BiG Team - 2013-04-01, 12:24

i bardzo dobrze, że targi odwołane bo dzisiaj sprzedaliśmy kampera i nie mielibyśmy czym pojechać :spoko
Rawic - 2013-04-01, 12:38

Tylko wypuść klienta na zimówkach, bo daleko nie odjedzie.Pozdro.
BiG Team - 2013-04-01, 12:47

kamper na zimówkach, a letnie dostał dodatkowo :spoko
Rawic - 2013-04-01, 13:56

OK., w porzo !
Tadeusz - 2013-04-01, 14:43

Czytam i myślę sobie - co te chłopaki jeszcze wymyślą na Prima Aprilis. :szeroki_usmiech
Rawic - 2013-04-01, 16:10

Mam jeszcze w sprzedaży superzacieracze pamięci, unicestwiające bolesne wspomnienia!
Kup teraz-199,99 zł.Szczegóły na targach.

lepciak - 2013-04-01, 16:24

rawicki@op.pl
Cytat:
ale w tej sytuacji,gdy targi odwołane

rawicki@op.pl
Cytat:
Szczegóły na targach

Spalasz własne kawały - kiepskie kawały albo kawalarz.

Świstak - 2013-04-01, 16:34

Kawały to Tadzio spalił, bo ja się dałem nabrać. Trzy posty, dwa zawały....
Tadeusz - 2013-04-01, 16:44

Świstak napisał/a:
Kawały to Tadzio spalił, bo ja się dałem nabrać.

Eee tam. Ja przewrotnie to zrobiłem. To nie spalenie a zwykła perfidia. :szeroki_usmiech

Rawic - 2013-04-01, 16:44

Bo to jedne targi są, u nas na wsi są co tydzień , w każdy poniedziałek.
Rawic - 2013-04-02, 09:01

To co wczoraj pisałem, to były kawały prima aprilisowe, niektórym kolegą się nie podobały, za co przepraszam, ale ja przynajmniej próbowałem zgodnie z tradycją rozśmieszyć nasze towarzystwo.Najłatwiej jest nic nie robić tylko krytykować. :spoko
Tadeusz - 2013-04-02, 09:04

rawicki@op.pl napisał/a:
To co wczoraj pisałem, to były kawały prima aprilisowe,

Bardzo fajne kawały. :ok :spoko

CORONAVIRUS - 2013-04-02, 15:12

Pytanie do Komandora zlotu .

Targi są w tym roku o jeden dzień dłuższe czyli czwartek od rana też działają ... czy zlot w związku z tym też zaczyna się w czwartek rano a jeśli tak to o której można wjechać na plac docelowy ?

Czy przykładem roku 2012 noc poprzedzającą początek można też spędzić na parkingu przy ul .Matejki ?

Tadeusz - 2013-04-02, 15:50

No name napisał/a:
Targi są w tym roku o jeden dzień dłuższe czyli czwartek od rana też działają ... czy zlot w związku z tym też zaczyna się w czwartek rano a jeśli tak to o której można wjechać na plac docelowy ?

Pierwszy dzień targów jest tylko dla flot i VIP-ów.

Zlot jest tak jak podałem w ogłoszeniu - od piątku po południu do niedzieli wieczorem.

Na parkingu MTP zawsze można nocować. :) Jest to parking płatny.

W tym roku pomocnicy Jurka Slajda i moi wjeżdżają od razu w czwartek wieczorem na teren zlotu. Ochrona ma wykaz tych kamperów.

łoś - 2013-04-03, 00:09

w czwartek nawet do 30cm śniegu. :shock:
:gwm :gwm :gwm :gwm :gwm :gwm :gwm

DreamsOnWheels - 2013-04-04, 20:27
Temat postu: targowo-zlotowo-koszulkowo
Witamy wszystkich wybierających się na targi Moto Show i całą resztę!

Z okazji pierwszego zlotu, w jakim będziemy uczestniczyć (i z okazji braku wiosny), zaprojektowaliśmy nowe wiosenno-letnie camperteamowe koszulki. Weżmiemy ich zapas ze sobą, będzie można kupić od razu lub zamówić, jeśli przypadną Wam do gustu:) Poza możliwością nabycia fajnego t-shirta to świetna okazja, żeby się poznać w Poznaniu:)

ZAPRASZAMY!

Judyta i Maryanos

BiG Team - 2013-04-04, 23:25

Niestety, na targi nie dojedziemy :gwm . Zima nie odpuszcza :zimno
Życzymy wszystkim udanego zlotu :spoko

łoś - 2013-04-04, 23:43

Ja natomiast się zaparłem i szykuję się do wyjazdu.
W tym roku już zaliczyłem Gdańsk i się nie zrażam.
Wszystko na nowych oponach letnich. :haha:
Ruszam w sobotę rano.

miciurin - 2013-04-05, 00:09

łoś napisał/a:
Ja natomiast się zaparłem i szykuję się do wyjazdu.
W tym roku już zaliczyłem Gdańsk i się nie zrażam.
Wszystko na nowych oponach letnich. :haha:
Ruszam w sobotę rano.

Ja przyjadę w sobotę i wracam do domu w ten sam dzień niestety nie kamperkiem, a osobówką :-/

zibikruk - 2013-04-05, 07:58

Niestety nie przyjadę - kamperek jeszcze śpi snem zimowym.
Nawet nie mam jak zmienic opon (moje już są bardziej leciwe niż ja).
Wszystkim życzę udanego Zlotu, wspaniałej atmosfery i mnóstwa wrażeń. :spoko

Rawic - 2013-04-05, 11:19

Grzegorz ! Jaka szkoda, że nie przyjedziesz do Poznania, myślałem, że pomożesz mi przy serwisowaniu Toy-Toyi, czułem z Twojej strony, szczere zainteresowanie tym biznesem. :spoko
RobiBona - 2013-04-05, 14:07

Witam
Jak wygląda sytuacja na targach? Warto podjechać koledzy z karawaning.pl piszą że wystawcy się nie popisali ??? :gwm

BiG Team - 2013-04-05, 17:54

rawicki@op.pl napisał/a:
Grzegorz ! Jaka szkoda, że nie przyjedziesz do Poznania, myślałem, że pomożesz mi przy serwisowaniu Toy-Toyi, czułem z Twojej strony, szczere zainteresowanie tym biznesem. :spoko

nie jadę, bo mi całe życie tata mówił, żeby się z daleka od "gównianych " interesów trzymać :haha:

tadek27 - 2013-04-05, 21:34

jadę niestety osobóweczką , ale chociaż zajrzę .
start 7.00 :spoko :spoko :spoko

Rawic - 2013-04-06, 00:01

BiG Team napisał/a:[/b]
Zbyszku, może TOY-TOY przy plaży

A kto to pisał, innym doradzał, a sam się wycofuje.
Dojechaliśmy szczęśliwie, pozdrawiamy z Poznania.[/b]

wbobowski - 2013-04-06, 17:42

Fux napisał/a:
wbobowski napisał/a:
zazdraszczam

zazdroszczę będzie bardziej prawidłowo.... ;)

NIE... prawidłowo jest "zazdraszczam". Gdybyś czytał forum wtedy, kiedy się rejestrowałeś na forum... znałbyś różnicę.

Fux - 2013-04-06, 17:46

Ło przepraszam...
Proszę o link do rzeczonej wykładni.... :spoko

ARCADARKA - 2013-04-06, 17:53

wbobowski napisał/a:
Fux napisał/a:
wbobowski napisał/a:
zazdraszczam

zazdroszczę będzie bardziej prawidłowo.... ;)

NIE... prawidłowo jest "zazdraszczam". Gdybyś czytał forum wtedy, kiedy się rejestrowałeś na forum... znałbyś różnicę.

:haha: :haha: :haha: :haha:

oczywiście ,że zazdraszczam ,,,,,,,,,stara wiara :bigok :bigok :bigok :bigok

Fux - 2013-04-06, 17:55

ARCADARKA, ta forma nie jest poprawna w języku polskim..... :?
SlawekEwa - 2013-04-06, 18:10

ARCADARKA napisał/a:
oczywiście ,że zazdraszczam

I wydało się fux nie zna "kultowej historii" forum :haha:

JaWa - 2013-04-06, 18:11

Trochę zazdraszczam :spoko
Fux - 2013-04-06, 18:16

SlawekEwa, z przykrością stwierdzam, iż pomimo zaglądnięcia na forum po raz pierwszy w tym samym roku i rejestracji, tej „wstrząsającej" informacji nie dostrzegłem.... :shock:
SlawekEwa - 2013-04-06, 18:22

Fux napisał/a:
z przykrością stwierdzam, iż pomimo zaglądnięcia na forum po raz pierwszy w tym samym roku

Zaglądać i czytać to "prawie" to samo :chytry
Poczytaj posty Ewy "eeik" :spoko

Fux - 2013-04-06, 18:26

SlawekEwa, daj linka, bo przebicie się przez pierdylion postów jest trudne... :(
SlawekEwa - 2013-04-06, 18:31

Fux napisał/a:
SlawekEwa, daj linka, bo przebicie się przez pierdylion postów jest trudne...

Pamięć mnie zawodzi :dziadek:

Fux - 2013-04-06, 18:32

SlawekEwa napisał/a:
Fux napisał/a:
SlawekEwa, daj linka, bo przebicie się przez pierdylion postów jest trudne...

Pamięć mnie zawodzi :dziadek:

To po używki do apteki spiesz; masz wybiórczą pamięć.... :roll:

Fux - 2013-04-06, 18:53

zmieniono automatycznie na - opowiadaj swoimi, niezezrozumiałymi klymiatami... :mikolaj
SlawekEwa - 2013-04-06, 18:58

Fux napisał/a:
no automatycznie na - opowiadaj swoimi, niezezrozumiałymi klymiatami..

Ty się wyrażnie "pchasz się do gipsu" :haha:

Fux - 2013-04-06, 19:02

SlawekEwa, ha, ha, ha....
wbobowski - 2013-04-06, 21:30

Fux napisał/a:
SlawekEwa, daj linka, bo przebicie się przez pierdylion postów jest trudne

Na górze strony masz zakładki : "szukaj" albo "użytkownicy". W nich możesz znależć forumowiczkę "eeik" i jej wszystkie posty. Jak poczytasz to będziesz wiedział co na forum CamperTeam znaczy "zazdraszczam".
Dziwię się, że nie wiesz, skoro na forum byłeś kilka miesięcy przede mną.