| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Markiza
Małgorzata Plawgo - 2013-01-20, 10:36 Temat postu: Markiza Mam problem z podporami do markizy.Po prostu ich brak
Kupiłam markizę 300 fiamma F45i, od nieuczciwego sprzedawcy, miała być kompletna,
jak się okazało nie posiada nóżek i lewego zawiasu .Jest bezużyteczna.ponieważ nie mam co liczyć na wywiązanie się sprzedającego z umowy poszukuję takowych podpór.
Może ktoś z forumowiczów może mi pomóc, potrzebuję informacji gdzie mogę je zdobyć . Zleżało by mi na używanych.
CORONAVIRUS - 2013-01-20, 10:50
z używkami bedzie bardzo cieżko, osobiście dorabiałem ... a może chcesz sprzedać ???
SlawekEwa - 2013-01-20, 11:10
| Małgorzata Plawgo napisał/a: | | jak się okazało nie posiada nóżek |
Czy dobrze szukałaś tych "nóżek"?
Moje pytanie to nie żart
Na Zlocie CT w Dąbrowie Górniczej w czerwcu 2012 stanął sobie niedaleko nas kamperek jednego z nowych entuzjastów turystyki kamperowej. Jakież było nasze zdziwienie gdy po rozwinięciu markizy nasz nowy Kolega wydobył z bagażnika kampera dwa kije od mioteł i nimi podparł rzeczoną markizę Po naszej interwencji w zakamarki markizy oryginalne podpory zostały "odkryte", a radość właściciela była ogromna
cirrustravel - 2013-01-20, 11:19
Gosiu, zapytaj Włodka Dunikowskiego. Mnie pękł zawias i akurat na stanie miał taki.
www.duni.pl na podstronie wypożyczalni jest telefon do niego.
Pozdrawiam
CORONAVIRUS - 2013-01-20, 11:44
kilka duperelków do markizy (noga , łączniki itp) jako nowe kosztują tyle co cała markiza używana .... przerobiłem na sobie temat .... oczywiście nie kupiłem z katalogu tylko wydumałem zamienniki co pozwoliło na zreanimowanie sprzętu...
MAWI - 2013-01-20, 12:27
| SlawekEwa napisał/a: | Czy dobrze szukałaś tych "nóżek"?
Moje pytanie to nie żart |
Sprawdź dobrze .W pierwszym kampie,sam szukałem :aż znalazłem
Małgorzata Plawgo - 2013-01-20, 17:59
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.
SlwawkuEwo to dobre, miło , ze na klubowiczów zawsze można liczyć.
Zloty nie tylko są przyjemne ale i pożyteczne.
No ,nie jestem blondynką odnośnie spraw technicznych.
Pan od którego kupiłam markize jest po prostu oszustem,świadomie wysłał mi towar niekompletny
Dzięki za namiary do duni.
HENRYCZEK - 2013-01-27, 12:15
Witam,mam pytanie do użytkowników markizy.
Czy można częściowo wysunąć markizę ,tak np.1m i użytkować?
Czy pasy sztormowe i wiatr nie będą jej wyciągać z kasety?
Pytam,bo większość Naszych wyjazdów jest na tzw.prognozę wiatrową,(sporty wodne)której często towarzyszy opad deszczu.Częściowe rozłożenie markizy,da możliwość biesiadowania w Kamperku przy otwartych drzwiach w trakcie opadów,a całkowite rozłożenie zapewne nie wskazane przy wietrze +-5bf.?
Proszę o podzielenie się doświadczeniami.
papamila - 2013-01-27, 12:28
| HENRYCZEK napisał/a: | | Czy można częściowo wysunąć markizę ,tak np.1m i użytkować? |
co da ci wysuniecie markizy na dł 1m?
chyba że ma osłonić wejscie od deszczu to ew zrozumiem
| HENRYCZEK napisał/a: | | Czy pasy sztormowe i wiatr nie będą jej wyciągać z kasety? |
a jak chciałbyś te pasy sztormowe zamocować bez podpór?
|
|