| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Dethleffs - Jak rozpoznać czy zabudowa jest zimowa czy nie?
vampirrr - 2013-01-25, 19:25 Temat postu: Jak rozpoznać czy zabudowa jest zimowa czy nie? Cześć, tak jak w temacie. Chciał bym się dowiedzieć jak rozpoznać rodzaj zabudowy zimowe/całorocznej od zabudowy letniej?
Andrzej 73 - 2013-01-25, 19:44
Tak ogólnie i najprościej po podwójnej podłodze.
HENRYCZEK - 2013-01-25, 21:01
| Andrzej 73 napisał/a: | Tak ogólnie i najprościej po podwójnej podłodze.
|
Ale tylko ,przy stanie wskazującym zero-zero.
koko - 2013-01-25, 21:08
czy grzane są zbiorniki wody
Banshee - 2013-01-26, 12:46
... sprawdzić powinno się czy przewody instalacji wodnej są poprowadzone pomiędzy podłogami
zazwyczaj wersje zimowe mają lepiej izolowane (grubsze ściany) okna itp.
w wersjach zimowych alkowa i inne miejsca sypialne są zazwyczaj podgrzewane powietrzem z ogrzewania (zależne dla danego typu pojazdu i wieku)
papamila - 2013-01-26, 16:28
| Banshee napisał/a: | | zazwyczaj wersje zimowe mają lepiej izolowane (grubsze ściany) okna itp. |
jakie marki mają grubsze ściany?
| Banshee napisał/a: | | przewody instalacji wodnej są poprowadzone pomiędzy podłogami |
instalacje są prowadzone w przestrzeniach nad podlogą, w bliskości kanałów grzewczych
pomiędzy podłogami jest umieszczony zbiornik wody szarej i dopływy do niego
Socale - 2013-01-26, 18:18
Jeśli na pokładzie jest grzejnik, jest to wersja letnia.
Jeśli jest agregat z CO wodnym, jest to zazwyczaj wersja całoroczna.
koko - 2013-01-26, 19:24
Fachowcy nie gadać głupot jaki grzejnik jaki agregat
ARCADARKA - 2013-01-26, 19:26
| koko napisał/a: | | Fachowcy nie gadać głupot jaki grzejnik jaki agregat |
Oj tych fachowców to tutaj jest
mar78 - 2013-01-26, 19:34
Bardzo mi się podobają wszystkie rady zatem oto przykład typowo zimowej zabudowy:
http://www.polskicaravani.../1752/contest/1
Socale - 2013-01-27, 22:33
| ARCADARKA napisał/a: | | koko napisał/a: | | Fachowcy nie gadać głupot jaki grzejnik jaki agregat |
Oj tych fachowców to tutaj jest |
Oj tam oj tam...
Nie widziałem jeszcze zabudowy zimowej na zwykłym grzejniku.
Albo... rozwiejcie wątpliwości
Argo - 2013-01-27, 22:45
| Socale napisał/a: | | ARCADARKA napisał/a: | | koko napisał/a: | | Fachowcy nie gadać głupot jaki grzejnik jaki agregat |
Oj tych fachowców to tutaj jest |
Oj tam oj tam...
Nie widziałem jeszcze zabudowy zimowej na zwykłym grzejniku.
Albo... rozwiejcie wątpliwości |
A jest jakaś zabudowa zimowa. Oprócz nazewnictwa Arctic i Polar pozostałe zabudowy posiadają pakiety bardziej lub mniej dostosowujące kampera do używania w warunkach zimowych.
Track222 - 2013-01-27, 22:45
| Socale napisał/a: |
.........................................Nie widziałem jeszcze zabudowy zimowej na zwykłym grzejniku.
Albo... rozwiejcie wątpliwości |
A co to jest zwykły grzejnik?
koko - 2013-01-28, 08:36
Jeżeli w camperze widać grzejnik (kaloryfer) przeważnie w łazience tzn że zainstalowano ogrzewanie płynem najprawdopodobniej ALDE.
Nadmuchowe przeważnie Truma .
Obydwa stosowane w naszych camperach. Pojedyńcza podłoga może być również w camperach używanych zimą .
Ja twierdzę że wszystkie campery mogą być używane zimą trzeba tylko zadbać o instalacje wodną lub nie nalewać wody.
Bardziej zimowy(ogacony) zużyje mniej energii do ogrzania inny więcej ale we wszystkich
się prześpisz dodatkowo zasłonić okna i już OK
Neno - 2013-01-28, 10:12
Tak z ciekawości - ile średni ten zimowy jest cięższy od zwykłego ?
Ile ucieka nam w ten sposób załadunku z DMC ?
Pytam bo marzy mi się właśnie zimowy a z drugiej strony żal stracić 2 osoby z pokładu czy komfort zabrania "czegoś"
Camper Diem - 2013-01-28, 13:54
jako użytkownik kampera w wersji zimowej mogę z całą pewnością powiedzieć, że najważniejsza jest podwójna ogrzewana podłoga. nie miałem "zwykłego" kampera, ale jeździłem zimą z przyczepą (nawet przy -14). najbardziej dawał się we znaki chłód od podłogi.
podwójna podłoga czasami oznacza li tylko podwójną podłogę, jako dodatkową (powietrzną) warstwę izolacyjną- lepsze to niż nic, ale prawdziwa podwójna podłoga pozwala na schowanie w niej zbiorników (inaczej trzeba je umieścić w środku, kosztem powierzchni ładunkowej), można umieścić tam również całą instalację wodną i grzewczą. i mnóstwo gratów
ogrzewanie mam Trumy nadmuchowe, i o ile w małym aucie wystarczy, to do większego, jak moje, powinni w standardzie montować Alde, by ciepło było równomiernie rozprowadzane.
wielokrotnie słyszałem o lepszej izolacji ścian w kamperach zimowych, ktoś mi mówił, że jego poprzedni kamper tej samej marki miał grubsze ściany... niestety nie zweryfikowałem tego
nie wiem czy ktoś to rozwiązał, ale nawet w "zimowym" trzeba zadbać o butle gazowe i zawory, żeby nie zamarzły, bo ze względów bezpieczeństwa są odizolowane od kampera, wentylowane
jeśli idzie o różnice w wadze - masa własna zimowego kampera musi być większa, ale myślę, że to kwestia kilku procent
koko - 2013-01-28, 18:31
Jeżeli ściany są jednakowe to podłoga pojedyńcza może mieć nawet 7 cm a podwójna dolna ok 4cm górna górna ok 2-3cm
papamila - 2013-01-28, 19:10
obecnie w kamperach do 3,5t ściany i sufit są zasadniczo takiej samej grubości,
podłogi zimowe są grubsze, badz jest podwojna podłoga (z wolną przestrzenią pomiedzy)
Thom - 2013-01-28, 19:55
Ja mam Burstnera 532 Active w wersji Doppelboden czyli z podwójną zaizolowaną podłogą gdzie wbudowane i osłonięte są zbiorniki wody... porównywałem go z wersją (także Burstner) wyposażoną w normalną "gołą: podłogą... Faktycznie różnica jest w izolacji i zabudowie wszelkiego rodzaju przewodów i zbiorników... dodatkowo z tego co zauważyłem to dodatkowe otwory nawiewu w przestrzeń między "podłogami"...ściany porównywalne... okna podwójne w obu modelach takie same...
|
|