@ndrzej - 2013-01-29, 00:08 Adasiu, stawiam Ci piwko za pomysł wstawiania krótkich filmików z Waszych wojaży! Ich zaletą jest to, że właśnie są krótkie i nie są w stanie znużyć (znudzić) oglądających.
Ja nakręciłem i zmontowałem kilka filmów z naszych podróży (Niemcy, Włochy, Francja, Hiszpania), ale są za długie na forum. Np ostatnio, z nakręconego 5-godzinnego materiału z naszej podróży do Hiszpanii, zrobiłem 50-minutowy film. Dla nas, naszej rodziny i przyjaciół jest O.K., ale na forum o wiele za długi! No, chyba żeby podzielić go na krótsze filmiki... CORONAVIRUS - 2013-01-29, 11:40 Dziękuję Andrzeju ... cholernie trudno wybrać z 5h 50 minut ... zawsze pozostaje niedosyt ... tylko co dalej ? Zapraszać gości na seans 50 minut to też dla nich może być kiszka ...a dla Ciebie mordęga , oglądać setny raz to samo .... Takie klipy po parę minut mają zalety ...to fakt . Moja rodzinka , rozproszona po świecie jest zachwycona bo w końcu mają jakiś wgląd w życie swojej dalszej lub bliższej ale zawsze rodziny ... i tylko po dzieciach widać jak ten czas zap..... " Kawałki" z 2012 to już zupełnie inne osoby CORONAVIRUS - 2013-02-01, 13:00 to już chyba ostatni z Francji ...
HarryLey4x4 - 2013-02-02, 13:27 W Twoim filmiku jest w pierwszej części widoczny taki jakby parking podziemny dla kamperów ... Możesz napisać co to takiego i czy może jest gdzieś w Monaco ??@ndrzej - 2013-02-02, 14:58 Jest to praktycznie jedyne miejsce, gdzie można zaparkować w Monte Carlo kamperem. Niestety nawigacja nie doprowadziła mnie do niego i musiałem popytać miejscowych. A poza wszystkim, nawet gdy są wolne miejsca, wyświetla się przed nim napis: "wolnych miejsc brak" i trzeba wtedy ładnie poprosić... CORONAVIRUS - 2013-02-02, 16:55 Monte Carlo jest tak zagospodarowane , że naprawdę nie ma miejsca na kampery ... My wjechaliśmy z rozpędu poprzednim wieczorem , niestety zataczanie coraz większych kręgów nie pomagało a uliczki stawały się coraz węższe ...
Opcje są dwie , albo przenocować przed miastem na ostatnim wykutym w skale parkingu czego nie polecam , ruch całą noc i czym później tym gorzej ,,,, albo przejechać do następnej zatoczki na wschód i tam , wśród domków , obok zoo zgasić silnik ...
Rano wróciliśmy i odrazu wjechaliśmy w podziemia w dzielnicy Fontvieille... ludzie życzliwi i chętnie pomagają jak się zapytasz w jakims tam jezyku ... OMEGA - 2013-02-02, 17:04 Adamie możesz dać jakieś namiary , lub bliżej opisać jak szukać ten parking.HarryLey4x4 - 2013-02-02, 17:06 a jakieś namiary na ten punkt można prosić , może GPS ??
.....
no właśnie zauważyłem,że takie pytanie się równolegle pojawiło CORONAVIRUS - 2013-02-02, 17:20 szukam w pamięci ... CORONAVIRUS - 2013-02-02, 18:19 Aby dotrzeć do parkingu dla kamperów trzeba się kierować na dzielnicę Fontvielle …znaki P dla Kampów wyraźnie prowadzą … z tego co pamiętam to zapłaciłem niecałe 10 euro za 5h … jak na tamte standardy to naprawdę taniocha a kamper nie jest mały … Parking jest też wykuty w skale , z zewnątrz zwykła zabudowa tylko pod jednym z domów wjazd …nikt by się nie spodziewał … 10 minut spacerkiem do centrum ale tam nie da się iść do centrum , tylko do centrum … pamiętam , że przechodziliśmy obok szpitala .
EDYTOWAŁEM BŁĘDNY OPIS I FOTKI po uwadze Andrzeja ... prawidłowe są pod jego postem OMEGA - 2013-02-02, 20:43 DZIĘKUJĘ ADAMIE na ciebie zawsze można liczyć , tak dokładnego opisu się nie spodziewałem.
-- już skopiowałem opis , zdjęcie i mapa ,z takim materiałem informacyjnym nie można zginąć nawet "niewidomy " trafi. @ndrzej - 2013-02-03, 01:11 Niestety muszę to trochę skorygować
Parking podziemny dla kamperów znajduje się przy Av. des Guelfes. Adam dużo się nie pomylił, ale pokazał inne zdjęcie. Niestety nie potrafię wkleić zdjęcia z Google Maps, ale wystarczy w wyszukiwarkę wpisać Fourrière de Monaco, maksymalnie przybliżyć, zejść żółtym ludzikiem i obracając zdjęciem zobaczyć wjazd do podziemnego parkingu...
CORONAVIRUS - 2013-02-03, 01:53 Dokładnie tak jak twierdzi Andrzej Latka robią swoje , przepraszam za pomyłkę i wklejam prawidłowe fotki ... chyba tam krążyłem bo pamiętam po lewej lądowisko dla helikopterów
Dziękuję za korekte Zaradek - 2013-02-24, 17:04 Koordynaty 43.726421,7.416919andi at - 2013-03-11, 20:03 Monaco parking 90e-24godz
N43*43'35" E7*25'0" -prawdopodobnie jest to Marina