|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FORD - Ogrzewanie postojowe
Krzysztof Barszcz - 2013-02-10, 12:16 Temat postu: Ogrzewanie postojowe witam piec trumatic c 6002 wyłącza sie i wchodzi w stan awarii świeci sie czrwona lampka zrobiłem wszystko co w instrukcji ale nie skutkuje co robićpozdrawiam Krzysztof
SlawekEwa - 2013-02-10, 12:24
Krzysztof Barszcz napisał/a: | wchodzi w stan awarii świeci sie czrwona lampka z |
Miałem tak jak aku był za slaby.
OMEGA - 2013-02-10, 12:25
Przypuszczam że to wina Gazu , propan-butan , jest zimno temp. minusowa , lekko ogrzej pomieszczenie w kamperze gdzie jest butla lub weż ją tam gdzie cieplej , po kilku godzinach raz jeszcze odpal ogrzewanie i po problemie ,
Miałem ten sam problem , butlę zabrałem do ciepłego garażu , postawiłem przy grzejniku i po godzinie ogrzewanie grzało bez problemu , mam ten sam typ ,jest bardzo czułe na jakość gazu.
Tak samo może być za słaby akumulator jak Sławek napisał.
tadek27 - 2013-02-10, 12:29
jeżeli zastosuje się sam propan czy ten problem nadal występuję?
tadek27 - 2013-02-10, 12:35
u mnie w turmie c 3002 takie objawy były przy nieszczelności komina (cofały się spaliny rurą ssącą). może turma prosi o serwis tam jest dużo zależności.
koko - 2013-02-10, 13:36
a u mnie jak był uszkodzony reduktor serwisant kazał mi podłączyć osobną butlę z reduktorem i znalazła się przyczyna
DAKOTA - 2013-02-10, 16:43 Temat postu: Re: Ogrzewanie postojowe
Krzysztof Barszcz napisał/a: | witam piec trumatic c 6002 wyłącza sie i wchodzi w stan awarii świeci sie czrwona lampka zrobiłem wszystko co w instrukcji ale nie skutkuje co robićpozdrawiam Krzysztof |
witam
odwiedzic serwis
DAKOTA
ps.jak sie nie znasz to nie kombinuj platyna sporo kosztuje, a spalic mozna ekspresem
|
|