Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Serce CamperTeam - Hospicjum dla dzieci w Gdyni

CORONAVIRUS - 2013-02-15, 20:49
Temat postu: Hospicjum dla dzieci w Gdyni
Dziś podano w mediach , że prawie połowa polskiego ludu nie zdecydowała jeszcze gdzie przekazać swój 1 % podatku ... ja już dawno wiem ale jeśli biorąc pod uwagę statystyki to i na CT też kilku niezdecydowanych pewnie znajdziemy . Ze swej strony chciałbym poprosić o wsparcie budowy pierwszego na Pomorzu stacjonarnego hospicjum dla dzieci w Gdyni KRS ooooo44542

Mój syn Karol w trakcie swoich ferii zimowych rozdał już tysiące ulotek , rozdaje w niedzielę pod kościołami , w tygodniu na dworcu PKP w Gdyni ... rozdaje , rozdaje i rozdaje ...cały czas biega z ulotkami . Można powiedzieć małolaty dla małolatów ... naprawdę fajnego mam syna :bukiet:

Gdybyście jeszcze nie byli zdecydowani to proszę weźcie ten wariant pomocy pod uwagę ... dziękuję :spoko

http://www.hospicjum.gdynia.pl/?p=jph

http://www.youtube.com/wa...d&v=1HFOCXd9Hlc

łoś - 2013-02-15, 21:49

No name napisał/a:
rozdaje , rozdaje i rozdaje ...cały czas biega z ulotkami .

fajnie, że to robi.
On rozdaje, inni wrzucają do skrzynek. To szlachetna akcja, by przypomnieć o pomocy dla potrzebujących wsparcia.
Szkoda tylko, że te ulotki trafiają na biednych.
Ile takich ulotek odebrał L. Wałęsa, i jakich wpłat dokonał.

CORONAVIRUS - 2013-02-15, 21:59

łoś napisał/a:

Szkoda tylko, że te ulotki trafiają na biednych.
Ile takich ulotek odebrał L. Wałęsa, i jakich wpłat dokonał.

Łosiu ... a co to mnie może obchodzić kieszeń Wałęsy czy innego bardziej lub mniej znanego...? siła w jedzeniu tymi małymi łyżeczkami ... Byś się zdziwił ile starszych osób po otrzymaniu ulotki wyjmuje z kieszeni kasę i chce odrazu dawać , dzielić się ... oni nie rozumieją za bardzo co na ulotce jest napisane , że to 1% od dochodu a nie jakaś zbiórka okazjonalna ... Oni widza wyraz "pomóż" i bez zwłoki chcą pomagać ... Karol musi im tłumaczyć , że kasy nie przyjmuje na ulicy ... często odchodzą zawiedzeni bo nie mogli pomóc... a chcieli ... :oops:

WODNIK - 2013-02-15, 23:18

Adaś masz super syna, bo się mu chce. Ale tak szczerze ilu ludzi starszych biorąc od niego ulotki pójdzie do urzędu skarbowego pobierze pit /wybacz nie wiem jaki chociaż co rok oddaję 1 % na różne cele społeczne/ wypełni go i odda do okienka w urzędzie skarbowym.
Wg mnie 1/100 to jest bardzo dobrze. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ci młodzi ludzie którzy się w to angażują, myślą że pomóc innemu człowiekowi można tylko za pomocą żebrania. Nie chcę pisać o Owsiaku i pani Kwaśniewskiej z fundacji Polsatu.
Ja pamiętam jak byłem dzieckiem też pomagaliśmy biednym i potrzebującym. My sami zarabialiśmy pieniądze zbierając złom, makulaturę, butelki. Sami kupowaliśmy to co biednym było potrzebne, nie zawsze to było jedzenie, czasami naprawienie sprzętu,jakieś narzędzie. Dla niektórych wiadro do studni było spełnienie marzenia.
Dzieciom kupowaliśmy słodycze, zabawki czasem odzież.
Pieniądze zarabialiśmy razem i razem nimi dysponowaliśmy.
Dla nas zapłatą był uśmiech dziecka, niewiele młodszych od nas i podziękowanie starszych.
My wiedzieliśmy komu pomagamy i dlaczego.
A teraz co, wpłacasz na konto z ekranu ci pomachają, podziękują a ty nie wiesz czy twoja kasa poszła na biedne lub chore dziecko czy na pensje tych pasibrzuchów z zarządu fundacji.
Tak się to żebractwo rozpowszechniło że nie ma miesiąca /lekko licząc/ aby ktoś nie pukał do drzwi
i prosił o pomoc dla chorego dziecka.
Ja nie jestem za tym aby nie pomagać ale nie jestem w stanie, a czasami się mi nie chce sprawdzać ich identyfikatorów czy są prawdziwe. Nie wiem czy dam na chore dziecko czy na flaszkę jakimś cwaniakom.
Ja nie chcę być dymany przez rząd, urząd skarbowy, wolontariuszy i innych złodziei chociażby na drodze.
Młodemu życzę dużo zdrowia w życiu i rozsądku w obserwacji otoczenia.
Pozdrawiam :spoko :spoko

Co do pytania łosia to myślę że niepotrzebnie wywołał do tablicy biednych.
Jeden prezydent jeździ po świecie / chyba trzecim/ i opowiada dyrdymały o tym jak obalił komunizm, a drugi komunista pracuje jako doradca u prezydenta którego nienawidzi naród.
Boże, co to będzie jak się spotkają na jednym gruncie ze swoimi poglądami.
Pozdrawiam :spoko :spoko

kalinin - 2013-02-16, 11:39

Wodnik przegiąłes !, obrażając Prezydenta Rzeczpospolitej obrazasz również mnie, gdyz na Niego glosowałem i jestem zadowolony a nawet dumny z Jego postawy, nie uwazam zeby narod Go nienawidzial. Za tą wypowiedz teraz ja ciebie nienawidze, czy o to Ci chodziło?
gino - 2013-02-16, 11:45

znowu polityka tam, gdzie jest najmniej ważna

macie SUPER usprawiedliwienie... żeby tylko nic nie zrobić dla innych

Mirku .. :pifko

Tadeusz - 2013-02-16, 12:48

Powiem krótko - ludzie są jacy są. Jedni są dobrzy, inni dobrych udają a jeszcze inni nawet nie próbują udawać.

Co ma polityka do zwykłych ludzkich odruchów?

Bieda i nieszczęścia mogą dopaść każdego.

Z obojętności wobec bliźniego nie trzeba się tłumaczyć. Po co? Po co szukać usprawiedliwień? Czy naprawdę są jakieś usprawiedliwienia na obojętność?

W tym przypadku Adam opisuje zachowanie Karola, swego syna, który poświęca czas i angażuje się dla idei. Różne są idee i ideały. Ta idea jest szczególnie szlachetna.

Chodzi przecież o budowę hospicjum - miejsce godnego umierania dla dzieci, którym dobry Bóg nie dał żadnej szansy życia. To my, do jasnej cholery, dajmy im chociaż szansę umierania w przyjaznych warunkach, bez bólu i z usmiechem na ustach.

Smutek nachodzi człowieka, gdy na forum ludzi deklarujących przywiązanie do wolności, otwartości na świat i ludzi, pozytywizmu i optymizmu spotykamy się co krok z mrocznym pesymizmem, prymitywnym politykierstwem, sekciarstwem i zwykłym brakiem zrozumienia dla innych.

Karolu, znam Ciebie i wiedz, że jestem dumny z Twej postawy. Nie daj się zniechęcić do podawania ręki nieszczęściu. Czyż ci staruszkowie, którzy wyciągają ostatnie grosze, aby od ręki wspomóc Waszą akcję, nie są najlepszym dla Was wsparciem? Jeszcze dobroć nie zginęła.

Adamie. :roza:

:spoko :spoko

szymek1967 - 2013-02-16, 12:59

Tadeusz napisał/a:
, którym dobry Bóg nie dał żadnej szansy życia.

cos niesamowitego :shock:
jakie masz prawo by tak twierdzić ?
skąd wiesz jakie są zamysły Boga ?
o jakiej szansie mówisz ?
życie to nie bieżnia ,dzieci to nie zawodnicy :diabelski_usmiech
tego sie po tobie nie spodziewałem :-/

ps. czy abortowanym dzieciom tez nie daje szansy ? :?

ze specjalną dedykacją dla ciebie :

Księga Izajasza (Iz 55)

8 Bo myśli moje nie są myślami waszymi ani wasze drogi moimi drogami

Tadeusz - 2013-02-16, 13:09

szymek1967 napisał/a:
jakie masz prawo by tak twierdzić ?

Prawo człowieka płaczącego nad losem niewinnego dziecka.

Mimo lamentów nawiedzonych sekciarzy.

CORONAVIRUS - 2013-02-16, 13:14

Chciałbym Was tylko poinformować , że ..... od teraz Karol obserwuje Waszą rozmowę , nadałem mu ten link i .... jako prawie 14-to latek uczy się obserwując zachowania i wypowiedzi DOROSŁYCH .... to co tu przeczyta wymoderuje sobie w swojej młodej łepetynie i od Was zależy co tam sobie poukłada ... więc może dacie radę (niektórzy oczywiście ) skupić się i choć tu napisać coś normalnego ... będę wdzięczny :bukiet:
szymek1967 - 2013-02-16, 13:32

polecam wszystkim ksiązke wiliama p.younga pt. " chata"

rzecz dotyczy cierpienia,chorób , Bożej woli etc..

ps. tadziowi szczególnie polecam :ok

Tadeusz - 2013-02-16, 14:01

szymek1967 napisał/a:
polecam wszystkim ksiązke wiliama p.younga pt. " chata"

rzecz dotyczy cierpienia,chorób , Bożej woli etc..

Szymku, kiedy wreszcie zrozumiesz, że co najmniej 31 lat dłużej od Ciebie czytam, również lektury polecane przez Ciebie.

Proszę Ciebie, otwórz w innym miejscu wątek o cierpieniu umierających dzieci i udowodnij, że dziecko musi umierając cierpieć.

Albo daj wreszcie spokój. Zanudziłeś mnie.

Błagam, nie odpowiadaj w tym wątku. Miej szacunek dla chłopca, którego działania są tu tematem.

szymek1967 - 2013-02-16, 14:18

Tadeusz napisał/a:
Prawo człowieka płaczącego nad losem niewinnego dziecka.

miast płakać nad losem niewinnego dziecka wpłac na konto hospicjum tyle na ile ciebie stac :ok

to najlepsze co mozesz zrobic bo lamentowac i oskarżac Boga ze nie dał szansy biednym dzieciom to ty potrafisz :diabelski_usmiech

(polecam wiersz tadeusza rózewicza pt. lament) :idea: :idea: :idea:

ps. ja tak własnie uczynie wiec adasiowy temat zrobił już swoje ,o !
:ok
ps2. dla młodego mam pomysła -zrób zbiórke nakretek do butelek plastikowych , rozpropaguj temat w szkole i jak sie dobrze sprężycie to pare niezłych groszy wpadnie do kabzy ,życze powodzonka i tak 3maj bracie :spoko
ps3. mozna by tez zrobic malenka zbiórke w istebnej powiedzmy jedno piwo ( kase z tego tytu) przeznaczyć na ten szczytny cel co wyjdzie na dobre i hospicjum i pijącym :-P

CORONAVIRUS - 2013-02-16, 14:21

szymek...o nakrętki od butelek to w domu potykam się od kilku lat... zbieramy :spoko
kalinin - 2013-02-16, 15:38

Karol tak trzymaj. Podstawowym atrybutem człowieczeństwa jest wrazliwość na krzywdę i chęc niesienia pomocy innym ludziom. Przekonałes mnie swoim działaniem i oddam 1% podatku dochodowego na rzecz hospicjum dla dzieci w Gdyni
CORONAVIRUS - 2013-02-16, 19:58

Dzięki Mirek :!: :!: :!: SUPER !!!
MAREKH - 2013-02-17, 09:47

Bardzo przykro czytać wypociny kolegi Szymka ,który nam starym mówi co mamy robić w kwestiach wiary lub naszego sumienia. Proponuje ten temat zamknąć , a wszystkich zachęcam na rekolekcje wielko-postne.
szymek1967 - 2013-02-17, 10:03

nic ci nie mówie co masz robic w kwestii wiary (jesli tak jest daj choc jeden przykład a nie manipuluj bo tak ci wygodniej )

poza tym istnieje funkcja ignoruj więc nie męcz sie dłużej i ja włącz ,

ps. widze ze jesteś kolejnym z towarzystwa wzajemnej adoracji :wyszczerzony:

wpłaciłes już 1 % swego podatku ? masz niepowtarzalna okazje :ok

WODNIK - 2013-02-17, 14:58

kalinin napisał/a:
Wodnik przegiąłes !, obrażając Prezydenta Rzeczpospolitej obrazasz również mnie, gdyz na Niego glosowałem i jestem zadowolony a nawet dumny z Jego postawy, nie uwazam zeby narod Go nienawidzial. Za tą wypowiedz teraz ja ciebie nienawidze, czy o to Ci chodziło?

Oj, oj ale się narobiło. Jeżeli chcesz mnie nienawidzieć, nic na to nie poradzę, Twoja wola. Nie wiem na kogo głosowałeś i nie chcę wiedzieć, ale w polityce tak jak w życiu nie należy mieć skrajnych poglądów.

Ja nie pisałem o obecnie nam urzędującym prezydencie, a o panu Kwaśniewskim który jest teraz doradcą prezydenta Kazachstanu pana Nazarbajewa. Kim był i jest ten pan dla swojego narodu można poczytać w internecie. Ja tego pana nie obraziłem ja tylko napisałem to co wiedzą wszyscy.

Co do drugiego pana to było trochę po bandzie, nie dyrdymały a poważne rozprawy naukowe wygłasza. Sory.
Obaj panowie, zresztą publicznie, mówią że ciężko jest wyżyć z renty prezydenckiej.
Mnie chodziło o to i tylko o to.
Pozdrawiam :spoko

łoś - 2013-02-18, 00:38

Moim zdaniem to wyjątkowo trudna wymiana poglądów.
Nie jestem nawiedzony, ale temat dotyka kilku problemów. Własnego sumienia, wiary, uczciwości i wielu innych. Jak pogodzić wiarę z przestrzeganiem 10 przykazań i sumieniem, które wielu katolikom ( podobno takich w Polsce najwięcej ) jest obce.
Ilu katolików wybacza sobie złodziejskie praktyki wobec bliźnich, a kleptokratyczne elity władzy rozgrzeszają się przy okazji transmitowanych przez TV mszy Św.
Wobec Karola powinno nam dorosłym być wstyd. Dzieci robią więcej dobrej roboty, niż dorośli.
Zapatrzeni w zdobywanie kasy zapomnieliśmy, że obok nas żyją ludzie mający mniej szczęścia.
P.S. Adam, czy przeoczyłem nr. konta na to hospicjum.
Podaj wyraźnie nr tego konta.
Mój 1% od lat przekazuję chorym na stwardnienie rozsiane.
:spoko

łoś - 2013-02-18, 00:51

WODNIK napisał/a:
Obaj panowie, zresztą publicznie, mówią że ciężko jest wyżyć z renty prezydenckiej.

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Ale numer. Za swoją przeszłość i dokonania powinni mieszkać w m3. Wtedy jeszcze na kawior by im starczyło.
Jeden wystrychnął na dudka 10mln Polaków, drugi zagłaskał swoją przeszłość piękną Jolandą.
:gwm :haha:

gryz3k - 2013-02-18, 01:11

Też powziąłem plan co do mojego 1% :spoko
łoś - 2013-02-18, 02:46

Cytat:
Też powziąłem plan co do mojego 1% :spoko

Szacun za ... dzieci
:spoko

CORONAVIRUS - 2013-02-18, 08:53

Panowie ...CZAPKI Z GŁÓW !!!

Nie spodziewałem się az takiej reakcji na ten temat , bardzo dziękuję :bukiet: za te deklaracje wpłat na forum jak i te na PW ... rozumiem , że nie każdy ma ochotę ogłaszać światu swoich decyzji :kwiatki:

Poniżej są skany ulotki na której znajdziecie wszystkie potrzebne dane do wsparcia budowy naszego hospicjum dla dzieci w Gdyni . Okolica bardzo zaludniona i na Pomorzu będzie to pierwsza taka , stacjonarna , placówka .

darol - 2013-02-18, 09:24

Przepraszam Cię drogi Karolu ale ja swój 1% oddam, jak co roku na zwierzęta, z tej prostej przyczyny, że ich głos w wołaniu o pomoc jest najsłabszy. "Ludzkich" fundacji i niezależnych stowarzyszeń jest wiele więcej, co przekłada się na możliwość zgromadzenia odpowiednio większych pieniążków. O zwierzętach, często bezbronnych, porzuconych i chorych, niewiele się mówi a przez to siła ssania funduszy jest niska.
Jak już zakończysz swoją szlachetną akcję, podsuwam Ci pomysł na nową :spoko

rysiol - 2013-02-18, 12:47

Brawo Karol. Jesteś pięknym zaprzeczeniem teorii jaką to złą i interesowną młodzież teraz mamy. Trochę mi przykro, że muszę się przed Tobą wstydzić za niektórych starszych kolegów.
Wodnik napisał
Cytat:
wolontariuszy i innych złodziei

Myślę, że to jakaś pomyłka, bo nie mieści mi się w głowie, że ktoś tak naprawdę może myśleć o ludziach którzy bezinteresownie poświęcają swój czas, swoje umiejętności, często nawet narażają swoje zdrowie lub życie aby nieść pomoc potrzebującym.
Na razie piwo dla Taty bo pewnie ma duży udział w tym jakiego ma syna, a za parę lat może jeszcze będę miał okazję i Tobie postawić :spoko

CORONAVIRUS - 2013-02-19, 20:20

Chciałem Karola namówić by coś skrobnął w temacie ... mówi ...Tata twoi kumple , podziękuj wszystkim ...niech każdy robi swoje :bigok

coś w tym jest :spoko :spoko :spoko

ludzki gest ...

CORONAVIRUS - 2013-02-25, 21:38

http://www.facebook.com/#...&type=2&theater :bigok
Ahmed - 2013-02-25, 22:24

Byle co sobie tu napiszę , aby w swoich postach znaleźć nr . KRS do wpłaty :spoko
CORONAVIRUS - 2013-02-25, 22:29

:dobrarob
łoś - 2013-02-27, 05:40

A gdybym oddał wszystkie oszczędności na kocie towarzystwo.
To co byście powiedzieli?
A gdybym jeszcze więcej wydał na biedne pieski.
A skoro mi zabrakło na chore dzieci to już nic nie powiecie.

CORONAVIRUS - 2013-02-27, 08:25

łoś napisał/a:
.

Każda kasa ma swojego właściciela :lol: Może z nią robić co chce ..

Ja bym nic nie powiedział :spoko :spoko :spoko

Tadeusz - 2013-02-27, 08:40

łoś napisał/a:

A gdybym jeszcze więcej wydał na biedne pieski.

A skoro mi zabrakło na chore dzieci to już nic nie powiecie.

Czy naprawdę oczekujesz jakiegoś komentarza? Boguś, przecież znam Ciebie i wiem, że jesteś dusza człowiek ale od pewnego czasu wkurzony tak, że aż się gotujesz.
Tobie wyraźnie brakuje dystansu do rzeczywistości. Jest jak jest.

Każdy z nas jest panem swego losu. Szczęście to zdrowie i miłość a nie pieniądze. Chcesz się dzielić to dobrze, nie chcesz, Twoja sprawa. Jeśli chcesz pomagać ale środków nie staje to po prostu godzisz się z nową sytuacją.
Boguś, obyśmy wkrótce my, stare zgredy, sami pomocy nie potrzebowali. :szeroki_usmiech

łoś - 2013-02-27, 16:29

Koledzy!!!
to nowa sytuacja w moim życiu. Kiedyś dużo sprzedawałem. Dziś mało sprzedaję, dużo skupuję. To przykre i smutne zajęcie.
Rozumiem sytuację i problemy codziennego życia, ale nie rozumiem bezduszności ludzi.
Napisałem, trochę żartem o przekazaniu oszczędności na kocie towarzystwo.
Ten żart okazał się ponurą prawdą o tym jak władza taką pomoc niszczy.
Dziś w wiadomościach zobaczyłem jak mieszkańcy bloków stawiają budki dla kotów, a urzędnicy je usuwają. Biedne kociny pozbawione budek i dostępu do piwnic. Piwnice to nie ich miejsce, ale te budki to idealne rozwiązanie. Mieszkańcy to sobie chwalą i te kotki dokarmiają. Można dodać, że koty to naturalny wróg szczurów, i myszy.
Może jeszcze dodać ptaki. Jeżyki pożerają ogromne ilości komarów. Lepiej pozwolić im się rozmnażać, zamiast wydawać duże pieniądze na opryski.
Tak się traci pieniądze, które można by skierować właśnie na hospicjum.

Ahmed - 2013-03-03, 14:51

Dzisiaj wypełniłem PIT -a 1% poszedł na dobrą sprawę :spoko
CORONAVIRUS - 2013-04-11, 07:07

Jeszcze kilka dni pozostało do wypełnienia kwitków pitków .... nieśmiało przypominam ten numer KRS ooooo44542 i dziękuje juz tym , którzy zdecydowali wcześniej :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko
Kotek - 2013-04-11, 09:00

:kwiatki: Skromnie powiem: ja też.
Ahmed - 2013-04-11, 09:20

Moja cała rodzina także się przyłączyła :spoko
szymek1967 - 2013-04-11, 10:17

ja również pamietam o dzieciakach :spoko

ps. dziwi mnie postawa łosia :-/
rozmawiamy tu o małych ,biednych dzieciach a łoś jakby swiadomie lekceważył temat gadając cos o budkach dla kotów :-/
koty sobie poradza bez nas natomiast dzieci już nie bardzo ,ważne by umieć zachować właściwe priorytety

CORONAVIRUS - 2013-04-22, 13:40

http://trojmiasto.tv/Pola...escie-5198.html wczoraj też się zadziało :) :) :) Takie nasze małe lokalne WOŚP ale ludzie też chetni jak w zimie ....

Karol dzielnie "walczył "

:spoko :spoko :spoko

tadek - 2013-04-23, 15:54

Adam!
Co prawda mój 1% już w styczniu przekazałem na PAH, ale gdybyś mógł podać konto Hospicjum to przekażę chętnie jakąś kwotę. Ostatnie moje doświadczenia pozwalają mi dużo lepiej zrozumieć cierpienia tych maluchów.

CORONAVIRUS - 2013-04-23, 16:32

Stowarzyszenie Hospicjum im. św. Wawrzyńca
ul. Dickmana 6, 81-109 Gdynia

KONTO BANKOWE: PEKAO S.A. II O/GDYNIA 75 1240 3510 1111 0000 4318 2794

można dopisać w tytule przelewu : " hospicjum dla dzieci "

DZIĘKUJĘ BARDZO :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Bajaga - 2013-04-24, 22:21

szymek1967 napisał/a:
nic ci nie mówie co masz robic w kwestii wiary (jesli tak jest daj choc jeden przykład a nie manipuluj bo tak ci wygodniej )

poza tym istnieje funkcja ignoruj więc nie męcz sie dłużej i ja włącz ,

ps. widze ze jesteś kolejnym z towarzystwa wzajemnej adoracji :wyszczerzony:

wpłaciłes już 1 % swego podatku ? masz niepowtarzalna okazje :ok

wiesz.... tak naprawdę chodzi tylko o jedno... by kochać. Ale... pewnie wiele osób, niezależnie od wyznania wie co znaczy "kochać".... Więc niech każdy sobie sam odpowie...
I nie pieprz na forum camperowym swych mądrości, to nie mądre. Każdy wie co warto kochać. I nie należy nikogo "nawracać"...

gryz3k - 2013-04-25, 21:35

% wysłany :spoko
CORONAVIRUS - 2013-04-25, 21:37

:pifko :pifko :pifko
tadek - 2013-04-26, 20:28

Wysłane :spoko
CORONAVIRUS - 2013-04-26, 20:44

:pifko :pifko :pifko
CORONAVIRUS - 2013-06-05, 11:46

Hospicjum dla dzieci w Gdyni, które powstało "z jednego procentu"

http://trojmiasto.gazeta....html#LokTrojTxt

darciox - 2013-06-05, 14:11

Wspieranie takich ośrodków to dar serca i pomoc w drodze do wieczności.
Takich miejsc jest więcej i dzieci potrzebujących pomocy.
Jeśli ktoś będzie blisko Torunia to może wesprze i to miejsce. Sprawdziłem to miejsce osobiście zanim przekazałem coś od siebie. Fundacje niektóre to ... ? Powiem wam że łzy leciały z oczu a ludzie są tam naprawdę cudowni.
Hospicjum dla dzieci Nadzieja w Toruniu

http://www.hospicjumnadzieja.pl/potrzebujemy.html

kodi - 2013-11-17, 21:04

http://www.trojmiasto.pl/...cie-n74447.html
CORONAVIRUS - 2013-11-17, 21:11

" . Hojni byli też tzw. zwykli ludzie - dzięki wpłatom z 1% podatku, ale też zwykłym darowiznom od serca, pieniądzom z kwest na cmentarzach czy różnym innym akcjom uzbierano aż 5 mln zł. Brakującą kwotę dołożyła Gdynia i hospicjum dla dzieci jest już gotowe. "

Piszą o kilku osobach z CT :spoko :spoko :spoko

Fajnie dołożyć się do czegoś ważnego :pifko