| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Zloty Międzynarodowe
koko - 2013-02-16, 07:42 Temat postu: Zloty Międzynarodowe Chciałem poinformować o zlotach na które wybierają się niektórzy nasi koledzy.
Chronologisznie
2.Europejski zlot carawaningowy Wenecja 16--20.05 2012 organizator Włoska federacja Campingu i Carawaningu
3.Adria coroczny zlot w Chorwacji wyspa Krk 22--29.06 2012 organizator Chorwacka federacja
4.79 FICC Światowy Zlot Campingu i Carawaningu 6--14.08 2012 Sława Lubuskie organizator PFCC
majmarek - 2013-02-17, 09:50
a jak praktycznie znależsć się na takim zlocie?- gdzie kontakt uzyskać?
koko - 2013-02-17, 18:34
Wenecja i adria organizatorzy PFCC i PZMOT TRAVEL
Światowy zlot tylko PFCC
OMEGA - 2013-02-18, 21:42
| koko napisał/a: | | Światowy zlot tylko PFCC |
Komandorze , chcąc brać udział w zlocie w Sławie trzeba byc czlonkiem PFCC ???
majmarek - 2013-02-18, 21:57
serdeczne bóg zapłać koko ale dalej nie wiem jak i gdzie się zgłosić?
koko - 2013-02-19, 10:11
niekoniecznie należy tylko mieć karnet Strona PFCC jak poczytasz i będą trudności
koko - 2013-02-19, 10:13
niekoniecznie należy tylko mieć karnet Strona PFCC jak poczytasz i będą trudności i jeszcze Marian wyjazd na Wenecje i Adrie 20% minus na światowy
koko - 2013-02-20, 18:50
Dzisiaj zadzwonił -napisał Keczer z Moskwy gdyż ekipa Karawanerów z Rosji wybiera się na zlot i mają małe problemy spróbóje im pomóc
KECZER - 2013-02-21, 20:30
Dzieki Koko- duchowy opiekun dla nich napewno bedzie potrzebny
a oni potrafia sie odwdzieczyc
Grzegorz
wbobowski - 2013-02-22, 00:11 Temat postu: Re: Zloty Międzynarodowe
| koko napisał/a: | Chciałem poinformować o zlotach na które wybierają się niektórzy nasi koledzy.
Chronologisznie
2.Europejski zlot carawaningowy Wenecja 16--20.05 2012 organizator Włoska federacja Campingu i Carawaningu
3.Adria coroczny zlot w Chorwacji wyspa Krk 22--29.06 2012 organizator Chorwacka federacja
4.79 FICC Światowy Zlot Campingu i Carawaningu 6--14.08 2012 Sława Lubuskie organizator PFCC |
Ująłem wszystkie w Harmonogramie, bo mam nadzieję Koko, że to jednak chodzi o rok 2013 a nie jak piszesz 2012.
koko - 2013-02-22, 08:35
No jasne BILOBIL się kłania
adej - 2013-03-04, 21:45
| koko napisał/a: | | Światowy zlot tylko PFCC |
Czy mam rozumieć, ze dla nas, szaraków z CT zlot w Sławie (sierpień) jest nieosiągalny?
Może ktoś w tym oblatany podpowie mi ( może będzie więcej chętnych?) co należy zrobić aby w nim uczestniczyć.
A może ktoś z naszych Wodzów coś by w tej materii zorganizował.
Tak tylko pytam, uważam że warto by było. Nieobeznany jestem w tej materii.
Camper Diem - 2013-03-04, 22:08
| adej napisał/a: | | Czy mam rozumieć, ze dla nas, szaraków z CT zlot w Sławie (sierpień) jest nieosiągalny? |
jak najbardziej osiągalny, zobacz stronę zlotową http://www.79ficcrally.pl/pol/main.php?nazwa=start członkowie PFCC mają niższe opłaty i tyle. w dodatku zależne od stażu.
zajrzyj do karty zgłoszeniowej i zobacz sobie ceny, bo naprawdę nie małe
adej - 2013-03-04, 22:30
| Camper Diem napisał/a: | | zajrzyj do karty zgłoszeniowej i zobacz sobie ceny, bo naprawdę nie małe |
Dzięki wielkie. Jutro trawił to będę.
wbobowski - 2013-03-04, 22:50
| Camper Diem napisał/a: | | zajrzyj do karty zgłoszeniowej i zobacz sobie ceny, bo naprawdę nie małe |
To jest chore (widocznie jak cała PFCC). Osoba dorosła 490 zł + prąd 180 zł, czyli 2 osoby dorosłe z prądem to 1160 zł za 8 dni.
Nie, to nie jest chore... to wyjątkowe ździerstwo.
Jako przeciwwagę takich działań PFCC powstało PTTCC. Ale trzeba czasu i chętnych do działania aby to zmianiać, bo takie warunki uczestnictwa jak wyżej nie jednoczą camperowców i caravaningowców, tylko dzielą ich na bogatych i biednych.
Plany, które potwierdza statut PTTCC są zupełnie inne.
kimtop - 2013-03-04, 22:56
[quote="Camper Diem"]zobacz sobie ceny, bo naprawdę nie małe
Zobaczyłem. Ja z żoną i 17-to letnia córką + prąd 1425 zeta?
Za sam prąd 180 zeta?
koko - 2013-03-05, 09:11
Dopóki nie jesteśmy członkiem organizacji międzynarodowych to jest jak jest i inaczej nie będzie z opłat za zloty żyje FFIC
koko - 2013-03-05, 09:30
Jeszczę dopiszę ja płacę dwie osoby
450+85 prąd=535zł
czyli ok 130 Euro
Czy to drogo za tydzień?
Camper Diem - 2013-03-05, 10:05
dla nie-członków PFCC jest dosyć drogo, ale już jako członek, w dodatku wieloletni, Koko płaci dużo mniej (około 50%).
to jest tak skonstruowane, żeby wstępować do stowarzyszenia i korzystać. do tego dochodzą jeszcze opłaty za wycieczki, również tańsze dla PFCC
te zloty to bardzo fajna sprawa jak ktoś ma czas, kasę, lubi zloty i nie ma innych pomysłów
majmarek - 2013-03-05, 10:59
a wolna wola należy do ciebie - podaruj sobie to co najlepsze - jesteś tego warta!
majmarek - 2013-03-05, 11:02
kimtop a po co bierzesz dwa drzewa do lasu?
JaWa - 2013-03-05, 11:54
| kimtop napisał/a: | Zobaczyłem. Ja z żoną i 17-to letnia córką + prąd 1425 zeta?
Za sam prąd 180 zeta? |
Na wycieczki się nie zapiszesz ? Od 60 do 185 zł za osobę. Planowane cztery wycieczki.
adej - 2013-03-05, 18:25
| koko napisał/a: | Jeszczę dopiszę ja płacę dwie osoby
450+85 prąd=535zł
czyli ok 130 Euro | Camper Diem napisał/a: | | dla nie-członków PFCC jest dosyć drogo, ale już jako członek, w dodatku wieloletni, Koko płaci dużo mniej (około 50%). |
Czy to drogo za tydzień? |
Tak, niedrogo, ale?
Na razie choruję na ten zlot, ale chyba się szybko wyleczę.
Dziękuję za leki.
Tadeusz - 2013-03-05, 18:29
| adej napisał/a: | | Dziękuję za leki. |
Może potrzebujesz receptę?
darol - 2013-03-05, 18:42
To Buraczany zlot
Organizator wykorzystuje okazję do przycięcia niezłej kasy z naiwniaków. Rozumiem jeszcze że obcokrajowcy dają się naciągnąć, bo nie znają realiów. Ale jak słyszę że tubylcy chcą tam jechać z własnej woli , to już zaczynam podejrzewać, że pobudki snobistyczne wygrywają ze zdrowym rozsądkiem.
adej - 2013-03-05, 18:47
| Tadeusz napisał/a: | | Może potrzebujesz receptę? |
Tyle już dostałem piguł i mikstur, że starczy.
W każdym bądź razie, dziękuję Doktorze.
Zdrowieję błyskawicznie.
adej - 2013-03-05, 18:51
| darol napisał/a: | | to już zaczynam podejrzewać, że pobudki snobistyczne wygrywają ze zdrowym rozsądkiem. |
Arku, gdybym się takimi wartościami kierował, na pewno bym nie zasięgał Waszych opinii.
W każdym bądź razie dziękuję bardzo ... za końską dawkę.
darol - 2013-03-05, 18:58
| adej napisał/a: | | Arku, gdybym się takimi wartościami kierował, na pewno bym nie zasięgał Waszych opinii. |
To nie było personalnie do Ciebie, przecież tyś "swój chop"
Moje odczucie ogólne wyraziłem
koko - 2013-03-05, 19:22
Patrz podpis
majmarek - 2013-03-22, 23:49
Megalomania - skupienie na własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości[1].
Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym[potrzebne źródło].
[b]a biedne dzieci nadal głodne![/b]
koko - 2013-03-24, 12:19
Ponieważ są tu znawcy(bywalcy) takich zlotów dla zainteresowanych odpowiem naPW lub
email
Den-tal - 2013-04-13, 20:24
| koko napisał/a: | Jeszczę dopiszę ja płacę dwie osoby
450+85 prąd=535zł
czyli ok 130 Euro
Czy to drogo za tydzień? | Musze was "pocieszyc" ze obcokrajowcow doja jeszcze lepiej : dwie osoby + capmper + prad 300 Euro
pannet1 - 2013-06-13, 16:54 Temat postu: ABC Szukamy os. na 1-2mieszięcznę zagraniczną podróż do 1000km /zabierzemy naszym kamperem lub może ktoś nas zabierze z małym cichym grzecznym pieskiem?
Marek i Halinka - 2013-06-14, 12:37
Kilka rad dla jadących na ADRIE.
Na KRK jadę omijając wszystkie płatne autostrady za wyjątkiem odcinka Karlovac do zjazdu Ostrovice na drogę 501, którą przez most jadę na KRK. Na autostradę wjeżdżam w Karlovacu i przy powrocie zjeżdżam bo omijam kolejkę do autostradowych kas w Zagrzebiu.
Z Zagrzebia do Karlovaca zjazd Lućko z niepłatnej obwodnicy na drogę nr 1. Warto ten zjazd zobaczyć na mapie Google. Trasę robię w dwa dni i najczęściej nocuje przy Tesko w Szombathlej - trasa E65. Dalej przez Słowenie jadę na Lendave i tu uwaga, aby nie wjechać na płatną autostradę po 400m od granicy Węgiersko - Słowackiej na małym rondzie pojechać w lwo na Lendawę.
Za Lendawą na rondzie przed autostradą skręcić w lewo na drogę 109 na Mursko Sredisce potem przec Cakovec, Varazdin drogą 3 we wsi Sveta Helena wjechać na autostradę nie płatna od tego miejsca i jak pisałem zjechać na zjeżdzie Lucko.
Warto tą całą trasę zobaczyć w Mapie Google. Ja podałem tych kilka sprawdzonych i jak sądzę przydatnych uwag. My wyjeżdżamy w niedziele i nocujmy w Szombahlej
Pozdrawiam Marek i Halinka z Wrocławia
chris_voyager - 2013-08-05, 18:21
Czy ktoś z CT jednak będzie na zlocie w Sławie?
Z racji bliskości na pewno pojadę pooglądać co tam się dzieje - miło by było logo CT zobaczyć
Pozdrawiam
koko - 2013-08-06, 19:49
z Polski jest nas ok 40 załóg w ogóle to ok.500
artanek - 2013-08-06, 20:32
"79. Międzynarodowy Zlot Campingu i Caravaningu trwa właśnie w Sławie w województwie lubuskim. Mała miejscowość znalazła się w doborowym towarzystwie gospodarzy zlotów. Poprzedni odbył się w Montrealu, a następny będzie gościć Pekin.
Do Sławy przyjechało około 500 załóg caravaningowych z 30 krajów, łącznie ponad 2 tysiące ludzi. Impreza potrwa od 6 do 14 sierpnia. Sława walczyła o organizację zlotu przez półtora roku, konkurując z kuratorami w Hiszpanii i Holandii.'
tvn.
Coś cicho było o tym zlocie skoro na tym forum nie przeczytałem o tym zlocie ani słowa a dowiedziałem sie o nim z prasy przed chwilą.
To jakiś zlot tajnych stowarzyszen kamperowych ?
koko - 2013-08-06, 20:48
W/g niektórych to buraczany zlot i ja jako główny ideolog buraczany aktualnie przebywam na 79 rally FICC
OMEGA - 2013-08-06, 22:09
Konrad ładnie wypromowałeś żonę w TVN , gratuluję fajnego wywiadu w którym
główną postacią była Stasia i jej stój regionalny.
andreas p - 2013-08-07, 05:47
| koko napisał/a: | | W/g niektórych to buraczany zlot i ja jako główny ideolog buraczany aktualnie przebywam na 79 rally FICC |
Dzieki Konrad ze reprezentujesz to forum na zlocie to swiat sie dowie ze ono istnieje, bo chyba masz naklejke.
Niestety nikt nie mowil ze ten rodzaj turystyki jest dla ubogich wiec jak sie chce gdzies bywac trzeba placic.
Wiem na pewno "burakiem "nie jestes. Jreszcze raz dziekuje.
chris_voyager - 2013-08-07, 23:11
Dla tych co nie trafili na materiał TVN mała migawka ze zlotu w Sławie:
http://www.tvn24.pl/wiado...ata,345186.html
Pozdrówka
maga - 2013-08-10, 08:29
| koko napisał/a: | | z Polski jest nas ok 40 załóg w ogóle to ok.500 |
Konrad,dzisiaj postaramy się Was odwiedzić
będziemy się krzątać w okolicy Sławy
chris_voyager - 2013-08-13, 07:06 Temat postu: Kilka fotek ze Zlotu w Sławie Klika fotek z 79. MIĘDZYNARODOWEGO ZLOTU CAMPINGU I CARAVANINGU w Sławie.
zibi2222 - 2013-09-03, 21:36
Witam. Też byłem na tym zlocie mimo złych opini o PFCC nie wierzyłem i chciałem wyrobić sobie swoje zdanie . Bylem pierwszy raz na takim zlocie. Jeśli chodzi o cenę to ze składkami zapłaciłem trochę ponad 600 zł. Przepiękne kampery i przyczep może się zachcieć. Atmosfera na zlocie była super poczęstunki degustacje rożnych trunków i nalewek u kolegów z zagranicy było milo i wesoło. Ale jest mi przykro i wstyd, podobno słyniemy z gościnności ale nie na tym zlocie . Dnia polskiego nie było. A dlaczego? Dostałem odp od organizatora bo nie bo Polska nigdy tego nie robiła i nie ma na to kasy. Ale od zarządu do najmniejszego członka w innych państwach na degustacji i poczęstunku wszyscy byli. Bardzo zła informacja . Prezes PFCC i Burmistrz Sławy nie zadbali o to aby impreza wręczenie odznaczeń przez Swiatową Federacje byla prowadzona w języku polskim a nie tylko angielskim czy niemieckim. To jest niedopuszczalne aby język gospodarzy i organizatorów zlotu był nie obecny . A może to standard że nie używa się języka gospodarzy na tego typu zlotach. Pozdrawiam zawiedziony Zibi.
kazbar - 2013-09-09, 11:40
Zapraszam na fotorelację z Międzynarodowego Zlotu Caravaningowego w Krakowie 05.09-08.09.2013
http://caravaningworld.pl...um=3&gallery=40
koko - 2013-09-09, 13:16
Kazek to zlot Dalje Rally jakoś tak czyli GRUPA WYSZEGRADZKA zawsze we wrześniu w jednym z krajów tej grupy
kazbar - 2013-09-09, 15:56
Tak, tak. To był już 17. Dahlie Rallye. Tym razem w Polsce. W Krakowie w Ośrodku Sportu i Rekreacji "Kolna".
Organizatorami byli: PZM-ot , Małopolska Organizacja Turystyczna oraz Krakowski Klub Kajakowy - "Kolna".
Mnóstwo atrakcji m.in. jarmark regionalny, parada samochodów zabytkowych pokaz repliki samochodu Janusza Kuliga, pokaz jazdy bolidem KTM X-Bow, pokaz tresury psów, zawody kajakowe, pontonowe i wiele innych...Zlot na wysokim poziomie. Organizacja super. Załogi z całej Europy
baja02 - 2013-09-09, 16:55
"Sprawozdanie ze zlotu" bardzo fajne, ale moim zdaniem jest ono super dla tych co byli na zlocie, ale dla tych co na nim nie byli to zdjęcia pokazują jedynie kampery, przyczepy, raz jest to egzemplarz pojedynczy, to znowu "w stadzie" i tak w koło. BRAKUJE DO ZDJĘĆ KILKU SŁÓW KOMENTARZA. Czym to jest spowodowane, że zamieszczamy duże ilości zdjęć bez jakiegokolwiek komentarza. Moim zdaniem powodują to aparaty cyfrowe narobimy zdjęć bo to najłatwiejsze, ale dodanie opisu/komentarza to już trudniejsze/
OMEGA - 2013-09-09, 19:36
| baja02 napisał/a: | | Sprawozdanie ze zlotu" bardzo fajne, ale moim zdaniem jest ono super dla tych co byli na zlocie, ale dla tych co na nim nie byli to zdjęcia pokazują jedynie kampery, przyczepy, raz jest to egzemplarz pojedynczy, to znowu "w stadzie" i tak w koło. BRAKUJE DO ZDJĘĆ KILKU SŁÓW KOMENTARZA. Czym to jest spowodowane, że zamieszczamy duże ilości zdjęć bez jakiegokolwiek komentarza. Moim zdaniem powodują to aparaty cyfrowe narobimy zdjęć bo to najłatwiejsze, ale dodanie opisu/komentarza to już trudniejsze/ |
za ten komentarz stawiam piwo autorowi
wiele zdjęć nie tylko w tym temacie jest nieopisanych , to tylko jest wiadome autorowi co one przedstawiają a myślę że nie o to chodzi.
kazbar - 2013-09-09, 19:47
Cierpliwości. Komentarz też będzie. Zlot zakończył się dopiero wczoraj wieczorem. Migawka aparatu jest szybsza niż myśl
Jak coś urodzę, dam tu znać
kazbar - 2013-09-10, 19:11
Pierwsze opinie już są. Poczekamy, zobaczymy...i do kupy poskładamy.
| KluseK napisał/a: | Moim zdaniem bardzo profesjonalna organizacja i super lokalizacja! Poza możliwością spływu pontonem dostępny jest tam również basen, sauna, siłownia, sala sportowa, plac zabaw, zatoka z możliwością wypożyczenia kajaków, rowerków itp. Dodatkowo w tym miejscu kończy się ścieżka pieszo/rowerowa którą w bardzo przyjemny i szybki sposób można dotrzeć pod sam Wawel, Kazimierz itp.
Warty uwagi jest również fakt, iż miejsca postojowe na zlocie były przygotowane w sposób logiczny - podział na kraje i dokładne miejsca postojowe (wyznaczone na trawie czerwono-białymi wstęgami). Na terenie zlotu oczywiście była dostępna woda, prąd, gastronomia, napoje.
WIELKIE BRAWA! |
|
|