Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Szukam wspólnika do kupna i remontu spalonego kampera.

Les57 - 2013-03-09, 18:42
Temat postu: Szukam wspólnika do kupna i remontu spalonego kampera.
Witam
Jest do kupienia częściowo nadpalony, prawie nowy kompletny kamper. Do zrobienia. Trzeba go wyremontować i wspólnie uzytkować. Lub uczciwie się rozliczyć. Przed inwestycją podpiszemy umowę (notarjalnie) z warunkami. Jako, że kamper jest użytkowany przez krótki okres w roku, można się nim podzielić i cieszyć przez np. 2 lub 3 właścicieli. Kamper jest dobrem luksusowym i może służyć paru osobom (rodzinom) Zapraszam chętnych do negocjacji. Ja mam wkład finansowy, garaż, narzędzia, dostęp do warsztatu stolarskiego i metalowego, hydraulika, szczere chęci i czas. Oczekuję od potencjalnych chętnych, wkładu finansowego (równego), wiedzy o remoncie kampera i fachowej pomocy w doprowadzeniu kampera do pełnego użytkowania. Kto się czuje na siłach zapraszam do dyskusji oraz na maila.
Pozdr.

Track222 - 2013-03-09, 18:52
Temat postu: Re: Szukam wspólnika do kupna i remontu spalonego kampera.
Les57 napisał/a:
Witam
..................... Trzeba go wyremontować i wspólnie użytkować. ......................

Życzę powodzenia. Mówiły jaskółki, że nie dobre są spółki.

zbychu - 2013-03-09, 19:22

To niewypał :stop: :stop:
andrzej34sto - 2013-03-09, 19:27

Nie lepiej wyremontowac samemu,a potem wynajmować tanio powiedzmy za 200zł /24h zysk jest spory,ale decyzja zawsze do własciciela:)
bryzby - 2013-03-09, 19:32

Les57 napisał/a:
Ja mam wkład finansowy, garaż, narzędzia, dostęp do warsztatu stolarskiego i metalowego, hydraulika, szczere chęci i czas.

Więc po co Ci wspólnik-masz wszystko czego potrzeba do realizacji tego przedsięwzięcia. :bigok

CORONAVIRUS - 2013-03-09, 21:18

bryzby napisał/a:
Les57 napisał/a:
Ja mam wkład finansowy, garaż, narzędzia, dostęp do warsztatu stolarskiego i metalowego, hydraulika, szczere chęci i czas.

Więc po co Ci wspólnik-masz wszystko czego potrzeba do realizacji tego przedsięwzięcia. :bigok

ma wszystko oprócz całości kasy jaką trzeba położyć na stół ... i wiedzy .... Kolego , jak rozbierzesz to co jest do wywalenia to już będziesz wiedział 80% a reszty się dopytasz .... :spoko

makdrajwer - 2013-03-10, 12:39

Parenaście razy widziałem takie spółki na przykładzie budowania łódki. Byli wspólnicy w 90% zostali największymi wrogami i inaczej o sobie nie powiedzą niż : " ten ku..as ".
fousek - 2013-03-10, 20:44

nigdy sie w takie rzyczy nie pcham.. na sółki sraja jaskółki.
Socale - 2013-03-10, 21:47

Do celów komercyjnych to pomysł jeszcze jest do zaakceptowania.
Kupić/wyremontować/sprzedać/zyski podzielić.

Cyryl - 2013-03-11, 07:00
Les57 napisał/a:
Szukam wspólnika do kupna i remontu spalonego kampera

kupno wymaga kasy, a remont kasy i pracy, więc trudno o chętnych.

ale gdybyś szukał wspólników do spalenia kampera, to ja się piszę pierwszy.
spiszemy akt notarialny, po Twojej stronie kasa, po mojej zapałki.

Thom - 2013-03-11, 07:58

:-/ na Twoim miejscu takie poszukiwania zakończyłbym jak najszybciej bo tego rodzaju współwłasność niczego dobrego nie przyniesie!!!

Kup coś w swoim zakresie cenowym, będziesz miał spokój, pełną swobodę
wyboru terminu wyjazdów, swoje graty w szafkach i możesz nawet nie sprzątać :lol: jak Ci się nie będzie chciało (hehehe)

Albo wypożycz na wakacje, a nadwyżkę kasy zainwestuj...

Bo po co Ci nerwy, problemy i inne takie akcje, które są w takiej opcji nie do
przejścia...

To moja ocena...

gino - 2013-03-11, 08:32

kolega pyta ''kto chce''
a.....piszą Ci co nie chcą :-P

Cyryl - 2013-03-11, 10:29

bo tych chcących nie ma, a jeżeli będą to ta współwłasność nie będzie wyglądać tak różowo.

kiedyś pracując w firmie transportowej, gdzie przychodzili kierowcy pobierać lub zwracać dokumenty zawsze prosili o długopis.

a ja miałem do pożyczenia jeden niepiszący.
i jak ktoś chciał długopis ja oczywiście dawałem.

zwykle w odpowiedzi słyszałem: ale on nie pisze!

na to ja: tak, ale to jest jedyny który mi zwracają!

Socale - 2013-03-11, 10:30

Gino, inaczej temat nie miałby odzewu :)
Kolega by się do forum zniechęcił a tu rady są słuszne .
.
Edit : Time = Cyryl

JaWa - 2013-03-11, 12:18

Jeśli się nie miało do czynienia z naprawami zabudowy, to szanse są zerowe.
Kiedyś widziałem u Duniego kamperka, którego właściciel przez pół roku próbował sam naprawiać ( miał garaż, wszelkie narzędzia i dobre chęci ), aż oddał do naprawy Duniemu. gdyby to zrobił od razu zaoszczędził by kupę czasu i pieniędzy.

makdrajwer - 2013-03-11, 19:07

Cyryl : ja robie tak samo :haha:
wbobowski - 2013-03-11, 19:19
Les57 napisał/a:
Kto się czuje na siłach zapraszam do dyskusji oraz na maila.
Pozdr.

A dyskutują ???
:haha: :haha: :haha: :gwm :gwm :gwm