| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - Wypozyczenie kampera
Fernaś - 2013-03-16, 12:01 Temat postu: Wypozyczenie kampera Nie wiem czy w dobrym dziale ,ale pytam tu.
Poszukuje do wynajęcia kampera zarejestrowanego na 8 osób w terminie od 28 .07. 2013 - do 07. 08. 2013.
Przeszukałem oferty na allegro i jak na razie widzę tylko dwa takie sprzęty ,które mogą pomieścić dwie rodzinki .
Jeśli ktoś z forumowiczów ma albo zna kogoś kto posiada takiego kampera i chciałby go wynająć, to proszę o info.
Kamperem chcemy pojechać na Rajd Finlandii kibicować między innymi Robertowi Kubicy.
Nie jest to nasza pierwsza przygoda z kamperowaniem ,w 2010 byliśmy na Rajdzie Bułgarii ,a w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Grecję .W zeszłym roku byliśmy na kilka dni w Mikołajkach oglądać Rajd Polski.
Jeśli ma ktoś obawy o sprzęt to informuję ,że kierowca nr.1 posiada wszystkie kategorie i dodatkowo jest instruktorem nauki jazdy A ,B ,C+E ,D.Kierowca nr.2 kategoria B i D i 12 lat pracy jako kierowca zawodowy.
Mazur - 2013-03-16, 12:30
Nie chcę być czarnowidzem, ale nikt (raczej) swojego nie wypożyczy, nawet za największe pieniądze . Kierowca i jego doświadczenie to najmniejszy "pikuś". Oddałbyś swój CAŁY dom w Zakopanem na użytek dwóch rodzin , na tydzień w zimie, wraz ze swoim łóżkiem, kibelkiem etc ?
Pozostają jedynie wypożyczalnie, takie moje zdanie. Ale oczywiście mogę się mylić
Kotek - 2013-03-16, 13:12
Nie, nie mylisz się. Po to są wypożyczalnie.
kaimar - 2013-03-16, 13:38
kamper na 8 osób i wyjazd w 2 rodziny? Życzę sukcesu.
andi at - 2013-03-16, 13:43
Kamperem chcemy pojechać na Rajd Finlandii
tez mamy takie plany w 3 kamperki
Track222 - 2013-03-16, 13:53
| kaimar napisał/a: | | kamper na 8 osób i wyjazd w 2 rodziny? Życzę sukcesu. |
Dużego sukcesu. W 8 osób powietrza braknie w kamperze.
salut - 2013-03-16, 14:06
| kaimar napisał/a: | | kamper na 8 osób i wyjazd w 2 rodziny? Życzę sukcesu. |
A jak znajdą coś takiego jak Milka?
Mazur - 2013-03-16, 14:15
| salut napisał/a: | | kaimar napisał/a: | | kamper na 8 osób i wyjazd w 2 rodziny? Życzę sukcesu. |
A jak znajdą coś takiego jak Milka?
|
Jak szukają, to przecież coś "po taniości", więc takiego kampera jak Milka nie znajdą, albo będzie za drogi. Ale kierowca ma uprawnienia pow. 3.5 tony więc szukać ...w wypożyczalniach... plus dodatkowe opłaty za auto powyżej 3,5t
p.s. mój rodzony, młodszy brat się nie nadaje do tego żeby "jeździć kamperem", chociaż ma wszystkie kategorie prawa jazdy i zrobił wiele tysięcy kilometrów różnymi samochodami, lawetami itp... po prostu nie zna kampera i tyle.
wbobowski - 2013-03-16, 14:20
| salut napisał/a: | | A jak znajdą coś takiego jak Milka? |
Milka jest doskonała... dla dwóch osób... no może z psem.
Do podróżowania w 8 osób... to tylko mikrobus lub autobus... ale spanie gdzie indziej, o porannym kibelku nie wspomnę
salut - 2013-03-16, 14:25
Witam
Chodziło mi bardziej o gabaryty zewnętrzne.
Fernaś - 2013-03-16, 15:06
Te 8 osób w dowodzie ,to głównie jest potrzebne do podróżowania.Na miejscu część osób będzie spała w namiocie.
mazzi każde auto trzeba poznać ,a jazda kamperem to nie latanie w kosmos
Mazur - 2013-03-16, 15:12
...
Fernaś - 2013-03-16, 15:22
Ludzie co sie tak spinacie ,pytam o taką możliwość ,bo czasem tak właściciele swoich kamperów robią ,że użyczają, oczywiście odpłatnie swoje kampery .
Mazzi jak chcesz to proszę bardzo zapraszam www.willawisia.pl ,a do użytku dostaniesz prawie 400 konne Subaru ,tylko nie wiem czy sobie dasz rade za jego kierownicą ,ale możesz wykupić sobie lekcje jak będziesz chciał.
https://www.youtube.com/watch?v=7Vcl16GBzj0
Fernaś - 2013-03-16, 15:27
Wiadomo ,ze to jest może 10% właścicieli ,ale jest was tu tyle ,że ktoś się może znaleźć ,a jak nie ,to może ktoś zna wypożyczalnie ,które mają w swojej ofercie takie duze kampery.
Mazur - 2013-03-16, 15:32
Nie znasz mnie, daruj sobie reklamy...ja mogę Ci dać lekcje jazdy motocyklem.... z przycieraniem kolan,na przykład... ,. subaru mnie nie rajcuje... mam prawie 1 KM na kilogram, więc 400 KM w samochodzie to....
Bigos - 2013-03-16, 15:45
ja bym wypożyczył swojego , ale po pierwsze będe w Bułgarii a po drugie na sześc osób jest .
I pytaj chłopie, od tego jest to forum. Nie rozumiem, po co takie teksty padają . " Ze się nie da" , "że nikt nie pożyczy" i że w "osiem osób to nie wyda" - a co to szanowne towarzystwo interesuje. Pytanie brzmiało
| Cytat: | | "Poszukuje do wynajęcia kampera zarejestrowanego na 8 osób w terminie od 28 .07. 2013 - do 07. 08. 2013... |
a nie czy w osiem osób dojadę na rajd Finlandii.
wbobowski - 2013-03-16, 16:08
| Fernaś napisał/a: | | to może ktoś zna wypożyczalnie ,które mają w swojej ofercie takie duze kampery. |
Staramy chyba Ci sie wytłumaczyć, może nieraz żartem, że takich kamperów to raczej na pewno nie znajdziesz. Ja mam kampera w wypożyczalni, w którym wygodnie spi 6 osób a zarejestrowany do jazdy jest na 5 osób, a drugi odwrotnie, zarejestrowany na 6 osób a wygodnie śpi 5 (6) osób. I to są raczej maksima w europejskich kamperach. Zdarzają sie bardzo rzadko przypadki może wiekszej ilości miejsc do spania, ale tylko przy łóżkach piętrowych. Ale ile będą miały miejsc do jazdy ???? na pewno nie 8.
Fernaś - 2013-03-16, 16:23
http://otomoto.pl/fiat-du...m-T3596895.html znalazłem coś takiego ,tylko powiedzcie mi czy to faktycznie ma 8 miejsc do podróżowania ?
wbobowski - 2013-03-16, 16:55
| Fernaś napisał/a: | | http://otomoto.pl/fiat-ducato-kempingowy-wynajem-T3596895.html znalazłem coś takiego ,tylko powiedzcie mi czy to faktycznie ma 8 miejsc do podróżowania ? |
Po zdjęciach widać, że miejsc siedzących jest 8, do spania 7, ale podejrzewam, że zarejestrowany na 6 osób do jazdy, sądząc po pasach bezpieczeństwa, które są tylko na podwójnej kanapie.
Duduś - 2013-03-16, 16:57
jest osiem
ale bedziecie mieli tłok jak w Ikarusie przegubowym
osiem osób masz jakieś 500 kg - podejrzewam że to autko nie ma takiej ładowności a gdzie bagaże, woda, jedzenie
kaimar - 2013-03-16, 17:00
| Fernaś napisał/a: | | czy to faktycznie ma 8 miejsc do podróżowania ? |
Na zdjęciach wyraźnie widać że pojedyńcze miejsca nie mają pasów - kamper ma 6 miejsc z pasami. Może mieć wpisane w dowodzie 8 osób bo takie lewizny się zdarzają.
GregSad - 2013-03-16, 17:01
Witaj Fernaś,
Od kilku lat jeżdżę w dwie rodziny na wakacje. Zawsze jeździliśmy w 2 auta - do ubiegłego roku wynajmowałem, od zeszłego roku jeżdżę swoim swoim, a przyjaciel swoim. Sytuacje codzienne i tak wielokrotnie stawiają przyjaźń na ostrzu noża. Dla utrzymania tej przyjaźni proponuję jednak żebyście poważnie rozważyli opcję podróży 2 autami. W przypadku kłótni a uwierz mi o to nietrudno, łatwiej jest ochłonąć każdemu we własnym aucie.
Chętnie więcej Ci opowiem telefonicznie
Pozdrawiam
Grzegorz
609 380 601
wbobowski - 2013-03-16, 17:03
| GregSad napisał/a: | Witaj Fernaś,
Od kilku lat jeżdżę w dwie rodziny na wakacje. Zawsze jeździliśmy w 2 auta - do ubiegłego roku wynajmowałem, od zeszłego roku jeżdżę swoim swoim, a przyjaciel swoim. Sytuacje codzienne i tak wielokrotnie stawiają przyjaźń na ostrzu noża. Dla utrzymania tej przyjaźni proponuję jednak żebyście poważnie rozważyli opcję podróży 2 autami. W przypadku kłótni a uwierz mi o to nietrudno, łatwiej jest ochłonąć każdemu we własnym aucie.
Chętnie więcej Ci opowiem telefonicznie
Pozdrawiam
Grzegorz
609 380 601 |
Fernaś, posłuchaj doświadczonego, ja bym posłuchał, bo ma rację.
fousek - 2013-03-16, 17:06
Fernaś.
Ja proponuje, wypozyczyc Kampera na 6 osób, a dwie osoby niech dojada na miejesce innym środkiem trnsporutu... razem sie na miescu spotkacie i już.. Cięzko bedzie Ci znaleźć kampera na 8 osób, moze szybciej duż przyczepe, i pociągnąc ja jakimś wiekszym autem.. np T4.. Lub LC.
Załoga G - 2013-03-16, 20:58
Ciekawi mnie czy te 8 osób to same dorosłe osoby? bo można by na biedę rozważyć jazdę 7 osobowym bo takie są w wypożyczalniach, czyli z 1 przemytnikiem na pokładzie. Przyznaje, że raz zabraliśmy dobrych znajomych na bliski wypad i moim 6 osobowym pojechaliśmy w 4 dorosłe osoby i 3 małych dzieci. To była tylko jedna noc i już tego nie powtórzę, bo nie chcę stracić znajomych.
Komplecik - 2013-03-16, 21:07
Fernaś: myśle że u Duniego coś znajdziesz ,na rajd Dakar wypożyczał , jest w temacie, ma sprzęty własnej konstrukcji przeznaczone do extremalnych wyjazdów, masz blisko do Sącza, na te kilka dni to i na stojaka się wyśpicie
Pozdrawiam z Krk
ps.też myśle o rajdzie z Kubicą
ps. żona robiła prawko w Zakopcu
Załoga G - 2013-03-16, 21:15
Tu znalazłem na 8 osób, ale i tak szczerze odradzam takie rozwiązanie.
http://allegro.pl/camper-...3092571709.html
koko - 2013-03-16, 21:18
Komplecik już jesteś w Chorwacji?
Komplecik - 2013-03-16, 21:22
| koko napisał/a: | | Komplecik już jesteś w Chorwacji? |
Jeszcze nie ,a Ty ?
Narazie w Krakowie.
Ps.widzisz jak Ciebie zaciekawiło, napisał bym z Krakowa to było by, eeeeeeezkrakowa a tak jest myślenie co?
Pozdrawiam
Fernaś - 2013-03-16, 21:22
Z tych 8 osób 4 to dzieci .W planie mamy przejazd przez Litwe ,Łotwe ,Estonie i Rosje i niechciałbym się naciągać na granicach z celnikami o niezgodności osób i dowodu rejestracyjnego.
Komplecik, od Duniego mieliśmy Kampera na Rajdzie Polski ,ale one są rejestrowane na 6 osób
Komplecik - 2013-03-16, 21:55
O cześć Fernaś, Mariusz nasz Duszpasterz wypożyczał u Duniego 7osobowego, ale faktycznie jak jedziecie gdzieś dalej to koledzy dobrze radzą trzeba coś wielkiego ,może w zagramanicznych wypożyczalniach coś znajdziecie a najlepiej dwa sprytne mobilne gdzieś te pieniądze musisz zużyć
Ps.pozdrowienia od małżonki uczyła się wORTcie
I przeżywa mi tu teraz ten Zakopiec
Zaradek - 2013-03-16, 22:06
DMC 3300 kg - sam pewnie tyle waży albo coś około tego
WC chemiczne Dometic (zbiornik 12L) - przy ośmiu osobach to chyba nawet na jeden dzień nie wystarczy.
kaimar - 2013-03-16, 23:47
Ten też jeżeli ma w dowodzie 8 osób to jest lewizna. W takim układzie dopuszczona jest co najwyżej jazda tyłem do kierunku jazdy na pojedyńczym siedzeniu.
Andrzej 73 - 2013-03-17, 09:33
Układ podobny do mojego więc jest 6-cio osobowy.
Jeśli jadą dzieci to dacie rade , ale w papierach musi być zarejestrowany na 8 osób i dla własnego bezpieczeństwa radziłbym , żeby kamper miał osiem miejsc z pasami.
Załoga G - 2013-03-17, 10:41
No to może taki i zabrać te namioty, śpiwory i resztę.
http://www.autoonline24.p...-dostawcze.html
Fernaś - 2013-03-29, 12:11
Dzięki za wszystkie podpowiedzi ,odezwę się przed wakacjami i napiszę jak rozwiązaliśmy problem
pozdrawiam z pod samiućkich Tater
Komplecik - 2013-03-29, 20:08
Hej
emicargo - 2013-05-14, 22:41
Witam! Potrzebuję wypożyczyć kampera na 3-4 dni (pon-czw), na wyjazd biznesowy do DK. Trzy osoby załogi. Proszę o kontakt na maila, pozdr.
|
|