|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Statystyczny kamper CTeamu - Kszta³t i forma nowoczesnego forum internetowego . ANKIETA
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 19:16 Temat postu: Kszta³t i forma nowoczesnego forum internetowego . ANKIETA Posty z tematu PTTCC o Mariuszu zosta³y wywalone do ¶mietnika ... w³a¶ciciel uzna³ , ¿e tak jest ok . Nie komentujê , mam swoje krytyczne zdanie na takie posuniêcie .
By³o tam wiele w±tków i chcia³bym kontynuowaæ w±tek ostatni omawiaj±cy formê CT .
Mój pogl±d zosta³ przez Jacka uznany jako obra¼liwy i ten w³asnie post sk³ania mnie do dalszej dyskusji . Nie uwa¿am bym w³a¶nie Jacka (BAJA02 ) w jakikolwiek sposób urazi³ , w³asnie jego uwa¿am za jednego z niewielu niezadowolonych ale wnosz±cych do CT co¶ wiêcej ni¿ zabieranie g³osu jedynie w postach oko³o kamperowych .
przytaczam tre¶æ ostatnich postów licz±c na dyskusjê .
No name napisa³ :
Wys³any: Dzisiaj 13:36
--------------------------------------------------------------------------------
Panowie Seniorzy ... tak mi siê zdaje , ¿e trochê marudzicie z tymi za¿aleniami odno¶nie zawarto¶ci forum . Rozumiem , ¿e na pocz±tku by³o inaczej ale nigdy i nic nie jest takie jak by³o ...Wasze wzdychanie do przesz³o¶ci nic nie zmieni ... nie zmobilizujecie nikogo by pisa³ tylko o kranikach i widoczkach z kampera .... ¶wiat poszed³ do przodu i to WY musicie siê dostosowaæ a nie ¶wiat do Was . Macie potê¿ne mo¿liwo¶ci wyboru tematów , ignorowania tematów , ignorowania osób ... ten rozwój technologiczny to prezent dla Was , korzystajcie wiêc . Ju¿ nigdy NOKIA nie wypu¶ci na rynek telefonu z którego siê TYLKO i wy³±cznie dzwoni ... dzi¶ to baza multimedialna w ka¿dym calu za czêsto z³otówkê +VAT .
To Wy wchodzicie w tematy nie kamperowe , czytacie je a potem jeste¶cie niezadowoleni z tego , ¿e je przeczytali¶cie .... miejcie pretensje do siebie i tylko siebie a nie jakiego¶ XY , ¿e za³o¿y³ temat o sadzeniu kwiatków korzeniami do góry ... a co wiêcej , temat ten sta³ siê popularny , poczytny i dla wielu jednak ciekawy .
CT dalej jest klubem podró¿ników , przybywa opisów podró¿y , przybywa ci±gle wiele opisów modernizacji , napraw i problemów z kamperami . My¶licie , ¿e gdyby nie by³o tematów pobocznych to przybywa³oby tych "w³a¶ciwych " wiêcej ??? Nie s±dzê ...
Zaspokajacie swoj± ciekawo¶æ czytaj±c wszystko co Wam wpadnie w oko to i siê nie dziwcie , ¿e nie wszystko jest o kamperach i podró¿ach ...
Osobi¶cie jestem bardzo zadowolony z wszechstronno¶ci CT , nie wyobra¿am sobie bym mia³ tu czytaæ tylko tematyczne zagadnienia ... nudy straszne ... zauwa¿cie , ¿e tematy siê powtarzaj± , miejsca odwiedzane te¿ i uderzcie siê w pier¶ i policzcie ile merytorycznie "wskazanych " tematów i zagadnieñ dostarczyli¶cie CT w ostatnim roku , ile dali¶cie od siebie i czy aby na pewno macie prawo do komentowania ca³o¶ci na podstawie swojego niezadowolenia . Nie bêdê wymienia³ z imienia ale w¶ród rozczarowanych tre¶ciami na CT widzê mo¿e ze dwie osoby , które czasami co¶ kamperowego wnios± do ca³o¶ci ... reszta uczestniczy i korzysta tylko z tematów "pobocznych " i na dodatek z tego uczestnictwa jest niezadowolona ... no gratuluje
baja 02 napisa³ :
Wys³any: Dzisiaj 15:32
--------------------------------------------------------------------------------
Nie bêdê cytowa³ postu No Name. Powiem krótko - tre¶æ postu uwa¿am za OBRA¬LIW¡
Jacku ... mimo wszystko proszê o rozwiniêcie Twojej my¶li
janusz - 2013-03-21, 19:58
Ada¶, nie wiem czy ankieta taka ma sens. Wystarczy popatrzeæ na ruch w czê¶ci "turystycznej" i "spo³eczno¶ciowej i porównaæ. Wystarczy popatrzeæ na zaanga¿owanie pisz±cych. W w±tku o Mariuszu wziê³o udzia³ ponad 50 dyskutantów. Który watek turystyczno/techniczny ma takie zainteresowanie?
Zrobi³e¶ ankietê to mo¿e i dobrze tylko nie wiem czy w tym dziale powinna byæ?
Czy nie lepiej mia³aby w dziale ze statystyk±. Tam s± ankiety.
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 20:17
Janusz , ja siê nie upieram , ¿e to w tym miejscu powinno byæ , Je¶li uwa¿asz , ¿e nie to proszê przenie¶ gdzie trzeba .
Wiesz ,,, ja widzê statystykê , widzê ruchy na forum , popularno¶æ tematów ... dla mnie sprawa jest jednoznaczna i jasna ale jak widaæ s± Koledzy uwa¿aj±cy inaczej do czego maj± absolutne prawo tylko czy ich ocena jest poparta czym¶ wiêcej jak tylko chceniem.... tu bym ju¿ sie spiera³ i dlatego ten temat w³asnie....
Ankieta jest prosta , jednoznaczna bez zawi³o¶ci ... jej wynik mozna przewidzieæ i mo¿e ten w³a¶nie wynik sk³oni Kolegów marz±cych o merytorycznym forum do jakiej¶ refleksji i rewizji swoich pragnieñ . Pragnieñ , które przecie¿ lepiej urealniæ ni¿ tkwiæ w b³ednym przekonaniu o s³uszno¶ci swojego pogl±du .
baja02 - 2013-03-21, 20:30
Co oznacza tematy spo³eczno¶ciowe . Wydaje mi siê, ¿e pod tym terminem jest utrzymanie obecnie istniej±cych tematów politycznych i przekonañ religijnych, a wiêc w ankietach powinna byæ jednoznaczno¶æ odpowiedZi na precyzyjne pytanie.
Fux - 2013-03-21, 20:33
Dla mnie spo³eczno¶ciowe to:
pijemy, ¿yczenia, przywitania w milionie ods³on, jedzenie, religia, etc.
janusz - 2013-03-21, 20:38
Przenios³em tutaj bo moim zdaniem w pijalni mia³o siê nijak do tematu ankiety.
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 20:48
baja02 napisa³/a: | Co oznacza tematy spo³eczno¶ciowe . Wydaje mi siê, ¿e pod tym terminem jest utrzymanie obecnie istniej±cych tematów politycznych i przekonañ religijnych, a wiêc w ankietach powinna byæ jednoznaczno¶æ odpowiedZi na precyzyjne pytanie. |
oczywi¶cie , ¿e mo¿na zwrot "spo³eczno¶ciowe" rozebraæ na kawa³ki i umie¶ciæ takie pytania tylko po co i dlaczego ?
Nasze ¿ycie kamperowe nie jest rozdrobnione na kraniki , okienka , ³azienki , zbiorniki ... kamper to wszystko ...
Nasze podró¿e to te¿ jaka¶ ca³o¶c bez wzglêdu na to gdzie i z kim ....
A w sk³ad spo³eczno¶ci wchodzi to co dooko³a ... to co nas wszystkich otacza bez wzglêdu czy z tymi sk³adnikami sympatyzujemy czy nie ... to "co¶" zwyczajnie jest ale i by³o i te¿ bedzie .... to jest to wszystko o czym na zlocie KAMPEROWYM rozmawiamy przy stoliku pod markiz± .... jak w domu podczas rodzinnego obiadu .
Jacku ...utrzymanie dowolno¶ci tematów jest nieuniknione o czym ¶wiadczy forma ( uk³ad forum ) jak i kierowanie nim przez w³a¶ciciela jak i jego pomocników .... nikt z tym nie wygra ale te¿ nikt nikogo nie zmusza do czytania wszystkiego . Tak te¿ jest przejrzy¶cie i uczciwie
baja02 - 2013-03-21, 21:46
No có¿ dyskusji nie bêdzie z tak wielkim reformatorem. Szkoda tylko, ze energia, której masz bardzo du¿o jest wykorzystywana w ci±g³e "mieszanie". A mo¿e by tak co¶ konkretnego zrobic dla CT zamiast przekonywania o nieuchronnych zmianach. Ale dziêki Twoim postom zrozumia³em, ze kiedy¶ podj±³em niew³a¶ciw± decyzjê, ale jak piszesz jest to cena postepu i przepraszam za to Kole¿anki i Kolegów. A co do nakiety to ja j± bojkotujê
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 22:16
ostro grasz Jacku ... trochê nieprzyjemnie sie zrobi³o i wszystko o ró¿nice w pogl±dzie na jak±¶ tam sprawê ... je¶li kto¶ ma inne zdanie ni¿ Ty to musi milczeæ ... zrozumia³em przekaz ... piêknie siê Jacku róznimy dlatego nie bêdê przeprasza³ Kolegów za sympatyzowanie z np . Twoim zauroczeniem Kaszubami . To by by³o nie fair
Ps . Ja tych zmian nie wprowadzi³em , to ewolucja w skojarzeniu z wizj± Janusza ... ja sie dostosowa³em , popieram i zauwa¿ , ¿e teraz w tym wszystkim to nikt inny jak TY troszke "mieszasz" co nie zmienia faktu , ¿e Ciebie lubiê i szanujê
szymek1967 - 2013-03-21, 22:32
no name
ale czego ty oczekujesz od przedmówcy ?
on jest z rocznika przedwojennego
wiec trudno by sie z tob± zgodzil
pó³ wieku ponad ro¿nicy robi swoje
ps. to sie w³asnie nazywa ró¿nica pokoleñ
ps2.ja chetnie wzi±³em udzia³ w ankiecie
ARCADARKA - 2013-03-21, 22:37
No name napisa³/a: | ostro grasz Jacku ... trochê nieprzyjemnie sie zrobi³o i wszystko o ró¿nice w pogl±dzie na jak±¶ tam sprawê ... je¶li kto¶ ma inne zdanie ni¿ Ty to musi milczeæ ... zrozumia³em przekaz ... piêknie siê Jacku róznimy dlatego nie bêdê przeprasza³ Kolegów za sympatyzowanie z np . Twoim zauroczeniem Kaszubami . To by by³o nie fair
Ps . Ja tych zmian nie wprowadzi³em , to ewolucja w skojarzeniu z wizj± Janusza ... ja sie dostosowa³em , popieram i zauwa¿ , ¿e teraz w tym wszystkim to nikt inny jak TY troszke "mieszasz" co nie zmienia faktu , ¿e Ciebie lubiê i szanujê |
Oj Adam znowu¿ zaczyna ciê nosiæ ,oj nosiæ robisz siê znów upierdliwy
wyro¶niête dziecko
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 22:40
szymek ... nie biorê pod uwagê wieku ani ró¿nicy tego wieku ... to ostatnia sprawa jaka bym bra³ pod uwagê ... Jacek przecie¿ korzysta z internetu , poszed³ z fal± postêpu i byæ mo¿e bardziej jest w tym wszystkim zorientowany od niejednego ma³olata , którego "szczê¶ciem" by³o urodzic siê na koñcu jakiejs drogi w lesie...
My¶lê , ¿e siê mylisz w takiej "klasyfikacji "
Darek ... popatrz na swojego avatara i tre¶æ swojego postu w konkretnym temacie ... no có¿
Witold Cherubin - 2013-03-21, 22:43
Nie bardzo rozumiem o co biega
Nasze forum nazywa siê CamperTeam wiêc powinno dotyczyæ turystyki kamperowej i karawaningowej. Tymczasem coraz czê¶ciej pojawiaj± siê na naszym Forum w±tki zupe³nie nie zwi±zane z naszym hobby.
Zastanówmy siê, czy chodzi nam o to, ¿eby "rozmydliæ" nasze Forum, czy ¿eby przywróciæ mu tak± formê i tre¶æ, która nam odpowiada.
Ja jestem za tym, ¿eby na Forum pozostawiæ te w±tki, które dotycz± naszego hobby, wymiany do¶wiadczeñ, opisów naszych wêdrówek, porad praktycznych dotycz±cych eksploatacji naszych kamperków, a wyeliminowaæ w±tki nie zwi±zane z kamperingiem i karawaningiem.
Po co nam to bicie piany i spory ¶wiatopogl±dowe, czemu maj± s³u¿yæ utarczki s³owne miedzy kolegami, którzy tak samo kochaj± kamperin/karawaning, ale maj± inne pogl±dy polityczne i ¶wiatopogl±dowe.
Zastanówmy siê, do czego ma s³u¿yæ nasze Forum
Czy to ma byæ wolna trybuna typu Hyde Park z ró¿norodnymi tematami dyskusji, czy te¿ Forum po¶wiêcone turystyce kamperowej i karawaningowej i wymianie do¶wiadczeñ w tej do¶æ specyficznej dziedzinie.
Dyskutowaæ mo¿na o wszystkim, ale czy to jest cel naszego Forum, trwonimy czas na niepotrzebne dyskusje, a to co nas naprawdê interesuje jest zak³ócane przez nieistotne w±tki, nie zwi±zane z naszym hobby.
Dlatego apelujê do naszych moderatorów, aby zadbali o w³a¶ciwy zakres informacji przekazywanych na Forum Camper Teamu.
Pozdrawiam
darek 61 - 2013-03-21, 22:46
Je¿eli nie bêdzie spraw spo³eczno¶ciowych to to forum bêdzie nudne.Tylko kampery i podró¿e,wielu tu bêdzie zagl±daæ tylko jak siê co¶ zepsuje albo jak bêdziemy planowaæ podró¿.Przecie¿ nawet taki dzia³ jak kawa na dzieñ dobry to jest temat spo³eczno¶ciowy.
SlawekEwa - 2013-03-21, 22:49
darek 61 napisa³/a: | Je¿eli nie bêdzie spraw spo³eczno¶ciowych to to forum bêdzie nudne. |
To od nas tylko zale¿y czy tak bêdzie.
Elwood - 2013-03-21, 22:58
Adasiu i Szymku czy tak trudno zrozumieæ, ¿e w dobie wszechobecnej agresywnej informacji cz³owiek ma coraz czê¶ciej ochotê do ucieczki w jaki¶ zakamarek, który wolny bêdzie od wszelkiej propagandy, chamstwa, osobistych wycieczek, wyimaginowanych problemów, nieuczciwo¶ci i pyskówek. Jednym z takich miejsc mo¿e byæ forum tematyczne. Moim osobistym zdaniem ¼le siê dzieje, ¿e to forum zaczyna przybieraæ kszta³t trybuny sejmowej i ewoluuje w kierunku spo³eczno¶ciowym. Rozumiem, ¿e ludziom potrzebne s± igrzyska. Szkoda tylko, ¿e odbywaj± siê one na tym forum. Jest nas wielu, którzy zaczynaj± siê zastanawiaæ nad sensem dalszego funkcjonowania na tym forum, nad sensem pisania o sprawach zwi±zanych z podró¿ami, nad pomoc± w odkrywaniu ciekawych miejsc. Stworzenie relacji zajmuje sporo czasu i wysi³ku, praca nad wizerunkiem CT czy PTTCC jako organizacjami kamperowymi to nie to samo co toczenie dyskusji na tematy polityczne czy ¶wiatopogl±dowe. To ciê¿ka praca. Wiem, ¿e zaliczam siê do pokolenia, które Wy uwa¿acie za relikt przesz³o¶ci. Do pokolenia, które nie mia³o mo¿liwo¶ci uczêszczania do szkó³ w wolnej Polsce, dla którego nauka jêzyka obcego by³a nikomu niepotrzebn± strat± czasu, a perspektywa posiadania w³asnego kampera i podró¿e nim za ¿elazn± kurtynê nie mie¶ci³a siê w naszej wyobra¼ni. Jeste¶my pokoleniem któremu wpajano do g³owy wy¿szo¶æ ekonomii politycznej socjalizmu nad ekonomi± kapitalizmu. Ale jeste¶my tak¿e pokoleniem, które wraz z naszymi rodzicami i dziadkami wywalczy³o naszym dzieciom warunki do ¿ycia w wolnym kraju.
Przykro czyta siê Wasze posty bêd±ce prywatnymi wycieczkami w stronê ludzi maj±cych zazwyczaj trochê wiêcej lat od Was i inne od Waszego zdanie, ceni±cych inne warto¶ci i chc±cych co¶ zrobiæ dla pasjonatów kamperów. Doprowadzacie do tego, ¿e wiele osób w tym i ja zastanawiamy siê nad sensem dalszej jakiejkolwiek dzia³alno¶ci na rzecz tego forum w kszta³cie takim jakim jest obecnie
Witold Cherubin - 2013-03-21, 22:59
darek 61 napisa³/a: | Je¿eli nie bêdzie spraw spo³eczno¶ciowych to to forum bêdzie nudne. |
Kochany kolego, sprawy spo³eczno¶ciowe to bardzo szerokie pojêcie. Co Ty przez to rozumiesz i czego oczekujesz. Dla mnie te sprawy to raczej kwalifikuj± siê do innych portali, albo na PW, a nie do roztrz±sania na forum CT.
Pozdrawiam z nadziej±, ¿e zrozumiesz moje intencje, Camperteam dla kamperowców, a nie dla malkontentów.
Pozdrawiam
janusz - 2013-03-21, 23:01
Pilnie przygl±dam siê tej dyskusji i nie wiem co my¶leæ. Mo¿e kto¶ potrafi wyja¶niæ ten fenomen.
Forum powinno byæ o kamperowaniu, ma³o kogo interesuj± dyskusje spo³eczno¶ciowe a statystyki s± takie. W¶ród najaktywniejszych tematów jeden zbli¿ony do kamperingu - ¦wistakowy autobus.
A w pierwszej piêtnastce najczê¶ciej wy¶wietlanych ³apie siê jeszcze Petersburg z 2011roku.
Gdzie le¿y prawda?
darek 61 - 2013-03-21, 23:03
Podró¿e i wyjazdy zajmuj± tylko oko³o miesi±ca w roku,a pozosta³y czas to ¿ycie o którym te¿ warto porozmawiaæ.Nigdy jeszcze nie by³em na zlocie camperów,ale przez tematy spo³eczno¶ciowe niektórych was znam.Wiem o czym mo¿na porozmawiaæ ze ¦wistakiem albo z Gino,a jakich tematów unikaæ przy spotkaniu z Szymkiem.Przecie¿ na waszych zlotach,do których te¿ mam nadzieje do³±czyæ nie rozmawiacie tylko o podró¿ach.
Track222 - 2013-03-21, 23:03
Witold Cherubin napisa³/a: | ........................ Camperteam dla kamperowców, a nie dla malkontentów.
Pozdrawiam |
szymek1967 - 2013-03-21, 23:11
darek 61 napisa³/a: | a jakich tematów unikaæ przy spotkaniu z Szymkiem |
jak to tak ?
na forum chetnie ze mna rozmawiasz na te tematy a w realu to juz nie ?
nie kumam czaczy darku
ps.
mysle ze dopiero fejs tu fejs by³aby prawdziwa ,konstruktywna rozmowa
ps2. co nie jasko ?
darek 61 - 2013-03-21, 23:15
szymek1967, na forum zawsze mogê skapn±æ laptopa,a na zlocie siê nie bêdziemy klepaæ
gryz3k - 2013-03-21, 23:27
Dziwi mnie, ¿e za usuniêciem tematów poza kamperowych tak usilnie optuj± osoby bardzo w nie zaanga¿owane. Przecie¿ to Ty Witoldzie dyskutowa³e¶ ze mn± np. w temacie religii. Zobacz ile g³osów przeciw odezwa³o siê w temacie duszpasterzowania Mariusza. Nie religii na forum itp. A jeste¶ chyba jednym z inicjatorów tego poza kamperowego pomys³u.
Slogan "Camperteam dla kamperowców, a nie dla malkontentów" jest troszkê oderwany od rzeczywisto¶ci. W¶ród kamperowców s± ró¿ni ludzie. Nie wszyscy s± dla nas fajni. Niektórzy to malkontenci. Popieram Adama w kwestii, ¿e je¿eli kto¶ nie jest zainteresowany tematami poza kamperowymi to mo¿e omijaæ wybrane dzia³y. Mo¿e dobrym pomys³em bêdzie poproszenie Administracji o udostêpnienie guziczka Ignoruj dla ca³ych dzia³ów.
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 23:28
janusz napisa³/a: | Pilnie przygl±dam siê tej dyskusji i nie wiem co my¶leæ. Mo¿e kto¶ potrafi wyja¶niæ ten fenomen.
Forum powinno byæ o kamperowaniu, ma³o kogo interesuj± dyskusje spo³eczno¶ciowe a statystyki s± takie. W¶ród najaktywniejszych tematów jeden zbli¿ony do kamperingu - ¦wistakowy autobus.
A w pierwszej piêtnastce najczê¶ciej wy¶wietlanych ³apie siê jeszcze Petersburg z 2011roku.
Gdzie le¿y prawda? |
To jest pytanie do tych , którzy ju¿ zag³osowali na wariant pierwszy i wypowiedzieli siê w tym temacie popieraj±c wariant pierwszy ... Jestem bardzo ciekawy czy dadz± radê merytorycznie wyt³umaczyæ jak to siê dzieje , ¿e tak siê dzieje a nie inaczej ....
Elek ...uogólni³e¶ pod swoje potrzeby ... te¿ robiê relacje z podró¿y , trochê ich jeszcze na CT jest a kilku ju¿ nie ma , te¿ wymaga³o czasu i skupienia i nie robi siê tego pod przysz³e nagrody tylko dla innych , dla siebie , by nie straciæ , by nie zapomnieæ ... wiem ile czasu trzeba po¶wiêciæ na relacjê z budowy swojego kampera od praktycznie podstaw maj±c tylko bazê wyj¶ciow± ... Resztê Twojej wypowiedzi uwa¿am za emocjonaln± nad wyraz ... czê¶ciowo podyktowan± niezrozumieniem przekazu pisanego co na forum ma miejsce codziennie
darol - 2013-03-21, 23:34
Na ka¿dym forum jest lu¼ny dzia³ zwany offtopem, hydeparkiem etc. Tutaj te¿ ma racjê bytu, pod warunkiem pewnych ograniczeñ. Ogólnie rzecz bior±c, piszemy tam o wszystkim co nas interesuje i czym chcemy siê podzieliæ z innymi. NIE piszemy ani nie poruszamy tematów kontrowersyjnych. Definicji nie ma, ale ka¿dy doros³y zdaje sobie sprawê i wie czego nie nale¿y pisaæ aby bomba nie wybuch³a. A je¶li nie wie, to znaczy ¿e nie dorós³ jeszcze do tego dzia³u i forum i niech wraca do swojej piaskownicy. Moderatorzy bêd± pomagaæ siê otrz±sn±æ galopuj±cym za pomoc± czerwonych ¶cie¿ek, wyd³u¿aj±cych siê proporcjonalnie do zas³ug.
Nic prostszego, recepta wypisana, pacjent niech zdrowieje
janusz - 2013-03-21, 23:35
gryz3k napisa³/a: | Mo¿e dobrym pomys³em bêdzie poproszenie Administracji o udostêpnienie guziczka Ignoruj dla ca³ych dzia³ów. |
To jest, wystarczy klikn±æ niebieska beleczkê z napisem "Hyde park - dyskusje odleg³e od caravaningu" i ewentualnie t± z napisem "Klub".
Elwood - 2013-03-21, 23:36
No name napisa³/a: |
To jest pytanie do tych , którzy ju¿ zag³osowali na wariant pierwszy i wypowiedzieli siê w tym temacie popieraj±c wariant pierwszy ... Jestem bardzo ciekawy czy dadz± radê merytorycznie wyt³umaczyæ jak to siê dzieje , ¿e tak siê dzieje a nie inaczej .... |
Ada¶ odpowied¼ jest bardzo prosta - Ci co g³osuj± za wariantem pierwszym chc± forum merytorycznego i tematycznego nie za¶miecanego dywagacjami na inne tematy.
Elwood - 2013-03-21, 23:43
No name napisa³/a: |
Elek ... czê¶ciowo podyktowan± niezrozumieniem przekazu pisanego co na forum ma miejsce codziennie |
Widzisz Ada¶ - stary jestem i g³upi - o to Ci chodzi³o. Bo je¿eli o to, to znowo Ci siê uda³o.
Cieszê siê, ¿e Ty wszystko i ka¿dego rozumiesz.
CORONAVIRUS - 2013-03-21, 23:48
Elwood napisa³/a: | No name napisa³/a: |
To jest pytanie do tych , którzy ju¿ zag³osowali na wariant pierwszy i wypowiedzieli siê w tym temacie popieraj±c wariant pierwszy ... Jestem bardzo ciekawy czy dadz± radê merytorycznie wyt³umaczyæ jak to siê dzieje , ¿e tak siê dzieje a nie inaczej .... |
Ada¶ odpowied¼ jest bardzo prosta - Ci co g³osuj± za wariantem pierwszym chc± forum merytorycznego i tematycznego nie za¶miecanego dywagacjami na inne tematy. |
ale nie takie by³o pytanie Janusza W pierwszej 15-stce naj naj tematów s± tylko dwa kamperowe ... jak to wyt³umaczysz ?
Elwood - 2013-03-22, 00:30
Równie prosto - ludzie potrzebuj± igrzysk. Tyle tylko, ¿e nie na tym forum powinny siê one odbywaæ. Wiem - zawsze mo¿na nie czytaæ i tak te¿ zrobiê. Poniewa¿ podj±³em siê przeprowadzenia CamperTeam'ków to dokoñczê to co wraz z innymi w tym roku zacz±³em. W przysz³ym proponujê by¶ Ty siê tym zaj±³. Ja spadam po tegorocznych CamperTeam'kach i wycofujê siê z czynnego udzia³u w forum. Masz racjê jestem cz³owiekiem bardzo emocjonalnym, a ¶ledzenie forum wyzwala ostatnio we mnie z³e emocje. To ¼le wp³ywa na moje zdrowie. Postanowi³em zadbaæ o swoje zdrowie.
gino - 2013-03-22, 06:28
na forum, mo¿na by pogadaæ o wszystkim...
tylko, zwyczajnie siê nie da
zawsze znajdzie siê grupka która ''nie potrafi przestaæ''
i nawet z pozoru lekka dyskusja, stajê siê ciê¿kim kawa³em miêsa...nie do prze³kniêcia
''ta'' grupka, czêsto ma racjê w ... ka¿dym temacie
s± te¿ tacy, którzy zwyczajnie daj± siê podpu¶ciæ ... i oni, na ogó³ s± zwierzêciem do po¿arcia,nie maj± szans prze¿ycia, bo maj± ''przeciwników'' zbyt mocnych, zbyt do¶wiadczonych w ''forumowych bojach''
chyba ¿e ''podpuszczony'' w porê zauwa¿y co siê dzieje , i zadzia³a w my¶l ''nie k³óæ siê z....itd''
wtedy ma szanse przetrwaæ, i obserwowaæ ju¿ tylko z boku, to ¿enuj±ce widowisko nazywane dalej.....''dyskusj±'
i tu jest problem, nie w samym ''temacie'' dyskusji
My, w olbrzymiej wiêkszo¶ci,zwyczajnie nie potrafimy ze sob± rozmawiaæ
temat nie jest wa¿ny, bo w ka¿dym potrafimy siê tak piêknie i za¿arcie ró¿niæ ....czêsto po paru godzinach..ju¿ mniej piêknie, aby skoñczyæ ca³kiem brzydko ... czêsto przy naszej , AD pomocy
dla mnie najgorszy jest ten ton mówi±cy ......''tylko ja MAM RACJÊ ''
i tak przez 20-30-40-50 stron tematu
moim zdaniem, to jest problem....nie same tematy do dyskusji
ale, poniewa¿ s± tematy bardziej podatne na ''tylko ja mam racjê''
forum, aby nie by³o wiecznych wojenek, powinno ich unikaæ
st±d pomys³ na tematy ''zamkniête'' tylko dla tych, którzy potrafi± i chc± rozmawiaæ o tym, co jest dla nich wa¿ne
takim przyk³adem jest dzia³ Sacrum
jest tam grupka dyskutantów, którzy chc± tam byæ, a nie tacy którzy musz± byæ wszêdzie
wystarczy im ''nie przeszkadzaæ'' a bêd± bawiæ siê ¶wietnie
Irel - 2013-03-22, 07:41
Gino twoja diagnoza jest w 100% prawdziwa i zgadzam siê z ni± w zupe³no¶ci. Teraz kwesti± jest, czy istnieje terapia na opisan± przypad³o¶æ. Je¿eli takiej terapii nie ma, jedynym rozwi±zaniem jest metoda inwazyjna,czyli usuniêcie z forum tematów spo³eczno¶ciowych ( ¶wiatopogl±dowe, polityczne, itp). Tematy te jak wiemy z do¶wiadczenia wywo³uj± u niektórych negatywne emocje. W konsekwencji osoby te z powodu braku braku odpowiedniej wiedzy, taktu, kultury osobistej oraz braku silnych argumentów pos³uguj± siê argumentami si³y. Ich celem jest zniszczenie przeciwnika, a nie przekonanie go. Na to mojej zgody nie ma.
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 08:13
Zapewne technicznie jest to do ustawienia by pytanie z ankiety zadawaæ ka¿demu nowemu , który w³a¶nie sie na CT zapisuje . Ciekawe jakie s± oczekiwania od forum tych ¶wie¿ych , nowych ludzi bez jakichkolwiek uprzedzeñ czy do¶wiadczeñ CT .
Nie twierdze wcale , ze chc± czego¶ wiêcej niz wiadomo¶ci o kraniku i ¶ci±gi na wycieczkê ... Oni nawet nie zdaj± sobie sprawy ze specyfiki forum gdy ludzie znaj± siê w realu , nie bior± chyba takiej opcji pod uwagê a wiêc i konsekwencji takich spotkañ czy relacji miêdzyludzkich . Mo¿e warto by znaæ ten "parametr" forum
Witold Cherubin - 2013-03-22, 08:21
Swietnie to uj±³e¶ GINO
Aby nie daæ siê podpuszczaæ postanowi³em uczestniczyæ tylko w dyskusjach dotycz±cych kamperowania, porad praktycznych, opisów podró¿y czyli tych tematów, dla których powsta³ Camperteam. Natomiast nie bêdê ju¿ uczestniczyæ w innych "dyskusjach" bo szkoda na to czasu i niekiedy nerwów.
Czas szykowaæ siê do wiosny (mam nadziejê, ¿e wreszcie nadejdzie) i nie ma sensu traciæ czasu na te tzw. dyskusje o d... Maryny i innych ma³o interesuj±cych tematach.
Pozdrawiam
Andrzej 73 - 2013-03-22, 08:23
Zaznaczy³em drug± opcje. Tematy spo³eczno¶ciowe s± potrzebne na forum , ale omawiane w pewnych kryteriach i na temat. Przewa¿nie dany temat rozmydla siê i wychodzi z niego nastêpny i nastêpny.
Je¶li rozmawiamy w temacie to starajmy siê trzymaæ jego tre¶æ.
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 08:25
Witku ... bêdzie Ci ciê¿ko ale kibicujê , to jak zrywanie z na³ogiem palenia papierosów
bryzby - 2013-03-22, 09:13
gino napisa³/a: | przyk³adem jest dzia³ Sacrum |
Aby pogodziæ ogieñ i wodê ,to mim zdaniem nale¿y utworzyæ równolegle z dzia³em Sacrum dzia³ Profanum oraz K±cik polityczny, jako dzia³y tylko dla zainteresowanych.Zauwa¿cie ,¿e zawsze gdzie do ¿ycia wkraczaj± tematy polityczne b±d¼ religijne to jest
darek 61 - 2013-03-22, 09:37
W ankiecie zabrak³o miejsca dla osób które nie maj± zdania na ten temat,dlatego do tej pory wypowiedzia³o siê tylko 39 osób.A jest nas ponad 5000.
Dudu¶ - 2013-03-22, 09:43
darek 61 napisa³/a: | W ankiecie zabrak³o miejsca dla osób które nie maj± zdania na ten temat,dlatego do tej pory wypowiedzia³o siê tylko 39 osób.A jest nas ponad 5000. |
mo¿e nie dlatego ¿e nie maj± zdania tylko dlatego, ¿e maj± swoje zdanie a nie do koñca chc± siê z nim podzieliæ, bo do takich spraw s± albo inne fora albo albo inne miejsca
dlaczego tylko 39 - bo bardzo ma³o forumowiczów uczestniczy w tym zamieszaniu
BiG Team - 2013-03-22, 09:43
bryzby napisa³/a: | gino napisa³/a: | przyk³adem jest dzia³ Sacrum |
Aby pogodziæ ogieñ i wodê ,to mim zdaniem nale¿y utworzyæ równolegle z dzia³em Sacrum dzia³ Profanum oraz K±cik polityczny, jako dzia³y tylko dla zainteresowanych.Zauwa¿cie ,¿e zawsze gdzie do ¿ycia wkraczaj± tematy polityczne b±d¼ religijne to jest |
a mo¿e te dzia³y zlikwidowaæ, a ich fani przenios± siê na fora religijne i polityczne?
darek 61 - 2013-03-22, 09:49
Dudu¶, ja z ankiety wnioskuje ¿e na 5000 zarejestrowanych 24 jest na nie,jak to jest procentowo?
MILU¦ - 2013-03-22, 09:50
Witold Cherubin napisa³/a: | Swietnie to uj±³e¶ GINO
Aby nie daæ siê podpuszczaæ postanowi³em uczestniczyæ tylko w dyskusjach dotycz±cych kamperowania, porad praktycznych, opisów podró¿y czyli tych tematów, dla których powsta³ Camperteam. Natomiast nie bêdê ju¿ uczestniczyæ w innych "dyskusjach" bo szkoda na to czasu i niekiedy nerwów.
Czas szykowaæ siê do wiosny (mam nadziejê, ¿e wreszcie nadejdzie) i nie ma sensu traciæ czasu na te tzw. dyskusje o d... Maryny i innych ma³o interesuj±cych tematach.
Pozdrawiam |
Te¿ tak myslê i tak czyniê od d³u¿szego ju¿ czasu .
A wracaj±c do pytania/propozycji Adama No name .......... móg³by¶ siê zdziwiæ ..........bo kto¶ szukaj±c w necie informacji nt.kamperowania i chc±c wej¶c na forum oraz uczestniczyæ w ¿yciu /mo¿e przypomne Ci nazwê KLUBU MI£O¦NIKÓW TURYSTYKI KAMPEROWEJ / ostatni± rzecz± której bêdzie siê tu spodziewa³ bêdzie pernamentna pyskówka w ka¿dym temacie .I nie wa¿ne czy to temat o religii czy ...........zamarznietym gównie w TOI-TOI-u .
I kolejna sprawa ........ja te¿ nie potrafiê w³±czyæ ignorowania ca³ych tematów a nie tylko poszczególnych autorów .
Dudu¶ - 2013-03-22, 09:54
darek 61 napisa³/a: | Dudu¶, ja z ankiety wnioskuje ¿e na 5000 zarejestrowanych 24 jest na nie,jak to jest procentowo? |
nieca³e 0,5 %
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 09:56
darek 61 napisa³/a: | W ankiecie zabrak³o miejsca dla osób które nie maj± zdania na ten temat,dlatego do tej pory wypowiedzia³o siê tylko 39 osób.A jest nas ponad 5000. |
jest nas w porywach 350 a nie 5000 ... biorê pod uwagê tych którzy co¶ wnosz±( cookolwiek ) a nie tylko wynosz± lub zwyczajnie siê zapisali i s± kolejn± magiczn± liczb± ...
Kiedy¶ ju¿ porównywa³em forum i to co siê dzieje na nim do sto³u pod markiz± ... nie uwa¿acie , ¿e ograniczanie tematów przy stole jest nienaturalnym zjawiskiem ??? Przecie¿ jak przy tym symbolicznym stole biesiadnym rozpoczyna siê temat dra¿liwy dla kogo¶ tam to ten nie odcina kawa³ka , nie buduje muru ... nie interesuje go to odchodzi na chwilê albo czê¶ciej siedzi cicho . Dlaczego w wypadku forum nie mo¿na stosowaæ siê do zasady z ¿ycia przecie¿ .... kupuj±c gazetê w kiosku ma³o kto czyta wszystkie z niej literki , czyta to co go interesuje i nie ma pretensji do redakcji , ¿e jest w niej to czego on nie znosi .
S±dzê , ze robienie z wirtualnej rzeczywisto¶ci jak± jest forum czego¶ innego ni¿ zwyk³e codzienne ¿ycie w realu stwarza w³a¶nie problemy ... nic innego .
janusz - 2013-03-22, 09:59
Podoba mi siê ta ankieta do tej pory g³osowa³o 37 osób.
Przejrza³em j± i tak z ciekawo¶ci popatrzy³em na nicki osób które uwa¿aj±, ¿e lepsze by³oby forum bez dyskusji "spo³eczno¶ciowych". Omin±³em tych którzy tylko pisz± w "spo³eczno¶ciowych" a zaznaczyli, ¿e to nie dobrze. Przeanalizowa³em tematy którymi interesowali siê (nie wa¿ne kto) ludzie którzy raczej zabieraj± g³os w sprawach kamperowych (takie odnoszê wra¿enie znaj±c forum od pocz±tku). Ludzie brali udzia³ w powitaniach, umawianiach siê na zloty, spotkania ale te¿:
Junak Pijalnia- dobry wieczór 2013.
O doopie Marynie
30+
co mnie nie wkurza
szukam przyczep do wysadzenia w powietrze...
Co s±dzicie o zwi±zkach partnerskich.
nasze obawy przed operacj± ,
zabiegami drastyczne zdjêcia
Poezja, albo co nam w duszy gra.
XXI fina³ WOSP .... Zaczynamy
Oryginalne przepisy bramsa,
prawdopodobnie te¿ kulinarne
coroczny spacer Po¶wi±teczny 26.XII.2012
Nakarm psa z tablic±
Dyskusja na temat czy wiemy, co jemy - nie po mysli autora.
¦wietne wie¶ci z W³och - Kubica ju¿ testuje samochód
Czy to nie s± tematy "spo³eczno¶ciowe"?
Ja rozumiem wej¶æ, przeczytaæ. W gazecie te¿ siê czyta to co napisali choæby po to by znale¼æ interesuj±ce informacje. Ale nie rozumiem ¿eby pisaæ w tych tematach którymi nie jeste¶my zainteresowani. S± w¶ród g³osuj±cych ludzie którzy nigdzie indziej nie napisali ¿adnego posta tylko w tematach oko³okamperowych Mo¿e gdzie¶ jaki¶ jeden i nie zauwa¿y³em.
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 10:04
MILUS napisa³/a: | [ ostatni± rzecz± której bêdzie siê tu spodziewa³ bêdzie pernamentna pyskówka w ka¿dym temacie .I nie wa¿ne czy to temat o religii czy ...........zamarznietym gównie w TOI-TOI-u .
. |
Milu¶ ...w jakim KA¯DYM TEMACIE ??? W³a¶nie takie uogólnienia ida w ¶wiat wp³ywaj±c na opiniê ... Jeste¶ w wielkim b³êdzie , tematów jest multum a "wojenki " w bardzo nielicznych i nie zawsze wojenka jest ju¿ wojenk± ....
Na t± chwile na CT widzê tylko jedn± wojenkê KOKO i gryz3k . To tylko JEDEN TEMAT na kilkadziesi±t aktywnych , wiêc proszê Ciebie policz jeszcze raz i jak znajdziesz wg. Ciebie jeszcze ze dwie wojenki to dalej bêdzie to tylko promil w ca³o¶ci .
janusz - 2013-03-22, 10:09
Cytat: | a mo¿e te dzia³y zlikwidowaæ, a ich fani przenios± siê na fora religijne i polityczne? |
Akurat w dziale religijnym "Sacrum" jest najspokojniej. bryzby napisa³/a: | nale¿y utworzyæ równolegle z dzia³em Sacrum dzia³ Profanum oraz K±cik polityczny |
Przecie¿ s±. Mo¿e ju¿ nie nazwany profanum bo co by w nim mia³o byæ? Ale polityczny i do rozwi±zywania sporów "Ale urwa³" s±.
Bigos - 2013-03-22, 10:17
Nie bardzo rozumiem w jakim celu ta dyskusja ?
Czy po prostu nie lepiej nie czytaæ tego czego siê nie lubi, lub tego o czym siê nie chce dyskutowaæ?
Czy jak s± tematy poboczne to siê niektórym obraz wiesza?
czy kto¶ dosta³ od bodaj¿e php group zalecenie obcinania tematów?
czy jak spotkamy siê na ognisku to mamy dyskutowac o pojemno¶ci akumulatorów czy mo¿emy obaliæ litra?
A ¿e dochodzi do k³ótni? Od tego jest moderator, aby oceniæ jej zaanga¿owanie. od tego jest ignoruj.
od tego jest zdrowy rozs±dek.
szymek1967 - 2013-03-22, 10:27
Bigos napisa³/a: | czy jak spotkamy siê na ognisku to mamy dyskutowac o pojemno¶ci akumulatorów czy mo¿emy obaliæ litra? |
o ja pierdykam !
dobre,dobre..
koko - 2013-03-22, 10:45
A mo¿e zrezygnowaæ z nazwy camperteam .
Tylko jak nazwaæ nowe? pisz±ce tematy od sasa do lasa które z carawaningiem nie maj± nic a nic wspólnego.
Harcownicy wszystko wiedz±cy na ka¿dy temat maj±cy jedno (czytaj swoje z)s³uszne
zdanie pisz± na tym forum na tematy ZUPE£NIE nie maj±ce nic wspólnego z carawaningiem maj± takie parcie na szk³o ¿e trudno siê przedrzeæ ¿eby o nich nie zaczepiæ gdy¿ potrafi± w temat carawaningowy wkleiæ jak±¶ swoj± M±dro¶æ nie zwi±zan±
z naszym hobby
Proponujê zaznaczaæ inn± czcionk± tematy nie zwi±zane z carawaningiem wtedy rzeczywi¶cie mo¿na by pomijaæ tê grupê i te pary wzajêmnie siê popieraj±ce lub zwalczaj±ce na forum
MILU¦ - 2013-03-22, 10:55
No name napisa³/a: | ...........Na t± chwile na CT widzê tylko jedn± wojenkê.......... |
Skoro masz czas i to ¶ledzisz nie mam pytañ .........forum przypomina mi Strefê Gazy......ci±gle ma³e potyczki ci±gle jedna ma³a wojenka .........tylko uczestnicy i tematy siê zmieniaj± .
koko - 2013-03-22, 11:06
Zawsze wojenka nie dotyczy merytorycznych postów dlatego to forum powinno byæ tematyczne
PATRZ NAZWA I PODPIS
darek 61 - 2013-03-22, 11:09
No name napisa³/a: | darek 61 napisa³/a: | W ankiecie zabrak³o miejsca dla osób które nie maj± zdania na ten temat,dlatego do tej pory wypowiedzia³o siê tylko 39 osób.A jest nas ponad 5000. |
jest nas w porywach 350 a nie 5000 ... biorê pod uwagê tych którzy co¶ wnosz± |
Jak na forum nie bêdzie tematów spo³eczno¶ciowych zostanie setka,a zorganizowanie zlotu 20 za³óg bêdzie cudem.My¶lê ¿e forum to jest co¶ wiêcej ni¿ instrukcja naprawy kibelka,lub przewodnik podró¿y.
Poprawi³em stronê techniczn± cytatu. WB
szymek1967 - 2013-03-22, 11:12
darek 61 napisa³/a: | wiêcej ni¿ instrukcja naprawy kibelka,lub przewodnik podró¿y. |
darku,
kiedy i na ktory zlot sie wybierasz ,e ?
ps.
bedziemy mieli mnóstwo spraw do omówienia
darek 61 - 2013-03-22, 11:21
szymek1967 napisa³/a: | darek 61 napisa³/a: | wiêcej ni¿ instrukcja naprawy kibelka,lub przewodnik podró¿y. |
darku,
kiedy i na ktory zlot sie wybierasz ,e ?
ps.
bedziemy mieli mnóstwo spraw do omówienia |
bardzo chêtnie porozmawiam na wszystkie tematy nie zwi±zane z religi±.
szymek1967 - 2013-03-22, 11:25
darek 61 napisa³/a: | instrukcja naprawy kibelka,lub przewodnik podró¿y. |
kto o religii mówi
bedziem gaworzyc jak ta lala
janusz - 2013-03-22, 12:01
koko napisa³/a: | Harcownicy wszystko wiedz±cy na ka¿dy temat maj±cy jedno (czytaj swoje z)s³uszne
zdanie pisz± na tym forum na tematy ZUPE£NIE nie maj±ce nic wspólnego z carawaningiem |
MILUS napisa³/a: | forum przypomina mi Strefê Gazy......ci±gle ma³e potyczki ci±gle jedna ma³a wojenka .........tylko uczestnicy i tematy siê zmieniaj± |
To zdecydujcie siê czy na forum nie odpowiada oferta tematów czy ludzie nie pisz±cy tak jak by¶cie chcieli.
Wywaliæ niektóre dzia³y czy niektórych ludzi. Oto jest pytanie?
ARCADARKA - 2013-03-22, 12:23
janusz napisa³/a: | koko napisa³/a: | Harcownicy wszystko wiedz±cy na ka¿dy temat maj±cy jedno (czytaj swoje z)s³uszne
zdanie pisz± na tym forum na tematy ZUPE£NIE nie maj±ce nic wspólnego z carawaningiem |
MILUS napisa³/a: | forum przypomina mi Strefê Gazy......ci±gle ma³e potyczki ci±gle jedna ma³a wojenka .........tylko uczestnicy i tematy siê zmieniaj± |
To zdecydujcie siê czy na forum nie odpowiada oferta tematów czy ludzie nie pisz±cy tak jak by¶cie chcieli.
Wywaliæ niektóre dzia³y czy niektórych ludzi. Oto jest pytanie? |
Oj ,oj zostawiæ CT ,a wywaliæ niektórych ludzi i bêdzie SPOKO MAROKO
prawda ,¿e grzecznie napisa³em WYWALIÆ
OMEGA - 2013-03-22, 12:24
Ja uwa¿am ¿e administracja powinna na Weekend zamkn±æ Forum ,
userzy trochê och³on± ,
bêdzie czas na wyczyszczenie pewnych tematów i w poniedzia³ek bêdzie znowu OK.
Tak ju¿ raz by³o , ci co s± d³u¿ej na Forum to pamiêtaj± , ale to jest tylko moje zdanie .
darek 61 - 2013-03-22, 12:35
janusz napisa³/a: | koko napisa³/a: | Harcownicy wszystko wiedz±cy na ka¿dy temat maj±cy jedno (czytaj swoje z)s³uszne
Wywaliæ niektóre dzia³y czy niektórych ludzi. Oto jest pytanie? |
Nikogo i niczego nie wywalaæ,mamy demokracje,a demokracja dopuszcza konflikty.Kto chcê niech czyta kto nie chcê niech nie czyta. Na Ukrainie wykluwa siê demokracja,co czasami widaæ w telewizji jak rozwi±zuj± w sejmie swoje sprawy.Jednak wolê to ¿e tam siê wal± po g³owach ni¿ mia³by byæ tam system "poprawnie polityczny.Te 24 osoby jakby nie czyta³y tego co ich gorszy lub im to nie odpowiada toby wcale nie wiedzia³y ¿e s± tam spiêcia,ale widocznie ciekawo¶æ jest silniejsza od ignorancji tych dzia³ów.
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 12:37
Panowie ... umawiajcie siê ze sob± tylko tu rozmawiamy o czym¶ konkretnym . Proszê o trzymanie siê tematu i nie rozmywanie w±tku ... bêdê wdziêczny .
Szymek ... niestety Twoje postêpowanie na CT wytr±ca mi jeden bardzo wa¿ny argument . Wielu zarzuca mi , ¿e w ankiecie nie ma opcji trzeciej z wariantem spo³eczno¶ciowym minus polityka i religia . Oczywi¶cie mog³em daæ taki punkt i on by wygra³ co nie by³oby ¿adnym cudem tylko co dalej ... ?
Nie zak³adam te¿ by co¶ mia³o siê zmieniæ po tej ankiecie , to tylko i wy³±cznie zobrazowanie nastrojów czyli info w³a¶ciwie dla Janusza .
Punkt 3 wygrywa i mamy pat .... Trzeba by non stop monitorowaæ zachowania userów pod kontem dzia³alno¶ci polityczno religijnej , opracowaæ regulamin i odznaczyæ granicê co ju¿ jest polityk± i religia a co ni± jeszcze nie jest , opracowaæ system oczywi¶cie karania niepokornych , czyli wyznaczyæ kolejne granice , ramy , podzia³y itp itd . Kto mia³by siê tym zaj±c i kiedy je¶li przychodzimy siê tu podobno bawiæ ?
Polecê przyk³adem religii bo to w³a¶nie ona jest problemem wielu .... pytanie czyja tak naprawdê ?
Dzia³ sacrum jest , mo¿na siê tam religijnie wywnêtrzniaæ , nikt nikomu z³ego s³owa nie powie , dzia³ dla chêtnych ... super sytuacja .
Kto religijnie na CT zadymia w dzia³ach otwartych ? Popatrzcie sobie nim zaczniecie wymieniaæ nicki bo sytuacja jest niepokoj±ca . Zadymiarzami religijnymi w tych dzia³ach s± TYLKO " atei¶ci"+ Szymek . Pod tym zwrotem rozumiem ludzi ró¿nych , bardziej lub mniej ale odstaj±cych z wyboru od warto¶ci prezentowanych przez ko¶ció³ . To moja prywatna definicja . Z za³o¿enia wierzê w to , ¿e ka¿dy cz³owiek w co¶ wierzy .
Pytanie zasadnicze , dlaczego WY to robicie ? Po co zajmujecie siê czym¶ co tak naprawdê Was nie dotyczy . To s± pytania ale proszê na nie nie odpowiadaæ , nie róbmy kolejnego zamieszania religijnego bo to jest nikomu niepotrzebne , przynajmniej moim zdaniem . Zadajê je bo nie rozumiem takiego postêpowania ale i nie wszystko muszê rozumieæ .
Szymek ... wracaj±c do Ciebie ... powy¿sze argumenty s± mi wytr±cane z r±k poniewa¿ Ty mimo pró¶b i nalegañ nie wystrzeg³e¶ siê o¶mieszenia pewnych wa¿nych spraw , rozumiem , ¿e mia³e¶ wewnêtrzne g³osy i powody jednak efekt jest taki , ¿e nabroi³e¶ i skutki widzimy . Mam do Ciebie pro¶bê by¶ ju¿ tego nie robi³ , nie dra¿ni³ praktycznie wszystkich . Zdarzy³o siê i tyle , szkoda , tylko krowa siê nie myli . Ty siê myli³e¶ . Proszê , daj sobie sianka w tym temacie , nie wybuchnij , nie prowokuj , zwyczajnie patrz i zbieraj plony .
Temat i ankieta powsta³y po to by zobrazowaæ nastroje i pogl±dy , ten kto siê wypowie lub odda g³os jest aktywnym klubowiczem , cz³onkiem czy jak to tam zwa³ … kto oleje wszystko jest biorc± ale biorcy maj± mniejsze prawo do krytykowania czegokolwiek i powinni sobie zdaæ z tego sprawê .
MILU¦ - 2013-03-22, 12:40
darek 61 napisa³/a: | ..................
Jak na forum nie bêdzie tematów spo³eczno¶ciowych zostanie setka,a zorganizowanie zlotu 20 za³óg bêdzie cudem.My¶lê ¿e forum to jest co¶ wiêcej ni¿ instrukcja naprawy kibelka,lub przewodnik podró¿y. |
Ale w³a¶nie ponad piêc lat temu z nadziej± uzyskania tych w³asnie informacji siê tu zalogowa³em . Te w³a¶nie informacje pozwoli³y mi na zabawe w kamperowanie po ¶wiecie trzecim juz kamperkiem .I ¿eby by³o jasne ..........nie mam nic przeciw ró¿nym pobocznym podtematom zupe³nie nie zwi±zanym z tytu³em tego forum / olewam te awanturnicze w szczególno¶ci /...........przeszkadza mi wyp³ywanie tej kloaki na pozosta³e typowo kamperowe tematy . Jak bêdzie mi brakowaæ idiotycznych rozrób to zapiszê siê do PIS lub zacznê s³uchac Radia Maryja
szymek1967 - 2013-03-22, 12:57
No name napisa³/a: | nie wybuchnij |
no co jak co,ale to mnie siê nie zdarza
ja spokojny cz³ek jestem ,3mam nerw na wodzy
ps. moich interlokutorów drazni w³asnie to ¿e nie walcze argumentem si³y a si³± argumentów ,o !
ps2. swoja droga ciekawostk± socjologiczna jest fakt iz znakomita wiekszo¶c zwolenników
tematycznego forum czyta³a w±tek o zwi±zkach partnerskich gdzie odbyli¶my niezwykle ciekaw± i twórcza dyskusjê swiatopogl±dow±
watek o ile mnie pamiêc nie myli by³ zamkniety i wymaga³ specjalnej przepustki
dane statystyczne które przedstawi³ ja¶ko te¿ s± bardzo wymowne
Andrzej 73 - 2013-03-22, 13:04
A jak my¶licie , czy ten temat jest tematem spo³eczno¶ciowym , organizacyjnym czy kamperowym?
bryzby - 2013-03-22, 13:17
No name napisa³/a: | Zadymiarzami religijnymi w tych dzia³ach s± TYLKO " atei¶ci"+ Szymek |
My¶lê ,¿e gdyby wszyscy forumowicze niezale¿nie od "wyznania" powstrzymali siê od g³oszenia swoich przekonañ nie by³o by tematu.
szymek1967 - 2013-03-22, 13:27
bryzby napisa³/a: | No name napisa³/a: | Zadymiarzami religijnymi w tych dzia³ach s± TYLKO " atei¶ci"+ Szymek |
My¶lê ,¿e gdyby wszyscy forumowicze niezale¿nie od "wyznania" powstrzymali siê od g³oszenia swoich przekonañ nie by³o by tematu. |
odkrywcze to to nie jest
cirrustravel - 2013-03-22, 13:57
Odda³em g³os za tym, ¿e powinny byæ te¿ tematy spo³eczno¶ciowe, czy to w dzia³ach zamkniêtych, czy otwartych.
To co napisa³ No name - ¿ycie to nie tylko kamper i na zlotach rozmawiamy te¿ o naszych pasjach, problemach, rodzinach, zawodach, itd. Mo¿e rzadziej o polityce i religii (i dobrze).
Ja przede wszystkim wchodzê na CT, bo karawaning to moja pasja. Tu ³apiê oddech od codzienno¶ci. Chêtnie ogl±dam Wasze kamperki, czytam relacje z podró¿y, podziwiam wspania³e zdjêcia, zazdroszczê zdolno¶ci w budowaniu swoich "domków".
Ale te¿ dzielimy siê wzajemnie innymi zainteresowaniami: kto¶ wêdkuje, inny je¼dzi na rowerze, jeszcze inny gra i ¶piewa, kto¶ podaje swoje przepisy kulinarne, a inny sposób na odchudzanie... To tematy spo³eczno¶ciowe-niekamperowe. Mamy je usun±æ i skupiæ siê na sprawach technicznych, zlotowych, powitalni, przedstawienia naszych aut, relacji z podró¿y i k±ciku sprzedam/kupiê/oddam?
To by³oby nudne.
Dziêki tym tematom choæ minimalnie mo¿emy siê poznaæ, bo z wiêkszo¶ci± nie spotkamy siê na ¿ywo. Ka¿dy mo¿e tu wnie¶æ trochê siebie, podzieliæ siê sob±, pomóc w tym, na czym siê zna.
Pozna³em na CT wspania³ych ludzi, bzików karawaningowych, osoby gotowe sobie pomagaæ, bo ³±czy nas jedna pasja - karawaning.
Wszyscy jeste¶my trochê zakrêceni, a d³uga zima i brak s³oñca nas wkurza.
Chcia³em BoXerka ju¿ postawiæ pod domem, by choæ czasem w nim posiedzieæ, co¶ posprz±taæ, co¶ dokrêciæ... A tu masz... ¶nieg i ¶nieg.
Tak wiêc Koledzy - byle do wiosny, a na razie wirtualnie cieszmy siê sob±
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 15:15
Proponujê No name i szymek 1967 stworzyæ nowe lepsze forum ale w³asne.Przerabiali¶my to ju¿ jesieni± nie tak dawno.No name odniós³ wtedy du¿y sukces na starym CT forum a pó¼niej jeszcze wiêkszy na nowym.Dziwnym jest fakt reformowania forum przez osobê odznaczon± banem
PS>Nie da³em siê sprowokowaæ tak jak kiedy¶(dziêki GINO),czy mogê otworzyæ temat spo³eczno¶ciowy pt.Jak wróciæ na CT po otrzymaniu ,,bana,(historia),?Pytanie do AD .Odpowied¼ przyjmê z pokor± i bez sprzeciwu.
Ami - 2013-03-22, 15:17 Temat postu: moje zdanie 0000
janusz - 2013-03-22, 15:44
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | czy mogê otworzyæ temat spo³eczno¶ciowy pt.Jak wróciæ na CT po otrzymaniu ,,bana |
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Pytanie do AD .Odpowied¼ przyjmê z pokor± |
Podobno co¶ tam mówi siê o nawróconych, ale nie wiem czy to prawda.
Fux - 2013-03-22, 15:48
Rysuj± siê dwie frakcje; konserwatywni tetrycy i umiarkowano radykalni reformatorzy...
Beta - 2013-03-22, 15:48
Mariusz... swoim postem wyra¿asz równie¿ moj± opiniê na ten temat. Te¿ tak s±dzê!
janusz - 2013-03-22, 15:53
Cytat: | Rysuj± siê dwie frakcje |
Administracja tworzy trzeci± frakcjê i okopa³a siê na swoim stanowisku
AD chcia³a mi daæ czerwon± kartkê ale szanta¿em wynegocjowa³em, ¿e tylko ocenzurowali.
http://www.garnek.pl/maciekq/18764561/w-okopie
Fux - 2013-03-22, 15:55
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 15:55
Proponujê przenie¶æ temat do ,,Wszystko co nas ¶mieszy,,
PS.Czekam na decyzjê OD i AD.Przyjmê j± z pokor± i bez sprzeciwu a byæ mo¿e i z dziêkujê
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 16:05
SPOKÓJ na naszym CT forum jest bezcenny tak jak WIOSNA
ARCADARKA - 2013-03-22, 16:09
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Proponujê przenie¶æ temat do ,,Wszystko co nas ¶mieszy,,
PS.Czekam na decyzjê OD i AD.Przyjmê j± z pokor± i bez sprzeciwu a byæ mo¿e i z dziêkujê |
przyjacielu wcale nie wygl±dasz ,na tak zdecydowanego ludka ,jak to siê mo¿na siê pomyliæ
pozdrawiam Bogu¶
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 16:13
Dareczku,nie lubiê seriali
ekosmak.dabrowska - 2013-03-22, 16:14
janusz napisa³/a: | Cytat: | Rysuj± siê dwie frakcje |
Administracja tworzy trzeci± frakcjê i okopa³a siê na swoim stanowisku |
Naj³adniejsza transzeja jak± widzia³em, tak to mo¿na wojowaæ.
MILU¦ - 2013-03-22, 16:18
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Dareczku,nie lubiê seriali |
Raczej powtórki z rozrywki
ARCADARKA - 2013-03-22, 16:21
ekosmak.dabrowska napisa³/a: | janusz napisa³/a: | Cytat: | Rysuj± siê dwie frakcje |
Administracja tworzy trzeci± frakcjê i okopa³a siê na swoim stanowisku |
Naj³adniejsza transzeja jak± widzia³em, tak to mo¿na wojowaæ. |
a masz czym wojowaæ
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 16:28
Je¿eli ta transzeja jest ,,spo³eczno¶ciowa,,to mo¿emy podyskutowaæ
ARCADARKA - 2013-03-22, 16:34
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Je¿eli ta transzeja jest ,,spo³eczno¶ciowa,,to mo¿emy podyskutowaæ |
Bogu¶ ,skojarz ,skojarz ,,,,bo jestem daleko
StasioiJola - 2013-03-22, 17:13
Najgorzej bo transzeja jest zalewana okresowo wod±, trzeba by mieæ p³aszcze wodoodporne!!
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 17:19
Stasiu,jaka woda przy -20C Bardziej przyda³oby siê futerko
Cyryl - 2013-03-22, 17:22
tematy spo³eczno¶ciowe maj± swoj± zaletê.
dziêki prowadzonej w tych tematach dyskusji wiemy kogo omijaæ dalekim ³ukiem na zlotach.
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 17:23
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Proponujê No name i szymek 1967 stworzyæ nowe lepsze forum ale w³asne.Przerabiali¶my to ju¿ jesieni± nie tak dawno.No name odniós³ wtedy du¿y sukces na starym CT forum a pó¼niej jeszcze wiêkszy na nowym.Dziwnym jest fakt reformowania forum przez osobê odznaczon± banem
PS>Nie da³em siê sprowokowaæ tak jak kiedy¶(dziêki GINO),czy mogê otworzyæ temat spo³eczno¶ciowy pt.Jak wróciæ na CT po otrzymaniu ,,bana,(historia),?Pytanie do AD .Odpowied¼ przyjmê z pokor± i bez sprzeciwu. |
z mojej strony propozycja odrzucona .
Bogus³awie ... w temacie masz NIC do powiedzenia to wyskakujesz z osobistymi wycieczkami ... przecie¿ to o Tobie ¶wiadczy a nie o mnie ... baw siê tak dalej , mnie to gila ... i by od tego zastanawiania siê choæ mniej ¶niegu by³o .... a nawiasem to ja tu zawsze by³em , od chwili zapisania siê . Przespa³e¶ jak±¶ chwilê ale to nic ...
Panowie z ostatnich postów ... skupcie siê w temacie ... to nie jest temat spo³eczno¶ciowy tylko o forum , waszym ukochanym ... nie zale¿y Wam na rozmowie o jego kszta³cie czy ... ju¿ nie potraficie rozmawiaæ ... by¶cie w klasyfikacji koñcowej ( a bedzie ) na TROLI nie wyszli
SlawekEwa - 2013-03-22, 17:25
Cyryl napisa³/a: | dziêki prowadzonej w tych tematach dyskusji wiemy kogo omijaæ dalekim ³ukiem na zlotach. |
matrix w realu
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 17:36
Ja tu jestem od dnia rejestacji pod jednym nickiem Bogus³aw i Ewa.Ja nie skomla³em o powrót na forum.Wymagasz g³osowania i jednocze¶nie twierdzisz ¿e nie mam tu NIC do powiedzenia :haha
PS.Czy ,,kolega,, NO name vel Kogut (nie znam nicka z innych forów) ma pe³nomocnictwo AD do mianowania na Trolla,proszê o odpowied¼ poniewa¿ po prostu czujê siê zagro¿ony.Przepraszam za k³opot.Je¿eli jest ta osoba decydentem na tym na razie jeszcze Naszym forum to proszê o oficjalny komunikat
CORONAVIRUS - 2013-03-22, 17:48
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Ja tu jestem od dnia rejestacji pod jednym nickiem Bogus³aw i Ewa.Ja nie skomla³em o powrót na forum.Wymagasz g³osowania i jednocze¶nie twierdzisz ¿e nie mam tu NIC do powiedzenia |
nic od Ciebie nie wymagam , nie od Ciebie ... mo¿esz siê dalej dziwiæ ...
bez odbioru
no i kolejny raz wysz³o , ¿e ziemia jest globaln± wiosk±
ARCADARKA - 2013-03-22, 17:48
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Stasiu,jaka woda przy -20C Bardziej przyda³oby siê futerko |
i lupa,oczywi¶cie
SlawekEwa - 2013-03-22, 18:01
ARCADARKA napisa³/a: | i lupa,oczywi¶cie |
Darku na co lupa?
Po palcu, po palcu
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-22, 18:04
To jest nowy avatar czy po prostu mam wszystkich....
ARCADARKA - 2013-03-22, 18:05
SlawekEwa napisa³/a: | ARCADARKA napisa³/a: | i lupa,oczywi¶cie |
Darku na co lupa?
Po palcu, po palcu |
najpierw ,,pinceta ,¿eby tak o palcu ,oczywi¶cie przy -20
janusz - 2013-03-22, 18:20
Czy jest taka mo¿liwo¶æ ¿eby¶my wrócili do tematu?
SlawekEwa - 2013-03-22, 18:28
janusz napisa³/a: | Czy jest taka mo¿liwo¶æ ¿eby¶my wrócili do tematu? |
A kto pu¶ci³ b±ka
baja02 - 2013-03-22, 18:35
Temat zaczyna siê rozmywaæ! Historiê CT opisuje Janusz i widaæ z niej niezbicie, ¿e przchodzi³ (CT) ró¿ne koleje. Ale jak widzimy rozsadek jak do tej pory zwyciê¿a³. Podkre¶lam - rozs±dek. Jako¶ wszyscy staraj± siê dopasowaæ do okre¶lonej tematyki Forum. Ci którzy tego nie potrafili odeszli sami lub zostali o to poproszeni. Znaczna wiekszo¶æ Kole¿anek i Kolegów jest zainteresowana sprawami poruszanymi na Forum - wymianie do¶wiadczeñ, bardzo ró¿norodnej tematyki, nawi±zywaniu przyja¿ni i to jest ta sfera spo³eczno¶ciowa. Jak wiemy z do¶wiadczeñ dwie tematyki mog± byæ, lub najczê¶ciej s± tematem nieporozumieñ : polityka i przekonania religijne. Ta tematyka powinna byæ poza Forum. Kamperowcy, a wogóle tury¶ci, maj± inne priorytety. Podnoszenie sprawy, ¿e przecie¿ na zlotach rozmawia siê o polityce i przekonaniach religijnych jest prawd±, ale odbywa siê to w grupie kilkuosobowej i ci ktrych to nie interesuje odchodza, a inni przy³±czaj± siê.Ale dalej jest to nieliczne grono. Natomiast poruszanie tych spraw na Forum dotyczy bardzo licznej grupy urzytkowników i nie przekonuje mnie to, ¿e mo¿na nie czytaæ, bo zaraz odpowiem - mo¿na nie pisac itp., Dla kilku osób mo¿na sobie dyskusje i spory prowadziæ na PW,przez skype i inne portale spo³eczno¶ciowe, lub w specjalnych dzia³ach - "sacrum" itp. Poza tym jeszcze jedna wa¿na rzecz- to ci reformatorzy przychodz± na nasze Forum i zaczynaj± sie "szarogêsiæ". Nie odpowiada im takie forum - droga wolna. Mog± sobie za³o¿yæ swoje, w³asne, wspanialsze. Nadzieja, ¿e spory zanikn± wraz z nadej¶ciem sezonu, s± p³onne bo badrzo nieliczni w naszej spo³eczno¶ci kamperowej maj± "we krwi" ciag³e czepianie siê czego¶, reformowania na swoj± mod³ê t³umacz±c nam, ze jest to konieczno¶æ - postêp. Nie dajmy siê zwariowaæ
janusz - 2013-03-22, 18:51
Cytat: | A kto pu¶ci³ b±ka |
Fux napisa³/a: | Rysuj± siê dwie frakcje; konserwatywni tetrycy i umiarkowano radykalni reformatorzy... |
Albo i jeszcze wcze¶niej.
GOSIAARCADARKA - 2013-03-22, 19:11
Czytam, czytam i odnoszê wra¿enie, ¿e zamiast wiosny doczekali¶my siê wyklucia z jaja
drugiego KOOOGUTA BIS
Dok³adnie tak jak koledzy pisali - powtórka z rozrywki - zbyt d³ugi serial
CT jest jak rodzinka kamperowa, s± tacy co rozmawiaj± o wyjazdach, inni o kamperkach, ich budowie, technice. S± te¿ tematy o gotowaniu, sportach i innych.
I jak w ka¿dej rodzinie do awanturek i ostrych dyskusji dochodzi przy tematach religijnych i politycznych. Te tematy s± wydzielone na forum w Sacrum i Ale urwa³ - i tak jest ok.
Kto ma ochotê na religiê lub politykê mo¿e czytaæ, pisaæ i nawet udzielaæ siê.
A ca³a formu³a CT sk³ada siê w fajn± ca³o¶æ i ka¿dy mo¿e znale¼æ co¶ dla siebie.
Generalnie to jest OD i ma swoj± wizjê tego forum - wraz z administracj± prowadz± i pilnuj± aby CT rozwija³o siê w dobr± stronê.
Ale co do tego ma No name ???
darol - 2013-03-22, 19:23
GOSIAARCADARKA napisa³/a: | OD [...] wraz z administracj± prowadz± i pilnuj± aby CT rozwija³o siê w dobr± stronê. |
Gosia, w³a¶nie kto¶ wyrazi³ w±tpliwo¶æ i od tego siê zaczê³o.
GOSIAARCADARKA - 2013-03-22, 19:30
Darolku,
w domu od czasu do czasu porzadki sa wymagane, a juz na pewno przed Swietami
Track222 - 2013-03-22, 19:44
GOSIAARCADARKA napisa³/a: | Darolku,
w domu od czasu do czasu porzadki sa wymagane, a juz na pewno przed Swietami |
Gosia masz s³uszn± racje. Najwyra¼niej widaæ przesilenie zimowe, a szczególnie bóle krêgos³upa. Kilku osob± odpoczynek od monitora bardzo dobrze by zrobi³.
chris_voyager - 2013-03-22, 20:41 Temat postu: g³os prawie z zewn±trz... Pozwolê sobie na zabranie g³osu w dyskusji.
Na Wasze (jeszcze nie dojrza³em do tego by napisaæ NASZE) forum trafi³em ponad rok temu. Lektura tego co tutaj znalaz³em napewno mi pomog³a najpierw w zakupie pierwszego kampera, potem w jego poznawaniu, a pó¼niej w remoncie (bo siê okaza³o, ¿e nie nazbyt dok³adnie czyta³em w±tki pt UWA¯AJ PRZY ZAKUPIE NA... )
Podziwiam na tym forum poza olbrzym± wiedz± merytoryczn± dwie sprawy:
- ludzie tu pisz±cy siê znaj± w realu i czuæ przyja¼ñ nie tylko wirtualn± pomiêdzy uczestnikami forum,
- wirtualne forum jest realnie dzia³aj±c± organizacj±, realizuj±c± spotkania, zloty, pomoc kole¿eñsk±,
Mam nadziejê, ¿e uda mi siê w tym roku z Wami piewszy raz spotkaæ, poznaæ Was, i wtedy nabiorê odwagi by Wasze forum nazwaæ te¿ Naszym.
Tymczasem patrz±c na forum nieco z zewn±trz pozwólcie, ¿e poprê t± czê¶æ, która jest za pozostawieniem tematów "spo³eczno¶ciowych" na CT. Nie wyrzucajcie ich w niebyt, bo tam ca³kowicie skar³owacieje dyskusja, która jest potrzebna (jednym wiêcej innym mniej) ale tutaj jednak ma szansê na pewne jej cywilizowanie, i ci±gle wierzê, ¿e cierpliwa moderacja pozwoli na podnoszenie jej poziomu.
Natomiast bardziej ni¿ istnienie w±tków niekamperowych czytanie utrudniaj± znajduj±ce siê w w±tkach merytorycznych "osobiste wstawki" - czasami ci±gn±ce siê na kilka ekranów. Ale uzna³em, ¿e tak w³a¶nie musi wygl±daæ rozmowa dobrych kumpli i to utrudnienie zaakceptowa³em.
Pozdrawiam Wszystkich.
Bigos - 2013-03-22, 23:31
Cytat: | Poza tym jeszcze jedna wa¿na rzecz- to ci reformatorzy przychodz± na nasze Forum i zaczynaj± sie "szarogêsiæ". Nie odpowiada im takie forum - droga wolna. |
ja jestem bardzo nowym na tym forum , i chyba czego¶ nie rozumiem. Czy na tym forum jest jaka¶ gradacja osób ? Od czego zale¿y?
Czyje jest to forum?
Czy kto¶ ro¶ci sobie jakies prawa do tego forum i czy chcia³by specjalnego traktowania ?
Piszesz BAJA o rozs±dku, ale Twoja wypowied¼ rozs±dn± nie jest.
Przestañcie czytaæ tematy osób , których nie lubicie, zagl±daæ do dzia³ow , którym jeste¶cie przeciw , na to forum zapisa³o siê ponad 3000 osób. To daje wiele , ale to wiele preferencji.
i wiele, wiele wyborów, dajcie ludziom wybraæ co chc± czytaæ, i sami wybierzcie.
WINNICZKI - 2013-03-23, 00:17
Kochani na samym pocz±tku jest wyra¿nie napisany temat ANKIETA wyci±gniêta z ¶mietnika. A wy siedzicie w tym ¶mietniku i obrzucacie siê skórkami z banana. no moze ³upkami z jajek. Czas opu¶ciæ ¶mietnik i poruszyæ ciekawszy temat. Np co lepsze na obiad w niedzielê rosó³ z koguta czy bigos z dodatkami napisa³em wyra¼nie z K OGUTA
chris_voyager - 2013-03-23, 00:21
A mo¿e winniczki po polsku? ( http://www.wielkiezarcie.com/recipe19606.html )
WINNICZKI - 2013-03-23, 00:26
¦limaki przez dwie doby trzymamy zamkniête w koszyku (dieta). Chopie jak by¶ zna³ mnie w realu to wiedzia³ by¶ ,¿e dwa miesi±ce diety by mi nie pomog³y. A i tak skoczy³ by Ci cholesterol po takim posi³ku.
chris_voyager - 2013-03-23, 00:35
Pozostaje mi przej¶æ na wegetarianizm.
A znaj±c Ciê z Twoich postów przez chwilê my¶la³em ¿e po takiej kolacji bêdê móg³ powiedzieæ, ¿e pozjada³em wszystkie rozumy z CT.
WINNICZKI - 2013-03-23, 00:56
No widzisz jak ³atwo siê pomyliæ To by¶ dopiero zg³upia³,
darek 61 - 2013-03-23, 10:41
Podró¿nik to taka osoba która oprócz zwiedzania zabytków i podziwiania widoczków interesuje siê tak¿e sprawami spo³eczno¶ciowymi jakie dotycz± regionu w którym siê znajduje.Im dalej od naszego kraju jeste¶my tym bardziej interesuj± nas sprawy spo³eczno¶ciowe dotycz±ce tubylców.Czytamy w przewodnikach o ustroju politycznym,religii,poziomu ¿ycia ludzi,czy choæby waluty danego kraju.Nikomu z nas nie przyjdzie do g³owy zwiedzania meczetu w butach,wiemy ¿e to nie tylko zabytek ale miejsce kultu i nale¿y siê zachowaæ jak nale¿y.Nasze forum ró¿ni siê tym od choæby forum elektryków ¿e mamy potrzebê poznawania ludzi i ich ¿yciowych codziennych problemów .Elektryków interesuj± problemy czysto techniczne,oni nie maj± potrzeby poznawania ¶wiata i ludzi.Zanim pojedziemy do jakiego¶ kraju powinni¶my troszkê o nim wiedzieæ,to nam siê op³aci.Powinni¶my znaæ podstawowe sprawy dotycz±ce religii (podkre¶lam podstawowe nikt nie musi byæ znawc± Koranu czy Tory) i stylu bycia tubylców.Wiem ¿e na naszym forum s± osoby co by chcia³y by¶my Pismo ¦wiête znali i rozumieli je tak jak oni znaj± i tak jak oni interpretuj±.To samo dotyczy spraw politycznych.My¶lê ¿e takie osoby nale¿y traktowaæ jak lokaln± ciekawostkê turystyczn±,mo¿na ja poznaæ lub sobie odpu¶ciæ,mo¿e nas jaka¶ legenda interesowaæ,albo uznaæ to za bzdurê. Zostawmy t± ocenê innym.Forum camperowe jest nie tylko po to by¶my potrafili naprawiæ kibelek, tylko po to by¶my uczyli siê poznawaæ ¶wiat,a to nie tylko zabytki czy piêkne widoki,ale przede wszystkim mieszkañcy i ich problemy spo³eczno¶ciowe.
szymek1967 - 2013-03-23, 11:11
amen
wbobowski - 2013-03-23, 12:49
No name napisa³/a: | Posty z tematu PTTCC o Mariuszu zosta³y wywalone do ¶mietnika ... w³a¶ciciel uzna³ , ¿e tak jest ok . Nie komentujê |
Nie komentujesz ??? powa¿nie ??? no to dalsza czê¶æ wypowiedzi
No name napisa³/a: | , mam swoje krytyczne zdanie na takie posuniêcie . |
Najlepiej za³ó¿ w³asne forum – tam na pewno bêdê tylko prawid³owe posuniêcia.
Bigos napisa³/a: | Nie bardzo rozumiem w jakim celu ta dyskusja ? |
Naprawdê????? Autor tego tematu nie po raz pierwszy na tym forum (choæ ju¿ raz mu powiedziano „do widzenia”) próbuje naprawiæ to, co reszta psuje.
Ma³o tego, ci±gle próbuje innych ustawiaæ frontem do wiatru (jak poni¿ej), bo tylko on wie sk±d wieje
No name napisa³/a: | Panowie z ostatnich postów ... skupcie siê w temacie ... |
I dalej
No name napisa³/a: | Zadymiarzami religijnymi w tych dzia³ach s± TYLKO " atei¶ci"+ Szymek |
Bzdura. Wiêkszo¶æ, których Szymek wkurza³ swoimi kopiowanymi wstawkami to w³a¶nie katolicy (mniej lub wiêcej praktykuj±cy) tyle, ¿e nie fanatyczni.
Bogus³aw i Ewa napisa³/a: | Proponujê No name i szymek 1967 stworzyæ nowe lepsze forum ale w³asne. |
Bogu¶, Ty umiesz ludziom podpowiedzieæ co powinni zrobiæ, aby mogli czuæ siê lepiej.
A ankieta jest dla mnie bzdurna, dlatego nie biorê w niej udzia³u. A najlepiej pokazuje to ju¿ drugi post tego tematu w wykonaniu OD
janusz napisa³/a: | Ada¶, nie wiem czy ankieta taka ma sens. |
I kolejna wypowied¼ na samym pocz±tku tematu
Witold Cherubin napisa³/a: | Nie bardzo rozumiem o co biega |
A bzdurna dlatego, ¿e oczywistym jest (pokaza³o to 6 lat funkcjonowania CT), ¿e CT nie mo¿e zawieraæ tylko i wy³±cznie tematów „dok±d pojecha³em i co naprawi³em”, szczególnie zim± to widaæ. Tyle, ¿e jeste¶my jako ADMINISTRACJA za bardzo tolerancyjni w stosunku do oszo³omów pojawiaj±cych siê na forum, a w szczególno¶ci do ich "osza³amiaj±cej" twórczo¶ci.
Wyrazi³em tylko tu swoje zdanie i nie zamierzam dalej w tym dziale dyskutowaæ, bo nie ma o czym.
Cyryl - 2013-03-23, 13:06
wbobowski napisa³/a: | ...Wyrazi³em tylko tu swoje zdanie... |
nie przesadzaj, nie tylko swoje.
wbobowski - 2013-03-23, 13:11
Cyryl napisa³/a: | wbobowski napisa³/a: | ...Wyrazi³em tylko tu swoje zdanie... |
nie przesadzaj, nie tylko swoje. |
I to jest pocieszaj±ce.
Cyryl - 2013-03-23, 13:27
widzisz wraz z wiekiem przychodzi zwiêkszone zapotrzebowanie na "¶wiêty spokój".
spora czê¶æ (moim zdaniem) ma podobne pogl±dy, ale nie ma ani si³y, ani ochoty braæ udzia³u w takich dyskusjach.
ot napisze o ¶rubce, przeczyta o kibelku i wszystko.
SlawekEwa - 2013-03-23, 13:30
Cyryl napisa³/a: | widzisz wraz z wiekiem przychodzi zwiêkszone zapotrzebowanie na "¶wiêty spokój".
spora czê¶æ (moim zdaniem) ma podobne pogl±dy, ale nie ma ani si³y, ani ochoty braæ udzia³u w takich dyskusjach.
ot napisze o ¶rubce, przeczyta o kibelku i wszystko. |
To wg Ciebie ¿le, czy dobrze
Cyryl - 2013-03-23, 13:56
ja nie jestem od oceniania, kto¶ tak wybra³ jego sprawa.
to tak jakbym mia³ oceniaæ, czy dobrze, czy ¼le jak kto¶ ma hobby w postaci narciarstwa, czy wêdkarstwa?
jego wybór.
CORONAVIRUS - 2013-03-23, 14:20
Mo¿ecie sobie je¼dziæ po mnie tu na forum jak wam tylko na to sumienie pozwala i wyobra¼nia wasza .Ludzie czytaja a o to wam chodzi . Nie mam na to wp³ywu , uczulenia to nie moja dzia³ka .
Zadajcie sobie tylko pytanie czy to o czym jest w ankiecie pkt. 2 odbiega w jakimkolwiek stopniu od tego co stosuje , proponuje i promuje w³a¶ciciel forum czyli Janusz ... je¶li napisa³em cookolwiek innego to siê przyznam ale je¶li nie ... to chyba nie tylko mi plujecie w twarz ... pomy¶lcie o tym PANOWIE SZLACHTA
a w necie to ka¿dy najm±drzejszy i odwa¿ny jest ... i mo¿na powypinaæ tak wyrazy i zdania , tak posklejaæ i pokazaæ by nawet ¶rednio rozgarniêty na idiotê wyszedl ... metody z poprzedniej epoki , teraz ludzie ju¿ mog± my¶leæ po swojemu o ile my¶leæ chc±
Bigos - 2013-03-23, 15:24
strasznie to zagmatwane jak sytuacja na Bliskim wschodzie
Kiedy¶ by³a taka zagadka
"kto to jest wariat ?
To osoba rozumiej±ca sytuacjê na Bliskim Wschodzie. "
wiêc jak to jest w tym temacie ? I tylko w tym temacie, nie odnosze siê do jakich¶ zupe³nie zasz³ych staro¶ci o których nie mam pojêcia , a jedynie do tego tematu.
1. Dobrze jest jak istniej± inne tematy , oprócz kamperowych ?
2. Dobrze jak nie istniej± inne tematy oprócz kamperowych ?
3. Dobrze jest jak nie lubimy No name ?
I tu chcia³bym napisaæ, ¿e moderator winien usuwaæ tematy, które maj± podteksty zrozumia³e ma³ej grupce czytelników. Lub te¿ do³±czyæ t³umaczenie.
A ja g³upi mysla³em ze skoro napisane jest
ankieta na temat
"Posty i tematy zwi±zane tylko z kamperem i podró¿ami
Posty i tematy zawieraj±ce sprawy kamperowe , podró¿nicze i spo³eczno¶ciowe"
to jest to ankieta na temat
"Posty i tematy zwi±zane tylko z kamperem i podró¿ami
Posty i tematy zawieraj±ce sprawy kamperowe , podró¿nicze i spo³eczno¶ciowe"
A tu nie , czysty Bliski Wschód , ciekawe , czy dojdê jaki jest w³a¶ciwy temat tej dyskusji.
Tadeusz - 2013-03-23, 15:31
Bigos napisa³/a: | A tu nie , czysty Bliski Wschód , ciekawe , czy dojdê jaki jest w³a¶ciwy temat tej dyskusji. |
Jednym s³owem - chcesz byæ wariatem czy nie? Zdecyduj siê.
Bigos - 2013-03-23, 15:41
dylemat filozoficzny , z chêci posiadania wiedzy zwariowaæ , wiedz±c , ¿e tak to siê skoñczy.
Jak palenie fajek , palimy wiedz±c , zê nas to kosztuje minimum podwójnie. Z ka¿dym dniem jeste¶my coraz bardziej tego ¶wiadomi, a zrezygnowaæ z ka¿dym dniem coraz trudniej.
Albo odpowiadanie na forum , mo¿na nie odpowiadaæ , du¿o ³atwiej ni¿ w realu , gdzie siê odwróciæ i wyjsc nieraz jest niemo¿liwe. Tu wystarczy , gdy nas kto¶ wkurzy zignorowac i nie odpowiadaæ. A jednak ... odpowiadamy, i jeszcze piszemy ZAMYKAM TEMAT (ma³e zwyciêstwo) , albo TO MÓJ OSTATNI POST W TYM TEMACIE (kolejne ma³e zwyciêstwo) . A potem znów odpowiadamy.
mam to samo, wydaje mi siê, ze pisaniem (bez intonacji , gestykulacji ) jestem w stanie przekonaæ ka¿dego, ba wrêcz musze przekonaæ.
A bez tych intonacji, wychodzi jeszcze gorzej. Czêsto.
(trzeba daæ jak±s intonacjê teraz plus gestykulacjê,. przecie¿ nie mogê byæ tak beznamiêtny jak Poniedzielski)
Tadeusz - 2013-03-23, 16:09
Bigos napisa³/a: | przecie¿ nie mogê byæ tak beznamiêtny jak Poniedzielski |
Bywa, ¿e beznamiêtno¶æ jest si³±.
Je¶li naprawdê chcesz wiedzieæ jak to siê skoñczy to... proszê bardzo - tak jak zawsze.
Wiele razy taki w±tek otwierano, gawêdzono, obiecywano, przysiêgano, znów gawêdzono, ¿artowano i gro¿ono. Ba!, nawet filozofowano. I co?
N I C.
Wielkie nic.
Znów wracano do pogawêdek, gadu³ o wszystkim, wyznañ i wyzwañ oraz pierdu³ek wszelakich.
Dlaczego?
Bo nuda zaczyna³a zabijaæ forum ju¿ po kilku dniach gdy tych gadu³ek nie by³o.
Kochani, ja bez Was usycham. Tak jak moje zwariowane podró¿e, przygody, szaleñstwa i walka z ¿ywio³ami podtrzymuje mnie przy ¿yciu tak Wy i Wasze gadu³kopierdu³ki podtrzymuj± moj± psychikê w stanie jakiej takiej u¿ywalno¶ci.
Mo¿ecie postanowiæ, ¿e bêdziemy pisaæ od dzi¶ tylko i wy³±cznie na tematy techniczne i relacje z podró¿y.
Postanówcie.
Ja zaczekam na efekty.
Nie wiem czy zauwa¿yli¶cie - wiosenka przysz³a.
SlawekEwa - 2013-03-23, 17:01
Tadeusz napisa³/a: | Nie wiem czy zauwa¿yli¶cie - wiosenka przysz³a. |
Minus 11 w nocy by³o , a i ta co bêdzie nie lepsza
Elwood - 2013-03-23, 17:52
Tadeusz napisa³/a: |
Nie wiem czy zauwa¿yli¶cie - wiosenka przysz³a. |
Tadziu gdzie - zlituj siê powiedz, bo u nas na minusie tyle tej zimy, co by³o dzisiaj nie bywa³o. Nawet w dzieñ przy piêknym s³oñcu mamy cztery kreski poni¿ej zera.
Tadeusz - 2013-03-23, 17:53
Elwood napisa³/a: | w dzieñ przy piêknym s³oñcu mamy cztery kreski poni¿ej zera. |
No w³a¶nie! Mówiê przecie¿, ¿e wiosenka przysz³a.
BiG Team - 2013-03-23, 18:47
do nas tez wiosna przysz³a, ca³y dzieñ -8, a zim± by³o na plusie
mo¿e uda siê kamperka na MOTORSHOW odkopaæ
kalinin - 2013-03-23, 20:09
Coraz bardziej sobie cenie czas, który mi pozosta³, a wyj±tkowo ¿al mi go po¶wiêcaæ na ja³owe dyskusje. Polityka i religia jest wszêdzie, spo³eczeñstwo jest podzielone, czy chcemy te podzia³y przenie¶æ na nasze forum? Choæ ¦wiat zrobi³ siê bardziej szybki i agresywny, nie zmieni³ moich warto¶ci umi³owania wolno¶ci, równie¿ wypowiedzi, za któr± biorê ca³kowita odpowiedzialno¶æ, dlatego je¶li moderator kasuje posty, które napisa³em bo s± nie "po jego my¶li", to traktuje to jako cenzurê, zamach na moj± niezale¿no¶æ i lekcewa¿enie mojej osoby. Niestety zaczynam coraz czê¶ciej zauwa¿aæ autokratyczny styl, który mi ca³kowicie nie odpowiada. Na szczê¶cie mogê swobodnie kamperowaæ bez przynale¿no¶ci do jakiekolwiek organizacji karawaningowej, czy to politycznej czy religijnej.
Camper Diem - 2013-03-23, 20:20
Tadeusz napisa³/a: | No w³a¶nie! Mówiê przecie¿, ¿e wiosenka przysz³a. |
cyt. "Bêdziemy mówiæ o trzech porach roku: zima, lato i jesieñ"
http://tvnmeteo.tvn24.pl/...,80973,1,0.html
janusz - 2013-03-23, 20:26
kalinin napisa³/a: | dlatego je¶li moderator kasuje posty, które napisa³em bo s± nie "po jego my¶li", to traktuje to jako cenzurê, zamach na moj± niezale¿no¶æ i lekcewa¿enie mojej osoby. |
Mirku o których postach piszesz?
Wydaje mi siê, ¿e nic nie wykasowa³em chyba ¿e co¶ przypadkiem.
Yans - 2013-03-23, 20:42
Camper Diem napisa³/a: | Bêdziemy mówiæ o trzech porach roku: zima, lato i jesieñ"
|
A wiosna zostanie tylko w sercu...
gryz3k - 2013-03-23, 23:40
No to ja w tej nowej ankiecie : Kto lubi No nama?
1. Gryz3k
ekosmak.dabrowska - 2013-03-23, 23:55
1. Gryz3k
2.Eko. Ale coraz mniej.
janusz - 2013-03-24, 00:47
1. Gryz3k
2.Eko. Ale coraz mniej.
3. janusz bo muszê wszystkich lubiæ. Tak adminowi wypada.
CORONAVIRUS - 2013-03-24, 01:22
1. Gryz3k
2.Eko. Ale coraz mniej.
3. janusz bo muszê wszystkich lubiæ. Tak adminowi wypada.
te¿ Was lubiê i nic nie muszê a co wa¿niejsze nic mi nie wypada ...jeszcze
4 miejsce rezerwacja dla Wbobowskiego bo te¿ jest adminem
Camper Diem - 2013-03-24, 07:33
Yans napisa³/a: | A wiosna zostanie tylko w sercu... |
Oby to by³y tylko strachy na lachy, bo z tego co pamiêtam wiosna to najpiêkniejsza pora roku
rysiol - 2013-03-24, 09:27
Podobno mamy woln± wolê i mo¿emy czytaæ co chcemy, a omijaæ to co nas nie interesuje. Wiêc o co chodzi??
Z zainteresowaniem czytam to co No name pisze w dziale technicznym, ogl±dam jego filmy i relacje z wyjazdów, podziwiam fascynacjê Kaszubami, cenie wra¿liwo¶æ na ludzkie problemy, lecz raczej omijam dyskusje na temat dyskusji. Pewien dyskomfort spotka³ mnie gdy musia³em zalogowaæ siê na inne forum aby móc ¶ledziæ przebudowê Iveco. Dlatego nie piszcie " jak siê komu¶ nie podoba to niech zabiera swoje zabawki i goodbye". Czy naprawdê macie taki problem z wyborem tego co Was interesuje i z odrzuceniem tego na co szkoda czasu?
Ju¿ gdzie¶ pisa³em, ¿e uwielbiam dyskusjê. Staram siê jednak omijaæ miejsca które nie s³u¿± dyskusji, lecz tylko g³oszeniu pogl±dów. Dyskusja tylko wtedy ma sens gdy jeste¶my otwarci na argumenty innych, gdy nas czego¶ uczy, gdy pozwala zrozumieæ i uszanowaæ pogl±dy inaczej my¶l±cych, po prostu gdy jest twórcza. Próbowa³em swego czasu dyskusji z Szymkiem na tematy ¶wiatopogl±dowe, gdy jednak okaza³o siê, i¿ Szymkowi bardziej zale¿y na g³oszeniu jedynie s³usznych prawd nie na dyskusji odpu¶ci³em sobie. Stara prawda mówi " g³ow± muru nie przebijesz" , no to wystarczy raz spróbowaæ i trzeba odpu¶ciæ, szkoda g³owy. Zostawi³em temat i tych "wal±cych g³owami" w swoim towarzystwie, jak kto¶ to lubi to miejsca w cyberprzestrzeni wystarczy dla wszystkich.
Dlatego jestem przeciwnikiem wyrzucania czegokolwiek, co nie zawiera tre¶ci obra¼liwych z forum. Cieszmy siê i korzystajmy z mo¿liwo¶ci wyboru, nie pozbawiajmy siê sami ró¿norodno¶ci. Chyba prawie z ka¿dym u¿ytkownikiem forum mo¿emy znale¼æ wspólne tematy, jak i takie w których ca³kowicie siê ró¿nimy.
kalinin - 2013-03-24, 09:34
Rysiol, za ten post stawiam a drugie w realu !
koko - 2013-03-24, 09:38
Jeszcze w uzupe³nieniu.Mirka Odpowiedzialno¶æ za w³asne s³owa napisane tu na forum
Czasu ma³o a ludzi którzy pisz± obra¿lwe i k³amliwe teksty niestety przybywa.
Na pocz±tku tego forum nie by³o wycieczek osobistych obra¿ania innych na¶miewania siê z interpunkcji gramatyki pisania pó³prawd lub k³amstw.
Ju¿ teraz ludzie na wspólne wyjazdy umawiaj± siê na skype gdy¿ informacja na forum
uzyskuje komentarze byle dogry¿æ ,o¶mieszyæ co¶ co im nie odpowiada,dlatego coraz wiêcej ludzi przestaje pisaæ .Chocia¿ posty ich w dziedzinach zwi±zanych z carawaningiem by³y nie do przecenienia.
P.S.Mirek Ma firmê zak³adaj±c± i konserwuj±c± klimatyzacjê przemys³owe i ¶pi dobrze pomimo wydania na profesjonalny Ozonator(podziêkowanie za wczorajszy zabieg) tym zdaniem chcia³em zwróciæ uwagê na styl wypowiedzi niektórych userów
CORONAVIRUS - 2013-03-24, 11:22
rysiol napisa³/a: | Czy naprawdê macie taki problem z wyborem tego co Was interesuje i z odrzuceniem tego na co szkoda czasu?
Dlatego jestem przeciwnikiem wyrzucania czegokolwiek, co nie zawiera tre¶ci obra¼liwych z forum. Cieszmy siê i korzystajmy z mo¿liwo¶ci wyboru, nie pozbawiajmy siê sami ró¿norodno¶ci. Chyba prawie z ka¿dym u¿ytkownikiem forum mo¿emy znale¼æ wspólne tematy, jak i takie w których ca³kowicie siê ró¿nimy. |
Pytanie jak i ca³y przekaz postu zas³uguje na NOBLA CT ( i najmniejsze znaczenie ma to , ¿e tam trochê akurat o mnie ).
Zobaczcie jakie to pytanie jest proste ... dziecinnie proste .... i co ? Doro¶li nie daj± sobie z tym rady ...
koko - 2013-03-24, 12:03
Jak omin±æ odrzuciæ jak ci w³a¿± z butami w prost± podan± przez ciebie informacjê o zlocie N.p to buraczany zlot o ¶wiatowym zlocie carawaningowym chocia¿ stawiam orzechy
przeciw dolarom ¿e na takim zlocie nigdy nie by³ zachêcony plecie co mu ¶lina na pióra
przyniesie
No i co jak to omin±æ?
kimtop - 2013-03-24, 12:13
No name napisa³/a: | Zobaczcie jakie to pytanie jest proste ... dziecinnie proste .... i co ? . |
Pytania zawszes± proste.
Trudne sa tylko odpowiedzi
brams - 2013-03-24, 12:50
Sam by³em - i to ca³kiem niedawno jeszcze - za wyrzucaniem tematów "nie na temat".
Azali¿ to dyskusje na wszelki temat, nawet te o dupie Maryny - stanowi± o poznawaniu cz³owieka, nie tylko kamperowca
Rysiol - piêknie napisane
Na koniec - ponawiam pro¶bê kilku userów do tych userów, co nie chc± czytaæ tych "pierdó³" nie na tematy podró¿nicze - zaprawdê ich nie czytajcie
choæ jako¶ tak jestem dziwnie pewny, ¿e tego nie zrobicie
ps - 5.brams - lubiê czytaæ NN, nawet gdy mnie wqq
opcja - oczywi¶cie 2
MILU¦ - 2013-03-24, 13:04
brams napisa³/a: | .............................
Na koniec - ponawiam pro¶bê kilku userów do tych userów, co nie chc± czytaæ tych "pierdó³" nie na tematy podró¿nicze - zaprawdê ich nie czytajcie .......... |
Czyli oczekujesz .............czujno¶ci ............bo "pierdo³y" wklejane s± wszêdzie i w wiêkszo¶ci tematów
rysiol - 2013-03-24, 15:10
Z forum jest podobnie jak z gazet±. Kupujesz ca³± chocia¿ interesuj± ciê tylko niektóre rubryki. Na tygodniu przegl±dasz po ³ebkach, czytasz to co ciê interesuje i odk³adasz. W weekend po obiadku czytasz co¶ co wcze¶niej nie zwróci³o twojej uwagi i o dziwo okazujê siê to ciekawe. Gdy robisz ¶wi±teczne porz±dki i w rêkê wpadnie stara gazeta przeczytasz co¶ co ju¿ dwukrotnie omin±³e¶, i... okazuje siê ¿e opu¶ci³e¶ najlepsze. Dlatego rozumiem przenoszenie i dzielenie tematów, lecz nie jestem zwolennikiem usuwania wpisów (oczywi¶cie z wyj±tkiem tych nieobyczajnych).
Czêsto jest tak, i¿ odpowied¼ na niektóre tematy d³ugo dojrzewa, wymaga zastanowienia, kszta³tuje siê pod wp³ywem wpisów innych osób, a jak uwa¿asz ¿e ju¿ mo¿esz co¶ m±drego w temacie napisaæ to temat zamkniêty lub skasowany. Mo¿e dlatego czasami brak w kontrowersyjnych tematach przemy¶lanych odpowiedzi, a s± tylko te szybkie, emocjonalne.
Pochodzimy z ró¿nych stron i ró¿nych ¶rodowisk. Czêsto u¿ywamy ró¿nych s³ów aby nazwaæ te same rzeczy(kartofle, ziemniaki,pyry,grule,bulwy,itp). W naszych ¶rodowiskach spotykamy siê z ró¿nym jêzykiem. Dla niektórych kurcze blade to najwiêksze przekleñstwo, u innych co s³owo to wyraz, lub nawet po jednym s³owie kilka wyrazów. Dlatego musimy byæ mniej obra¿alscy i bardziej tolerancyjni. Nie traktujmy innego zdania lub niefortunnego s³owa jako atak na siebie. Czasem pozostawienie zaczepki bez odpowiedzi pozwala uratowaæ temat i nie zmieniæ go w kolejn± pyskówkê.
Jak ju¿ siê tak rozpisa³em to jeszcze jedna rzecz która mnie na forum trochê wkurza. S± to wpisy typu: a co on zrobi³ dobrego dla forum, ¿eby siê odzywa³ i dyskutowa³, ile relacji napisa³ itp. Na ¶wiecie s± pisarze i czytelnicy. Obaj s± sobie tak samo potrzebni. ¦miesznie by by³o jakby autor wspania³ej ksi±¿ki pozwala³ j± czytaæ tylko tym, którzy te¿ co¶ sami napisali, a recenzowaæ to ju¿ tylko tym którzy napisali co¶ równie wspania³ego.Dziêki Bogu doczekali¶my czasów w których mo¿emy mieæ swoje (nawet g³upie) zdanie i je swobodnie wyra¿aæ. Jedynym warunkiem swobodnego wypowiadania my¶li powinno byæ poszanowanie dla innych swobodnych wypowiedzi.
Cyryl - 2013-03-24, 15:14
rysiol napisa³/a: | Z forum jest podobnie jak z gazet±. Kupujesz ca³± chocia¿ interesuj± ciê tylko niektóre rubryki. Na tygodniu przegl±dasz po ³ebkach, czytasz to co ciê interesuje i odk³adasz. W weekend po obiadku czytasz co¶ co wcze¶niej nie zwróci³o twojej uwagi i o dziwo okazujê siê to ciekawe... |
na koñcu zu¿ywasz w WC?
janusz - 2013-03-24, 15:19
rysiol napisa³/a: | Czêsto jest tak, i¿ odpowied¼ na niektóre tematy d³ugo dojrzewa, wymaga zastanowienia, kszta³tuje siê pod wp³ywem wpisów innych osób, a jak uwa¿asz ¿e ju¿ mo¿esz co¶ m±drego w temacie napisaæ to temat zamkniêty lub skasowany. Mo¿e dlatego czasami brak w kontrowersyjnych tematach przemy¶lanych odpowiedzi, a s± tylko te szybkie, emocjonalne. |
Nie ¿ebym siê czepia³, ale o którym forum piszesz? O CamperTeam.pl?
baja02 - 2013-03-24, 15:48
Rysiol napisa³ - "...czêsto u¿ywamy ró¿nychs³ów aby nazwaæ te same rzeczy .....". No to mo¿e przej¶æ na pismo obrazkowe, mo¿ ono dok³adniej okre¶li stan naszego ducha. Przygl±dam siê naszym emotikonom i wcale, wcale mo¿na siê porozumiec, s± jednoznaczne, co do innych trzeba siê umówiæ ich znaczenia np. - ch³opie nie piprz, ja dobrze wiem, - predstawia stan mojego ducha, czy ¿yczê interlokutorowi, i powi±za³ bym ze soba, gdy¿ bardzo czêsto tak siê zaczyna i koñczy - przedstawia stan naszego ducha w niektórych dyskusjach - tak przedstawia siê stan naszych emocji po przeczytaniu niektórych postów - to zupe³nie jasna grafika, ze mo¿esz pana majstra poca³owaæ ....... - nie przypominam sobie by kto¶ ten znak zastosowa³. Ale s± i znaki jednoznaczne i mo¿na je te¿ stosowaæ np. Zapewne s± jeszcze inne emoticony spec znaczenia i ten jêzyk obrazkowy mo¿na uzupe³niæ dla pe³nej jasno¶ci wyra¿anych intencji i emocji.
Pozdrawiam wszystkich
CORONAVIRUS - 2013-03-25, 17:37
Nie pozwole Wam tak ³atwo zapomnieæ o temacie ... Panie i Panowie ... g³osujemy dalej ... ostatnio na Ct wysyp ankiet wszelakich , wiêc wszyscy przed sezoniem bêd± obcykani w g³osowaniach na maxa
Jacku ... post ze znaczeniem emotków (emotek ) wszelakich ciekawy tylko jaki wniosek ...?
Znam ludków co to nim u¿yj± jaki¶ obrazek to sprawdzaj± jak obrazek siê nazywa ... a nazywa siê tak jak wpisuj±cy emotki mia³ ochotê nazwaæ ... kiedy¶ wpisywa³em taki pakiet obrazków na forum , inwencja twórcza praktycznie bez ograniczeñ i czêsto emotek nijak siê ma do nazwy .... chyba intuicja ma najwiêksze znaczenie przy stosowaniu i odczytywaniu tych potworków
darek 61 - 2013-03-26, 21:17
Widzê ¿e temat zainteresowa³ tylko niewielk± grupkê,nawet ta ma³a czê¶æ forum nie jest zdecydowanie za lub przeciw.Mo¿e przydali by siê lobby¶ci o ile regulamin forum tego nie zabrania.
Tadeusz - 2013-03-26, 22:25
darek 61 napisa³/a: | Widzê ¿e temat zainteresowa³ tylko niewielk± grupkê,nawet ta ma³a czê¶æ forum nie jest zdecydowanie za lub przeciw. |
Pozwolê sobie, Darku, zwróciæ Twoj± uwagê na pewien drobiazg. Ta dyskusja nijak siê ma do stanu faktycznego. Pozwoli³em sobie sprawdziæ to dok³adnie. Wielu Kolegów optuj±cych za nadaniem naszemu forum bardziej merytorycznego charakteru pisze niemal wy³±cznie w dzia³ach nie merytorycznych.
Nie wierzê, by ¶ci¶le merytoryczne forum nie zanudzi³o nas na ¶mieræ rych³± i pewn±.
CORONAVIRUS - 2013-03-26, 22:54
Jeszcze ciekawiej by by³o gdyby ankieta by³a jawn± ... straci³by¶ Tadziu powera na jakie¶ 3 dni ...
77 oddanych g³osów czyli tylu ludzi interesuje siê spraw± ... jak mi kto¶ sypnie liczb± z licznika ludu CT to wysypki dostanê ...
A nie powinno byæ tak , nie by³o by fajnie , gdyby na pro¶be o oddanie g³osu lud wy³±czy³ choæ na chwile polityke w g³owie i zwyczajnie nacisn±³ co dla niego lepsze ??? Kosmos , prawda ?
janusz - 2013-03-26, 23:05
Ada¶ to nie jest tak. Wiêkszo¶ci ludzi nie bardzo interesuje czy forum bêdzie rozszerzone czy czysto turystyczne. Wchodz± tutaj by poczytaæ, popisaæ o karawaningu a "inne" dzia³y toleruj±, przecie¿ nie ma nakazu czytania/pisania. Jak kto¶ nie jest zainteresowany tematami obocznymi i radzi sobie ze swoimi reakcjami to po jakie licho ma g³osowaæ je¿eli nie ma takiego wyboru: "Czytam/piszê w w±tkach turystycznych a inne omijam rozumiej±c, ¿e s± ludzie których to interesuje".
wbobowski - 2013-03-26, 23:38
No name napisa³/a: | 4 miejsce rezerwacja dla Wbobowskiego bo te¿ jest adminem |
I znowu nie masz racji.
Adminów jest 2-ch czynnych, trzeci u¶piony, budzony gdy potrzebny.
Reszta Administracji to moderatorzy o du¿o mniejszych uprawnieniach bezpo¶rednich (ni¿ej kolory to pokazuj±), ale...
w Administracji jest demokracja i o wa¿niejszych decyzjach decyduje wiêkszo¶æ ... to tak dla wyja¶nienia tym, co do koñca siê mo¿e nie orientuj±.
CORONAVIRUS - 2013-03-27, 00:02
Jak kiedy¶ napiszesz , ¿e w jakiej¶ sprawie mam racjê to zapewne doznam wstrz±su ale z wypowiedzi wnioskuje , ¿e ...jeste¶ w mniejszo¶ci i ...juz siê boje o swoje zdrowie
¿artowa³em z t± rezerwacj± dla Ciebie ...naprawdê
wbobowski - 2013-03-27, 01:08
No name napisa³/a: | ¿artowa³em z t± rezerwacj± dla Ciebie ...naprawdê |
Tak to te¿ odebra³em
No name napisa³/a: | Jak kiedy¶ napiszesz , ¿e w jakiej¶ sprawie mam racjê |
Bardzo bym chcia³, ale... to nie ode mnie zale¿y
darek 61 - 2013-03-27, 08:22
Wczoraj kolega @ndrzej poruszy³ temat spo³eczno¶ciowy na temat nienawi¶ci,zyskuj±c u mnie szacunek.Je¿eli kiedy¶ przyjadê na zlot to bardzo chêtnie usi±dê z nim przy wspólnym stoliku i z przyjemno¶ci± z nim porozmawiam.Z tak± osoba mo¿na bez obaw wypiæ nie tylko kawê.Bez obaw spotka³bym bym siê te¿ z naszym koleg± ewangelist±,choæ by³o miêdzy nami spiêcie,ale unika³ bym dyskusji na tematy w których kolega jest bardziej oczytany.Z osob± któr± opisuje @ndrzej rozmawiaæ na tematy spo³eczno¶ciowe nie mam ochoty,ale chêtnie pos³ucha³ bym o jego przygodach podró¿niczych.Co do wypicia z tak± osob± czego¶ wiêcej ni¿ kawy, mówiê nie,mog³o by siê okazaæ ¿e ta osoba nienawidzi poznaniaków,a i o muzyce nie mo¿na by nic powiedzieæ,chyba ¿e to by by³a góralska muzyka.My¶lê ¿e na naszym forum tematy spo³eczno¶ciowe s± bardzo potrzebne by¶my siê poznawali nawzajem a nawet spierali,oczywi¶cie pod kontrol± moderatora.
darek 61 - 2013-03-28, 14:34
38 jest za,ciekawy jestem ile osób pisa³o co¶ na tematy spo³eczno¶ciowe w czasie trwania ankiety i czy ci co s± przeciw tego nie czytali.
CORONAVIRUS - 2013-03-28, 15:29
Nalezy chyba za³o¿yæ , ¿e 41 osób ( wariant pierwszy ) nie czyta ani nie pisze w tematach spo³eczno¶ciowych .... niestety zwyk³y uzytkownik forum nie ma wgl±du w tak± statystykê ale Janusz pewnie boki zrywa , nie wyobra¿am sobie by by³o inaczej ...
ciekawo¶c ludzi "zjada"
rysiol - 2013-03-28, 18:57
Czy¿by jakie¶ wybory mia³y byæ na wiosnê, bo jako¶ obrodzi³y badania opinii publicznej.
A tak powa¿nie nie ma chyba nic miej miarodajnego ni¿ takie ankiety. Je¶li kto¶ uwa¿a, i¿ na forum powinny byæ tyko tematy kamperowe to znaczy ¿e jest za ca³kowit± zmian± forum. Obecnie tematy niezwi±zane bezpo¶rednio z kamperowaniem stanowi± znaczna czê¶æ dyskusji. Gdyby postawiæ pytanie: czy jeste¶ za gruntown± zmian± forum? Pewnie spora czê¶æ zwolenników forum czysto kamperowego powiedzia³aby nie. Na odpowiedzi respondentów na pewno du¿y wp³yw ma sympatia lub antypatia do osoby która tê ankietê przygotowa³a. Idê o zak³ad, ¿e na podobne pytania w ankiecie zorganizowanej przez inn± osobê g³osy bêd± uk³ada³y siê inaczej.
Chocia¿ wydaje mi siê,¿e nie jestem osob± pozbawion± wyobra¼ni trudno wyobraziæ mi sobie jakiekolwiek grono ludzi monotematycznych. Czy kto¶ wyobra¿a sobie ksiê¿y którzy przy ka¿dym spotkaniu mówi± tylko o Bogu, lekarzy którzy rozprawiaj± tylko o chorobach, wêdkarzy którzy nie maj± innych tematów ni¿ ryby. My¶lê ¿e nie by³oby to ju¿ tylko skrzywienie zawodowe, hobby czy pasja, lecz czysty fanatyzm.
CORONAVIRUS - 2013-03-28, 19:20
rysiol napisa³/a: | . Na odpowiedzi respondentów na pewno du¿y wp³yw ma sympatia lub antypatia do osoby która tê ankietê przygotowa³a. Idê o zak³ad, ¿e na podobne pytania w ankiecie zorganizowanej przez inn± osobê g³osy bêd± uk³ada³y siê inaczej.
. |
zgadzam siê z Toba w 100% i biorê pod uwagê , ¿e wielu z przekory zag³osowa³o na wariant pierwszy co oczywiscie merytorycznie wzmacnia wariant II ...
na humorki nie ma rady
darek 61 - 2013-03-28, 20:52
Wygra³ wariant pierwszy mo¿e by trzeba choæ na tydzieñ zablokowaæ wszystkie tematy spo³eczne?
CORONAVIRUS - 2013-03-28, 20:58
darek 61 napisa³/a: | Wygra³ wariant pierwszy mo¿e by trzeba choæ na tydzieñ zablokowaæ wszystkie tematy spo³eczne? |
tydzieñ mo¿e nie ale weekend ...i to ten , ¶wiateczny .... fajny pomys³ .
darek 61 - 2013-03-28, 21:02
Trzeba posypaæ g³owê popio³em,co najmniej tydzieñ,bêdziemy za sob± têskniæ.
szymek1967 - 2013-03-28, 21:03
darek 61 napisa³/a: | Trzeba posypaæ g³owê popio³em |
to nie to swieto
eMKa - 2013-03-28, 21:06
No name napisa³/a: | rysiol napisa³/a: | . Na odpowiedzi respondentów na pewno du¿y wp³yw ma sympatia lub antypatia do osoby która tê ankietê przygotowa³a. Idê o zak³ad, ¿e na podobne pytania w ankiecie zorganizowanej przez inn± osobê g³osy bêd± uk³ada³y siê inaczej.
. |
zgadzam siê z Toba w 100% i biorê pod uwagê , ¿e wielu z przekory zag³osowa³o na wariant pierwszy co oczywiscie merytorycznie wzmacnia wariant II ...
na humorki nie ma rady |
To nieuczciwe z Waszej strony tak okre¶laæ wszystkich co g³osuj± nie po Waszej my¶li, nie os±dzajcie wszystkich jedn± miar±. Osobi¶cie g³osowa³em za wariantem pierwszym z obawy ¿e tematy zwi±zane z kaperowaniem zostan± w nied³ugim czasie przesuniête do dzia³u “Na poboczu” resztê zajmie polityka, wiara, ¿ydzi, homoseksuali¶ci i jeszcze co¶ tam siê znajdzie aby sk³óciæ Polaków. Dziêki Bogu ³apanie siê za klapy na Forum nie przek³ada siê (jeszcze) w realu, ale “muchy w nosie” na zlotach widaæ. Wydaje mi siê ¿e nale¿y zachowaæ umiar w rozbudowywaniem Forum w kierunku ogólnym.
Fajnie ¿e jest mo¿liwo¶æ ignorowania tematu, z którego skwapliwie korzystam.
darek 61 - 2013-03-28, 21:07
szymek1967, co proponujesz by pasowa³o do wielkanocny,przegrali¶my to weso³ego alleluja chyba nie pasuje .
szymek1967 - 2013-03-28, 21:14
darek 61 napisa³/a: | szymek1967, co proponujesz by pasowa³o do wielkanocny,przegrali¶my to weso³ego alleluja chyba nie pasuje . |
ale¿ skad , nie przegralismy - Jezus zmartwychwsta³
ps. alleluja pasuje tu jak najbardziej
CORONAVIRUS - 2013-03-28, 21:16
eMKa napisa³/a: | No name napisa³/a: | . biorê pod uwagê , ¿e wielu z przekory zag³osowa³o na wariant
|
To nieuczciwe z Waszej strony tak okre¶laæ wszystkich co g³osuj± nie po Waszej my¶li, nie os±dzajcie wszystkich jedn± miar±.. |
napisa³em "wielu " a nie "wszyscy " ... Ty napisa³e¶ "wszyscy "
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-28, 22:09
Nie,,wszyscy,, tylko ,,wszystkich,, a to jest ró¿nica
CORONAVIRUS - 2013-03-28, 22:17
zima szkodzi ...kiedy¶ i u Was bedzie cieplej
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-28, 23:03
Historia CT jest jak ¿ycie,dzisiaj ¶miech jutro p³acz
BiG Team - 2013-03-28, 23:06
no i historia lubi siê powtarzaæ
ARCADARKA - 2013-03-28, 23:34
BiG Team napisa³/a: | no i historia lubi siê powtarzaæ |
CORONAVIRUS - 2013-03-28, 23:57
Bogus³aw i Ewa - 2013-03-29, 07:37
Rebus rozwi±zany-No name -anonimowy grajek
darek 61 - 2013-04-01, 21:54
czy bêdzie podsumowanie tematu przez moderatora,jakie¶ dane statystyczne?
sum - 2013-04-02, 09:36
Ja chcê podsumowaæ, ja chcê
Forum jest w³asno¶ci± prywatn± i w³a¶ciciel jak dyktator ma prawo robiæ co chce i co przy pomocy administratorów, cenzorów i kolegów o podobnych pogl±dach skrupulatnie czyni, a to wyrzucaj±c niewygodne tematy lub dyskutantów, ograniczaj±c dostêp, uszczegó³awiaj±c regulamin itd itp co wszyscy znamy.
Ale najpopularniejsz± cech± dyktatorów jest to ¿e chc± uchodziæ za demokratów i udaj± ¿e przejmuj± siê tym co my¶li albo co chce lud i w tym celu og³aszaj± ankiety, finansuj± zaprzyja¼nione firmy badania opinii publicznej lub w przypadku banków agencje ratingowe i dziêki temu ³atwiej realizuj± swoje cele. Uwa¿am ¿e walka z tym nie ma sensu i dyktator tak naprawdê nie uwzglêdnia wniosków p³yn±cych z tych ankiet i sonda¿y je¶li nie s± po jego my¶li, dlatego w tej ankiecie udzia³u nie bra³em.
Je¶li komu¶ co¶ siê naforum nie podoba to je¿eli nale¿y do grupy trzymaj±cej w³adzê mo¿e to co¶ lub kogo¶ wywaliæ a je¿eli nale¿y do grupy szarych u¿ytkowników lub wrêcz forumowych paso¿ytów czy wichrzycieli tomo¿e tylko wybraæ inne forum.
Dlatego ja nie mam ¿alu do bli¿ej nie okre¶lonego Administratora czy Moderatora za to ¿e wyrzuca moje posty gdy¿ rozumiem ¿e realizuje okre¶lon± a nawet czasami narzucon± politykê i wzajemnie proszê o wybaczenie gdy czasami rzucam jak±¶ my¶l nie uczesan± albo prowokujê ale czyniê to dla lepszego poznania Kolegów z forum, ich preferencji, ¿yciorysu. Chcê wiedzieæ z kim mo¿na pój¶æ na wódkê akogo omijaæ z daleka aby nie naraziæ siê na mimowolne odruchy wymiotne. Po prostu nie znam lepszego sposobu na zorientowanie siê kto jest godny szacunku a kto wrêcz przeciwnie, ni¿ dyskusja i wymiana pogl±dów. I jednocze¶nie mam ¶wiadomo¶æ ¿e jak kij ma 2koñce tak i moje uczynki zyskuj± mi nie tylko przyjació³ ale tak¿e wrogów ale wolê jawnego wroga od fa³szywego przyjaciela
janusz - 2013-04-02, 12:31
sum napisa³/a: | Forum jest w³asno¶ci± prywatn± i w³a¶ciciel jak dyktator ma prawo robiæ co chce i co przy pomocy administratorów, cenzorów i kolegów o podobnych pogl±dach skrupulatnie czyni, a to wyrzucaj±c niewygodne tematy lub dyskutantów, ograniczaj±c dostêp, uszczegó³awiaj±c regulamin itd itp co wszyscy znamy. |
£atwiej jest wyrzuciæ prowokuj±cy lub nie przystaj±cy do tematyki forum post który zaczyna jak±¶ dyskusje ale jeszcze dyskusja nie rozwinê³a siê. Jak lubimy czytaæ o tym jakie kto ma podej¶cie do turystyki i nie czepiamy siê takich postów tak nie bardzo interesuj± nas sprawy czyich¶ pogl±dów na tematy antysemickie np. Kto jakie ma uprzedzenia do innych nacji to jego sprawa i sam musi sobie z takimi problemami radziæ. Forum ma swój charakter, mo¿e trochê jest on odzwierciedleniem charakteru administracji/admina. To jest apolityczne, chocia¿ dyskusje polityczne s± dopuszczone. Apolityczno¶æ polega na nie zabieraniu stanowiska w politycznych lub upolitycznionych sprawach a pogadaæ o polityce lubimy. Forum nie jest wyznaniowe choæ takie dyskusje s± dopuszczone i prowadzone na forum. Administracja wie, rozumie i uznaje, ¿e ludzie maj± prawo do przekonañ religijnych lub antyreligijnych, ¿e w spo³eczeñstwie s± wierz±cy i nie wierz±cy. Administracja nie ma z tym ¿adnego problemu ani ¿adnych preferencji taki wierz±cy nie praktykuj±cy.
Administracja zdaje sobie sprawê, ¿e dopuszczenie trudnych/ciê¿kich dyskusji np o uprzedzeniach rasowych, narodowo¶ciowych czy preferencji seksualnych wp³ywa na postrzeganie forum przez czytelników dla tego stara siê eliminowaæ tematy "anty...". Nie zawsze udaje siê z³apaæ w porê dra¿liwe watki alwe staramy siê.
sum napisa³/a: | Ale najpopularniejsz± cech± dyktatorów jest to ¿e chc± uchodziæ za demokratów i udaj± ¿e przejmuj± siê tym co my¶li albo co chce lud i w tym celu og³aszaj± ankiety, |
I tutaj pud³o z t± ankiet± "dyktator" nie ma nic wspólnego. To tak zwana inicjatywa oddolna.
sum - 2013-04-02, 16:10
Och Januszu ³za mi siê w oku zakrêci³a jak t± inicjatyw± oddoln± przypomnia³e¶ mi m³ode lata gdy takie inicjatywy by³y podstaw± najwa¿niejszych decyzji kierownictwa a ulubionym napojem ludu pracuj±cego miast i wsi by³ koniak gruziñski pity ustami przedstawicieli w sejmie i komitecie centralnym.
Wbrew pozorom ja doskonale rozumiem potrzebê moderowania ale "nadgorliwo¶æ jest gorsza od faszyzmu" dlatego nie podoba mi siê gdy zamyka siê lub utrudnia dostêp do w±tku który porusza bolesn± dla niektórych ale jednak prawdê albo wtedy gdy mi³emu naszemu sercu koledze który zostaje w dyskusji rozjechany jak g..o w koleinie i brak mu argumentów to zamykamy watek.
Np nie rozumiem dlaczego wyrzucono mój ostatni wpis który opisywa³ jak partie odwracaj± uwagê od istotnych problemów oraz dlaczego wkrótce wzrosn± podatki i ceny paliwa i zakoñczy³em to co w moim odczuciu jest przyczyn± braku sukcesów miêdzynarodowych polskiej kinematografii. By³y to tylko fakty i odczucia a znalaz³y siê w koszu tylko dlatego ¿e nie pisa³a o tym GW.
Moim zdaniem cenzorzy powinni dzia³aæ w przypadku obelg, wycieczek personalnych a zw³aszcza gdy dyskutant nie maj±c argumentów ucieka w stronê przypisywania adwersarzowi cech negatywnych lub insynuuje jakie¶ uczynki lub do¶wiadczenia o których nie ma pojêcia, mówi±c krótko w przypadku ataków personalnych. Prawda nas wyzwoli wiêc tak d³ugo jak dyskutanci wymieniaj± pogl±dy to jeeli dyskusja porusza jakie¶ bolesne dla strony sprawy to dla cenzora nie ma w niej miejsca.Z ca³ym szacunkiem Januszu fakty przecz± s³owom o bezstronno¶ci administracji w niektórych sprawach jeste¶cie nadwra¿liwi, ale to drobiazg. Lubiê Wasze forum i ci±gle mam dylemat czy napisaæ to co my¶le i zostaæ wyrzuconym czy r¿n±æ g³upa a swoje my¶li i do¶wiadczenia zostawiæ dla siebie.
janusz - 2013-04-02, 16:35
sum napisa³/a: | Och Januszu ³za mi siê w oku zakrêci³a jak t± inicjatyw± oddoln± przypomnia³e¶ mi m³ode lata |
Widzisz tradycja w narodzie nie zginê³a sum napisa³/a: | ja doskonale rozumiem potrzebê moderowania | . i dlatego nazywasz ja faszyzmem albo i jeszcze gorzej . sum napisa³/a: | dlatego nie podoba mi siê gdy zamyka siê lub utrudnia dostêp do w±tku który porusza bolesn± dla niektórych ale jednak prawdê |
Do w±tków o kamperowaniu, technice czy podró¿ach nikt dostêpu nie utrudnia a to forum jest w³a¶nie temu po¶wiêcone. sum napisa³/a: | gdy mi³emu naszemu sercu koledze który zostaje w dyskusji rozjechany jak g..o w koleinie i brak mu argumentów to zamykamy watek. |
Ale masz dalej mo¿liwo¶æ babrania siê w tej koleinie na PW. Ma³o kogo obchodzi Twoja wewnêtrzna walka z wrogiem. Interesuj± nas natomiast Twoje dokonania podró¿nicze.
sum napisa³/a: | nie rozumiem dlaczego wyrzucono mój ostatni wpis który opisywa³ jak partie odwracaj± uwagê od istotnych problemów |
Bo to forum nie o partiach. Po udzielaj siê na forach PO,PIS, PSL, SLD, SP, PJN i 150 innych. W internecie jest ich dostatek. sum napisa³/a: | By³y to tylko fakty i odczucia a znalaz³y siê w koszu tylko dlatego ¿e nie pisa³a o tym GW. |
Bo mia³y siê nijak do tematyki forum i do profilu apolitycznego naszego klubu. sum napisa³/a: | Lubiê Wasze forum i ci±gle mam dylemat czy napisaæ to co my¶le i zostaæ wyrzuconym | .
To chyba by³oby najrozs±dniejsze wyj¶cie. Ty mia³by¶ spokój i spe³nienie a my pozbyli by¶my siê k³opotu.
Cyryl - 2013-04-02, 16:42
sum napisa³/a: | ... i ci±gle mam dylemat czy napisaæ to co my¶le i zostaæ wyrzuconym czy r¿n±æ g³upa a swoje my¶li i do¶wiadczenia zostawiæ dla siebie. |
a mi siê wydaje, ¿e nie my¶lisz podczas pisania i to by³oby chyba lepsze.
bo jak rzeczywi¶cie to co piszesz jest Twoimi przekonaniami, to lepiej jednak r¿nij g³upa.
wed³ug mnie to lepsze dla Ciebie i dla forum.
slawwoj - 2013-04-02, 17:52
A mo¿e da sie zrobiæ listê w±tków ignorowanych.
Mo¿e to da³oby jaki¶ pogl±d w temacie.
slawwoj - 2013-04-02, 17:57
Elwood napisa³/a: | Adasiu i Szymku czy tak trudno zrozumieæ, ¿e w dobie wszechobecnej agresywnej informacji cz³owiek ma coraz czê¶ciej ochotê do ucieczki w jaki¶ zakamarek, który wolny bêdzie od wszelkiej propagandy, chamstwa, osobistych wycieczek, wyimaginowanych problemów, nieuczciwo¶ci i pyskówek. Jednym z takich miejsc mo¿e byæ forum tematyczne. Moim osobistym zdaniem ¼le siê dzieje, ¿e to forum zaczyna przybieraæ kszta³t trybuny sejmowej i ewoluuje w kierunku spo³eczno¶ciowym. Rozumiem, ¿e ludziom potrzebne s± igrzyska. Szkoda tylko, ¿e odbywaj± siê one na tym forum. Jest nas wielu, którzy zaczynaj± siê zastanawiaæ nad sensem dalszego funkcjonowania na tym forum, nad sensem pisania o sprawach zwi±zanych z podró¿ami, nad pomoc± w odkrywaniu ciekawych miejsc. Stworzenie relacji zajmuje sporo czasu i wysi³ku, praca nad wizerunkiem CT czy PTTCC jako organizacjami kamperowymi to nie to samo co toczenie dyskusji na tematy polityczne czy ¶wiatopogl±dowe. To ciê¿ka praca. Wiem, ¿e zaliczam siê do pokolenia, które Wy uwa¿acie za relikt przesz³o¶ci. Do pokolenia, które nie mia³o mo¿liwo¶ci uczêszczania do szkó³ w wolnej Polsce, dla którego nauka jêzyka obcego by³a nikomu niepotrzebn± strat± czasu, a perspektywa posiadania w³asnego kampera i podró¿e nim za ¿elazn± kurtynê nie mie¶ci³a siê w naszej wyobra¼ni. Jeste¶my pokoleniem któremu wpajano do g³owy wy¿szo¶æ ekonomii politycznej socjalizmu nad ekonomi± kapitalizmu. Ale jeste¶my tak¿e pokoleniem, które wraz z naszymi rodzicami i dziadkami wywalczy³o naszym dzieciom warunki do ¿ycia w wolnym kraju.
Przykro czyta siê Wasze posty bêd±ce prywatnymi wycieczkami w stronê ludzi maj±cych zazwyczaj trochê wiêcej lat od Was i inne od Waszego zdanie, ceni±cych inne warto¶ci i chc±cych co¶ zrobiæ dla pasjonatów kamperów. Doprowadzacie do tego, ¿e wiele osób w tym i ja zastanawiamy siê nad sensem dalszej jakiejkolwiek dzia³alno¶ci na rzecz tego forum w kszta³cie takim jakim jest obecnie |
Podpisuje siê jako m³ody obiema rêkoma i nogami.
Ja do³±czaj±c do tego forum w zesz³ym roku mia³em nadziejê ¿e znajdê tu ciszê od polityki i kleru.
Tadeusz - 2013-04-02, 18:07
slawwoj napisa³/a: | Ja do³±czaj±c do tego forum w zesz³ym roku mia³em nadziejê ¿e znajdê tu ciszê od polityki i kleru. |
To wyt³umacz mi dlaczego zapisa³e¶ siê do grupy w której ludziska chc± o tym rozmawiaæ?
Przecie¿ pozostali nawet nie mog± tego widzieæ.
Forum spe³nia wymagania o których piszesz. Dla uparciuchów za³o¿yli¶my zamkniêty k±cik, ¿eby sobie gawêdzili o polityce nie dra¿ni±c takich ja TY.
Ale Ty zapisa³e¶ siê tam i narzekasz.
Ni cholery z tego nie rozumiem.
slawwoj - 2013-04-02, 18:10
Ja te¿ nic z tego nie rozumiem.
Zdaje siê ¿e nigdzie nie zapisywa³em do ¿adnej grupy na forum poza CT Podlasie.
ZHP za m³odych czasów to chyba nic z³ego ?
Tadeusz - 2013-04-02, 18:16
slawwoj napisa³/a: | Zdaje siê ¿e nigdzie nie zapisywa³em do ¿adnej grupy na forum poza CT Podlasie. |
No w³a¶nie. Sprawdzi³em to. Rzeczywi¶cie nie nale¿ysz do grupy"od prawego do lewego".
Je¶li tak, to nie widzisz rozmów o polityce.
Nasza g³owa, ¿eby nie pozwoliæ na przemycanie takich w±tków poza tamten dzia³.
gryz3k - 2013-04-02, 21:04
U¶mia³em siê z sugestii Suma, ¿e Adam za³o¿y³ ankietê z tajnego polecenia Administracji. To ta jakby s±dziæ, ¿e Japonia zaatakowa³a Pearl Harbour za namow± Amerykanów
CORONAVIRUS - 2013-04-02, 21:14
To jest proste ...Janusz do mnie dzwoni i podaje daty, godziny i tre¶c postów , ja to musze zapamiêtaæ bo nawet zapisaæ mi nie wolno ... a reszta to jak w filmach ... i forum sie krêci ... jakie to proste Jeszcze kiedy¶ wyp³ynie , ¿e rodzin± jeste¶my i co to bedzie ...
Tadeusz - 2013-04-02, 21:30
No name napisa³/a: | Jeszcze kiedy¶ wyp³ynie , ¿e rodzin± jeste¶my i co to bedzie ... |
O psiakrew! To mia³e byæ przecie¿ ¶cis³a tajemnica.
CORONAVIRUS - 2013-04-02, 21:42
Ja napisa³em "kiedy¶" a Tadziu nie wytrzyma³ ...
gino - 2013-04-02, 21:43
ja my¶lê, ¿e kolega SUM po prostu potrzebuje SWOJEGO W£ASNEGO forum, na którym bêdzie móg³ pisaæ, co mu ¶lina na klawiaturkê przyniesie
Skorpion - 2013-04-02, 21:45
No tego to ja sie nie spodziewalem
Zawsze myslalem ze tu wszyscy sa jedna wielka rodzinka ktora ma ta sama pasje podrozowania kamperkiem . Tu takie kwiatki sie dowiadowywuje
gryz3k - 2013-04-02, 21:48
Ja od dawna podejrzewa³em, ¿e Janusz i Adam to taki .... zwi±zek partnerski. Trudny lecz z ukrytym sensem
|
|