|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Potrzebna pomoc w kupnie, ktosik z Lublina??? Plisss
Piluch - 2013-03-25, 16:24 Temat postu: Potrzebna pomoc w kupnie, ktosik z Lublina??? Plisss Czołem Koleżeństwo!
Znalazłem ogłoszenie o sprzedaży kampera LT 28 '77 rok 2.0 benzyna z gazem samochód jest w Lublinie i mam pytanie czy ktoś z szanownych forumowiczy jest z Lublina lub okolic i mógłby rzucić okiem na ten okaz, odwdzięczę się ofkors. To mój pierwszy kamper i boję się żeby się nie wbić na mine bo totalnie się nie znam.
Prośba serdeczna
GregSad - 2013-03-25, 16:32
Witaj Piluch,
Taka podpowiedź - najpierw przedstaw się, uzupełnij awatar a napewno ktoś Ci odpowie na Twoją prośbę o pomoc. Poza tym załącz link do ogłoszenia o sprzedawanym kamperze .
Popatrz jak inni to robili
Piluch - 2013-03-25, 16:49
Cześć ale nie bardzo rozumiem bo zgodnie z wymaganiami przedstawiłem się w dziale przywitania? Pytałem o osobę z Lublina która może mi pomóc obejrzeć samochód a nie ogłoszenie ;-)
Pozdrawiam
Skorpion - 2013-03-25, 17:22
Bardziej koledze chodzi o opis a avatarku bo mało danych.
makdrajwer - 2013-03-25, 18:20
Piluch napisał/a: | Pytałem o osobę z Lublina która może mi pomóc obejrzeć samochód a nie ogłoszenie ;-) |
A moze ktoś z Lublina zna to auto ? Bez linka się nie przekonasz ...
przemo.d - 2013-03-25, 18:46
makdrajwer napisał/a: | Piluch napisał/a: | Pytałem o osobę z Lublina która może mi pomóc obejrzeć samochód a nie ogłoszenie ;-) |
A moze ktoś z Lublina zna to auto ? Bez linka się nie przekonasz ... |
Wielka mi tajemnica...
http://moto.allegro.pl/vo...3120953623.html
Nie wypowiem sie o aucie bo ma więcej lat jak ja
Pozdro.
makdrajwer - 2013-03-25, 18:53
przemo.d napisał/a: | Nie wypowiem sie o aucie bo ma więcej lat jak ja |
To tak jak ja
Ale wygląda całkiem ładnie ...
marko - 2013-03-25, 20:59
a może jesteśmy na posyłki
zbychu - 2013-03-25, 21:04
Marko nie bądż taki pomóż koledze
marko - 2013-03-25, 21:14
chętnie ale kolega jest bardzo bardzo tajemniczy może jest CBA i ma na imię Tomek
Track222 - 2013-03-25, 21:26
marko napisał/a: | chętnie ale kolega jest bardzo bardzo tajemniczy może jest CBA i ma na imię Tomek |
Agent!!!
ARCADARKA - 2013-03-25, 21:36
Cieszy mnie to ,że i wy zauważyliście w końcu ,,,,,,,,,dziwne zwyczaje ,nie podobuje mnie się to okrutnie ,,,,,,,,,,,,,jakby rozwolnienie mieli ,,,,bo kamera kupuje
Jakiś limit postów na forum powinien być aby doradzać przy kupnie
moje skromne zdanie
ale jak tu można ,jak tylu znawców na CT KTÓRZY z fotki określą wszystkie za i przeciw
GregSad - 2013-03-25, 22:41
Darku o to mi mniej więcej chodziło ale cóż.................
rysiol - 2013-03-25, 22:42
Co Cię konkretnie interesuje? Czego spodziewasz się po autku z tego roku i w tej cenie?
jacek stec - 2013-03-25, 23:59
Darek,też mam podobne zdanie-kolega się zarejestruje i ma czelnośc żądac opini o aucie-od tego są serwisy-no chyba ,że jest bardzo/z naciskiem na bardzo/ zaprzyjażniony z jakimś doświadczonym forumowiczem,ale wtedy dzwoni albo na priwa-szanujmy się-swoje doświadczenie zdobywaliśmy na własnej skórze w czasie gdy nie było forum i kilka kamperów w Polsce
hrys - 2013-03-26, 07:00
Witam
Jestem z Lublina mogę pomóc
Pozdrawiam
SlawekEwa - 2013-03-26, 07:03
hrys napisał/a: | Jestem z Lublina mogę pomóc |
Krótko i na temat.
Heniu
hrys - 2013-03-26, 07:37
Marko Kolega zadał grzecznie pytaniew sprawie pomocy, a Ty coś cudujesz Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie to się nie wychylaj i nie utrudniaj
Wcale nie czuję się wysłanym "na posyłki", lecz chętnie pomogę nieznanemu koledze.Pamiętaj może i Ty kiedyś też coś będziesz potrzebował.
gino - 2013-03-26, 07:38
Darek i Sławek mają rację...potrzeba było dwie strony, aby przeczytać JEDEN KONKRETNY post
i..nikt nie był z Lublin
co się z wami dzieje chłopaki
Thom - 2013-03-26, 08:05
Przepraszam... czy tu biją?
Piluch - 2013-03-26, 09:45
Cześć to znowu ja Przepraszam jeżeli kogoś tu uraziłem i poczuł się urażony, nie mam pojęcia w kwestii kamperów, post pisałem na szybko bo ukradkiem w pracy dlatego avatar nie uzupełniony Ale myślałem że to nie jest najważniejsze. Dziękuję osobom życzliwym za chęć pomocy. Ja nigdy nie zadzieram nosa a jak mam wiedzę na jakiś temat chętnie się podzielę choć niektórzy wychodzą z założenia że są ekspertem i są na forum więc nie będą zdradzać sekretnej wiedzy, tylko po co wtedy są na forum??? Nie pytam przeciez czy dolar będzie spadał czy szedł w górę
Do rzeczy! Chodzi mi oczywiście o to ogłoszenie http://allegro.pl/volkswa...3120953623.html i pytanie czy są jakies typowe bolączki tych samochodów tzn. wiem że to baaardzo wiekowy samochód i nie spodziewam się wodotrysków pytanie raczej na co tam zwrócić uwagę i czy jest ktoś kto może zna samochód lub mieszka w okolicy i mógłby go zobaczyć (oczywiście odwdzięczę się). Jako że jestem zielony w temacie to wszelka rada będzie dla mnie bardzo cenna.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów!!!
Ps. Kamper mi się marzy od zawsze i jak go nabędę na pewno jeszcze nie raz się usłyszymy/zobaczymy. 5!
Bogusław i Ewa - 2013-03-26, 10:53
Piluch,nie zrażaj się poprzednimi postami,po prostu przedłużająca się zima powoduje rozdrażnienie.Jestem pewny że kolega hrys ci fachowo pomoże
marko - 2013-03-26, 11:58
posoliłem popieprzyłem i temat się rozwiną
adamer - 2013-03-27, 21:24
Nie przejmuj sie Piluch tymi dziwnymi reakcjami, pewnie pochodza od wlascicieli kamperkow ktore kosztuja tyle co 20 takich jak ten LT-ek
Mam nadzieje ze Kolega hrys pomoze.
Sam przed wyjazdem potrzebowalem pomocy i znalezli sie wspaniali ludzie z Wielkopolski
Choc jestem z Lublina to bezposrednio nie moge Ci pomoc, bo wywialo mnie chwilowo pare tys. km od Lublina.
Co prawda LT-ek nie jest starszy ode mnie to jednak przyznac trzeba ze jest leciwy. Sam poruszam sie T3 z 1986r i pomimo tego ze sporo pieniazkow juz w nigo wsadzilem i dbam o niego to wiem co to znaczy "nie znasz dnia ani godziny" Zawsze jednak dowiozl mnie do domu. Na zdjeciach wyglada na zadbany, to wytrzymale samochody i jak ktos wczesniej zauwazyl projektowane i budowane przez inzynierow, a nie jak teraz przez ksiegowych...
Tak wiec jezeli wszystkie urzadzenia dzialaja i sprawdzisz go od strony mechanicznej to moze byc zakup na lata. Nie ludz sie jednak ze z czasem nie przerodzi sie w skarbonke. Sam lubie starsze samochody z dusza i pewnie jak bym byl w kraju to z checia bym sie nim zainteresowal, bo sam szukam czegos wiekszego z lazienka. Jednak jakbym kupil tego LT, to pewnie Kolezanka Mazonka , by mne pogonila, ze - znowu zlomy kupuje
Jedz nim na warsztat ( lub popros kogos by to zrobil na Twoj koszt) i sprawdz czy przypadkiem na poczatek nie bedziesz musial wydac kilka/kilkanascie tysiecy. Wypytaj wlasciciela, daj mu sie wygadac
Powodzenia
ADom78 - 2013-03-27, 23:27
Sam miałem na niego chrapkę. Choć parę życzy jest do zrobienia to lubię takie wyzwania. Właściciel bardzo miły. Niestety auto ze względu na brak wspomagania zostało zdyskwalifikowane przez moją zonę.
|
|