Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Potrzebna pomoc w kupnie, ktosik z Lublina??? Plisss

Piluch - 2013-03-25, 16:24
Temat postu: Potrzebna pomoc w kupnie, ktosik z Lublina??? Plisss
Czołem Koleżeństwo!
Znalazłem ogłoszenie o sprzedaży kampera LT 28 '77 rok 2.0 benzyna z gazem samochód jest w Lublinie i mam pytanie czy ktoś z szanownych forumowiczy jest z Lublina lub okolic i mógłby rzucić okiem na ten okaz, odwdzięczę się ofkors. To mój pierwszy kamper i boję się żeby się nie wbić na mine bo totalnie się nie znam.
Prośba serdeczna :)

GregSad - 2013-03-25, 16:32

Witaj Piluch,

Taka podpowiedź - najpierw przedstaw się, uzupełnij awatar a napewno ktoś Ci odpowie na Twoją prośbę o pomoc. Poza tym załącz link do ogłoszenia o sprzedawanym kamperze .

Popatrz jak inni to robili :-P

Piluch - 2013-03-25, 16:49

Cześć ale nie bardzo rozumiem bo zgodnie z wymaganiami przedstawiłem się w dziale przywitania? Pytałem o osobę z Lublina która może mi pomóc obejrzeć samochód a nie ogłoszenie ;-)
Pozdrawiam

Skorpion - 2013-03-25, 17:22

Bardziej koledze chodzi o opis a avatarku bo mało danych.
makdrajwer - 2013-03-25, 18:20

Piluch napisał/a:
Pytałem o osobę z Lublina która może mi pomóc obejrzeć samochód a nie ogłoszenie ;-)

A moze ktoś z Lublina zna to auto ? Bez linka się nie przekonasz ...

przemo.d - 2013-03-25, 18:46

makdrajwer napisał/a:
Piluch napisał/a:
Pytałem o osobę z Lublina która może mi pomóc obejrzeć samochód a nie ogłoszenie ;-)

A moze ktoś z Lublina zna to auto ? Bez linka się nie przekonasz ...

Wielka mi tajemnica...

http://moto.allegro.pl/vo...3120953623.html
Nie wypowiem sie o aucie bo ma więcej lat jak ja ;)

Pozdro.

makdrajwer - 2013-03-25, 18:53

przemo.d napisał/a:
Nie wypowiem sie o aucie bo ma więcej lat jak ja

To tak jak ja :lol:
Ale wygląda całkiem ładnie ...

marko - 2013-03-25, 20:59

a może jesteśmy na posyłki
zbychu - 2013-03-25, 21:04

Marko :dewil nie bądż taki pomóż koledze
marko - 2013-03-25, 21:14

chętnie ale kolega jest bardzo bardzo tajemniczy może jest CBA i ma na imię Tomek
Track222 - 2013-03-25, 21:26

marko napisał/a:
chętnie ale kolega jest bardzo bardzo tajemniczy może jest CBA i ma na imię Tomek

Agent!!!

ARCADARKA - 2013-03-25, 21:36

Cieszy mnie to ,że i wy zauważyliście w końcu ,,,,,,,,,dziwne zwyczaje :-/ ,nie podobuje mnie się to okrutnie ,,,,,,,,,,,,,jakby rozwolnienie mieli ,,,,bo kamera kupuje
Jakiś limit postów na forum powinien być aby doradzać przy kupnie
moje skromne zdanie :bigok
:bigok :bigok

ale jak tu można ,jak tylu znawców na CT KTÓRZY z fotki określą wszystkie za i przeciw ;) ;) ;) ;)

GregSad - 2013-03-25, 22:41

Darku o to mi mniej więcej chodziło ale cóż................. :lol:
rysiol - 2013-03-25, 22:42

Co Cię konkretnie interesuje? Czego spodziewasz się po autku z tego roku i w tej cenie?
jacek stec - 2013-03-25, 23:59

Darek,też mam podobne zdanie-kolega się zarejestruje i ma czelnośc żądac opini o aucie-od tego są serwisy-no chyba ,że jest bardzo/z naciskiem na bardzo/ zaprzyjażniony z jakimś doświadczonym forumowiczem,ale wtedy dzwoni albo na priwa-szanujmy się-swoje doświadczenie zdobywaliśmy na własnej skórze w czasie gdy nie było forum i kilka kamperów w Polsce
hrys - 2013-03-26, 07:00

Witam
Jestem z Lublina mogę pomóc
Pozdrawiam

SlawekEwa - 2013-03-26, 07:03

hrys napisał/a:
Jestem z Lublina mogę pomóc

Krótko i na temat.
Heniu :pifko

hrys - 2013-03-26, 07:37

Marko Kolega zadał grzecznie pytaniew sprawie pomocy, a Ty coś cudujesz Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie to się nie wychylaj i nie utrudniaj
Wcale nie czuję się wysłanym "na posyłki", lecz chętnie pomogę nieznanemu koledze.Pamiętaj może i Ty kiedyś też coś będziesz potrzebował.

gino - 2013-03-26, 07:38

Darek i Sławek mają rację...potrzeba było dwie strony, aby przeczytać JEDEN KONKRETNY post
i..nikt nie był z Lublin

co się z wami dzieje chłopaki

Thom - 2013-03-26, 08:05

Przepraszam... czy tu biją? :-/
Piluch - 2013-03-26, 09:45

Cześć to znowu ja :) Przepraszam jeżeli kogoś tu uraziłem i poczuł się urażony, nie mam pojęcia w kwestii kamperów, post pisałem na szybko bo ukradkiem w pracy dlatego avatar nie uzupełniony :) Ale myślałem że to nie jest najważniejsze. Dziękuję osobom życzliwym za chęć pomocy. Ja nigdy nie zadzieram nosa a jak mam wiedzę na jakiś temat chętnie się podzielę choć niektórzy wychodzą z założenia że są ekspertem i są na forum więc nie będą zdradzać sekretnej wiedzy, tylko po co wtedy są na forum??? Nie pytam przeciez czy dolar będzie spadał czy szedł w górę ;)

Do rzeczy! :) Chodzi mi oczywiście o to ogłoszenie http://allegro.pl/volkswa...3120953623.html i pytanie czy są jakies typowe bolączki tych samochodów tzn. wiem że to baaardzo wiekowy samochód i nie spodziewam się wodotrysków pytanie raczej na co tam zwrócić uwagę i czy jest ktoś kto może zna samochód lub mieszka w okolicy i mógłby go zobaczyć (oczywiście odwdzięczę się). Jako że jestem zielony w temacie to wszelka rada będzie dla mnie bardzo cenna.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów!!!
Ps. Kamper mi się marzy od zawsze i jak go nabędę na pewno jeszcze nie raz się usłyszymy/zobaczymy. 5!

Bogusław i Ewa - 2013-03-26, 10:53

Piluch,nie zrażaj się poprzednimi postami,po prostu przedłużająca się zima powoduje rozdrażnienie.Jestem pewny że kolega hrys ci fachowo pomoże :spoko
marko - 2013-03-26, 11:58

posoliłem popieprzyłem i temat się rozwiną :bylo
adamer - 2013-03-27, 21:24

Nie przejmuj sie Piluch tymi dziwnymi reakcjami, pewnie pochodza od wlascicieli kamperkow ktore kosztuja tyle co 20 takich jak ten LT-ek :diabelski_usmiech
Mam nadzieje ze Kolega hrys pomoze.
Sam przed wyjazdem potrzebowalem pomocy i znalezli sie wspaniali ludzie z Wielkopolski :bukiet:
Choc jestem z Lublina to bezposrednio nie moge Ci pomoc, bo wywialo mnie chwilowo pare tys. km od Lublina.
Co prawda LT-ek nie jest starszy ode mnie to jednak przyznac trzeba ze jest leciwy. Sam poruszam sie T3 z 1986r i pomimo tego ze sporo pieniazkow juz w nigo wsadzilem i dbam o niego to wiem co to znaczy "nie znasz dnia ani godziny" :szeroki_usmiech Zawsze jednak dowiozl mnie do domu. Na zdjeciach wyglada na zadbany, to wytrzymale samochody i jak ktos wczesniej zauwazyl projektowane i budowane przez inzynierow, a nie jak teraz przez ksiegowych...
Tak wiec jezeli wszystkie urzadzenia dzialaja i sprawdzisz go od strony mechanicznej to moze byc zakup na lata. Nie ludz sie jednak ze z czasem nie przerodzi sie w skarbonke. Sam lubie starsze samochody z dusza i pewnie jak bym byl w kraju to z checia bym sie nim zainteresowal, bo sam szukam czegos wiekszego z lazienka. Jednak jakbym kupil tego LT, to pewnie Kolezanka Mazonka , by mne pogonila, ze - znowu zlomy kupuje ;)
Jedz nim na warsztat ( lub popros kogos by to zrobil na Twoj koszt) i sprawdz czy przypadkiem na poczatek nie bedziesz musial wydac kilka/kilkanascie tysiecy. Wypytaj wlasciciela, daj mu sie wygadac ;)
Powodzenia

ADom78 - 2013-03-27, 23:27

Sam miałem na niego chrapkę. Choć parę życzy jest do zrobienia to lubię takie wyzwania. Właściciel bardzo miły. Niestety auto ze względu na brak wspomagania zostało zdyskwalifikowane przez moją zonę. :-/