Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Czechy - Povltavi - maj 2013

GregdeWal - 2013-03-27, 16:37
Temat postu: Povltavi - maj 2013
Witam

Dziś poczyniłem pierwsze konkretne (pociągające za sobą koszty) przygotowania do planowanej w weekend (a raczej tydzień) okołomajowy podróży do naszych południowych sąsiadów...

Wyprawa roboczo nazwana z biegiem Wełtawy spełni (wierzę w to) nasze oczekiwania co do pięknych krajobrazów i ciekawych miejsc. Plan przewiduje trasę od południowych rubieży Pragi wzdłuż brzegów tej rzeki przez Czeskie Budziejowice, Czeski Krumlow po Szumawę wraz z odszukaniem jej źródeł. Wisłę i Odrę mam zaliczoną, to można dalej :) .

Po odbyciu chętnie się podzielę przeżyciami.

Jeśli ktoś w podobnym miejscu i w podobnym czasie będzie - zapraszam na spotkanie na szlaku :) :pifko :pifko2

Pozdrawiam

Kowal120 - 2013-04-22, 21:05

Po sprawdzeniu prognoz pogody decyzja zapadła na spędzenie przedłużonego wykendu majowego u naszych południowych sąsiadów.Wyjazd planujemy 27 kwietnia.Soboę i niedzielę planujemy spędzić na zwiedzaniu Pragi.Następnie będziemy :lol: posuwać się wolno w stronę naszej granicy zwiedzając ciekawe miejsca.Drugą część naszego wyjazdu planujemy spedzić po Polskiej stronie.
Nie znamy terminu waszej wyprawy ale może spotkamy się w drodze na jakiejś kawie.

:lol: :lol: :lol: :lol:

GregdeWal - 2013-04-22, 21:24

Witam krajana :)

A mi właśnie trochę plany się zmieniły (dodatkowi załoganci ;) ) i też (najprawdopodobniej) znajdę się w Pradze, a następnie Melnik, Kokorinsko, Tiske Steny, Ceske Svycarsko, a później do Reichu po Drezno :) ...

Więc ewentualne spotkanie bardzo prawdopodobne :)

Wyjazd popołudniu w piątek i do piątku następnego czas :)

Pozdrawiam (na priva wysyłam nr więc w razie czego proszę o SMS-a i możemy kombinować :) )